16 Nisan Perşembe Tarifleri

16 Nisan Perşembe Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TATLI TUZLU ÇITIR BÖREK

MALZEMELER:

4 ADET BAKLAVALIK YUFKA

100 GR TEREYAĞI

100 GR RENDE MOZARELLA

5-6 DAL MAYDANOZ

¼ KIRMIZI BİBER

¼ SARI BİBER

¼ YEŞİL BİBER

MUHALLEBİ:

125 GR SÜT

2 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

2 YEMEK KAŞIĞI KIRIK FISTIK

PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

TUZLU:

BİBERLERİ İNCE UZUN KESİN VE BİRAZ SOTELEYİN.

TUZLU İÇİN 2 KAT YUFKAYI YAĞLAYIP UZUNLAMASINA 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN. 

PEYNİR, MAYDANOZ VE BİBERLERİ YANLAMASINA KOYUP SARIN.

ÜZERİNİ YAĞLAYIN.

TATLI:

SÜT, ŞEKER VE NİŞASTAYI MUHALLEBİ YAPIN. CAM KASEYE DÖKÜP FISTIKLARI İLAVE EDİN VE 

İYİCE ÇIRPIN. BUZLUKTA 2-3 DAKİKA SOĞUTUN VE TEKRAR İYİCE ÇIRPIN.

2 KAT YUFKAYI YAĞLAYIN VE MUHALLEBİYİ KOYUP RESİMDEKİ GİBİ SARIN. 3 EŞİT PARÇAYA 

BÖLÜN VE ÜZERİNİ YAĞLAYIP 190 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN 

VE SERVİS EDİN.

NOT: BÜTÜN BÖREKLERİNİZİ AYNI TEPSİDE PİŞİRİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU

FIRINDA KREMALI PATATES

4 ADET ORTA BOY PATETES

1 DAL TAZE BİBERİYE

5 DİŞ SARIMSAK

2 SU BARDAĞI KREMA

1 SU BARDAGI RENDE KAŞAR

1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI

1 UFAK MUSKAT

TUZ, KARABİBER

1 ADET DOMATES

PATETESİ SOYUN, İNCE DOĞRAYIN.

KREMAYI OCAĞA ALIN VE ALTINI YAKIN. TEREYAĞI, 1 ÇAY BARDAĞI SÜT VE AZ MUSKAT 

RENDELEYİN. ISININCA PATATESLERİ İLAVE EDİN. AZ EZİLMİŞ SARIMSAKLARI TÜM KOYUN.

BİBERİYE YAPRAKLARI, TUZ VE KARABİBER İLAVE EDİN.

TÜM MALZEMEYİ, 10 DAKİKA PİŞİRİN, BİRAZ YUMUŞATIN.

ISITILMIŞ 180 DERECE BEYAZ DİKDÖRTGEN FIRIN KALIBINA MAŞA YARDIMIYLA DÜZGÜN BİR 

ŞEKİLDE KOYUN. ÜZERİNE KALAN KREMAYI HER TARAFINI KAPLAYACAK ŞEKİLDE YAYIN. 

ÜZERİ KIZARMAYA YAKIN FIRINDAN ÇIKARIP ÜZERİNE RENDE KAŞAR SERPİN, İYİCE KIZARINCA 

ÇIKARIN.

SERVİS YAPARKEN YANINA DOMATES DİLİMLEYEBİLİRSİNİZ.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

RUS PATATES

5 ADET PATATES

200 GR KAŞAR

1,5 SU BARDAĞI SÜT

1 KAŞIK TEREYAĞI

AZ TUZ 

AZ KARABİBER (LEZZETİNE GÖRE)

PATATESLERİ HAŞLAYIN. 200 GRAM KAŞARI RENDELEYİN. 1 KAŞIK TEREYAĞI, TUZ VE 

KARABİBER EKLEYİN. BLENDERDAN GEÇİRİRKEN İÇERİSİNE AZAR AZAR SÜT KOYARAK 

PATATESLERİN HEPSİ TAM EZİLMEDEN PÜRE KIVAMINA GELİNCE BLENDIRDAN GEÇİRMEYİ 

SONLANDIRIN. 

İÇ HARÇ 

KEMİKSİZ TAVUK BUT

4 ADET MANTAR 

1 ADET SOĞAN

TUZ

KARABİBER

1,5 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

TAVUKLARI JÜLYEN OLARAK KESİN VE YAĞLA BİRLİKTE SOĞANI DA İNCE İNCE KIYARAK 

TAVANIN İÇİNE ATIN. MANTARI İNCE İNCE KIYARAK İÇİNE EKLEYİN. TUZ VE KARABİBERLE 

LEZZETLENDİRİN. 

