15 OCAK PERŞEMBE - ÖZGE UYSALER'İN FIRINDA SOSLU KÖFTE TARİFİ

15 OCAK PERŞEMBE - ÖZGE UYSALER'İN FIRINDA SOSLU KÖFTE TARİFİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

FIRINDA SOSLU KÖFTE

 

MALZEMELER:

 

YARIM KILO AZ YAĞLI DANA KIYMA (2 KEZ ÇEKİLMELİ)

3 YUMURTA

300-400 GRAM PECORINO ROMANO PEYNIRI

1 BUÇUK BARDAK TAZE EKMEK IÇI

YARIM SU BARDAĞI SÜT

2 AVUÇ KADAR TAZE NANE

2 SOĞAN

4 IRI BAŞ (20 DIŞ KADAR) SARIMSAK

1 PAKET SPAGHETTI

YARIM DEMET TAZE FESLEĞEN

3-4 DAL BIBERIYE

3-4 DAL KEKIK

KARABIBER

TUZ

KIRMIZI TATLI TOZ BIBER

DEĞIRMEN KARABIBER

500 GRAM DILIMLENMIŞ CAM KAVANOZDA DOMATES

3 DOMATES

YARIM BAGET EKMEK

 

YAPILIŞI;

 

KÖFTE HARCI İÇİN GEREKLİ OLAN YUMURTA, KIYMA, SOĞAN, SARIMSAK, EKMEK İÇİ, SÜT VE RENDELENMİŞ PEYNİR YOĞRULUR. ŞEKİL VERİLEREK YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR. SPAGETTİLER KAYNAR SUYA ATILIR, TUZU VE YAĞI EKLENİR. TATLANDIRMAK İÇİN BİBERİYE VE FESLEĞEN EKLENİR. FIRINDAN ÇIKAN KÖFTELER ÖNCE SOS İLE KARIŞTIRILIP PİŞEN MAKARNAYA EKLENİR VE SUNUM TABAĞINA AKTARILIR.

Güncelleme: 16/01/2015 16:26:40
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.