11 Mayıs Pazartesi yayını Tarifleri

11 Mayıs Pazartesi yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

FINDIK PARÇACIKLI KAKAOLU KURABİYE

MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI UN

100 GR TEREYAĞI

80 GR PUDRA ŞEKERİ

20 GR KAKAO

1 YUMURTA

ÜZERİ İÇİN:

2 YEMEK KAŞIĞI MARMELAT

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ FINDIK

1 YUMURTA BEYAZI

HAZIRLANIŞI:

UN VE TEREYAĞINI RONDODA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN. BÜTÜN MALZEMELERİ 

EKLEYİP YOĞURUN.

8-10 PARÇAYA BÖLEREK YUVARLAKLAR YAPIN VE ORTALARINI BASTIRIN KENARLARINI 

YUMURTA BEYAZINA BATIRIP FINDIĞA BULAYIN VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA ÇUKURLARA MARMELAT DOLDURUN VE SERVİS EDİN.

 

 

 

ŞURA KARACA

KUZU ETLİ BEZELYE

500 GRAM SULTANİ BEZELYE 

500 GRAM KUZU KUŞBAŞI SİNİRSİZ

1 SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ DOMATES 

2 PATATES

1 DEMET DEREOTU 

2 ADET YEŞİL BİBER

TUZ 

KARABİBER 

10 ADET ARPACIK SOĞAN

YAPILIŞI:

ET VE SOĞAN TENCEREDE SOTELENİR. DOĞRANMIŞ DOMATES, TUZ VE BİBER EKLENİR. 

SULTANİ BEZELYELER GÜVECİN TABANINA EKLENİR. ÜZERİNE ETLER, ÜZERİNE TEKRAR 

BEZELYELER DİZİLİR. 270 DERECEDE 30 DK PİŞİRİLİR. DEREOTUYLA SERVİS YAPILIR.

 

 

ÖZGE UYSALER

BEZELYELİ KADAYIFLI PİLAV

250 GRAM TEL KADAYIF

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ

YARIM BARDAK ET SUYU

1 BARDAK SU

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK

1 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

1 BUÇUK BARDAK BEZELYE

YARIM DEMET DEREOTU

YARIM DEMET YEŞİL SOĞAN

2 PATATES

1 BÜYÜK BARDAK KREMA

250 GRAM KAŞAR PEYNİRİ

250 GRAM KUŞBAŞI KUZU ETİ

2 DOMATES

1 SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK

TAZE KEKİK, DEFNE YAPRAĞI

YAPILIŞI;

BİR TENCEREDE ZEYTİNYAĞINDA SOĞAN VE SARIMSAK ÖLDÜRÜLÜR. KUZU ETLERİ 

KAVRULUR, BAHARATLANDIRILIR.

PÜRE İÇİN PATATESLER HAŞLANIR, TEREYAĞI, RENDE KAŞAR PEYNİRİ İLE PÜRE HALİNE 

GETİRİLİR.

PİLAV İÇİN DOLMALIK FISTIKLAR TEREYAĞINDA KAVRULUR. PİRİNÇLER KAVRULUR. YEŞİL 

SOĞANLAR, DEREOTU, BEZELYE, KUŞ ÜZÜMÜ EKLENİR. YARIM BARDAK ET SUYU, 1 BARDAK 

NORMAL SU İLE DEMLENMEYE BIRAKILIR.

KADAYIFLAR TEREYAĞI İLE DİDİKLENİR. YUVLARLAK FIRIN KABINA ÖNCE KADAYIF, SONRA 

PİLAV, KUZU ETİ, PÜRE VE KADAYIF SIRAYLA DİZİLİR. ÜSTÜNE KAŞAR PEYNİRİ RENDELENİR. 

180 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

 

 

OKAN KARADENİZ

BEZELYELİ SOMONLU TART

1 PAKET BEZELYE

1 PAKET KREMA 

250 GR UN 

187 GR TEREYAĞI

ZEYTİNYAĞI

2 ADET SOĞAN 

2-3 DİŞ SARIMSAK

50 GR PUDRA ŞEKERİ

TAZE NANE

DEREOTU

2 ADET LİMON 

1 PAKET LABNE

KÜÇÜK PAKET SOMON FÜME 

1 BARDAK MISIR UNU

10 GR YUMURTA SARISI

50 GR SÜT 

7,5 GR TUZ 

BEZELYELERİ BİR TAVADA TEREYAĞI İLE SOTELİYORUZ. İÇİNE İNCE KIYIM SARIMSAK, TUZ, 

KARABİBER EKLİYORUZ VE SOTELİYORUZ. 

SOĞANLARI İNCE İNCE KIYIP TAVADA TERLETİYORUZ. ARDINDAN İÇİNE UNU EKLEYİP 

KAVURUYORUZ. İÇİNE SÜT VE KREMAYI EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. BEŞAMEL SOSUMUZ 

HAZIR.

