12 Mart Perşembe Yayını Tarifleri

12 Mart Perşembe Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF : FINDIK KREMALI ÇİKOLATALI KEK

 

1 ÇAY FİNCANI FINDIK KREMASI 

3 YUMURTA

YARIM ÇAY BARDAĞI FINDIK YAĞI

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA 

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

120 GR BİTTER KUVERTÜR

2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

3 YEMEK KAŞIĞI UN

HAZIRLANIŞI:

 KUVERTÜRÜ BENMARİ USULÜ ERİTİN.

 YUMURTA VE PUDRA ŞEKERİNİ İYİCE ÇIRPIN. 

 FINDIK KREMASINI VE FINDIK YAĞINI İLAVE EDİP İYİCE ÇIRPIN.

 ERİTİLMİŞ KUVERTÜRÜ İLAVE EDİP ÇIRPIN. 

 UN, VANİLYA, KABARTMA TOZUNU EKLEYİN VE İYİCE KARIŞTIRIN. 

 SIKMA TORBASI YARDIMIYLA MUFFİN KAPLARININ İÇERiSİNİ DOLDURUN. 

 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. 

 SON OLARAK RENDELENMİŞ ÇİKOLATA VE PUDRA ŞEKERİ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

 

BUSE YARAMIŞ TALAŞ BÖREĞİ 

 

HAMURU İÇİN 

3,5 SU BARDAĞI UN

YARIM PAKET YAŞ MAYA

YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI SULU YOĞURT

1 YUMURTA

TUZ

SU

İÇİ İÇİN 

1 KASE LOR PEYNİRİ

1 SU BARDAĞI CEVİZ

2 KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI

UNU KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ. ÜZERİNE TUZ SERPİYORUZ, ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIYORUZ. ORTAYA MAYAYI KOYUYORUZ. MAYANIN ÜZERİNE SİRKEYİ, SIVIYAĞI VE YOĞURDU DÖKÜYORUZ. YUMURTASINI KIRIYORUZ VE ORTADAN MAYAYI ERİTEREK YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ. ILIK SU EKLİYORUZ VE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR HAZIRLIYORUZ.HAZIRLADIĞIMIZ HAMURDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER KOPARIYORUZ VE YUVARLIYORUZ. ÜSTLERİNE UN SERPEREK SERVİS TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE HAMURLAR AÇIYORUZ. TEREYAĞINI TAVADA ERİTİYORUZ. TAMAMEN ERİMEDEN ALTINI KAPATIYORUZ VE EL YAKMAYACAK SICAKLIĞA GELMESİ İÇİN BEKLETİYORUZ. HAMURLARIN ARALARINA TEREYAĞI SÜREREK ÜSTÜSTE KOYUYORUZ. HAMURU BU ŞEKİLDE BEKLETİYORUZ İÇ HARCI İÇİN, LOR PEYNİRİNİ KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ. CEVİZİ EL DEĞİRMENİNDE ÖĞÜTÜYORUZ VE KABA EKLİYORUZ. KIRMIZI BİBERLERİ MİNİK MİNİK DOĞRAYIP KASEYE İLAVE EDİYORUZ. TUZUNU ATIYORUZ VE KARIŞTIRIYORUZ.  DİNLENDİRDİĞİMİZ HAMURUN ÜSTÜNE VE TEZGAHA UN SERPEREK AÇABİLDİĞİMİZ KADAR BÜYÜK HAMUR AÇIYORUZ. AÇTIĞIMIZ HAMURDAN MİLFÖY HAMURU GİBİ KARELER KESİYORUZ. HAMURLARIN ORTASINA İÇ HARCIMIZI PAYLAŞTIRIYORUZ. ZARF GİBİ KAPATIYORUZ VE BÖREKLERİMİZİ YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE TERS ÇEVİREREK DİZİYORUZ. ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ. ÜSTLERİNE SUSAM VE ÇÖREKOTU SERPİYORUZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİYORUZ.

