1 Kasım Cumartesi 12.30'da : Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

1 Kasım Cumartesi 12.30'da : Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

1 Kasım Cumartesi 12.30'da : Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

 

15. Bölüm

Patatesli Omlet

Malzemeler; 

2-3 adet büyük boy patates 

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 

Tuz

Karabiber

200 gr tam yağlı beyaz peynir

2 yemek kaşığı toz parmesan

8 adet büyük boy yumurta 

2-3 dal Frenk soğanı

Hazırlanışı;

Orta boy bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Yağınız iyice ısındığında küp  küp doğradığınız patateslerinizi ekleyin ve yaklaşık 7-8 dakika dışları iyice renk alıncaya kadar pişirin. Patatesleri bir tabağa alın.Ayrı bir kâsede yumurtaları çırpın. Ardından yumurtalı karışımı patatesleri aldığınız tavaya dökün ve kenarlardan içeriye doğru iterek yumurtanızı pişirin. Yumurtanızın ortasına kızarttığınız patatesleri, beyaz peyniri, parmesanı ekleyin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Son olarak üzerine Frenk soğanı serperek servis edin. 

Pastırmalı Çiçek Börek 

Malzemeler; 

8-10 adet milföy hamuru 

8-10 dilim pastırma

1 ad kırmızı dolmalık biber

1 ad yeşil dolmalık biber

1 su bardağı kaşar peyniri – rende

Zeytinyağı 

Tuz

Karabiber 

1 adet yumurta sarısı – üzerine sürmek için 

Hazırlanışı;

Biberleri küçük küp doğrayın. Pastırmadan 8 dilim ayırıp geri kalanını küçük küp doğrayın. Bir tavayı ateşin üzerine alıp zeytinyağı ekleyin, biber ve pastırmaları pişirin.Milföy hamurlarında 8-10 tane üçgen elde edin. Üçgenlerin sivri kısımları dışa bakacak şekilde kısa-geniş kenarlarından birleştirip bir yıldız şeklinde hamur elde edin. Yıldızın ortasına hazırladığınız biberli pastırmalı karışımı koyun üzerine cheddar peynirini serpiştirin. Yıldızın her bir koluna pastırma dilimlerini yerleştirin ve kolları harcın üzerine doğru kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Elmalı Pancake 

Malzemeler; 

2 su bardağı un

1,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu 

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı tereyağı

1-1,5 adet elma - rende

Elma sos;

2 adet elma 

3 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı toz tarçın

2-3 yemek kaşığı su 

Hazırlanışı;

Pancake için; bütün malzemeyi bir kaba koyup koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Elmaları rendeleyin, hamurun içine ilave edip karıştırın. Yapışmaz tavanızı önceden iyice ısıtın. Bir damla sıvıyağ ile yağlayın ve peçete ile yağı tavaya yayın. Bir kepçe yardımıyla harçtan tavaya dökün. Hafif rengi dönünce hemen ters yüzünü çevirin. Bütün harcı bu şekilde pişirerek pancakeler elde edin. Elma sos için; elmaları küçük küp doğrayın, üzerine şeker ve tarçın ilave edip iyice pişirin. Eğer elmalar yumuşamazsa 2-3 yemek kaşığı su ekleyin ve o şekilde pişirin. Elmalar yumuşadıktan sonra dilerseniz çatal ile ezerek püre haline getirin. Veya tane tane de bırakabilirsiniz. Hazırladığınız pankekleri üst üste dizin ve elma sosunu üzerine gezdirin.

Güncelleme: 01/11/2014 09:50:43
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.