10 Şubat Salı Yayını Tarifleri

10 Şubat Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

 

TEKNİK TARİF: SAKIZ KEK

MALZEMELER:

 

110 GR TEREYAĞI

220 GR ESMER ŞEKER

1 YUMURTA

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

110 GR UN

BİR TUTAM TUZ

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

120 GR FINDIK

HAZIRLANIŞI:

 

TEREYAĞINI KISI ATEŞTE ERİTİN.ŞEKERİ İLAVE EDİN VE MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN. YUMURTA VE VANİLYAYI EKLEYİN VE KREM GİBİ OLANA KADAR ÇIRPIN.UN, KABARTMA TOZU VE FINDIKLARI DA İLAVE EDİP SPATULA İLE KARIŞTIRIN. SİZE VERİLEN KEK KALIBINA YAĞLI KAĞIT KOYARAK HARCI DÖKÜN VE 175 DERECE FIRINDA 30 DK. PİŞİRİN. 

NOT:  KEKİNİZ NE ÇOK ISLAK NE DE ÇOK KURU OLACAK. DÜZGÜN KIVAMI YAKALADIĞINIZA EMİN OLUN.

 

 

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN SOSİSLİ KARNIYARIK BÖREK TARİFİ

 

4 TANE YUFKA 

2 YUMURTA

2 TANE SİVRİ BİBER (TATLI)

1 TANE DOMATES

250 GR SOSİS

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

TUZ 

ÇÖREK OTU

3-4 MANTAR

KARABİBER

KEKİK

 

SUNUM İÇİN :

YARIM DEMET MAYDANOZ VE ROKA 

1 ADET TORTİLLA YUFKA 

4 ADET ÇERİ DOMATES

SOS İÇİN:

SÜZME YOĞURT

KURU NANE

ÇÖREK OTU

YAPILIŞI;

 

MANTARLAR KÜP KÜP DOĞRANIR VE 1 KAŞIK YAĞDA SOTELENİR. DAHA SONRA SİVRİ BİBERLER İNCE İNCE DOĞRANIR VE TAVAYA EKLENİR.KABUKLARI SOYULMUŞ DOMATES KÜP KÜP DOĞRANIR VE O DA EKLENİR.AZ KEKİK, KARABİBER VE TUZ DA EKLENİP SOTELENMEYE DEVAM EDİLİR.1 YUFKA TEZGAHA YAYILIR VE HAZIRLANAN YOĞURT, YAĞ, 1 YUMURTA VE TUZ KARIŞIMI TAMAMEN YAYILIR. 2. KAT YUFKA KOYULUR. YUFKA 8 PARÇAYA BÖLÜNÜR. HAZIRLANAN SOSİSLİ KARIŞIM KOYULUR. ÜZERİNE 1 TUTAM RENDELENMİŞ KAŞAR KOYULUR, SIKI OLMAYACAK ŞEKİLDE SARILIR.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. BIÇAK YARDIMI İLE ORTASI KESİLİR. ÇÖREK OTU SERPİLİR.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA 15 DK PİŞİRİLİR. (ALTININ PİŞTİĞİNE EMİN OLDUĞUNUZ ZAMAN ÇIKARABİLİRSİNİZ.)

 

 

 

BEŞİR EMRE SAY'IN SOSİS SHOW TARİFİ

 

5 ADET YUFKA

3 YUMURTA

1 ŞİŞE SODA

1/2 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

500 GR %100 DANA SOSİS (FRANKFURTER)

200 GR MANTAR

2 ADET KÖZ BİBER

3 ADET ÇARLİSTON BİBER

1 ADET HAVUÇ

OYSTER SOS  

BARBEKÜ SOS 

HARDAL

1 PAKET CHERRY DOMATES

MAYDANOZ

250 ML KREMA

KURU TARHUN

 

YAPILIŞI;

