17 Kasım Pazartesi - Çilekli Halkalar Tarifi

17 Kasım Pazartesi - Çilekli Halkalar Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 
Çilekli Halkalar Tarifi:
 

Hamur:

-Un 125 gr
-Tereyağı 65 gr
-Kabartma tozu 2 gr
-Yumurta 4 adet

 

Cila:
-Çilek marmelatı 100 gr

 

Süslemek için:
-Çırpılmış krema

 

Dolgu:
-Un (1 yemek kaşığı)
-Nişasta (2 yemek kaşığı)
-Toz şeker 50 gr
-Süt 350 ml
-Yumurta 2 adet
-Tuz
-Vanilya
-Taze çilek 1 kg
-Pudra şekeri (üzerine serpmek için)

 

Yapılışı:
* 2 fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın 

* Su, tuz ve tereyağını birlikte kaynatın 

* Su iyice kaynayıp tereyağı eridiğinde unu tek seferde ekleyip tahta kaşıkla çok hızlı karıştırın 

* Karışımı ateşte tahta kaşıkla adeta  ezerek pişirmeye devam edin 

* Tencerenin dibinde ince bir tabaka oluşana kadar pişirin 

* Hamurun incecik dibi tutunca ocaktan alın 

* Hamuru mikser kabına alın palet aparatını takın,  birkaç kez karıştırın ve ılımaya bırakın 

* El yakmayacak kadar ılınınca 1 adet yumurta ekleyin ve karıştırın 

* 1. yumurta tamamen karışınca Diğer yumurtaları da birer birer  hamura ekleyin 

* Bıçak ucu kadar kabartma tozu(2gr) ekleyin ve bir tur karıştırın 

* Sıkma tobasına yıldız duy takın ve hamuru torbaya doldurun 

* 2 adet fırın tepsisne 5'er adet halka sıkın üzeri için olan yumurtayı çatalla çırpip fırça yardımı ile hamuru ezmeden sürün. 

* Fırını önden 200 derecede ısıtın. Hamurları fırına verince hemen ısıyı 180 derecete alın 

* Üstünün yanmamasına dikkat edin 

* Pişince hamurları  fırından çıkartın kürdan ile delikler açıp tekrar fırına koyun 

* 3-4 dakika daha pişirin 

* Hamurlar piştikten sonra soğumaları için telin üzerine alın 

* Tırtıllı testere bıçak ile hamurları  ortasından kesin 

 

Dolgu 

* Tüm malzemeyi karıştırıp koyu bir muhallebi kıvamına getirin 

* Üzerine kurumaması için pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın 

 

Cila 

* Çilek marmelatını hafifçe ılıtın 

 

Hazırlanışı 

* Halkaların içine temizlenmiş çilekleri dizin 

* Dolgu malzemesini sıkma torbasına koyun ve çileklerin üzerine sıkın 

* Ilıtılmış çilek marmelatını kapakların üzerine fırça ile sürün 

* Krema ve çilek ile süsleyin.

Güncelleme: 19/11/2014 15:59:59
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.