15 Mayıs Cuma Tarifleri

15 Mayıs Cuma Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF SANDVİÇ POĞAÇA

MALZEMELER:

2,5 - 3 SU BARDAĞI UN

3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 ADET YUMURTA

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

2-3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

TUZ

ÜZERİ VE İÇİ İÇİN:

YUMURTA SARISI

ÇÖREK OTU

DOMATES

BİBER

BEYAZ PEYNİR

YAPILIŞI:

UN, TUZ VE KABARTMA TOZUNU KARIŞTIRIP ORTASINI AÇIN. DİĞER MALZEMELERİ UNUN 

ORTASINA KOYUP İLK ÖNCE ISLAK MALZEMELERİ KARIŞTIRIP UNU YAVAŞ YAVAŞ 

TOPLAYARAK ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.

HAMURU TEZGÂHTA MERDANE İLE AÇIN VE ÇEMBER KALIP İLE KESİN.

KESTİĞİNİZ HAMURLARA FIRÇA YARDIMI İLE TEREYAĞI SÜRÜN VE ORTADAN İKİYE KATLAYIN.

TEKRAR YAĞ SÜRÜN VE TEKRAR KATLAYIN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU 

SERPİN VE 185 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA DOMATES, BİBER VE PEYNİRLERİ KESİP ORTASINA RESİMDEKİ 

GİBİ YERLEŞTİRİN VE SERVİS EDİN.

 

 

ŞURA KARACA

DOMATESLİ BİBERLİ PİZZA

500 GR UN

20 GR YAŞ MAYA

250 ML SU

TUZ 

ZEYTİNYAĞI 

ŞEKER

HEPSİNİ BİR KAPTA HAMUR YAPIP MAYALANDIRIN.

DİP SOS

2 SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ DOMATES

SİRKE 

TUZ

ŞEKER

DOMATESİ RENDELEYİP DİĞER MALZEMELERLE KAYNATIN.

ÜST MALZEME 

15 ADET KİRAZ DOMATES

2 TOP SUDA MOZARELLA

300 GR NORMAL MOZARELLA

4 CHARLİSTON BİBER

KIRMIZI BİBER

1 ADET SARI BİBER

300 GR MANTAR İRİ OLMALI BİRAZ

1 SU BARDAĞI MISIR UNU İNCE 

MALZEMELERİ İNCE İNCE KIYIN. AÇTIĞINIZ HAMURUN ÜZERİNE DOMATES SOS VE DİĞER 

MALZEMELERİ EKLEYİP 270 DERECEDE 20 DK PİŞİRİN.

 

 

ŞURA KARACA

DOMATESLİ BİBERLİ PİZZA

500 GR UN

20 GR YAŞ MAYA

250 ML SU

TUZ 

ZEYTİNYAĞI 

ŞEKER

HEPSİNİ BİR KAPTA HAMUR YAPIP MAYALANDIRIN.

DİP SOS

2 SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ DOMATES

SİRKE 

TUZ

ŞEKER

DOMATESİ RENDELEYİP DİĞER MALZEMELERLE KAYNATIN.

ÜST MALZEME 

15 ADET KİRAZ DOMATES

2 TOP SUDA MOZARELLA

300 GR NORMAL MOZARELLA

4 CHARLİSTON BİBER

KIRMIZI BİBER

1 ADET SARI BİBER

300 GR MANTAR İRİ OLMALI BİRAZ

1 SU BARDAĞI MISIR UNU İNCE 

MALZEMELERİ İNCE İNCE KIYIN. AÇTIĞINIZ HAMURUN ÜZERİNE DOMATES SOS VE DİĞER 

MALZEMELERİ EKLEYİP 270 DERECEDE 20 DK PİŞİRİN.

