15 Nisan Çarşamba Yayını Tarifleri

15 Nisan Çarşamba Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

MALZEMELER:

200 GR UN

100 GR TEREYAĞI

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

50 GR PUDRA ŞEKERİ

2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 YUMURTA

100 GR BİTTER KUVERTÜR

8-10 ADET YARIM CEVİZ

HAZIRLANIŞI:

TEREYAĞI VE UNU ROBOTTA ÇEKİN. KABARTMA TOZU, VANİLYA, YUMURTA VE PUDRA 

ŞEKERİNİ EKLEYİP YOĞURUN.

YAĞLI KAĞIT ARASINDA YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN VE ÇEMBER İLE KESİN. 180 DERECE 

FIRINDA PİŞİRİN.

ÜZERİNE RESİMDEKİ GİBİ CEVİZLERİ KOYUN VE ÇİKOLATA SOS (ERİTTİĞİNİZ KUVERTÜR) 

GEZDİRİP SERVİS EDİN.

 

 

Gülsah Zambur

BAZLAMA SANDWICH

MALZEMELER:

500 GR UN

YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT

YARIM CAY BARDAĞI SIVI YAĞ

21 GR YAŞ MAYA

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1-2 TATLI KAŞIĞI TUZ

3,5 ÇAY BARDAĞI ILIK SU

HAMURU AÇMAK İÇİN:

İNCE İRMİK

İÇ HARCI:

250 GR TAVUK GÖĞSÜ

2 ÇAY BARDAGI KREMA

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

1 TANE KIRMIZI SOĞAN

2 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ

1 ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

1 ÇAY KAŞIĞI MUSKAT

1 ÇAY KAŞIĞI KAKULE

150 GR KAŞAR PEYNİRİ

YAPILISI:

SÜTÜ, ILIK SUYU, TOZ ŞEKERİ VE MAYAYI DERİN BİR KAPTA MAYA ERİYENE KADAR 

KARIŞTIRIN. MAYA ERİDİKTEN SONRA İÇİNE SIVI YAĞI, UNU TUZU İLAVE EDİP CIVIK AMA 

TEMİZ, ELİNİZE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR YOĞURUN. (MASAÜSTÜ MİKSERİNİZ VARSA 

KULLANABİLİRSİNİZ) NE KADAR ÇOK YOĞURURSANIZ HAMURUNUZ O KADAR GÜZEL OLUR. 

YOĞURDUKTAN SONRA HAMURUNUZI MAYALANDIRIN. MAYALANDIKTAN SONRA UNLU VE 

İRMİKLİ TEZGAHTA ELLERİNİZLE YUVARLAK ŞEKİL VERİP ÖNCE SICAK TAVADA BİR YÜZÜ 

KIZARANA KADAR PİŞİRİN. DAHA SONRA DİĞER YÜZÜNÜ DE AYNI ŞEKİLDE KISIK ATEŞTE 

PİŞİRİN. BAZLAMANIZ ÇOK KALIN OLMASIN, İNCE OLSUN. DAHA SONRA 180 DERECE 

ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ FIRINDA İÇİNİ ÇEKMESİ İÇİN 10 DK KADAR PİŞİRİN. 

İÇ HARCIN HAZIRLANMASI:

TAVUK GOĞÜSLERİNİ KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE DOĞRAYIP BAHARATLARLA MARİNE EDİN. 

DAHA SONRA TAVADA TEREYAĞI VE KIRMIZI SOĞANLA BİRLİKTE GÜZELCE SOTELEYİN. TAVUK 

GÖĞSÜ PİŞTIKTEN SONRA KREMASINI İLAVE EDİP ÇEKENE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.

SERVİS:

Gülsah Zambur

BİR TANE BAZLAMAYI ALIP ÜZERİNE BOLCA İÇ HARÇTAN KOYUN, ONUN ÜZERİNE KAŞAR 

PEYNİRİNİ RENDELEYİN VE DİĞER BAZLAMAYLA ÜSTÜNÜ KAPATIP TEKRAR SICAK FIRINA 

VERİN. KAŞAR ERİDİKTEN SONRA ÇIKARIP SERVİS TABAĞINIZA ALABİLİRSİNİZ.