 

 

 

CANAN NUR AKMAZ KIYMALI TALAŞ BÖREĞİ

İÇ HARCI 

500 GR AZ ÇEKİLMİŞ ORTA YAĞLI KUZU KIYMA

2 ADET SOĞAN 

3 ADET BİBER 

1 BAĞ MAYDANOZ 

TUZ 

KARABİBER

KİMYON 

PUL BİBER 

4 DOMATES 

5-6 ADET DOMATES KURUSU 

1 DİŞ SARIMSAK 

2 ADET PATATES 

1 BARDAK BEZELYE (HAŞLANMIŞ) 

8 DAL DEREOTU  

HAMURU İÇİN

500 GR UN 

250 GR TEREYAĞI 

1 ŞİŞE MADEN SUYU (ÇOK SOĞUK OLACAK)

4 YEMEK KAŞIĞI ŞU 

1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU 

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE 

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

YAPILIŞI 

UNU YOĞURMA KABINA ALIP İÇİNE TUZ VE LİMON SUYUNU EKLEYİN. LİMON SUYUNU İYİCE UNA YEDİRİN. DAHA SONRA AZAR AZAR SODAYI VE SUYU EKLEYEREK HAMURU YOĞURUN.  ÇOK YUMUŞAK OLMAYACAK. HAMURU BİR TOP HALİNE GETİRİP ÜST KISMINA BIÇAKLA ÇAPRAZ ŞEKİLDE DERİNCE KESİK ATIN. HAMURU BİR STREÇLE KAPLAYIP DOLAPTA 20 DAKİKA DİNLENDİRİN. DİNLENEN HAMURUN ALTINA VE ÜSTÜNE ÇOK AZ UN SERPİN. MERDANEYLE DÖRT KÖŞEYİ DE ORTA KISIMDAN KENARLARA DOĞRU BÜYÜTÜN. ORTA KISMA DOKUNMAYIN. KENARLARIN İNCELMESİ LAZIM. BU ARADA DOLAPTAN ÇIKARDIĞINIZ TEREYAĞINI SAĞLAM BİR POŞETİN İÇİNE KOYUP MERDANEYLE BASTIRA BASTIRA YASSILTIN VE 1 CM KALINLIĞINDA BİR KARE ELDE EDİN. YAĞI HAMURUN ORTA KISMINA YERLEŞTİRİN. HAMURUN 4 KÖŞESİNİ TEKER TEKER YAĞIN ÜZERİNE DOĞRU KAPATIN.MERDANEYLE HAMURUN ÜZERİNE BASTIRA BASTIRA UZUNLAMASINA AÇIN. HAMURU 3’E KATLAYIN. ÜZERİNİ STREÇ FİLMLE KAPATARAK DOLABA KOYUN 25 DAKİKADİNLENEN HAMURU AZAR AZAR UNLAYARAK, YENİDEN UZUNLAMASINA AÇIN YİNE ÜÇE VEYA UZUNLUĞUNA GÖRE DÖRDE  KATLAYIN.BU İŞLEMİ ÜÇ KEZ TEKRARLAYIN. EN SON (4.TURDA) HAMURU ALIP YARIM SANTİM KALINLIĞINDA AÇIP İSTEDİĞİNİZ GİBİ ŞEKİLLENDİRİN. (BEN HAMURUN KENAR KISIMLARINI İNCECİK KESİP ÇIKARDIM Kİ, HER TARAFI EŞİT KABARSIN.HAMURU DİLİMLEYİP ŞEKİLLENDİRİN VE TEPSİYE DİZİN. DAHA SONRA DONDURUCUYA KOYUP, İÇİNDEKİ YAĞ DONANA KADAR BEKLETİN.ÇOK SICAK FIRINA, DONDURUCUDA EPEYCE SERTLEŞMİŞ OLAN MİLFÖY BÖREK İÇİNİ KOYUN. 200 DERECEDE ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

 

 

İHSAN ARI TALAŞ BÖREĞİ

 