BORCAMIN ALTINA PATATES HARCININ YARISINI KOYUN VE DÜZLEYİN. SONRA İÇERİSİNE 

HAZIRLADIĞINIZ İÇ HARCI KOYUN VE YAYIN. KALAN PATATES HARCINI DA ÜZERİNE DÖKÜN 

VE İÇ HARCI GÖZÜKMEYECEK ŞEKİLDE KAPLAYIN. 200 DERCELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 

KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

GARNİTÜR

2 ADET BRÜKSEL LAHANA (İNCE İNCE DOĞRANACAK)

1 ADET PATATES (RENDELENECEK)

YARIM SOĞAN (FARE DİŞİ ŞEKLİNDE KESİLECEK)

1 DİŞ SARIMSAK (İNCE İNCE DOĞRANACAK)

AZ TUZ 

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

(BUNLAR TAVADA YAĞLA ÇOK ÖLDÜRMEDEN PİŞİRİLİCEK)

 

 

SENEM ÖZKANTAR

YALANCI SHEPHARDS PİE  (KIYMALI SEBZELİ PAY)

500 GR ORTA YAĞLI DANA KIYMA 

2 ADET SOĞAN (DOĞRANACAK)

2 DİŞ SARIMSAK 

15 ADET MANTAR (KÜP DOGRANACAK) 

2 ADET HAVUÇ (KÜP DOĞRANACAK)

2 SAP KEREVİZ (İNCE DOĞRANACAK)

1 SU BARDAĞI İÇ BEZELYE 

4-5 DAL TAZE KEKİK

2 SU BARDAĞI ET SUYU 

ZEYTİNYAĞI 

TUZ 

KARABİBER

2 KAŞIK SALÇA

2 KAŞIK DOMATES SOS

BALZAMİK SİRKE 

PÜRE İÇİN;

4 ADET PATATES 

3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI 

3 ADET YUMURTA SARISI 

YARIM ÇORBA KASIĞI MUSKAT RENDESİ 

TUZ 

KARABİBER 

BİR TAVADA ZEYTİNYAĞI ISITIP KIYMAYI EKLEYİN VE RENK ALINCAYA KADAR KAVURUN. 

SOĞANLARI İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDİN. 

HAVUÇ, MANTAR, KEREVİZ SAPI VE SARIMSAKLARI EKLEYİP PİŞİRMEYİ SÜRDÜRÜN. 

HAVUÇLAR YUMUŞAYINCA TUZ VE KARABİBER EKLEYİN VE ET SUYUNU İLAVE EDİN. 

SUYUNU YARI YARIYA ÇEKENE KADAR KAYNATIN. OCAKTAN ALIP BEZELYELERİ VE TAZE KEKİK 

YAPRAKLARINI EKLEYİN. 

PATATES PÜRESİ YAPILIŞI;

PATATESİ SOYUN, HAŞLAYIN, RENDELEYİN. TUZ, KARABİBER, MUSKAT RENDESİ İLE 

TATLANDIRIN. TEREYAĞINI EKLEYİN VE İYİCE KARIŞTIRIN. BİRAZ SOĞUDUKTAN SONRA 

YUMURTALARI EKLEYİN. HOMOJEN KIVAMA GELENE KADAR KARIŞTIRIN. 

BU PÜREYİ YILDIZ UÇ TAKTIĞINIZ SIKMA TORBASINA KOYUN. 

KIYMALI KARIŞIMI FIRIN KABINA AKTARIP ÜSTÜNE PATATES PÜRESİNİ SIKIN. ÖNCEDEN 

ISITILMIŞ 230-250 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR 20-25 DK PİŞİRİN.

 

 

SALİH SADIKOĞLU

SALİH’İN MUHTEŞEM BULUŞU PATATES TATLISI :)

MALZEMELER:

5 ADET ORTA BOY PATATES

2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI SİRKE

1 ADET YILDIZ ANASON

5 ADET ELMA

1 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN

2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ

1 SU BARDAĞI KREMA

2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA

2 YEMEK KAŞIĞI KAYMAK

1 SU BARDAĞI ÇEKİRDEKSİZ MÜRDÜM ERİĞİ KURUSU

YAPILIŞI;

PATATESLERİ HALKA HALKA KESİP SUDA BEKLETİN. TAVADA ŞEKERİ YAKIN VE

ÜZERİNE SU İLAVE EDİP BİR ŞERBET HAZIRLAYIN. İÇİNE YILDIZ ANASON İLAVE

EDİP KAYNAYAN SUYA PATATESLERİ DE İLAVE EDERKEN YARIM HAŞLAYIN.