KÖZ ÇARLİSTON BİBERLERİ JÜLYEN DOĞRADIKTAN SONRA MANTARLARI DA DOĞRUYORUZ. HAVUÇLARI İRİ İRİ RENDELİYORUZ. SOSİSLERİ DE DOĞRADIKTAN SONRA ÖNCE SEBZELERİ VE MANTARLARI SOTELİYORUZ (ÖLMEYECEK ŞEKİLDE) ARDINDAN SOSİSLERİ ATIP ÇEVİRMEYE BAŞLIYORUZ. PİŞMEYE YAKIN OYSTER VE BARBEKÜ SOSU İÇİNE ATIP KISA BİR SÜRE AÇIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ.YUFKALARI AÇIYORUZ. ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN BİR KABA 1 ŞİŞE SODA, 3 YUMURTA, YARIM SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI, 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT KOYUP KARIŞTIRIYORUZ.İLK İKİ KATA MALZEME OLMADAN SADECE HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI SÜRÜYORUZ. SONRA MALZEME KOYUYORUZ, BİR KAT DAHA YUFKA ALIP KARIŞIMI SÜRÜP MALZEME KOYUYORUZ. TOPLAM 5 KAT OLACAK ŞEKİLDE YAPIP RULO YAPIYORUZ. 2 PARMAK KALIĞINLIĞINDA KESİP FIRINA VERİYORUZ. 200 DERECEDE 25 DK PİŞİRİYORUZ.

 

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN SOSİS CÜMBÜŞÜ

 

4 ADET YUFKA

İSTEĞE BAĞLI MİKTARDA SOSİS

4-5 ADET CHARLİSTON BİBER (YEŞİL)

4-5 ADET KAPYA BİBER (KIRMIZI)

4-5 ADET DOMATES

4-5 ADET SOĞAN

250 GR DİL PEYNİRİ

1 PAKET TAZE KEKİK

1 LİMON

TUZ

KARABİBER

3 YUMURTA

YARIM LİTRE SÜT

KÖRİ

 

YAPILIŞI;

BİBERLERİ VE SOĞANLARI KÜP KÜP DOĞRAYIN. TAVADA İLK ÖNCE SOĞANLARI KARAMELİZE ETTİKTEN SONRA BİBERLERİ İLAVE EDİP PİŞİRİN. KARABİBER, TUZ, KEKİK, KÖRİ, DOMATES VE SOSİSLERİ EKLEYİP 2 DK DAHA KARIŞTIRIN, İÇ HARCINIZ HAZIR.YUMURTA AKI VE YARIM ÇAY BARDAĞI SÜTÜ KARIŞTIRIP YUFKANIN ÜZERİNE SÜRÜN. TEK YUFKA İÇİNE MALZEMEYİ KOYUN. RULO HALİNDE SARIN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE ZEYTİNYAĞLI KARIŞIMI SÜRÜN VE 180 DERECELİK FIRINDA 20 DK PİŞİRİN.

 

 

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN BAKLAVA YUFKASI İLE SOSİS BOHÇASI

 

MALZEMELER

8 ADET BAKLAVA YUFKASI

200 GR TEREYAĞI

1 ADET PIRASA

1 PAKET YAĞDA MARİNE EDİLMİŞ KURU DOMATES

100 GR HAZIR ÇEKİLMİŞ PARMESAN PEYNİRİ

300 GR SOSİS

1 PAKET TAZE FESLEĞEN

KONSERVE NOHUT

200 GR TAHİN

2 ADET LİMON

ZEYTİNYAĞI 1 SU BARDAĞI

1 SU BARDAĞI SÜT

TUZ 

KARABİBER

SOS İÇİN;

NOHUT

TAHİN

LİMON SUYU

ZEYTİNYAĞI

SÜT

 

YAPILIŞI;

