10 Nisan Cuma Yayını Tarifleri

10 Nisan Cuma Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF:  ÇİKOLATALI SANDVİÇ

 

MALZEMELER

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

2 YUMURTA

125 GR TEREYAĞI

2 ÇAY BARDAĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA

DOLGU KREMASI İÇİN

150 GR KREMA

150 GR BİTTER KUVERTÜR

2 AVUÇ KIRILMIŞ FINDIK

ÜZERİ İÇİN

2 YUMURTA BEYAZI

1.5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

HAZIRLANIŞI:

KEK İÇİN:

YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSERDE KABARANA KADAR ÇIRPIN. TEREYAĞINI TENCEREDE HAFİF 

ERİTİN VE YAVAŞ YAVAŞ ÇIRPARAK YUMURTAYA YEDİRİN.

UN, KAKAO, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU BİR KAPTA KARIŞTIRIN VE YUMURTALI 

KARIŞIMIN İÇİNE DÖKÜP 1 DAKİKA KADAR ÇIRPIN. KALIBIN ALTINA YAĞLI KAĞIT SERİN VE 

HARCI İÇİNE DÖKÜP 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

KREMASI İÇİN:

ÇİKOLATANIZI BENMARİDE ERİTİN.

KREMANIZI MİKSERDE İYİCE ÇIRPIN VE ÇİKOLATAYI YAVAŞ YAVAŞ YEDİREREK İYİCE ÇIRPMAYA 

DEVAM EDİN.

FINDIKLARI İLAVE EDİN KARIŞTIRIN VE DOLAPTA 6-7 DAKİKA BEKLETİN.

ÜZERİ İÇİN:

YUMURTA BEYAZLARINI MİKSERDE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN VE ŞEKERİ İLAVE EDİP KAR 

OLANA KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

KEKİNİZİ KALIPTAN ÇIKARIN VE 5-6 DAKİKA BUZLUKTA SOĞUTUN. KENARLARINDAN 1’ER 

PARMAK KALINLIĞINDA KESEREK KÖŞELERİNİ TEMİZLEYİN. TAM 4 EŞİT PARÇA KESİN. 

KESTİĞİNİZ PARÇALARI ORTASINDAN TEKRAR KESİN ÇİKOLATA KREMASINDAN İÇERİSİNE 

SIKIN VE ÜZERİNİ DİĞER PARÇASIYLA KAPATIN.

HAZIRLADIĞINIZ MERENGİ SIKMA TORBASINDA YILDIZ UÇ İLE RESİMDEKİ GİBİ DİKLEMESİNE 

SIKIN VE PÜRMÜZ İLE YAKARAK SERVİS EDİN.

 

 

GÖKHAN SERBEST : KUŞBAŞILI KARADENİZ PİDESİ 

 

HAMUR MALZEMELERİ

3-4 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN

YARIM PAKET YAŞ MAYA YA DA 1 ÇORBA KAŞIĞI İNSANT MAYA

1 ÇORBA KAŞIĞI SİLME YOĞURT (SULU OLMAYACAK)

1 SU BARDAĞI ILIK ÇEŞME SUYU

1 ÇAY KAŞIĞI KADAR TUZ (DİKKAT İÇ MALZEME DE TUZLU) 

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN 1 YUMURTA SARISI

 

YAPILIŞ:

HAMUR YOĞURMA YÖNTEMİ:

ELENMİŞ 3 SU BARDAĞI UNU YOĞURMA KABIMIZA ALALIM. UNUN ORTASINI AÇIP İNSANT 

YADA YAŞ MAYAMIZI DÖKELİM. ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI ILIK SUYU İLAVE EDELİM. 1 ÇORBA 

KAŞIĞI AYRICA UNU BU SUYUN ÜZERİNE DÖKÜP BİRAZ BEKLEYELİM. UN ÇATLASIN VE 

YOĞURT İLE TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM. ORTADAKİ SIVI MALZEME İYİCE KARIŞSIN. 

KENARDAN YAVAŞ YAVAŞ UNU ALALIM VE BİRAZ TUZ İLAVE EDEREK HAMURU YOĞURALIM. 

YUMUŞAK BİR HAMUR OLMALI. DURUMA GÖRE UN İLAVE EDİLMELİ.

