12 OCAK PAZARTESİ - ÖZGE UYSALER'İN YUFKAYA SARILI BONFİLE  TARİFİ

12 OCAK PAZARTESİ - ÖZGE UYSALER'İN YUFKAYA SARILI BONFİLE TARİFİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

400 gram yağsız sinirsiz bütün bonfile (uçları değil orta parçası olması gerekiyor)

10 dilim füme antrikot

6 adet yufka

500 gram konserve mantar

1 demet taze soğan

100 gram iç ceviz

4 minik dal taze kekik

2 minik dal taze biberiye

2 baş sarımsak

100 gram acısız dijon hardalı

200 gram organik tereyağı (ada olabilir)

Zeytinyağı

Kaya tuzu

Sofra tuZu

Ayçiçek yağı

Çekilmiş karabiber

Toz kırmızı biber

2 yumurta

1 su bardağı yogurt

Sirke

1 adet kabak

1 havuç

1 adet kırmızı biber

1 adet kuru soğan

 

Öncelikle bonfile kızgın tavada mühürlenir. Tereyağı ve hardalla tatlandırılır. Iç harcı için mantar taze soğan ceviz blendrdan geçirilir, sote edilir. Streç film üzerine antrikotlar dizilir. Iç harc yayılır ve bonfile yerleştirilir ve sıkıca sarılır. Bir sure buzlukta bekletilir. 2 yufka üstüste koyulur dolaptan çıkan bonfile yufkalara sarılır. Üzerine yogurt yumurta karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına yaklaşık 30-40 dk arasında pişirilir. 

 

 

Güncelleme: 14/01/2015 10:41:46
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.