TAVADA TEREYAĞINI ERİTİP 4 KAT YUFKANIN HER KATINA SÜRÜN. (YUFKANIN İŞLEME ALINANA KADAR STREÇLENİP DOLAPTA BEKLEMESİ GEREKLİ)DİĞER YANDAN SOSİSLERİ İSTEDİĞİNİZ UFAKLIKTA DİLİMLEYİP TAVAYA SIVI YAĞ KOYUP SOTELEYİN. ÇOK PİŞMEMESİNE DİKKAT EDİN VE SOĞUMAYA BIRAKIN. DAHA SONRA PARMESAN, KURU DOMATESLER VE FESLEĞENİ İLAVE EDİN. SONRASINDA YUFKALARIN ORTALARINA KOYUN. PIRASAYI KAYNAR SUYA BATIRIP SOĞUK SUYA BATIRIN, BİR YAPRAK ALIN VE İNCE DİLİMLEYİN. BUNU BOHÇAYI KAPATMAK İÇİN KULLANIN. 180 DERECE FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİN. SOSU İÇİN HAŞLANMIŞ NOHUT, TAHİN, LİMON SUYU, SÜTÜ, TUZU PÜRE HALİNE GETİRİP İLAVE EDİN.

 

 

 

NİLÜFER KAYA'NIN ÇANAKTA SOSİSİ

 

2 ADET YUFKA

4 ADET SUFLE KABI

YUFKALARI ISLATMAK İÇİN SU VE SIVIYAĞ

İÇ HARCI İÇİN BEŞAMEL SOS: 

50 GR TEREYAĞI

50 GR UN

1/2 LİTRE SÜT

KARABİBER

TUZ

4-5 ADET KOKTEYL SOSİS

ÜZERİ İÇİN:

100 GR KAŞAR PEYNİRİ

 

YAPILIŞI:

YUFKALAR YUVARLAK ŞEKİLDE KESİLİR VE TERS ÇEVRİLMİŞ SUFLE KAPLARININ ÜSTÜNE KAPLANIR SU VE YAĞ KARIŞIMI SÜRÜLÜR ÜSTÜNE BİR KAT DAHA YUFKA SERİLİR. FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. BİR SOS TENCERESİNDE SOSİSLER HAŞLANIR SONRA KÜP KÜP DOĞRANIR.AYRI BİR SOS TENCERESİNDE BEŞAMEL SOS HAZIRLANIR. İÇİNE DOĞRANMIŞ SOSİSLER EKLENİR.SUFLE KAPLARININ İÇİNE ÇANAKLAR YERLEŞTİRİLİR, SOSİSLİ HARÇ KOYULUR, ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ EKLENİR.KAŞAR ERİYİP HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

 

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN POTPURİ SOSİS TABAĞI

 

2 YUFKA

4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

2 YUMURTA

UZUN TİP 5-6 ADET SOSİS

2 ADET SİVRİ BİBER

TAZE KEKİK

1 ADET DOMATES

2 DİŞ SARIMSAK

SUSAM 50-100 GR

 

YAPILIŞI;

YOĞURT VE ZEYTİNYAĞINI KARIŞTIRIN. YUMURTALARIN SARILARINI AYIRIN. AYRI BİR KAPTA ÇIRPIN. SOSİSLERİ DİLİMLEYİN. YUFKALARI PARÇA PARÇA KESİN ŞİŞE SOSİS YUFKA DİZİN.YUFKAYI ÜÇGEN KESİN. DOMATES, BİBER, KEKİKTEN HARÇ YAPIN. SOSİS VE HARÇLA SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIN. ARASINA YOĞRTLU SOSTAN KOYMAYI UNUTMAYIN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM İLE KAPLAYARAK FIRINA VERİN. 180 DERECEDE 25 DK PİŞİRİN.

 

 

 

OKAN KARADENİZ'IN ANASONLU SOSİS BOHÇASI

 

5 ADET YUFKA

500 GR SOSİS 

100 GR TAZE ZENCEFİL 

1 BAŞ SARIMSAK

250 ML LİGHT SOYA SOS

250 GR TATLI KIL BİBER

250 GR TEREYAĞ

2 ADET YUMURTA

20 GR ANASON TOHUM

25 GR REZENE TOHUM

10 GR ÇÖREK OTU

BARBEKÜ SOS

 

YAPILIŞI;

