13 Ocak Salı - Gökhan Serbest'in Güveçte Hamsi Buğulama Tarifi

13 Ocak Salı - Gökhan Serbest'in Güveçte Hamsi Buğulama Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

GÜVEÇTE HAMSİ BUĞULAMA

 

1/2 KG TEMİZLENMİŞ HAMSİ

2 ADET SOĞAN

2 ADET DOMATES

2 ADET LİMON

YARIM DEMET MAYDANOZ

2 DİŞ SARIMSAK

1 DEFNE YAPRAĞI

SIVIYAĞ

20 GR TEREYAĞI

PUL BIBER

TUZ 

KARABIBER

 

YAPILIŞI:

HAMSILERIN KILÇIKLARI AYIKLANIR. OVAL GÜVEÇ KASEYE TEK TEK DIZILIR VE IÇINE SOĞAN DOMATES VE SARIMSAK KOYULARAK DIĞER KATLAR KONULARAK KAPATILIR. 

 

ÜZERINE SIVI YAG GEZDIRIP FOLYOYLA KAPAK YAPILARAK PIŞIRILMEYE VERILIR.PIŞMEYE YAKIN ÜZERINE MAYDONOZ KOYULARAK BIR MIKTAR DAHA FIRINDA KALDIKTAN SONRA ALINIP ÜZERINE TEREYAG GEZDIRILIP SERVIS EDILIR

 

EKIPMANLAR:

OVAL GÜVEÇ KABI

SUNUM TABAĞI

Güncelleme: 14/01/2015 15:20:35
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.