15 OCAK PERŞEMBE - NİLGÜN AYDIN'IN GREÇKALI RULO KÖFTE TARİFİ

15 OCAK PERŞEMBE - NİLGÜN AYDIN'IN GREÇKALI RULO KÖFTE TARİFİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

GREÇKALI RULO KÖFTE

 

MALZEMELER:

 

750 GRAM KIYMA

2 ÇAY BARDAĞI GREÇKA

5 DİLİM UFALANMIŞ BAYAT EKMEK

1 ADET YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ

MAYDANOZ

3 ADET HAVUÇ

2 ADET DOMATES

9 ADET CHERRY DOMATES

2 ADET YEŞİL BİBER

BİBER SALÇASI

SIVIYAĞ

100 GRAM MANTAR

5 ADET BEBEK PATATES

TUZ

KARABİBER (DEĞİRMEN)

 

YAPILIŞI;

GREÇKA YIKANIP SÜZÜLDÜKTEN SONRA ÜZERİNİ KAPLAYACAK KADAR SICAK SU İLE ISLATILIR. KIYMA, EKMEK VE YUMURTA, TUZ VE KARABİBER İLE YOĞRULUR VE TEPSİNİN İÇERSİNE BASTIRARAK YAYILIR. GREÇKA YUMUŞADIKTAN SONRA SÜZÜLÜR. İÇERSİNE ÇEKİLMİŞ CEVİZ İLAVE EDİLİR. HAZIRLADIĞIMIZ GREÇKALI HARÇ KIYMANIN ÜZERİNE YAYILIR. ARASINA HAŞLANMIŞ HAVUÇ KOYULUR VE RULO ŞEKLİNDE SARILIR. TEPSİNİN KENARINA BİBER, MANTAR, PATATES KOYULUR VE FIRINA VERİLİR. 35 DK SONRA KÖFTE HAZIR HALE GELİR. İNCE DİLİMLER HALİNDE VE YANINDAKİ SEBZELER İLE SERVİS EDİLİR.

Güncelleme: 16/01/2015 16:23:14
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.