 

 

GÖKHAN SERBEST

TAVUKLU BAZLAMA SANDVİÇ

·  3-4 SU BARDAĞI UN

·  1/2 PAKET YAŞ MAYA VEYA 1,5 TATLI KAŞIĞI İNSTANT MAYA

·  1 TATLI KAŞIĞI TUZ

·  1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER

·  2 SU BARDAĞI KADAR ILIK SU (KONTROLLÜ EKLEYİNİZ)

HAZIRLANIŞI

. ÖNCE YAŞ MAYA ŞEKER İLE KARIŞTIRILARAK ILIK SU İLE ERİTİLİR. ARDINDAN MAYA KARIŞIMI 

UNA EKLENİR. TUZ EKLENİR. YAVAŞ YAVAŞ ILIK SU DA EKLENEREK YOĞURMAYA BAŞLANIR. 

İYİCE YOĞURDUKTAN SONRA ÜZERİ TEMİZ BİR BEZLE ÖRTÜLEREK ILIK BİR YERDE 

MAYALANMAYA BIRAKILIR. HAMUR 1-2 KAT KABARIP, GÖZ GÖZ OLUR.

MAYALANAN HAMURDAN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIR. SOFRA 

BEZİNİN ÜZERİNDE HAFİF UNLANARAK OKLAVA VEYA MERDANE İLE AÇILIR. YARIM CM DEN 

BİRAZ KALIN OLARAK AÇILMALI.

PÜF NOKTASI-1: AÇARKEN ELLE AÇARSANIZ DAHA İYİ OLUR. MAYASI KAÇMAZ DİYE 

DUYMUŞTUM BEN. O YÜZDEN OKLAVA VEYA MERDANE KULLANMADIM. PARMAK 

UÇLARIYLA AÇTIM. SİZİN TERCİHİNİZE KALMIŞ.

AÇILAN TÜM BAZLAMALARIN ÜZERİ SOFRA BEZİ İLE TEKRAR ÖRTÜLEREK MAYALANMASI 

BEKLENİR. FOTOĞRAFLARDAN BİRAZ ANLARSINIZ. 3. FOTOĞRAFTA EPEY KABARIYOR AÇILIP 

BEKLEYEN BAZLAMA.

PÜF NOKTASI-2: EĞER BAZLAMAYI, ÇOK FAZLA YAPACAKSANIZ İLK BEZEYİ AÇIP 

MAYALANDIRDIKTAN SONRA DİĞER BEZELERİ AÇMAYIP ÜZERİNİ ÖRTÜN. ÇÜNKÜ HEPSİNİ 

AÇIP TEK TEK KOYMAK VE MAYALANDIRMAK İÇİN GENİŞ BİR YER GEREKİR. BUNA HİÇ GEREK 

YOK. İLK BEZEYİ OCAĞA ALIP PİŞİRİRKEN İKİNCİ BEZEYİ AÇABİLİRSİNİZ. DİĞER BEZELER ÜSTÜ 

ÖRTÜLÜ BEKLERKEN MAYALANMAYA DEVAM EDECEKTİR.

AÇILAN BAZLAMA HAFİF KIZMIŞ YAĞSIZ TAVAYA ALINIR. ALTI İYİCE PİŞMEDEN 1-2 DK SONRA 

HEMEN ÇEVRİLİR. AYNI ŞEKİLDE 1-2 DK SONRA TEKRAR ÇEVRİLİR.

PÜF NOKTASI-3: SÜREKLİ ALT-ÜST ETMEMİZİN SEBEBİ ŞU; BAZLAMA PİŞERKEN İYİCE 

KABARSIN ARASI AÇILSIN DİYE 1-2 DK DA ÇEVİRİYORUZ.