HAŞLANAN PATATESLERİ TEPSİYE DİZİN VE ÜZERİNE KALAN ŞURUBU İLAVE

EDİP FIRINDA TAM PİŞİRMESİNİ YAPIN. HAZIRLANAN PATATESLERİN ORTASINA

ELMA, KUŞ ÜZÜMÜ VE CEVİZİ TAVADA PİŞİRİP BİR HARÇ YAPARAK TAM

ORTALARINA YERLEŞTİRİN. DOLAPTA SOĞUTUNCA KREMA VE VANİLYADAN SOS

YAPIP TABAĞIN ALTINA DÖKEREK ÜSTÜNE PATATESLERİ KOYUP SERVİS EDİN.

 

 

MELİKE KÜL

3 BOYUTLU PATATES RÜYASI

BOYUT 1 : CİPS

1-2 ADET ORTA BOY KIZARTMALIK PATATES

KARABİBER 

TUZ

KIRMIZI TOZ BİBER

SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI SÜZME YOĞURT

NANE

PUL BİBER

SARIMSAK TOZU

PATATESLER CİPSLİK İNCE İNCE KESİLİR KAĞIT HAVLU İLE KURUTULUR BİR KABIN İÇİNDE YAĞ 

TUZ VE BİBERLERLE HARMANLANIR YAĞLI KAĞIDA DİZİLİR 230 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 

PİŞİRİLİR. SÜZME YOĞURT, SARIMSAK TOZU, AZ SIVI YAĞ NANE VE PUL BİBER ÇIRPILARAK 

DİP SOS HAZIRLANIR BİRLİKTE SERVİS EDİLİR. 

 

BOYUT 2 : BAHARATLI TORBA 

1-2 ADET ORTA BOY KIZARTMALIK PATATES

BİBERİYE

PUL BİBER

KEKİK

KARABİBER

REYHAN

TUZ

5-6 ADET BÜYÜK DİŞ SARIMSAK

PATATESLER KÜP KÜP DOĞRANIR. DERİN BRİ KAPTA SIVI YAĞ, TUZ VE BAHARATLAR KARIŞIM 

HALİNE GETİRİLİR. SARIMSAKLAR SOYULUR BIÇAKLA 4E BÖLÜNÜR BU KARIŞMA KATILIR 

PATATESLER EKLENİR İYİCE HARMANLANIR. FIRIN POŞETİNE KONUR VE FIRINA VERİLİR. 

TORBALAR ŞİŞİP PATATESLER KIZARANA KADAR FIRINDA TUTULUR SONRA ÇIKARTILIR SERVİS 

EDİLİR.

BOYUT 3 : PATATES KÖFTESİ

1-2 ADET ORTA BOY PATATES

100 GR KADAR BEYAZ PEYNİR

1 YUMURTA

1 SU BARDAĞI GALETA UNU

1 ADET ORTA BOY SOĞAN

YARIM DEMET MAYDANOZ

YARIM DEMET DEREOTU

KARABİBER

TUZ

KIRMIZI TOZ BİBER

MELİKE KÜL

KİMYON

PATATESLER SOYULUP DOĞRANIP HAŞLANIR. SOĞAN, MAYDANOZ, DEREOTU, KIRMIZI BİBER, 

KARABİBER, TUZ RONDODA GÜZELCE ÇEKİLİR ÜZERİNE HAŞLANMIŞ PATATESLER EKLENİR 

İYİCE ÇEKİLİR. DERİN BİR KABA ALINAN BU KARIŞIMA GALETA UNU, YUMURTA, TUZ VE 

PEYNİR EKLENİR GÜZELCE YOĞURULUR. KÜÇÜK YUVARLAKLAR HALİNE GETİRİLİR. YAĞLI 

KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİLİR VE FIRINA VERİLİR ÜZERLERİ KIZARA KADAR FIRINDA TUTULUR. 

ÇIKARTILIR VE SERVİSE HAZIR.

 

 

Gülsah Zambur

GNOCCHI (PATATES DOLGULU MAKARNA)

MALZEMELER:

400 GR PATATES (KABUKLARI SOYULMUŞ HALDE)

100 GR UN

1 ADET YUMURTA

KARABİBER

TUZ

KURU FESLEĞEN

SOS İÇİN:

500 GR TAVUK GOĞSÜ

1 TANE BÜYÜK PAPRİKA BİBER

2 TANE ORTA BOY PATLICAN

1 TANE SOĞAN

5-6 DİŞ SARIMSAK

2 ÇORBA KAŞIĞI KREMA

TUZ, KARABİBER, ACI TOZ BİBER, ŞEKER, KİMYON

200 GR MOZARELLA

SUNUM İÇİN:

1-2 DAL TAZE FESLEĞEN

5-6 TANE CHERRY DOMATES 

YAPILISI:

