15 OCAK PERŞEMBE - TUGAY GÖREN'İN HASANPAŞA KÖFTE TARİFİ

15 OCAK PERŞEMBE - TUGAY GÖREN'İN HASANPAŞA KÖFTE TARİFİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

HASANPAŞA KÖFTE

 

MALZEMELER:

 

KÖFTE MALZEMELERİ:

 

  • 500 G KIYMA
  • 1 BAŞ KURU SOĞAN
  • 1 YUMURTA
  • 3-4 DİŞ SARIMSAK
  • 2 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
  • TUZ
  • KARABİBER
  • KİMYON
  • 1YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 5-6 PATATES
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 SU BARDAĞI SU
  • 1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR
  • SÜSLEME İÇİN MAYDANOZ

 

YAPILIŞI:

 

PÜRE İÇİN PATATESLERİ SOYUP, HAŞLAYIN. PÜRE MAKİNESİNDEN GEÇİRİN. TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİN. PATATESLERİ EKLEİYN SÜTÜ KARIŞTIRA KARIŞTIRA EKLEYİN. EN SON TUZUNU KOYUP PÜRE YAPIN.KÖFTE MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIN. HARÇTAN CEVİZDEN BÜYÜK PARÇALAR KOPARIP ORTASI ÇUKUR KÖFTELER YAPIN. KÖFTELERİ YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİP KÖFTELERİN İÇİNE BİR ÇAY KAŞAĞI KADAR MARGARİN EKLEYİN.. 200C FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİN.FIRINDAN ÇIKARIP ÇUKURLARA 2 TATLI KAŞIĞI PÜRE YERLEŞTİRİN.1 YEMEK KAŞIĞI SALÇAYI ÇOK AZ YAĞ İLE BİRKAÇ DK KAVURUP SU İLAVE EDİP BİR BİRKAÇ DK KAYNATIN.PÜRELİ KÖFTELERİN ÜZERİNE PİŞEN SALÇALI SOSU GEZDİRİN. TEKRAR FIRINA KOYUP PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARMAYA YAKIN KAŞAR PEYNİRİ EKLEYİP ERİTİN.

 

Güncelleme: 16/01/2015 16:33:20
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.