16 Aralık Salı - Zeynep Güzel'in Pandispanyalı Kuplar Tarifi

16 Aralık Salı - Zeynep Güzel'in Pandispanyalı Kuplar Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

PANDİSPANYALI KUP

MALZEMELER

5 ADET YUMURTA

1 TUTAM TUZ

2,5 ÇAY BARDAĞI DOLU DOLU ŞEKER (230 GRAM)

3 ÇAY BARDAĞI TEPELEME UN (165 GRAM)

2 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU

1 PAKET KABARTMA TOZU

2 ADET MUZ

5 ADET ÇİLEK

2 ADET KİVİ

MİLKA BEYAZ ÇİKOLATA

MİLKA SÜTLÜ ÇİKOLATA(2)PAKET

TOZ FINDIK

YAPILIŞI:

Öncelikle yumurtaların sarılarını bir kaba, beyazlarını ayrı başka bir kaba koyalım.Beyazlarının içine bir tutam tuz atarak, köpük köpük, kar gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz.Ayrı bir kapta duran sarılarının içine şekeri koyarak çırpmaya başlayalım, içine 2 yemek kaşığı kaynar suyu daekleyip rengi iyice açılana kadar çırpmaya devam edelim. (Kaynar su şekerin daha rahat erimesini sağlayacaktır)Unu ve kabartma tozunu eleyip, içerisine; yumurta sarıları ve beyazlarının olduğu iki karışımı da ekleyelim.Mikserle yaklaşık 1-2 dakika çırpalım.Fırın tepsimizi yağlı kağıt serip kekimizi dökelim yağlayıp, hafifçe unlayalım, ardından silkeleyelim. Kenarlarınaserpmeyi unutmayın ki kekimiz kolay çıksın.Karışımımızı tepsiye döküp, masaya 3-4 kez vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkaralım ki, yamuk yumukkabarmasın.Tepsiyi soğuk fırına atalım.Kenarlarından kabarmaya başlayıncaya kadar 200 derecede, sonrasında ise 150 derecede, pembeleşinceyekadar pişirelim. (Benimki fırına koyduğum ilk andan itibaren 45-50 dakikada pişti)Piştiğini düşündüğümüz an kürdanı keke sokup hamursuz çıktığını görüp emin olalım.Keki fırından çıkardıktan sonra kenarlarını kürdan yardımı ile sıyırıp, temiz bir bezin üzerine ters çevirelim.Soğuduktan sonra kesebiliriz, öncesinde kesersek dağılacaktır. yapmış olduğumuz kekten bıçakla kesip mutfakrobotumuzda parçalayıp kenara alıyoruz,kupumuzun en altına parçalanmış kek krema ve toz fındıktan ekliyoruzaralara küçük muz doğruyoruz,sonra tekrar kek muhallebi,çikolata sos muz ekliyoruz ve kupumuz dolana kadaryapıyoruz,en üstüne çikolatasını bol koyuyoruz antep fıstığı ve çilekle süslüyoruz.

 

MUHALLEBİSİ İÇİN:

2 SU BARDAĞI SÜT

1 YEMEK KAŞIĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 PAKET VANİLYA

 

YAPILIŞI: Krema için un ve nişastastayı bi tencereyi alıp üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim çırpalımtopaklar gidince ocakfan alalım vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım yarım kase ayırıp üzerinebitter çikolata kalan beyazınada beyaz çikolata ekleyelim kekimizi robotta çekip en alta kek üstünemuhallebi olacak şekilde süsleyelim.

 

 

Güncelleme: 29/12/2014 15:11:35
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.