 

İÇ HARÇ:

250 GR TAZE KAŞAR

1 ADET DOMATES

2 ADET SİVRİ YEŞİL BİBER

1 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER

250 GR KUZU ETİ (SOTELİK)

KEKİK

PUL BİBER

KARABİBER

2 DİŞ SARIMSAK

2 ADET DOMATES

 

İÇ HARCIN YAPIMI

ETLERİMİZİ TAVADA SOTELİYORUZ DAHA SONRA SOĞANLAR BİBERLER SARIMSAKLARI UFAK 

UFAK DOĞRANIP TEREYAGDA BİRAZ KAVURUYORUZ BAHARATLARI İLAVE EDİP 

HAZIRLADIĞIMIZ PİDE HAMURUNUN İÇERİSİNE KOYUYORUZ. 220 DERECE FIRINDA 20 DK 

PİŞİRİYORUZ.

 

 

GÜLŞAH ZAMBUR: SEBZELİ PİDE

 

MALZEMELER:

 

250 GR UN

1-2 TATLI KASIGI TUZ

1 SU BARDAĞI ILIK SU

10 GR YAŞ MAYA

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

İÇ HARCI:

300 GR MANTAR

1 ADET KIRMIZI PAPRİKA BİBERİ

1 ADET SARI PAPRİKA BİBERİ

1 TANE ORTA BOY SOĞAN

3 TANE YEŞİL SİVRİ BİBER

300 GR BEYAZ PEYNİR

BAHARATLAR: KARABİBER, KIRMIZI PUL BİBER, TUZ, KİMYON

50 GR TEREYAĞI (PİŞTİKTEN SONRA PİDENİN KENARINA SÜRMEK İÇİN)

2 ADET DOMATES

SUNUM ICIN:

1 KASE YOĞURT (AYRAN İÇİN)

3 TANE SİVRİ BİBER

5 TANE CHERRY DOMATES

1-2 DAL MAYDANOZ

YAPILISI:

FIRINI 200 DERECE TEPSİYLE BİRLİKTE ISITIN.

MAYAYI VE TOZ ŞEKERİ ILIK SUYLA KARIŞTIRIN. DAHA SONRA DERİN BİR KABIN İÇİNDE UNU 

VE TUZU KARIŞTIRIN. SONRA DA MAYALI SUYU KATIP GÜZEL BİR HAMUR YOĞURUN. 

(MASAÜSTÜ MİKSERİNİZ VARSA KULLANABİLİRSİNİZ) 

HAMURU YOĞURDUKTAN SONRA 8 EŞİT PARÇAYA BÖLÜP MAYALANMASI İÇİN KENARA 

KOYUN. 

BU SIRADA İÇ HARCI HAZIRLAYIN. ÖNCELİKLE SOĞANLARI VE BİBERLERİ İNCE İNCE KIYIP 

TAVADA SOTELEYİN. (ÖNCE SOĞANI SOTELEMEYİ UNUTMAYIN) EN SON İNCE İNCE 

DOĞRADIĞINIZ MANTARLARI VE BAHARATLARI KATIP TAVANIN ALTINI KAPATIN.

UNLADIĞINIZ TEZGAHIN ÜZERİNE BİR PARÇA HAMUR ALIP PARMAKLARINIZIN UCUYLA 

UZUNLAMASINA HAFİFÇE BASTIRARAK AÇIN. DAHA SONRA UNLADIĞINIZ MERDANEYLE PİDE 

ŞEKLİNİ VERECEK ŞEKİLDE HAMURUNU AÇIN. 

Gülsah Zambur

FIRINDAN SICAK TEPSİYİ ALIP UNLADIKTAN SONRA HAMURUNUZU İÇİNE YERLEŞTİRİP İÇİNE 

İÇ HARCINDAN KOYUN VE İÇ HARCIN ÜZERİNE DE 2 DİLİM BEYAZ PEYNİR YERLEŞTİRİP SICAK 

FIRINDA 15-20 DK KADAR PİŞİRİN.

AYRAN, KÖZLENMİŞ BİBER VE DOMATESLE SERVİS EDİN.

