14 OCAK ÇARŞAMBA - NİLGÜN AYDIN'IN SÜTLÜ BALKABAĞI TATLISI

14 OCAK ÇARŞAMBA - NİLGÜN AYDIN'IN SÜTLÜ BALKABAĞI TATLISI

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

SÜTLÜ BALKABAĞI TATLISI 

3 LT SÜT 

1,5 KG ŞEKER 

400 GR PARCA FİNDİK 

200 GR PEKMEZ 

100GR TAHİN 

1PAKT BURCAK BİSKÜVİ

100GR TEREYAĞI

50 GR NİŞASTA

UN

1 PAKET VANİLYA

 

YAPILIŞI;

 

SÜTLÜ BALKABAĞI: KABAKLAR BİR GÜN ÖNCESİNDEN TENCEREYE SÜT VE BOL ŞEKER İLE YATIRILIR. ARDINDAN OCAĞA ALINIP İYİCE HAŞLANIR (ARDINDAN FIRINLAYACAĞIMIZ İÇİN ÇOK YUMUŞAK OLMAMASINA DİKKAT ETMELİYİZ)HAŞLAMA İŞLEMİNDEN SONRA KABAKLAR BİR TEPSİYE DİZİLİR VE FIRINA VERİLİR. 20 DAKİKA SONRA ÇIKINCA FINDIK VE TAHİN İLE SERVİS EDİLİR.KABAKLI CHEESECAKE TABANLI PASTA: 1 PAKET BURÇAK BİSKÜVİ VE FINDIKLAR RONDODAN GEÇİRİLİR. OCAKTA ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞI HAZIRLADIĞIMIZ HARCA EKLENİR VE KÜÇÜK BİR KALIBA YAĞLI KAĞITLA BERABER BASILIR. TENCEREDE SÜT ISITILIR VE BİR KABIN İÇERSİNDE NİŞASTA VE UN KARIŞTIRILIR VE KREMAYA EKLENİR. OCAKTAN ALINIRKEN VANİLYA VE ŞEKER DE EKLENİR VE KREMA SOĞUMAYA BIRAKILIR. HAZIRLANAN KALIP DOLABA KALDIRILIR. BİR KABIN İÇERİSİNDE KABAKLAR ÇATAL YARDIMI İLE EZİLİR. KREMA SOĞUYUNCA KALIBIN ÜZERİNE SÜRÜLÜR VE ÜZERİNE KABAK KOYULUR. FINDIK VE TAHİN İLE SÜSLENİP SERVİS EDİLİR.

Güncelleme: 16/01/2015 15:56:00
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.