13 OCAK SALI - Nilgün Aydın'ın Kuşkonmaz ve Sebzeler Eşliğinde Damla Sakızlı Somon Buğulama Tarifi

13 OCAK SALI - Nilgün Aydın'ın Kuşkonmaz ve Sebzeler Eşliğinde Damla Sakızlı Somon Buğulama Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

KUŞKONMAZ VE SEBZELER EŞLİĞİNDE DAMLA SAKIZLI SOMON BUĞULAMA

 

750GR SOMON BALIĞI FİLETOSU

5 ADET CHERY DOMATES

6 ADET KUŞKONMAZ

5 ADET KAPYA BİBER 

2 ADET SARI CALIFORNİA BİBER 

6 ADET ARPACİK SOGAN 

2 BAS SARİMSAK ( İRİ) 

DEREOTU 

FESLEĞEN 

MAYDANOZ

2 ADET İCE BERG

2 ADET LİMON 

2 ADET HAVUC 

2 ADET SALATALIK (UZUN) 

200GR MANTAR 

1ADET SİVRİ BİBER 

TAZE KEKİK 

1 ADET YUFKA 

1 ADET KÜÇÜK BOY SOĞAN 

1 ADET DOMATES 

10 ADET KÜÇÜK BOY KARİDES (TEMİZLENMİS SOKLU OLABİLİR) 

TOZ KÌRMİZİ BİBER 

KEKİK 

DAMLA SAKIZI 

DEFNE YAPRAGİ 

DEGİRMEN KARABİBER 

AZ MİKTARDA HARDAL 

MAYONEZ

TEREYAĞI

 

YAPILIŞI;

TÜM SEBZELER YIKANIP BİRBİRİNE UYGUN ŞEKİLDE KESİLİR. TAZE KEKİK, TOZ KIRMIZI BİBER, SARIMSAK, DAMLA SAKIZI VE DEFNE YAPRAĞI İLE BİRLİKTE YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE SERİLİR. SERİLEN SEBZELERİN ÜZERİNE DE SOMON FİLETOLARI DİZİLİP YAĞLI KAĞIT İLE KAPATILIR VE FIRINA VERİLİR. 175 - 180 DERECEDE YAKLAŞIK 20 – 30 DAKİKA PİŞİRİLİR.

Güncelleme: 14/01/2015 16:20:36
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.