5 ÇAY FİNCANI UN 

1 KAHVE FİNCANINDAN BİRAZ AZ SİRKE

1 KAHVE FİNCANINDAN BİRAZ AZ SIVI YAĞ 

1 TATLI KAŞIĞI TUZ ALABİLDİĞİ KADAR SU

ARA KATLARI İÇİN: MARGARİN

250 GR. KUZU ETİ 

1 SU B. BEZELYE

3 SOĞAN 

1 TUTAM MAYDANOZ 

TUZ

KARABİBER

SIVI YAĞ

BÖREĞİN HARCINA KOYACAĞINIZ KUŞBAŞI EDİLMİŞ ETLER, DOMATES PÜRESİ MALZEMELERLE İSTEDİĞİNİZ KADAR TALAŞ BÖREĞİNİ ZENGİNLEŞTİREBİLİRSİNİZ. SİZE TAVSİYEM TALAŞ BÖREĞİ HAMURU HAZIR HALE GELİNCE STREÇ FİLM İLE İYİCE SARIN VE BUZDOLABINA KALDIRIN. ZİRA BUZDOLABINDA DİNLENEN BÖREK HAMURLARI HER ZAMAN DAHA LEZZETLİ BİR BÖREK ELDE ETMENİZİ SAĞLAR. BİRDE BEN TALAŞ BÖREĞİ İÇ HARCINI HAZIRLARKEN BAZEN BAHARATLARINI ETLER PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE DÖKER HEMEN OCAKTAN ALIRIM. YANİ BAHARATLARI ETLERLE PİŞİRMEM BÖYLECE BÖREK İÇİNDE BAHARATLARIN TADI DAHA KESKİN OLUR. İŞTE SİZE NEFİS BİR TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ BUYURUN:

 

YAPILIŞI;

ÖNCELİKLE İÇ HARCINI HAZIRLAYALIM, BUNUN İÇİN TAVAYA SIVIYAĞI ALALIM VE ÜZERİNE ETİ İLAVE EDİP KAVURALIM. KÜP DOĞRADIĞIMIZ, SOĞANI ETİN ÜSTÜNE ALALIM, KAVURMAYA DEVAM EDELİM. ÜZERİNE BEZELYE, TUZ VE KARABİBERİ İLAVE EDELİM BİRKAÇ DAKİKA KARIŞTIRIP ÜZERİNE YIKAYIP, İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZU ALIP KARIŞTIRALIM OCAKTAN ALALIM. HAMUR YOĞURMA KABINA, UNU ALALIM ÜZERİNE TUZ SERPELİM BİRAZ HARMANLAYALIM ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇALIM.ÜZERİNE SİRKE, SU VE SIVI YAĞI ALALIM ÖNCE SIVILARI ELİMİZ YARDIMI İLE KARIŞTIRALIM. HAMUR KIVAMA GELENE KADAR YOĞURALIM, HAMUR AÇMA TAHTASININ ÜZERİNDE AÇALIM. ÜZERİNE, ERİTİLMİŞ MARGARİNİ SÜRELİM VE RULO YAPALIM, BİR KABA ALALIM ÜZERİNİ STREÇ FİLM İLE KAPATALIM BUZDOLABINDA YARIM SAAT DİNLENDİRMEYE BIRAKALIM. HAMURDAN, 3 CM ENİNDE PARÇALAR KESELİM, MERDANE YARDIMI İLE KARE AÇALIM. KARE AÇTIĞIMIZ, HAMURLARIN ORTASINA YETERİ KADAR HARÇ ALALIM, ZARF ŞEKLİNDE KAPATALIM. FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM, ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM 190 DERECELİK ISIDA ÜZERLERİ PEMBE OLANA KADAR PİŞİRELİM. AFİYET OLSUN.