ÖNCE SOSİSLERİMİZİ JÜLYEN ŞEKLİNDE KESİYORUZ. ARDINDAN BİBERLERİMİZİ YUVARLAK ŞEKİLDE KESİYORUZ VE SARIMSAK İLE ZENCEFİLİ RENDELİYORUZ. ARDINDAN SOTELEMEK İÇİN ÖNCE SOSİSLERİMİZİ TAVAYA ALIP SOTELEMEYE BAŞLIYORUZ. 3-5 DK. SONRA BİBER VE RENDELENMİŞ SARIMSAKLA ZENCEFİLİMİZİ EKLİYORUZ. BİRKAÇ DAKİKA DAHA SOTELEMEYE DEVAM EDİYORUZ. SOTELEDİĞİMİZ SOSİSLERİMİZİ YUFKAMIZIN İÇİNE KOYUP SARMAYA BAŞLIYORUZ. SARDIĞIMIZ SOSİSLERİMİZİ YAĞLI KAĞIT ÜZERİNDEKİ FIRIN TEPSİMİZE KOYUP ÜSTLERİNİ YUMURTA SARIMIZLA ISLATIYORUZ. ARDINDAN ANASON, REZENE VE ÇÖREK OTUNU KARIŞTIRIP YUMURTA SÜRDÜĞÜMÜZ SOSİSLERİMİZİN ÜZERİNE SERPİŞTİRİYORUZ. 190 DERECE FIRINDA 25-30 DK. PİŞİRİYORUZ. YANINDA KETÇAP, MAYONEZ VE BARBEKÜ SOSLA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

 

 

 

UFUK NALBANT'IN SOSİSLİ BOHÇA BÖREĞİ

 

MALZEMELER

 3 ADET YUFKA

 300 GR SOSİS

 1 ADET YEŞİL KALİFORNİYA BİBERİ

 1 ADET KIRMIZI KALİFORNİYA BİBERİ

 1 ADET SARI KALİFORNİYA BİBERİ

 500 GR DOMATES

 1 BAŞ SARIMSAK

 ACISIZ SEBZELİ BAHARAT

 1 PAKET KÜLTÜR MANTARI

 1 KAVANOZ GARNİTÜR

 200 GR TAZE KAŞAR PEYNİRİ

 3 ADET YUMURTA

 125 GR YOĞURT

 SIVI YAĞ

 ÇÖREK OTU 

 SUSAM

 1 DEMET TAZE FESLEĞEN

 1 DEMET TAZE NANE

 3-5 ADET ÇERİ DOMATES

 

YAPILIŞI;

İÇİ İÇİN: BİBERLERİ JÜLYEN DOĞRAYIP VOK TAVADA BİR MİKTAR ÇEVİRİN. İÇİNE SARIMSAK, SOSİS VE KARIŞIK BAHARATTAN EKLEYİN. DAHA SONRA MANTARLARI EKLEYİN (MANTARLARIN FAZLA ÖLMEMESİ İÇİN SON ANDA KOYUN) YAPTIĞINIZ İÇİ BİR KENARDA SOĞUMAYA BIRAKIN.YUFKALARI ÇİFT KAT ALIP BÜYÜK BİR TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLAK KESİN. YUMURTA, YOĞURT VE SIVI YAĞDAN YAPTIĞIMIZ MALZEMEYİ YUFKALARA SÜRÜP ÇORBA KASESİNE KOYUN VE İÇİNİ İÇ MALZEMEYLE DOLDURUN. AĞZINI BÜZGÜ BÜZGÜ YAPARAK İÇİNE DİK ŞEKİLDE SOSİS KOYUN VE AĞZINI FOLYO İLE BAĞLAYIN. ÜZERİNE YUMURTA VE YOĞRUTLA ÇIRPTIĞIMIZ MALZEMEYİ SÜRÜP 180 DERECELİK FIRINA VERİN. FIRININ ALT KATLARINA DOĞRU YERLEŞTİRİN. BÖREĞİN ALTI VE ÜSTÜ İYİCE PİŞTİKTEN SONRA, SON 5 DAKİKA KAŞAR EKLEYİN VE ERİYİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme: 10/02/2015 16:03:17
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.