 

İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER

2.ADET JÜLİEN KESİLMİŞ TAVUK BUT

250GR MANTAR

2 ADET KAPYA BİBER

200GR TAZE KAŞAR

KÖRİ 

KEKİK 

KARABİBER

 

PATATES PÜRESİ MALZEMELERİ

2 ADET PATATES

GÖKHAN SERBEST

100 GR MISIR

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

 

SALATA MALZEMELERİ

ROKA 

AKDENİZ YEŞİLLİĞİ 

TAZE FESLEĞEN 

4 ADET ÇERİ DOMATES

1 LİMON

 

 

SENEM ÖZKANTAR

BAZLAMA BURGER

BAZLAMA EKMEĞİ 

500 GR UN

10 GR TUZ

23 GR SIVI YAĞ

7 GR KABARTMA TOZU

50 GR MAYA

325 GR SU

5 GR TOZ ŞEKER

KURULARI ÖNCE MAYA İLE BERABER MİKSERDE KARIŞTIRIN. MAYA İYİCE YAYILSIN. SONRA 

SIVIYI EKLEYİP KARIŞTIRIN. ÜSTÜNÜ KAPAYIN, DİNLENMEYE BIRAKIN. 

ÖN VE ARKA YÜZÜNÜ TAVADA İZLEYİN, 190 DERECE DE 7 DK PİŞİRİN. 

 

KÖFTE İCİN;

300 GR KÖFTELİK KIYMA

2 ADET BÜYÜK BOY KURU SOĞAN 

1 DEMET MAYDANOZ 

TUZ

KARABİBER

1 DİŞ SARIMSAK

2 ADET YUMURTA 

1 SU BARDAĞI GALETA UNU

HARDAL

HEPSİNİ GÜZELCE KARIŞTIRIP BİR KÖFTE ELDE EDİN.

ÜSTÜNE;

2 ADET BÜYÜK BOY KIRMIZI SOĞAN 

YARIM ÇAY BARDAĞI ESMER ŞEKER

CHEDDAR PEYNİRİ 

KIVIRCIK MARUL 

KORNİŞON TURŞU

BARBEKÜ SOS 

MAYONEZ 

KETÇAP

JAMBON

KURUTULMUŞ DOMATES

YANINA SALATA ;

ROKA 

KURUTULMUŞ DOMATES

AKDENİZ YEŞİLLİĞİ 

BALZAMİK SOS 

ZEYTİNYAĞI 

YARIM SARIMSAK RENDESİ 

SENEM ÖZKANTAR

TUZ

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

EKŞİLİ BONFİLE BAZLAMA SANDVİÇ 

250 GR UN 

20 GR YAŞ MAYA

YARIM SU BARDAĞI SU

YARIM SU BARDAĞI SÜT

TUZ

MAYAYI YARIM SU BARDAĞI ILIK SÜTTE AÇIN. UNA GÖZ KARARI TUZ EKLEYİN. MAYAYI 

AÇTIĞINIZ SÜTÜ EKLEYİN. SONRA KIVAM ALANA KADAR AZAR AZAR ILIK SU EKLEYEREK 

YOĞURUN. KULAK MEMESİNDEN AZ DAHA YUMUŞAK OLACAK KADAR YOĞURUN. 

MAYALANMASINI BEKLEYİN VE HAMURU 2’YE BÖLÜN VE ELİNİZLE YUVARLAK AÇIN. FIRINA 

ATMADAN ÖNCE TAVADA TERS DÜZ EDİN. OCAKTA HAFİFÇE PİŞİRİN. SONRA ÖNCEDEN 

ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA TAMAMEN PİŞİRİN.

SANDVİÇ MALZEMELERİ

250 GRAM BONFİLE

1 BAĞ KIVIRCIK

3 ADET DOMATES

100 GR DİLİMLİ CHEDDAR PEYNİRİ

MARİNE İÇİN

4 ADET LİMON 

KARABİBER 

ZEYTİNYAĞ 

TUZ

1 DAL TAZE FESLEĞEN

2 DAL TAZE KEKİK

250 GR BONFİLE ETİ YAPRAK YAPRAK KESİLİR. MARİNASYON İÇİN LİMONLARIN SUYU SIKILIR 

VE DİĞER MALZEMELER DE EKLENİR. DOĞRANAN ETLER BU KARIŞIMIN İÇİNE KONUR, 10-15 

DK BEKLETİLİR. DAHA SONRA ETLER KIZGIN İZLİ TAVADA MÜHÜRLENİR VE FIRINA VERİLRİ. 