 

 

ALP MEHMET SIY

DOMATESLİ ÇARLİSTON BİBERLİ TEPSİ KEBABI

 

MALZEMELER

İÇ MALZEMELER

750 GR AZ YAĞLI DANA KIYMA (2 KEZ ÇEKİLMİŞ) 

2 ADET KURU SOĞAN 

1 BAŞ SARMISAK 

2 ADET KIRMIZI BİBER ( PAPRİKA BİBER )

5 ADET ÇARLİSTON BİBER 

2 ADET BÜYÜK BOY DOMATES

YARIM DEMET MAYDANOZ

KARABİBER 

KİMYON 

PUL BİBER

YENİ BAHAR 

TUZ 

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

ÜST MALZEME 

5 ADET DOMATES 

10 ADET ÇARLİSTON BİBER

YARIM ÇAY BARDAĞI SU 

ALT MALZEME 

1 ADET PATLICAN

EKSTRA MALZEME

1 KASE YOĞURT

1 SU BARDAĞI UN  

YETERİNCE SU 

 

TEPSİ KEBABININ YAPILIŞI 

ÖNCELİKLE 2 KEZ ÇEKİLMİŞ KIYMA YOĞURMA KABINA KONUR. ÜSTÜNE İNCE DOĞRANMIŞ 

SOĞANI, EZİLMİŞ SARMISAĞI, İNCECİK KIYILMIŞ MAYDANOZU, İNCECİK KIYILAN ÇARLİSTON 

VE KIRMIZI BİBERLERİ, YARIMŞAR ÇAY KAŞIĞI TÜM BAHARATLARI, 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞI 

VE BİBER VE DOMATES  ALÇASINDAN TEPSİSİN ALTINA SÜRMEK İÇİN AYIRIP GERİ KALANI 

HARCA EKLEYİP İYİCE YOĞURUYORUZ. 1 YEMEK KAŞIĞI YAĞI TEPSİYE DÖKÜP AYIRDIĞIMIZ 

SALÇAYLA BERABER TEPSİNİN ALTINA İYİCE SÜRÜYORUZ.

BUNUN ÜSTÜNE İNCE UZUNLAMASINA KESİLEN PATLICANI TABAN OLARAK KOYUYORUZ. 

İYİCE YOĞRULAN HARCIMIZI TEPSİYE KOYUP ELİMİZLE BASTIRARAK İYİCE YAYIYORUZ. 

DOMATESLERİ DÖRDE BÖLÜP BİBERLERİ ORTADAN İKİYE AYIRIP (TERCIHE GÖRE BİBERLER 

BÖLÜNMEDEN DE KONULUR) TEPSİNİN ÜSTÜNE DÜZENLİ OLARAK YERLEŞTİRİYORUZ. 

ALP MEHMET SIY

ÜSTÜNE 1 ÇAY BARDAĞI SUYU İLAVE EDİP 200 DERECE FIRINDA DOMATESLER VE ÇARLİSTON 

BİBERLER KIZARINCA ALIYORUZ. 

 

YANINA ( SUNUMDA )

YOĞURT İLE GÜZEL BİR AYRAN YAPIYORUZ 

 

UN. SU. TUZ İLE YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİP ELİMİZLE AÇARAK TEFLON TAVADA YA DA 

FIRINDA LAVAŞ GİBİ AZ PİŞİRİYORUZ. BU 3’LÜ BİRBİRİNE ÇOK YAKIŞIYOR. AFİYET OLSUN :)

 

 

İHSAN ARI

DOMATES VE CHARLİSTON BİBERLİ TAVUKLU BOHÇA 

5 ADET PİŞMEMİŞ TORTİLLLA EKMEĞİ 

2 ADET TAVUK GÖĞSÜ

2 ADET KALİFORNİYA BİBERİ (YEŞİL, SARI)

1 ADET KURU SOĞAN

5-6 DİŞ SARIMSAK 

1 TATLI KAŞIĞI FAJİTA BAHARATI

6-7 DİLİM CHEDDAR PEYNİRİ 

2-3 DAL TAZE KİŞNİŞ 

4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

5 ADET DOMATES

1 TUTAM TUZ 

1 TUTAM KARABİBER

1 ÇAY BARDAĞI MOZARELLA PEYNİRİ

10 ADET CHARLİSTON (BİBER GENİŞ VE BÜYÜK KIRMIZI)

SOSU İÇİN 

2 YEMEK KAŞIĞI UN 

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

2 SU BARDAĞI SU 

2 YEMEK KAŞIĞI BARBEKÜ SOS 

2 YEMEK KAŞIĞI CHİLLİ SOS 

2 YEMEK KAŞIĞI WORCESTERSHİRE SOS 

6-7 DAL FRENK SOĞANI 

KARABİBER 

YAPILIŞI; 

