2 Kasım Pazar Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

2 Kasım Pazar Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

2 Kasım Pazar Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı

Malzemeler;

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 adet kırmızı kapya biber

1-2 adet yeşil dolmalık biber

10 dal dereotu

10 adet mantar

Tuz

Karabiber

4 su bardağı su

Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyun. Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri, mantarları ekleyerek soteleyin. Ardından bulguru ekleyin kavurun, suyunu verin, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Pilav suyunu çektiğinde kenara alın ve üzerine bir mutfak havlusu örtüp dinlendirin. 

Haşlama

Malzemeler;

3 adet incik

4 adet patates

3 adet havuç

4 su bardağı su

Tuz

Karabiber

2-3dal dereotu

2 diş sarımsak

1⁄2 adet limon suyu

Meyane için:

1 yemek kaşığı un

1⁄2 su bardağı soğuk su

Hazırlanışı;

İncikleri derin tencereye alıp üzerini geçinceye kadar su ekleyip pişirin. Etler iyice piştikten sonra içine havuçları ve patatesleri ekleyin. Tuz karabiberi ilave edip pişmeye bırakın. En son iki diş sarımsak ve yarım limon suyunu ilave edip karıştırın.Meyane için unu su ile karıştırıp incik tenceresine alın, kaynatın, kıvam alınca altını kapatın. Sıcak olarak servis edin. Son olarak üzerine dereotu serperek süsleyin.

Aşure

Malzemeler;

3-4 su bardağı aşurelik buğday

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

20 adet kuru kayısı

1⁄2 su bardağı kuru üzüm (sultaniye)

1 adet portakal kabuğu rendesi

10-15 adet kuru incir

1 paket vanilya

1 tutam tuz

4-5 su bardağı toz şeker

1⁄2 su bardağı kuş üzümü

Üzeri için;

Fındık

Ceviz

Kuş üzümü 

Nar

Dolmalık fıstık

Tarçın 

Hazırlanışı;

Akşamdan buğdayı suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 5 dakika kaynatın, kapağını kapatıp bir gece bekletin.Ertesi gün buğdaylara su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın suyu azaldıkça sıcak su ilave edin.Sırasıyla içine haşlanmış nohutları kuru fasulyeyi koyup kaynatın.Suda beklettiğiniz kuru üzümleri süzüp ilave edin. Portakal kabuğu rendesi, kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Şekerini ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.Kuru kayısıları, tuzu ve vanilyayı ekleyin.Aynı zamanda incirleri küçük küpler halinde doğrayın ayrı bir kapta suda haşlayın süzün ve tencereye ilave edin. Sıcak olarak kaplara paylaştırın.Soğuduktan sonra üzerlerini dilediğiniz malzemelerle süsleyip soğuk servis edin.

 

Güncelleme: 02/11/2014 10:34:05
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.