10 Mart Salı Yayını Tarifleri

10 Mart Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: FIRINDA PATATESLİ OMLET KEK

 

MALZEMELER:

2 DİŞ SARIMSAK

5 ADET ARPACIK SOĞAN

2-3 ADET PATATES

10 ADET YUMURTA

ZEYTİNYAĞI

KARABİBER

ÇERİ DOMATES 

MAYDANOZ

 

YAPILIŞI:

PATATESLERİ SOYUP RENDELEYİN.SOĞANI VE SARIMSAKLARI DOĞRAYIN.ZEYTİNYAĞINDA SOĞANLARI, SARIMSAKLARI VE PATATESLERİ SOTELEYİN VE BAHARATLANDIRIN.YUMURTALARI BİR KABIN İÇİNDE İYİCE ÇIRPIN VE PİŞEN PATATESLERİN İÇİNDE DÖKÜP BİR SÜRE KENARLARI KAT ALANA KADAR PİŞİRİN. 180 DERECE FIRINDA TAVAYLA BİRLİKTE ATIN VE ÜST VE FAN MODUNDA PİŞİRİN. RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

 

BUSE YARAMIŞ PEYNİRLİ ATIŞTIRMALIKLAR 

 

HAMURU İÇİN

1,5 SU BARDAĞI UN

ÇEYREKPAKET YAŞ MAYA 

YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU 

YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SÜT

ÇEYREK ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 YUMURTA 

YARIM ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER 

YARIM TATLI KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN 

SUSAM VE YUMURTA SARISI

İÇİ İÇİN 

BİR KASE BEYAZ PEYNİR 

100 GR KAŞAR PEYNİRİ

 

YAPILIŞ

UNU KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ, TUZUNU VE TOZ ŞEKERİNİ KOYUYORUZ. ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIYORUZ. ORTAYA YAŞ MAYAYI KOYUYORUZ. MAYANIN ÜZERİNE SIVIYAĞI, ILIK SÜTÜ VE ILIK SUYU DÖKÜYORUZ. YUMURTASINI KIRIYORUZ. ORTADAKİ SIVILARLA MAYAYI ERİTİYORUZ. KENARDAN UN ALARAK HAMURU YOĞURUYORUZ. KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ. HAMURU 4-5 DAKİKA DAHA YOĞURUYORUZ. HAMURDAN CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER KOPARIYORUZ VE YUVARLIYORUZ. ELİMİZLE İLERİ GERİ YAPARAK OVAL ŞEKLE GETİRİYORUZ. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE HAMURLARI DİZİYORUZ. ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ VE SUSAM SERPİYORUZ. ÖNCEDEN ISITIŞMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİYORUZ.SANDVİÇLERİN ÜST KISMINI BIÇAKLA HAFİF KESİYORUZ. BEYAZ PEYNİRİ EZİYORUZ VE KREM ŞANTİ TORBASINA DOLDURUYORUZ. SANDVİÇLERİN ARASINA BEYAZ PEYNİR SIKIYORUZ. KAŞAR PEYNİRİ RENDENİN İNCE YERİNDEN RENDELİYORUZ. SANDVİÇLERİN PEYNİRLİ KISIMLARINI KAŞAR PEYNİRİNE BATIRIYORUZ VE SERVİS TABAĞINA DİZİYORUZ. ÜZERİNE, İSTEĞE GÖRE İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ SERPEREK SERVİS EDİYORUZ.YANINDA, 

FIRINDA DOMATES

MALZEMELER :

 2 ADET ORTA BOY DOMATES

 1/2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

 RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİR

 1 TUTAM MAYDANOZ

DOMATESLERİ ORTA KALINLIKTA HALKALAR HALİNDE KESİN.DİĞER YANDAN FIRIN KABININ TABANINI ERİMİŞ TEREYAĞI SÜRÜN. DOMATES DİLİMLERİNİ FIRIN KABINA YERLEŞTİRİN. ARDINDAN DOMATES DİLİMLERİNİN ÜZERİNE TEREYAĞI SÜRÜP, TUZ SERPİŞTİRİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINA VERİN. YAKLAŞIK 5 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.DAHA SONRA DOMATESLERİ FIRINDAN ALIN. ÜZERLERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİR VE İNCE İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ SERPİŞTİRİN. TEKRAR FIRINA VERİN. 2 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.