ÖNCELİKLE BİBERLERİ TEL TEPSİ ÜZERİNDE 20 DK KÖZLÜYORUZ. BİR TAVADA SOĞANLARI VE 

BİBERLERİ JÜLYEN DOĞRAYIP 10 DK KADAR SOTELİYORUZ. SARIMSAKLARI DA EKLEYİP 2 DK 

KAVURDUKTAN SONRA, TAVUKLARI EKLEYİP SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUYORUZ. 

DOMATES PÜRESİ, TUZ VE KİŞNİŞ EKLEYİP İYİCE PİŞİRİYORUZ. 2 YEMEK KAŞIĞI UN VE 

TEREYAĞINI İYİCE KAVURUP ÜZERİNE SOSLARI VE TUZU EKLEYİP SUYUNU KOYUYORUZ, İYİCE 

PİŞİRİP FRENK SOĞANLARINI EKLİYORUZ. BU SOSLA TORTİLLA EKMEKLERİNİ ISLATIYORUZ. 

TORTİLLA EKMEKLERİNİN ORTASINA TAVUKLU HARÇTAN KOYUP BOHÇA ŞEKLİNDE 

SARIYORUZ. ÜZERİNE MOZARELLA VE CHEDDAR PEYNİRİ EKLEYİP 180 DERECEDE FIRINDA 10 

DK PİŞİRİYORUZ.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

BİBERLİ DOMATESLİ FIRINDA MAKARNA 

5 ADET DOMATES 

1 KÜÇÜK BOY SOĞAN

3-4 DAL FESLEĞEN

4 DİŞ SARIMSAK 

¼ ADET KEREVİZ SAPI

10 – 15 ADET ÇARLİSTON BİBER 

400 GR RİCOTTA PEYNİRİ 

100 GR PARMESAN

100 GR KAŞAR PEYNİRİ

2 ADET PATLICAN 

TUZ, KARABİBER 

YARIM ÇAY BARDAĞI BALZAMİK SİRKE

BÜTÜN MALZEMELERİ GELİŞİGÜZEL DOĞRAYIP; YARIM ÇAY BARDAĞI BALZAMİK SİRKE, TUZ 

VE KARABİBER İLE 200 DERECEDE SEBZELER YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. HEPSİNİ 

RONDODAN ÇEKİN VE FESLEĞEN EKLEYİN.

MAKARNA HAMURU İÇİN:

500 GR UN

5 ADET YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

BÜTÜN MALZEMELERİ HAMUR YAPMA MAKİNESİNDE 10-15 DK YOĞURUN. 10 DK 

BUZDOLABINDA BEKLETİN VE ÇOK İNCE AÇIN.

MAKARNA İÇ DOLGUSU 

MAKARNANIN İÇ DOLGUSU İÇİN KÖZLENMİŞ BİBERLERİ, RİCAOTTA PEYNİRİNİ VE KAŞAR 

PEYNİRİ ROBOTTAN GEÇİRİN. TUZ VE KARABİBER İLE TATLANDIRIN.

MAKARNA HAMURUNU 10’AR CM KALINLIĞINDA ŞERİTLER HALİNDE KESİN. HAZIRLANAN İÇİ 

1’ER TATLI KAŞIĞI OLACAK ŞEKİLDE ARALIKLI OLARAK PAYLAŞTIRIN. ÜZERİNE DİĞER HAMURU 

KAPATARAK BİR KALIP YARDIMI İLE KESİN VE İÇİNDEKİ HAVAYI ÇIKARTACAK ŞEKİLDE 

KAPATIN. KAYNAYAN SUDA 1 DK HAŞLAYIN VE DOMATES SOSOUN İÇİNE ALIN. 3-4 DK SOS İLE 

PİŞİRİN. EN SON PARMESAN VE TEREYAĞINI DA EKLEYİP SERVİS EDİN.

 

 

Güncelleme: 20/05/2015 11:10:10
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.