 

 

 

İLYAS VEKİLOV SUCUKLU TALAŞ BÖREĞİ

 

 2 YUMURTA

 1 SU BARDAĞI YOGURT YADA SÜT

 1 SU BARDAGI SIVI YAĞ

 1 PAKET KABATMA TOZU

 ALDIĞI KADAR UN

 NİŞASTA

 MARGARİN

 TUZ (1 ÇAY KAŞIĞI)

 SUCUK (ACISIZ) (300 GR)

 TATLI YEŞİL BİBER (3 ADET)

 KAŞAR PEYNİRİ (200 GR)

 KURU DOMATES  (100 GR)

 SUSAM

 ÇÖREK OTU

 1 KURU SOĞAN

 2 HAVUÇ

 100 GR BEZELYE (HAŞLANMIŞ)

 

YAPILIŞI;

 2 YUMURTA AKINI, SÜT, KABARTMA TOZU VE ALDIĞI KADAR UNU İYİCE YOĞURALIM.

 KULAK MEMESİ YUMUSAKLIGINDA OLMALI. YANİ ASLA SERT DEGİL YUMUŞAK HİÇ DEGİL.

 BUNLARI ÇOK KÜÇÜK BEZELERE AYIRIP HERBİRİNİ TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇALIM ARALARINA ERİTTİĞİMİZ MARGARİNİ SÜRELİM 4 BEZEYİ AÇIP TEKRARLIYALIM.

 YANİ 4 KAT ARASI YAĞLANACAK BUNU BOHÇA GİBİ KATLAYIP HEPSİNİ AYNI ŞEKİLDE HAZIRLADIKTAN SONRA BUZDOLABINDA BEKLETELİM.

 ÇOK FAZLA BEKLENMESİNE GEREK YOK TEZGAHI TEMİZLEDİĞİMİZ SÜRE YETERLİ OLACAKTIR.

 YAĞI DONAN HAMURLARI MERDANE İLE AÇIP 4’E BÖLÜP HARCINI KOYABİLİRSİNİZ.

 HARÇ İÇİN SUCUĞUMUZU KÜP KÜP KESİP SOĞANLA SOTELEYELİM, KAŞAR VE KURU DOMATESLE KARIŞTIRALIM, TUZ, KARABİBER, BAHARAT EKLEYELİM.

 YUMURTANIN SARILARINI BÖREGİN ÜZERİNE SÜREBİLİRSİNİZ.

 

 

KAAN HOŞGÖR ETLİ, CEVİZLİ, KURU ERİKLİ TALAŞ BÖREĞİ

 

300 GR KUZU BUT KUSBAŞI 

1 ADET KURU SOĞAN 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

1 ADET PATATES 

1 ADET HAVUÇ 

1 AVUÇ KONSERVE BEZELYE

TUZ, KARABİBER

8 ADET MANTAR 

2-3 DİŞ BÜYÜK BOY SARIMSAK 

1 TATLI KAŞIĞI SALÇA 

2 YEMEK KAŞIĞI UN 

YARIM ÇAY BARDAĞI İNCE ÇEKİLMİŞ CEVİZ 

YARIM PAKET KURU ERİK 

3 BARDAK ET SUYU 

1 ADET YUMURTA SARISI 

HAMURU İÇİN;

3 SU BARDAĞI UN 

2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE 

1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SU 

1 DOLU TUTAM TUZ 

ARA KATLARI İÇİN; 

250 GR TEREYAĞI 

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE TENCEREMİZİ ISITIYORUZ. TEREYAĞINI VE SIRASIYLA KÜP ŞEKLİNDE PATATES, HAVUÇ, SOĞAN VE MANTARI BİRLİKTE SOTELİYORUZ. ARDINDAN; SARIMSAK, SALÇA VE UN İLE HELMELENDİRİYORUZ. SICAĞI SICAĞINA İSE ET SUYUNU İÇİNE YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİYORUZ. CEVİZ VE KURU ERİĞİ 1 TUR GÜZELCE KARIŞTIRIP KENDİ HALİNE BIRAKIYORUZ (SUYUNU ÇEKENE KADAR) DEVAMINDA ALTINI KAPATIYORUZ. HAFİFTEN SOĞUTUYORUZ. 