 

 

 

CANAN NUR AKMAZ FIRINDA SAKALLI POĞAÇA 

 

1.FIRINDA SAKALLI POĞAÇA 

HAMUR İÇİN 

2 SU BARDAĞI SÜT 

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 PAKET YAŞ MAYA 

1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

2 YUMURTA (AKI İÇİNE SARISI DIŞINA)

2 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ 

SUSAM

 

YAPILIŞI 

1 SU BARDAĞI SICAK SÜT + YAŞ MAYA + ŞEKER VE TUZU KARIŞTIRIN. DİĞER TÜM MALZEMELERİ EKLEYEREK YOĞURUN VE MAYALANMAYA BIRAKIN. MAYALANMA BİTTİKTEN SONRA KÜÇÜK YUVARLAKLAR YAPARAK ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE PEKMEZ KARIŞIMINI SÜREREK FIRINDA PİŞİRİN. ÇIKTIKTAN SONRA ORTADAN KESİP SANDVİÇ GİBİ ARASINI PEYNİRLERLE DOLDURUN.

2.KITIR EKMEK PİZZA 

YARIM BAYAT SOMUN EKMEK 

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

KEKİK, TATLI PUL BİBER, TOZ BİBER, TUZ 

4-5 ADET SOSİS 

SUCUK 

1 ADET YUMURTA 

2 ADET ÇARLİSTON BİBER 

UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİR 

100 GR KAŞAR PEYNİRİ 

ZEYTİN DİLİMLERİ (YEŞİL-SİYAH) 

1 ADET DOMATES 

5-6 ADET KURU DOMATES 

YAPILIŞI 

EKMEKLERİ ORTA İNCELİKTE DİLİMLEYİN VE SOSU SÜRÜP ÜZERİNE MALZEMELERİ KOYUN FIRINA VERİN.

3.KALP SOSIS 

5-6 ADET UZUN SOSİS 

KIZARTMAK İÇİN YAĞ 

YAPILIŞI 

SOSİSLERİ ORTADAN İKİYE KESİN BAŞINDA BİR MİKTAR PAY BIRAKIN. İKİ PARÇAYI TERS ÇEVİRİP KÜRDANLA TUTTURARAK KIZARTIN. 

4.PATATES KROKET

2 ADET PATATES 

1 YUMURTA (SARISI İÇİNE)  

KARABİBER, PUL BİBER, TUZ

1 SU BARDAĞI KAŞAR RENDESİ 

3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI 

BULAMAK İÇİN GALETA UNU 

KIZARTMA İÇİN YAĞ 

YAPILIŞI 

PATATESLER HAŞLAYIP RENDELENİR. KAŞAR, NİŞASTA, YUMURTA VE BAHARATLAR EKLENEREK YOĞURULUR. GALETA UNUNA BULAYIP KIZARTILIR. EK OLARAK;

BÜTÜN YEŞİL ZEYTİN SİYAH ZEYTİN 

DİLİM SALAM 

KAŞAR PEYNİRİ (RENDELENMEMİŞ)

KALP VE ÇİÇEK ŞEKLİNDE KALIP 

SARI VE KIRMIZI DOLMALIK BİBER 

10 ADET ÇERİ DOMATES 

5.FISTIKLI MEKİK KEK 

250 GR YUMURTA BEYAZI 

175 GR PUDRA ŞEKERİ 

150 GR TOZ FINDIK 

200 GR TOZ ANTEP FISTIĞI 

8 GR  KABARTMA TOZU 

100 GR PASTACI MARGARİNİ 

100 GR TEREYAĞI 

100 GR UN 

YAPILIŞI

HEPSİNİ YOĞURUN. SIKMA TORBASINA KOYARAK KEK KALIBINA DÖKÜP PİŞİRİN.