 

 

GÜLTEN KOÇ KARIŞIK PİDELER

 

3 SU BARDAĞI UN

7,5 GR TUZ

21 GR YAŞ MAYA

2-3 DAMLA SİRKE

YARIM SU BARDAĞI SU

BİR TUTAM ŞEKER

YARIM SU BARDAĞI SÜT

1 YUMURTA BEYAZI

İÇ MALZEME

2 ORTA BOY KURU SOĞAN

200 GR KIYMA

2 ADET DOMATES

2 ADET SİVRİ BİBER 

100 GR SUCUK

100 GR PASTIRMA

200 GR KAVURMA

200 GR KAŞAR

2 ADET YUMURTA

TUZ, KARABİBER, TOZ KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI;

HAMURU GÜZELCE YOĞURUP MAYANLANMAYA BIRAKIYORUZ. KURU SOĞANI, DOMATESİ VE 

BİBERİ ÇOK İNCE KIYARAK KIYMAYLA BİR İÇ HARÇ HAZIRLIYORUZ. HAMURUMUZ KIVAMA 

GELDİĞİNDE KIYMALI İÇ HARÇLA BİR PİDE HAZIRLIYORUZ. DİĞER PİDE SUCUK,PARTIRMA 

KAŞAR VE BİR DİĞER PİDEYİ DE SADECE KAVURMALI YAPIYORUZ.ARZUYA GÖRE KIYMALI VE 

SUCUKLU,PASTIRMALI ÜZERİNE YUMURTA KIRILABİLİR.PİDELERİN KENARLARINA YUMURTA 

SARISI SÜRÜP 230-250 DERECE DE 10 DK KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

 

MELİKE KÜL : SEMSEK 

 

İÇ MALZEMELERİ

500-600 GR KEÇİ PEYNİRİ 

1 DEMET MAYDANOZ

1 DEMET TAZE SOĞAN

1 DEMET TAZE SARIMSAK

KURU NANE

PUL BİBER

İSOT

KARABİBER

SIVI YAĞ

TEREYAĞI

TUZ

1 ADET YUMURTA

1-2 KAŞIK DOMATES & BİBER SALÇASI

HAMUR İÇİN MALZEMELER

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

1-1.5 TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

ALDIĞI KADAR BEYAZ UN

SADE KEPEK UNU

SADE YULAF UNU

 

 

SALİH SADIKOĞLU PİDE

 

1 KG UN

500 GR KEPEKLİ UN

42 GR YAŞ MAYA

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

SU

1 SU BARDAĞI SÜT

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

250 GR KAVURMA

250 GR KAŞAR PEYNİR RENDESİ

500 GR KIYMA

YARIM ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ

2 ADET SOĞAN

2 ADET DOMATES

2 ADET ÇARLİSTON BİBER

2 ADET SİVRİ BİBER

1 SU BARDAĞI TAHİN

1 SU BARDAĞI YOĞURT

2 ADET YUMURTA

100 GR TEREYAĞI

YARIM BAĞ MAYDANOZ

4 ADET CHERRY DOMATES

YRIM ÇAY BARDAĞI KREMA

1 YEMEK KAŞIĞI İSOT

YAPILIŞI;

BİR KAPTA UN, SU, MAYA, TOZ ŞEKER VE TUZU KOYUP MAYALI BİR HAMUR ELDE

EDENE KADAR YOĞURUN. HAMURU DİNLENDİRİP BEZELER HALİNDE AYIRIN VE

TEKRAR HAMURUNB KABARMASINI BEKLEYİN.

BU RADA İÇ MALZEMENİZİ HAZIRLAYIN. TAVAYA YAĞ VE SOĞAN KOYUP

KAVURUN. ARDINDAN KIYMAYI VE KUŞ ÜZÜMÜNÜ KATIP DEVAM EDİN. OCAKTAN

ALMADAN TUZ, NANE, PUL BİBER KOYUP OCAKTAN ALIN.

BEZELENEN HAMURLARI MERDANE İLE AÇARAK İÇLERİNİ DOLDURUN VE

KENARLARINDAN TUTUP YUKARIDA YAPIŞTIRIN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE

YOĞURT SÜRÜP 185 DERECEDE 15 DK PİŞİRİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU KIYMA VE ISPANAKLI KAPALI PİDE

 

HAMURU İÇİN;

ALDIĞI KADAR UN

1 ADET YUMURTA

2 YEM KAŞIĞI YOĞURT

1 ÇAY BARDAGI ILIK SU

1 YEMEK KAŞIĞI FINDIK YAĞI

½ VEYA 1 PAKET YAŞ MAYA

1 FİSKE TOZ ŞEKER

İÇ HARCI İÇİN;

½ KG AZ YAĞLI DANA KABURGA (TEK ÇEKİLMİŞ)

1 AD KURU SOĞAN

½ KG. ISPANAK

½ DOMATES

PUL BİBER, KARABİBER, TUZ

GARNİTÜR

2 DAL KUZU KULAĞI

1 ADET YEŞİL SOĞAN

1 YAPRAK KIVIRCIK

3 ADET KİRAZ DOMATES

1 ADET KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI;

UNU ELEDİKTEN SONRA MALZEMELERİ KOYUP KULAK MEMESİNDEN YUMUŞAK HAMUR 

YOĞURALIM, MAYASININ GELMESİ İÇİN BEKLETELİM.