HAMUR İÇİN:

UN, PUDRA ŞEKERİ VE TUZU KARIŞTIRIYORUZ. SONRA TEREYAĞINI EKLİYORUZ. BİRLEŞİP 

HAMUR KIVAMINA GELİNCE SÜTÜ VE YUMURTA SARILARINI YEDİREREK EKLİYORUZ.

TART KALIPLARINI YAĞLIYORUZ VE MISIR UNU İLE KAPLIYORUZ. HAMURU AÇIP TART 

KALIPLARINA YERLEŞTİRİYORUZ. İÇİNE AĞIRLIK OLMASI İÇİN NOHUT KOYUYORUZ. 190 

DERECEDE 15-20 DK PİŞİRİYORUZ. HAMURUN EN ALTINA BEŞAMELİ KOYUYORUZ, ÜZERİNE 

BEZELYELERİ KOYUYORUZ. EN ÜSTE DE LABNE VE SOMONU KOYUP SERVİS EDİYORUZ.

 

 

ALP MEHMET SIY

KADAYIFLI BEZELYELİ BÖREK

MALZEMELER

250 GR TAZE KADAYIF

50 GR TEREYAĞI

İÇ MALZEME

1 ÇORBA KASESİ BEZELYE (TAZE)

300 GR TAVUK SOTE (MUTLAKA TAVUĞUN KALÇASINDAN OLMALI)

1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ

50 GR DOLMALIK FISTIK

50 GR KUŞ ÜZÜMÜ

YARIM DEMET DEREOTU 

4 DAL TAZE SOĞAN 

YETERİNCE TUZ VE KARABİBER 

1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

YARIM LİMON 

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE; PİRİNÇLERİ ILIK TUZLU VE LİMONLU SUDA BEKLETELİM (EN AZ 10 DAKİKA)

KUŞ ÜZÜMLERİNİ DE ILIK SUDA BEKLETELİM Kİ ŞİŞSİNLER. 

TAVUK KALÇA SOTE 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ İLE KIZGIN TAVADA SOTELENİR KENARA 

ALINIR

TENCEREYE KALAN TEREYAĞ EKLENİR İÇİNE FISTIKLAR ATILIP PEMBELEŞİNCE İÇİNDEN ALINIR 

SONRA ILAVE ETMEK ÜZERE PİRİNÇLERİ SÜZÜP İYİCE YIKAYALIM. NİŞASTASI İYİCE ÇIKSIN 

SONRA YAĞDA KAVURALIM BİRBİRİNDEN AYRILINCAYA DEK. İÇİNE İNCE DOĞRANAN YEŞİL 

SOĞANLARI ATIP KUVURALIM ARDINDAN BEZELYELERİ EKLEYELİM KUŞ ÜZÜMÜNÜ SÜZÜP

EKLEYELİM DEREOTUNU İNCE KIYALIM EKLEYELİM ÖNCEDEN PEMBELEŞTİRDİĞİMİZ 

FISTIKLARIDA EKLEYELİM.

 

SOTE OLARAK PİŞMİK TAVUKLARI DA EKLEYİP TUZUNU VE KARABIBERINI KOYALIM 

1.5 BARDAK SOĞUK SU EKLEYİP PİŞİRİP DEMLENDİRELİM. 

 

PİLAV DEMLENİR VE SOĞURKEN;

 

ERİMİŞ TEREYAĞ İLE KADAYIFI İYİCE BİRBİRİNE YEDİREREK TEL TEL AYIRIRIZ 

YARISINI AYIRIP UYGUN BİR FIRIN KABINA (KELEPÇELİ YA DA TABANI RAHAT ÇIKAN BİR 

KALIBA)TABANINA İYİCE BASTIRARAK KOYALIM.

ÜSTÜNE DEMLENEN VE SOĞUYAN PİLAVI EKLEYİP ÜSTÜNE GERİ KALAN TEREYAĞLI KADAYIFI 

BASTIRAKAK YAYALIM. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ALTI ÜSTÜ NAR GİBİ 

KIZARINCA FIRINDAN ALALIM. SERVİSE HAZIRDIR AFİYET OLSUN.

 

 

İHSAN ARI

BEŞAMEL SOSLU BEZELYE KEBABI

YARIM KG TAZE BEZELYE

2 ADET DOMATES

1 ORTA BOY SOĞAN

YARIM TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER

YARIM ÇAY KAŞIĞI KİMYON

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

KARABİBER

TUZ

1 ÇAY BARDAĞI SU

BEZELYELERİ YIKAYIP, KILÇIKLARINI AYIKLIYORUZ.

ARALARINDA KABUĞU SERTLEŞMİŞ BEZELYE ÇIKARSA İÇİNİ ÇIKARIP, KABUĞUNU ATIYORUZ.