 

 

İHSAN ARI FIRINDA KAHVALTILIK PATATES

15-20 ADET PATATES

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

İSTEDİĞİNİZ BAHARATLAR (KEKİK, PUL BİBER, KARABİBER)

TUZ

SIVI YAĞ

YAPILIŞI;

PATATESLERİ SOYARAK YUVARLAK ŞEKİLDE DİLİMLEYİN. İSTEDİĞİNİZ BAHARATLAR, SIVI YAĞ, SALÇA VE TUZ EKLEYEREK KARIŞTIRIN VE FIRIN KABINA KOYARAK 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. ÇOK LEZZETLİ VE PRATİK.

EKMEK PİZZALAR

3 DİLİM EKMEK 

4-5 DİLİM SUCUK 

1 ADET KÜÇÜK BOY DOMATES 

1 ADET YEŞİL BİBER 

1/4 KIRMIZI BİBER 

4-5 ADET YEŞİL VEYA SİYAH ZEYTİN 

3-4 DİLİM KAŞAR PEYNİR MOZARELLA YA DA BEYAZ PEYNİR 

1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI 

3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

KÜÇÜK BİR KABA BİBER SALÇASINI KOYUN. ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI EKLEYİP, İYİCE KARIŞTIRIN. FIRÇA YARDIMI İLE EKMEKLERİN ÜZERİNE SÜRÜN.DAHA SONRA BİBERLERİ, DOMATESİ, SUCUĞU, ZEYTİNLERİ VE MOZARELLA PEYNİRİ MİNİK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN. SALÇALI EKMEK DİLİMLERİN ÜZERİNE KAŞAR PEYNİR DİLİMLERİNİ YERLEŞTİRİN. ÜZERLERİNE DOĞRANMIŞ BİBERLERİ, SUCUKLARI, ZEYTİNLERİ VE PEYNİRLERİ SERPİŞTİRİN.HAZIRLADIĞINIZ BAYAT EKMEK PİZZALARINI FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA VERİN. ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.BAYAT EKMEK PİZZALARINI SERVİS TABAĞINA ALIP, SICAK OLARAK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

 

 

 

İLYAS VEKİLOV RUS POĞAÇASI (PİROJKİ)

 

1 PAKET MAYA 1 POŞET

1 KG UN 1 KG

300 ML AYÇİÇEK YAĞI

VANİLYA ŞEKERİ

ŞEKER 

1 KAŞIK TUZ 

500 ML SÜT 

1 KG KIRMIZI ELMA 

TOZ TARÇIN

HAVLU

 

HAZIRLANIŞ:

BİR KASEYE MAYA, 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER, 1/3 SU BARDAĞI ILIK SU; BİR TENCEREYE 2 SU BARDAĞI SÜT, ŞEKER, YAĞ, OCAKTA ODA SICAKLIĞINA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. OCAKTAN ALIP MAYAYI EKLİYORUZ. İÇİNE YAVAŞ YAVAŞ UN ATIYORUZ. HAMUR İKİ KATINA ÇIKTIĞI ZAMAN MASAYA UN ÜZERİNE KOYUYORUZ. ORTA BÜYÜKLÜKTE BEZELER YAPTIKTAN SONRA ONLARI AÇIYORUZ VE İÇİNE TAVADA PİŞİRDİĞİMİZ VE TARÇIN İLE ŞEKERLE KARIŞTIRILMIŞ ELMA KÜPLERİNDEN OLUŞAN HARCIMIZI KOYUYORUZ VE KAPATIYORUZ. ÜZERİNİ SÜTLE KARIŞTIRILMIŞ YUMURTA SARISIYLA YAĞLIYORUZ. FIRINI 220 DERECEYE AYARLAYIP İÇİNE PİROJKİLERİMİZİ KOYUYORUZ. YAKLAŞIK 20 DK BOYUNCA PİŞİRİP SERVİS EDİYORUZ.