10-15 DK FIRINDA PİŞİRİLİR. (BAZLAMAYLA AYNI ANDA PİŞİREBİLİRSİNİZ)

 

 

ÜNAL TUTUCU

ET DÖNERLİ BAZLAMA SANDVİÇ

HAMURU

2,5 SU BARDAĞI UN

1 PAKET YAŞ MAYA

1 TATLI KAŞIGI KAYA/HİMALAYA TUZU

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

İÇ DOLGU ETİ

YARIM KİLO ANTİRKOT (%80 DONUK OLACAK Kİ; DÖNER ŞEKLİNDE RAHATÇA KESEBİLESİNİZ)

KEKİK

TARHUN OTU

TUZ, KARABİBER, PUL BİBER

GARNİTÜR

2 ADET SİVRİ BİBER

4 ADET KİRAZ DOMATES

YARIM KURU SOĞAN

HAMURUN YAPILIŞI

MAYAYI ILIK SU VE ŞEKERLE İNCELTİN.

AZ TEREYAĞI, TUZ VE UNU İLAVE EDİN. YUMUŞAK BİR HAMUR YAPIN. MAYASININ 

GELMESİNİ BEKLEYİN. PORTAKAL BÜYÜKLÜGÜNDE PARÇALARA AYIRIN. ŞEKİL VERİN, 

UNLANMIŞ BEZE YAYIP TEKRAR BEKLETİN.

FIRININ EN ALT RAFINDA ALTTAN ISITMALI 200 DERECEDE PİŞİRİN.

ET DÖNER DOLGUSU İÇİN:

YARI DONMUŞ ETİ İNCE İNCE KESİN. ISINMIŞ DÖKÜM TAVADA HARLI ATEŞTE MÜHÜRLEYİN 

VE FIRINDA PİŞİRİN.

BAZLAMALARI ORTADAN İKİYE KESİN AMA KOPMASIN. DÖNERLERİ İÇİNE KOYUN. YANINA 

GARNİTÜR İLE SÜSLEYİN.

 

 

MELİKE KÜL

BAZLAMA SANDVİÇ

HAMUR İÇİN MALZEMELER

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

1-1.5 TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

ALDIĞI KADAR BEYAZ UN

 

İÇ MALZEMELER

200 GR DİLİM PASTIRMA

1-2 ADET KIRMIZI BİBER (CALİFORNİA)

1-2 ADET SARI BİBER (CALİFORNİA)

1-2 ADET YEŞİL BİBER 

1-2 ADET DOMATES

TEREYAĞ

KAŞAR PEYNİR

TANE KARABİBER

CHERRY DOMATES (EN MİNİKLERİNDEN SÜSLEMEDE KULLANILACAK)

YAPILIŞI

1 BARDAK ILIK SÜTÜN İÇİNDE ŞEKER VE MAYA GÜZELCE ERİTİLİR

HAMUR KARMA KABINA BU SIVI DÖKÜLÜR ÜZERİNE TUZU KATILIR AZAR AZAR UN VE İSTEĞE 

GÖRE ILIK SU EKLENEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR HAZIRLANIR 

GÜZELCE AĞZINI KAPADIĞINIZ HAMUR ILIK FIRINDA MAYAYA BIRAKILIR VE İÇ HARCI 

HAZIRLANIR

SEBZELER KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR TAVADA ÇOK HAFİF SOTELENİR. ALÜMİNYUM FOLYO 

KÜÇÜK BİR FIRIN TEPSİSİNE SERİLİR İÇİNE SEBZELER YAYILIR ÜZERİNE PASTIRMALAR DİZİLİR 

VE ÜZERİNE TEKRAR SEBZELERDEN YAYILIR.ÜZERİNE 5-6 ADET TANE KARABİBER ATILIR. 

FOLYO KAPATILARAK MALZEMELER İÇİNE HAPSEDİLİR VE FIRINA VERİLİR.