KURU SOĞANI KÜÇÜK DOĞRAYIP TAVADA AZ YAĞDA SOTELEYİP PEŞİNE KIYMAYI İLAVE EDİP 

PİŞİRELİM. YARIM DOMATES RENDESİ KOYUP SUYUNU ÇEKTİRELİM VE EN SON DOĞRANMIŞ 

ISPANAKLARI İLAVE EDİP ÇOK AZ SOTELEYELİM. BAHARATLARI İLAVE EDELİM. HARCIMIZ 

HAZIR.

HAMURDAN BEZELER KOPARALIM, OVAL AÇALIM, HARCI KOYALIM VE KAPATALIM.

200 DERECEDE PİŞİRELİM, ÇIKINCA ÜZERİNE TEREYAĞI SÜRELİM.

YANINDA YEŞİLLİKLER VE AYRANLA SERVİS EDELİM.

 

 

SENEM ÖZKANTAR PİDECİKLER

 

500 GR UN 

13 GR TUZ 

25 GR MAYA

325 GR SU

YUMURTA (ÜZERİ İÇİN)

İÇİ İÇİN:

2 KALIP HELLİM PEYNİRİ

NANE

1 ADET KURU SOĞAN

TUZ 

250 GR KIYMA 

KURU SOĞAN İKİ ADET 

DOMATES SOSU (KONSERVE)

SALÇA 

KIRMIZI TOZ BİBER 

KARABİBER TUZ 

TEREYAĞI 

PATLICANLI İÇ

3 ADET PATLICAN 

1 ADET KURU SOĞAN 

SALÇA 

DOMATES SOS 

TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER 

BÜTÜN MALZEMELER YUMURTA HARİÇ KARIŞIR.  4’E BÖLÜNÜR, DİNLENMEYE ALINIR. 

OLDUKTAN SONRA KAYIK GİBİ UZUNCA AÇILIR VE MALZEMELER DOLDURULUR. KENAR 

KAPANIR. YUMURTA SU İLE AÇILIR SONRA YÜZÜNE SÜRÜLÜP FIRINA VERİLİR. FIRINDA 250 

DERECEDE 15 DK PİŞİRİLİR VE ÇIKINCA BOL TEREYAĞI SÜRÜLÜP SERVİS EDİLİR.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK LOR PEYNİRLİ & OTLU PİDE

 

HAMUR İÇİN

500 GR UN

15 GR YAŞ MAYA

2 SU BARDAĞI SU

TUZ

MAYAYI ILIKLAŞTIRDIĞINIZ 2 BARDAK SUDA AÇIN VE UNA GÖZ KARARI TUZ EKLEYEREK 

YOĞURUN, 8 PARÇAYA BÖLÜN VE HAMURUN MAYALANMASINI BEKLEYİN.

PİDE ŞEKLİNDE UZUN UZUN AÇIN, İÇ HARCI KOYUN VE KENARLARINI YARIM SANTİM İÇERİ 

KATLAYIN. 225 DERECELİK FIRINDA 15-20 DK KONTROLLÜ PİŞİRİN. ÇIKARDIĞINIZ GİBİ 

TEREYAĞI SÜREREK SERVİS EDİN.

İÇ İÇİN MALZEMELER

250 GRAM ISPANAK

100 GRAM ZEYTİN ÇEKİRDEKSİZ

250 GRAM LOR PEYNİRİ

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

ISPANAKLI HARÇ İÇİN :

ISPANAKLARI İNCE İNCE KESİN. 250 GR LOR PEYNRİNİ EKLEYİN. 100 GRAM ZEYTİNİ KOYUN. 

LEZZETE GÖRE YAĞ VE TUZ KOYUN. GÜZELCE HARMANLAYIN.

 

 

Güncelleme: 13/04/2015 14:38:54
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.