 

 

 

KAAN HOŞGÖR FIRINDA AKDENİZ KAHVALTI EKMEĞİ

 

500 GR TAM BUGDAY UNU

10 GR MAYA (1 PAKET) 

YARIM CAY BARDAGİ ZEYTİNYAĞI 

YARIM CAY BARDAĞI SOGUK SU  

250 GR HELLİM PEYNİRİ 

3-4 DAL TAZE BİBERİYE 

2-3 DAL TAZE KEKİK 

1-2 DAL TAZE NANE 

5-6 ADET KURUTULMUŞ DOMATES (SUDA) 

10 ADET ÇEKİRDEĞİ ALINMIŞ SİYAH ZEYTİN 

10 ADET ÇEKİRDEĞİ ALINMIŞ YEŞİL ZEYTİN 

1 ADET YUMUŞAK AVOKADO 

50 GR HAKİKİ SÜZME BAL 

10 GR TEREYAĞI 

10 GR SARIMSAK TOZU 

5 GR PUL BİBER 

25 GR ÇÖREK OTU 

25 GR SUSAM 

25 GR HAŞHAŞ

25 GR AY ÇEKİRDEGİ

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

YARIM BARDAK SU 

150 GR TAHİN

150 GR PEKMEZ 

50 GR CEVİZ 

10 GR TARÇIN 

10 GR ZENCEFİL 

10 GR TEREYAĞI

25 GR KURU KAYISI

25 GR KURU ÜZÜM 

1 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER 

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

ÜZERİ İÇİN 

50 GR TANE YULAF EZMESİ 

 

YAPILIŞI:

BÜYÜK BİR KABA UNU ELEYEREK MAYA, SIVI YAĞ, SU, TAHİN, PEKMEZ BİRLİKTE KARIŞTIRILIP İLAVE EDİLİR. CEVİZ, AZ TARÇIN, AZ ZENCEFİL, KURU KAYISI, KURU ÜZÜM, ESMER ŞEKER BİRAZ DA TUZ ATIN. BİRAZ AKIŞKAN BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR İYİCE YOĞURUN. BİR KÖŞEDE 5 DK BEKLETİN. ÜZERİNE STREÇ KAPLAYIN. DEVAMINDA EKMEK KALIBINI ODA SICAKLIĞINDAKİ TEREYAĞIYLA İYİCE YAĞLAYIN. DİNLENMİŞ BEKLEYEN HAMURU ALIP KALIBA YAYIN. YULAF EZMESİ TANELERİNİ ÜZERLERİNE SERPİŞTİRİN. DAHA ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINA YAĞLI KAĞIDA KOYARAK ÜSTÜNE KOYUN. 40-45 DAKİKA PİŞİRİN. 5 DK SOĞUTUP SERVİS EDİN.

 

 

 

MUHAMMED TAHA ERKAN SİMİT VE MENEMEN

 

15 GR TAZE MAYA

650 GR UN 

200 GR SU

5 GR TUZ

20 GR TOZ ŞEKER 

50 ML SÜT 

15 ML SIVI YAĞ

3 BARDAK PEKMEZ 

300 GR KAŞAR

MENEMENİ İCİN;

500 GR DOĞRANMIŞ DOMATES

3 TANE BİBER 

20 GRAM SOĞAN

 

YAPILIŞI;

SIVILARI KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ. SONRA UN, TUZ, TOZ ŞEKER VE MAYAYI EKLİYORUZ VE ELİMİZE YAPIŞMAYACAK BİR KIVAMA GELENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ. 50 DERECE FIRINDA MAYALANMASI İÇİN YAKLAŞIK 15-20 DK BIRAKIYORUZ. SONRA PARÇALADIĞIMIZ HAMURLARI ALIP ŞERİT HALİNDE YUVARLIYORUZ. ŞEKİL VERDİĞİMİZ HAMURLARI ÖNCE SU-PEKMEZ KARIŞIMINA, SONRA SUSAMA BATIRIP TEPSİYE DİZİYORUZ. 180 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 10 DK PİŞİRİP ALIYORUZ. YATAY OLARAK KESİP ARASINA KAŞAR KOYUP KAPATIYORUZ.