HAMUR MAYALANDIKTAN SONRA KÜÇÜK PARÇALAR KOPARILARAK YOĞURARAK 

YUVARLANIR UNLAYARAK MERDANE İLE KALIN BİR HAMUR OLACAK ŞEKİLDE YUVARLAK 

OLARAK AÇILIR. 300 DERECE ISITILAN FIRININ EN ALTINA KELEPÇELİ KEK KALIPLARINDAN EN 

BÜYÜK OLANININ ALT ZEMİNİ KONUR ISINDIĞINDA BAZLAMA ÜZERİNE KONUR FIRININ 

KAPAĞI KAPATILIR. 1-2 DK SONRA FIRIN AÇILIR SPATUL YARDIMIYLA BAZLAMA ALT ÜST 

EDİLİR DİĞER YÜZÜ DE PİŞİRİLİR. BAZLAMA PİŞER PİŞMEZ HEMEN KESİLİR İÇİNE TEREYAĞ 

SÜRÜLÜR RENDELENMİŞ KAŞAR KONUR VE FOLYONUN İÇİNDE PİŞİRİLEN MALZEMEDEN 

KONUR. BAZLAMANIN ALT VE ÜST HAMURU UÇLARDAN KÜRDAN TAKARAK TUTTURULUR VE 

KÜRDANLARIN ÜZERİNE BİRER CHERRY DOMATES TAKILIR.

 

 

SALİH SADIKOĞLU

BAZLAMA SANDVİÇ

MALZEMELER :

1 KG UN

42 GR YAŞ MAYA

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER, SU

1 SU BARDAĞI SÜT

1 FİSKE TUZ

2 YEMEK KAŞIĞI LABNE

1 YEMEK KAŞIĞI PESTO SOS

1 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER

1 ADT YEŞİL KAPYA VEYA DOLMALIK BİBER

1 ADET SARI KAMBO BİBER

250 GR JULİEN TAVUK İNCİK

FAJİTA BAHARATI

1 ADT KURU SOĞAN

5 ADET SARI CHEDDAR PEYNİRİ

ŞATOBİRYAN TARAFINDAN BÜTÜN HALDE DOĞRANMAMIŞ 250 GR BONFİLE

ET(BONFİLENİN KALIN KISMI)

BİBERİYE

ADAÇAYI

YARIM ÇAY BARDAĞI SOYA SOSU

ZEYTİNYAĞI

DEĞİRMEN KARABİBER

2 ADET DOMATES

1 SU BARDAĞI KREMA

1 TATLI KAŞIĞI ROKFOR PEYNİRİ

BÜTÜN HALDE PARMESAN PEYNİRİ

1 TATLI KAŞIĞI RENDE EMMANTER PEYNİRİ

1 TATLI KAŞIĞI RENDE GUADA PEYNİRİ

YARIM BAĞ ROKA

2 ADET PATATES

YARIM ÇAY BARDAĞI CHİLLİ SOS

3 ADET CHERRY DOMATES

YAPILIŞI;

UN, SU, TUZ, ŞEKER YOĞURMA KABINDA YOĞRULUR. MAYALANMASI İÇİN

DİNLENDİRİLİR. HAMUR DİNLENİRKEN İÇ MALZEMELER HAZIRLANIR. ETLER İNCE

KESİLİR VE TABAĞA YAYILIR. BİBERİYE, ADAÇAYI, ZEYTİNYAĞI VE SOYA SOS

EKLENİP FIRINDA 190 DERECEDE 5 DK. PİŞİRİLİR.

DİNLENEN HAMURDAN BEZELER YAPILIR VE EL YARDIMI İLE PASTA TABAĞI

BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR VE ÖNCE TAVADA İZLENİR. İÇİNİN DE PİŞMESİ İÇİN

FIRINA ATILIR. HAZIRLANAN BAZLAMA AÇILARAK İÇERİSİNE SOSLARI İLAVE

EDİLİR VE PİŞEN ET SOSUN ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİP SERVİS EDİLİR.

 

 

 

Güncelleme: 18/04/2015 12:42:31
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.