PATATESLERİN KABUĞUNU SOYUP KÜP KÜP DOĞRADIKTAN SONRA BOL TUZLU VE YAĞLI SU 

DA HAŞLAYIN. (PATATES SUYUNU DÖKMEYİN, İÇİNDE DAHA SONRA GNOCCHİLERİ 

HAŞLAYACAKSINIZ VE SOSU İÇİNDE KULLANACAKSINIZ) 

PATATESLER HAŞLANDIKTAN SONRA İÇERİSİNE UNU, YUMURTAYI, KARABİBERİ, TUZU VE 

FESLEĞENİ KATIP GÜZEL BİR HAMUR YOĞURUN. (MASAÜSTÜ MİKSERİNİZİ 

KULLNABİLİRSİNİZ) NE ÇOK YUMUŞAK BİR HAMUR OLACAK NE DE ÇOK SERT. 

TEZGAHI BOLCA UNLAYIP BİR PARMAK KALINLIĞINDA HAMURU AÇIN. 

İKİ PARMAK KALINLIĞINDA ŞERİTLER KESİN.

HER ŞERİDİ YİNE İKİ PARMAK UZUNLUĞUNDA KESİN.

KESTİĞİNİZ GNOCCHILERI BİR ÇATALIN ÜZERINDE ÇEVİREREK İZ VERİN.

 BU İZ GNOCCHILERİN PIİŞTIKTEN SONRA SOSU DAHA İYİ ALMASI İÇİN GEREKLİ.

ŞEKİL VERDİĞİNİZ GNOCCHİLERİ TEMİZ BİR MUTFAK BEZİNİN ÜZERİNE KOYUN. (ZAMANINIZ 

YOKSA HEMEN KAYNAYAN SUYUN İÇERİSİNE ATIN)

DAHA ÖNCE PATATESLERİ HAŞLADIĞINIZ SUYUN İÇİNE BİRBİRİNE YAPIŞMAYACAK ŞEKİLDE 

GNOCCİLERİ PİŞİRİN.

 EĞER GNOCCHİLER SUYUN ÜZERİNE ÇIKIYORLARSA PİŞMİŞ DEMEKTİR

PİŞEN GNOCCHİLERİ SOSUN İÇİNE ATIP GÜZELCE HARMANLAYIN VE SON OLARAK BİR 

BORCAMIN İÇİNE ALIP ÜZERİNE MOZZARELA RENDELEYİP FESLEĞEN VE DOMATESLERLE 

SUSLEYİP FIRINA VERİN.  (10-15 DK YETERLI OLACAKTIR)

 

 

GÖKHAN SERBEST

GÖKHAN USULÜ :)) KUZU ETLİ PATATES DOLMASI

4 ADET ORTA BOYDAN BİRAZ BÜYÜK  PATATES 

300 GR KUZU ETİ SOTELİK

2 ADET SOĞAN

3 DİŞ SARIMSAK

3 ADET SİVRİ BİBER

2 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

2 ADET DOMATES

SIVI YAĞ 

TEREYAĞI

TUZ

KARABİBER

KEKİK

 

HAZIRLANIŞI

PATATESLERİMİZİ SOYUP YATAY 3 E BÖLÜYORUZ ORTALARINI OYARAK ÇANAK ŞEKLİ 

VERİYORUZ.

İÇİNDEN ÇIKAN PARÇALARI ÇANAK YAPMAK İÇİN AYIRIYORUZ.

PATATESLERİ SIVI YAĞDA YARI KIVAMDA PİŞİRİYORUZ. SOĞAN VE SARIMSAKLARI YEMEKLİK 

DOĞRUYORUZ.

ETLERİMİZİ TAVADA MÜHÜRLÜYORUZ. SOĞAN VE SARIMSAKLARI İLAVE EDİP 

KAVURUYORUZ. SALÇANIN BİR KISMINI İLAVE EDİYORUZ.

YETERİ KADAR SU İLAVE EDİP ETLERİMİZİ PİŞİRYORUZ.

PİŞMESİNE YAKIN SİVRİ BİBER VE DOMATESLERİMİZİ İLAVE EDİYORUZ, TUZ VE BAHARATLARI 

İLAVE EDİYORUZ.

TAMAMEN PİŞTİKTEN SONRA ETLERİMİZİ PATATESLERİMİZİN İÇİN DOLDURUYORUZ KALAN 

SALÇAMIZDAN SU İLAVE DEREK SOS ELDE EDİYORUZ VE PATATESLERİMİZİN ÜZERİNE 

DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞRİYORUZ.

 

SÜSLEMEK İÇİN BİBERİYE VE ÇERİ DOMATES KULLANIYORUZ, AFİYET OLSUN.

 

 

Güncelleme: 18/04/2015 14:09:06
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.