15 OCAK PERŞEMBE - GÖKHAN SERBEST'İN HASANPAŞA KÖFTESİ TARİFİ

15 OCAK PERŞEMBE - GÖKHAN SERBEST'İN HASANPAŞA KÖFTESİ TARİFİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

HASANPAŞA KÖFTESİ

MALZEMELER:
 

KÖFTE MALZEMELERİ:
750G KIYMA
1 BAŞ KURU SOĞAN
2 YUMURTA
2 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ

2 ADET PATLICAN

2 ADET KIRMIZI BİBER (KAPYA BİBER)
TUZ
KARABİBER

KİMYON

KEKİK

ÇERİ DOMATES
 

PÜRE MALZEMELERİ:
5-6 PATATES
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIM SU BARDAĞI SÜT
TUZ


SALÇALI SOS
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 SU BARDAĞI SU


YAPILIŞI:
PÜRE İÇİN PATATESLERİ SOYUP, HAŞLAYIP PÜRE MAKİNESİNDEN GEÇİRİN. TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİN,PATATESLERİ EKLEYİN VE SÜTÜ KARIŞTIRA KARIŞTIRA İLAVE EDİN. EN SON TUZUNU KOYUP PÜRE YAPIN. KÖFTE MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIN. HARÇTAN CEVİZDEN BÜYÜK PARÇALAR KOPARIP ORTASI ÇUKUR KÖFTELER YAPIN. KÖFTELERİ YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİP ÜZERİNE 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ GEZDİRİN. 200C FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİN. (ÇOK PİŞİRİRSENİZ KURU OLUR)
FIRINDAN ÇIKARIP ÇUKURLARA 2 TATLI KAŞIĞI PÜRE YERLEŞTİRİN. 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇAYI SUDA EZİP KÖFTELERİN ÜZERİNE GEZDİRİP TEKRAR FIRINA KOYUP PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN
 

 

 

 

 

DİP SOS İÇİN;

      5 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
•    2 YEMEK KAŞIĞI KAPARİ
•    2 YEMEK KAŞIĞI KIYILMIŞ DEREOTU
•    4 YEMEK KAŞIĞI SÜZME YOĞURT
•    2 YEMEK KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ
•    2 ÇAY KAŞIĞI HARDAL
•    1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
•    5 ADET KORNİŞON TURŞU
•    TUZ
•    KARABİBER
YAPILIŞI
1.   YOĞURT, MAYONEZ, HARDAL VE LİMON SUYUNU DERİN BİR KABTA KARIŞTIRIN.
2.   ÜZERİNE KAPARİ, DEREOTU, MAYDANOZ, KORNİŞON TURŞU VE TAZE SOĞANI EKLEYİP KARIŞTIRIN.
3.   TUZ VE KARABİBERLE TATLANDIRDIKTAN SONRA SERVİS EDİN.
 

Güncelleme: 16/01/2015 16:12:26
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.