 

HAMURU İÇİN: HAMURU İSE KENDİ MALZEMELERİYLE SIRASIYLA YOĞURUN. 15-20 DK DİNLENDİRİN. ARA KATLARI İÇİN TEREYAĞINI ERİTİP SIVI YAĞ İLE KARIŞTIRIP KENARDA BEKLETİN. DİNLENEN HAMURU 2 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN, HER İKİ PARÇAYI DA 20-25 CM ÇAPINDA AÇIN. HAMURLARIN KENARLARINA 6-7 CMLİK ÇİZİKLER ATIN. BU KENARLARIN HER BİRİNİN ÜZERİNE TEREYAĞI VE SIVI YAĞ KARIŞIMINI SÜREREK KATLAYIN VE HAMURLARI TERS YENİDEN AÇIN. MERDANE YARDIMIYLA İYİCE GENİŞLETİN. HAMURUMUZU YİNE BİRAZ DİNLENDİRDİKTEN SONRA HAMURU İYİCE AÇIN VE KARE ŞEKLİNDE KESEREK ORTA BÖLÜMÜNE İÇ HARCI KOYUN. ÜSTÜNE BİR HAMUR DAHA KOYUN KENARLARDAN TIRNAK ATIN VE BU HAMURLARI BİRLEŞTİRİN. ÜZERLERİNE YUMURTA SARISINI SÜRÜN VE SUSAM İLE ÇÖREK OTU SERPİŞTİRİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİN.

 

 

 

MUHAMMED TAHA ERKAN TALAŞ BÖREĞİ

 

1 BARDAK

1 ADET YUMURTA SARISI

1 TATLI KAŞIĞI

1 TATLI KAŞIĞI

1/2 DEMET

4 SU BARDAĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI

2 YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI

TUZ

 

HAZIRLANIŞI;

HAMURU İÇİN

UN, TUZ, BİR KAŞIK AYÇİÇEK YAĞI VE ILIK SUYU KARIŞTIRARAK KATI BİR HAMUR HALİNE GETİRİN.ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ ÖRTÜN VE 15-20 DAKİKA DİNLENDİRİN.BU HAMURU ALTI PARÇAYA BÖLÜN, PARÇALARI MERDANE İLE AÇIN, YAĞ SÜRÜN VE BİRAZ DAHA BİRAZ DİNLENDİRİN.ELLE HAZIR YUFKA İNCELİĞİ KADAR AÇIN, ORTALARINA İÇLERİ EŞİT OLARAK KOYUN, BOHÇA GİBİ KAPATIN.KAPATILAN YER ALTA GELECEK ŞEKİLDE AYÇİÇEK YAĞI İLE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN.ÜSTLERİNE YUMURTA SARISI SÜREREK FIRINA VERİN, ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.

 

İÇ MALZEMESİ İÇİN;

AYÇİÇEK YAĞI 

1 TANE SOĞAN

2 TANE İRİ HAVUÇ

2 DİŞ SARIMSAK

ACI BİBER

200 GRAM YEŞİL MERCİMEK

LİMON SUYU 

TOZ KÖRİ

TOZ ACI BİBER

TOZ KARANFİL

TOZ KİMYON (5'ER GRAM)

50GR DOMATES SALÇASI 

10 GR TAZE ZENCEFİL

100 GRAM BEZELYE

YAPILIŞI; 

SOĞAN,HAVUÇ VE SARIMSAĞI TERLETİN. YIKANMIŞ MERCİMEKLERİ EKLEYİN VE TERLETMEYE DEVAM EDİN. BAHARATLARİN HEPSİNİ EKLEYİN, SUYU İLAVE EDİP KISIK ATEŞTE KAYNATIN. BEZELYEYİ EKLEYİN, TUZ VE KARABİBER İLAVE EDİN VE BÖREKLERE DOLDURUN.

 

 

Güncelleme: 12/03/2015 14:32:48
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.