 

MENEMEN İÇİN;

BİBERLER VE SOĞANLARI KAVURUYORUZ. DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ EKLEYİP TUZUNU KARABİBERİNİ EKLİYORUZ. DOMATESLER ERİME KIVAMINA GELİNCE YUMURTA KIRIP KARIŞTIRIYORUZ. SİMİTİN ORTASINA KOYUP KAŞAR SERPİYORUZ, TEKRAR FIRINA VERİP KAŞARIN ERİMESİNİ SAĞLIYORUZ.

 

 

 

ZAHİDE ÇETİN – FIRINDA KAHVALTI TAHİN PEKMEZLİ VE HAŞHAŞLI ÇÖREK

 

1  SU BARDAĞI ILIK SÜT

1/2 YAŞ MAYA

1 PAKET KURU MAYA

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI TUZ

3,5 SU BARDAĞI UN

İÇ HARCI İÇİN

1 SU BARDAĞI TAHİN

3/4 SU BARDAĞI PEKMEZ

3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

HAŞHAŞ

BEYAZ PEYNİR

ÜZERİNE

1 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ

2 YEMEK KAŞIĞI SU

4 YEMEK KAŞIĞI KAVRULMUŞ SUSAM

1 YUMURTA SARISI

 

YAPILIŞI

YAŞ MAYAYI ILIK SÜT İÇERİSİNDE ERİTİNHAMUR MALZEMELERİNİ EKLEYEREK YOĞURUNYAKLAŞIK 3,5 SU BARDAĞI UNU AZAR AZAR EKLEYİNHAMURU 20 DK MAYALANDIRIN

HAMURU BEZE HALİNE GETİRİNSERVİS TABAĞINDAN BİRAZ DAĞA BÜYÜK OLACAK ŞEKLİNDE AÇINİÇERİSİNE HARCI KOYUP UZATABİLDİĞİNİZ KADAR UZATINNE KADAR İNCE OLURSA O KADAR İYİDAĞA ONRA RULO YAPIP GÜL BÖREĞİ ŞEKLİNDE ŞEKİL VERİNÜZERİNE İSE İLK OLARAK PEKMEZ SU KARIŞIMINI DAĞA SONRA SUSAM VE SON OLARAK 

YUMURTA SÜRÜNÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECELİK FIRINDA 40 DK PİŞİRİN

 

İÇLİ KREP SANDAL

3 YUMURTA

YARIM BARDAK SIVI SODA

YARIM BARDAK SIVIYAĞ

1-1,5 BARDAK UN

1,5 BARDAK SÜT

100 GR PASTIRMA

100 GR SOSİS

100 GR SUCUK

1 YUMURTA

BEYAZ PEYNİR

KAŞAR PEYNİR

ÜZERİ İÇİN

1 YUMURTA

GALETA UNU

KÜRDAN

MAYDANOZ 

DEREOTU

YAPILIŞ

KREM HAMURU İÇN GEREKLİ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIP HOMOJEN HALE GELENE KADAR KARIŞTIRIYORUZTAVADA PİŞİRDİĞİMİZ KREPLERİ SOĞUMAYA ALINİÇ HARÇLARI HAZIRLADIKTAN SONRA KREPLERİN İÇİNE KOYUP KÜRDAN İLE AĞIZLARINI KAPATINYUMURTA VE GALETA UNUNA BULADIKTAN SONRA 200 DERECELİK FIRINDA 10 DK PİŞİRİNİZ.

 

 

 

Güncelleme: 10/03/2015 16:40:19
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.