SOĞANLARI TENCEREYE YEMEKLİK DOĞRAYIP ÜZERİNE BEZELYELERİ, BEZELYELERİN ÜZERİNE 

DE KABUĞU SOYULMUŞ KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ EKLEYİP BEZELYELER SARARINCAYA 

KADAR KAVURUYORUZ.

SALÇAYI EKLEYİP, BİR İKİ KEZ DAHA ÇEVİRİP, TUZUNU VE BAHARATLARINI KOYUP BİR ÇAY 

BARDAĞI SUYUNU EKLEYİP, BEZELYELER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ.

5 PARÇA TAVUK BUT (KEMİĞİ ÇIKARTILMIŞ DÖVÜLMÜŞ)

 

SOSLARI İÇİN MALZEMELER

1 TATLI KAŞIĞI WORCESTERSHİRE SOS

1 TATLI KAŞIĞI BARBAKÜ SOS

1 TATLI KAŞIĞI KEKİK

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

HARMANLA DÖKÜM TAVADA MÜHÜRLE

BEŞAMEL SOS 

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

3 YEMEK KAŞIĞI UN

3 BARDAK SÜT

MUSKAT RENDESİ

TUZ-KARABİBER

BEŞAMEL SOS İÇİN TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİN. UNU EKLEYİP KOKUSU ÇIKANA KADAR 

KAVURUN. AZAR AZAR SÜTÜ İLAVE EDEREK KARIŞTIRIN. MUSKAT RENDESİ, TUZ VE 

KARABİBERLE BAHARATLANDIRIN. SOS KIVAM ALIP YOĞUNLAŞINCA ATEŞTEN ALIN.

İHSAN ARI

GÜVECİ İYİCE YAĞLAYIN TAVUKLARI ÜZERİNE KOYDUKTAN SONRA BEZELYEYİ EKLEYİN VE 

ÜZERİNE BEŞAMEL SOS DÖKÜP 190 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR 

PİŞİRİN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

FIRINDA KUZU ETLİ BEZELYE

400 GRAM KUZU ETİ KUŞBAŞI

2 ADET HAVUÇ (KUŞBAŞI)

200 GRAM BEZELYE

200 GRAM ARPACIK SOĞAN

200 GRAM MANTAR (KÜÇÜK)

50 GRAM KEREVİZ SAPI (KUŞBAŞI)

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

100 GRAM DOMATES PÜRESİ

30 GRAM UN

2,5 SU BARDAĞI ET SUYU

5 DİŞ SARIMSAK

5 DAL TAZE KEKİK

1 ADET DEFNE YAPRAĞI

TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI: 

KUZU ETLERİNİ İKİYE BÖLÜP TUZ VE KARABİBERLE TATLANDIRIP MÜHÜRLEYİN, BAŞKA BİR 

TABAGA ALIP ARPACIK SOGANLARI VE SARIMSAKLARI AYNI TENCEREDE SOTELEMEYE DEVAM 

EDİN KEREVİZLERİ VE ARDINDAN HAVUCLARI EKLEYİP SOTELEMEYE DEVAM EDİN SIRASYLA 

UN DOMATES SALÇASI VE DOMATES PÜRESİNİ EKLEYİP PİŞİRİN MANTARLARI EKLEYİP BİRAZ 

DAHA SOTELEDİKTEN SONRA ET SUYUNU EKLEYİP KENARA ALDIGIMIZ KUZU ETLERİNİ BU 

SOSUN IÇİNE ALIN TAZE KEKİK VE DEFNE YAPRAGINI EKLEDİKTEN SONRA KAYNAYANA KADAR 

OCAKTA TUTUN KAYNADIKTAN SONRA 200 DERCE FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİN . 

 

ARPA ŞEHRİYELİ RİSOTTO:

ARPA ŞEHRİYELERİ İKİYE AYIRIP YARISINI RENK ALANA KADAR SIVI YAĞ İLE KAVURUN. 

KALANINI DA TENCEREYE ALIP 1-2 DK KAVUURUP ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SICAK SU YA DA 

SEBZE SUYU KOYUP HAFİF DİRİ OLACAK ŞEKİLDE DEMLEYİN. DEMLENEN ŞEHRİYELERİ 

PİŞİRME KAĞIDI ÜZERİNE YAYIN. 1 KÜÇÜK BOY SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP KAVURUN. 

2 DİŞ SARIMSAĞI EKLEYİN VE KAVURUN. ŞEHRİYELERİ AYNI TAVAYA ALIP SEBZE SUYUNU 

YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP PİŞİRİN. EN SON TEREYAĞINI VE PARMESANI EKLEYİP BAĞLAYIN VE 

SERVİS EDİN.

 

 

 
Güncelleme: 12/05/2015 14:23:27
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.