17 Şubat Salı Yayını Tarifleri

17 Şubat Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF: ÜÇLÜ LEZZET KURABİYESİ

 

MALZEMELER:

150 GR TEREYAĞI  (ODA SICAKLIĞINDA)

100 GR ŞEKER

20 GR SIVI YAĞ 

15 GR VANİLİN

2 SU BARDAĞI SİLME UN

2 YEMEK KAŞIĞI ERİK MARMELADI

SÜSLEMEK İÇİN:

100 GR BİTTER KUVERTÜR

1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

1 ÇAY BARDAĞI KIRIK FINDIK

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ANTEP FISTIĞI

HAZIRLANIŞI:

 TEREYAĞI VE ŞEKERİ MİKSERDE İYİCE KABARTIN. 

 YUMURTAYI İLAVE EDİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

 SIVI YAĞI, VANİLYAYI DA İLAVE EDİP BİRAZ DAHA KARIŞMASINI SAĞLAYIN.

 UNU EKLEYİN VE HAMURU TAMAMLAYIN.

 SIKMA TORBASINA BÜYÜK YILDIZ UCU TAKIP HAMURU SIKMA TORBASINA 

DOLDURUN. 

 YAĞLI KAĞIT KOYDUĞUNUZ FIRIN TEPSİSİNE İŞARET PARMAĞI UZUNLUĞUNDA 

TEPSİLERE ARALIKLARLA SIKIN 160 DERECEDE RENGİNİ DÖNDÜRMEDEN PİŞİRİN.

 FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA BUZLUKTA BİRAZ SOĞUTUN VE KURABİYENİZİN ALT TABANINA BİRAZ MARMELAT SÜRÜP TABAN KISIMLARINI BİRLEŞTİRİP KENARIYA KALDIRIN. 

 BENMARİ USULÜ ERİTİP SOĞUMASI İÇİN KENARIYA KALDIRDIĞINIZ ÇİKOLATAYA BİR UCUNU BATIRIN VE ANTEP FISTIĞI, HİNDİSTAN CEVİZİ VE KIRIK FINDIK İLE AYRI AYRI SÜSLEYİN SERVİS EDİN.

NOT: HAMURUNUZUN KABARMA PAYINI HESAP ETMEYİ UNUTMAYIN VE SIKMA TORBASININ UCUNU TEPSİYE DEĞDİREREK HAMURUNUZU SIKIN.

 

 

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN FIRINDA KALIPTA MAKARNA

 

MALZEMELER :

1 ADET SOĞAN

1 PAKET RİGOTONİ MAKARNA

2 ADET YEŞİL BİBER

4 ADET DOMATES

1 TUTAM TAZE FESLEĞEN

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

4 DİŞ SARIMSAK

SIVIYAĞ

KARABİBER

TUZ 

BEŞAMEL SOSU:

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI UN

2 SU BARDAĞI SÜT

MUSKAT RENDESİ

KARABİBER

TUZ

ÜZERİ İÇİN:

KAŞAR PEYNİRİ

 

HAZIRLANIŞI:

GENİŞ BİR TENCEREYE KAYNAMIŞ SUYU KOYUYORUZ. SU KAYNADIKTAN SONRA TUZ SERPİYORUZ AZ YAĞ DÖKÜYORUZ. MAKARNAYI TENCEREYİ ALIP ÜSTÜNDE YAZAN DAKİKADAN 2 DAKİKA AZ PİŞİRİYORUZ. AYRI BİR TARAFTA SOĞANI KÜP KÜP DOĞRUYORUZ SARIMSAĞI İNCE KIYIYORUZ BİBERLERİ İNCE KIYIYORUZ, FESLEĞENİ İNCE KIYIYORUZ.DOMATESLERİ DE KÜP KÜP DOĞRUYORUZ. GENİŞ BİR TAVAYA SIVIYAĞI  DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE DOĞRADIĞIMIZ SARIMSAK VE SOĞANLARI ALIYORUZ. TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRARAK KAVURMAYA BAŞLIYORUZ. SOĞANLAR PEMBELEŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE KIYMAYI İLAVE EDİYORUZ. KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ.KIYMAYI DA KAVURDUKTAN SONRA ÜZERİNE BİBERLERİ ALIYORUZ, KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA SALÇAYI VE DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ TAVAYA ALIYORUZ.KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ.TUZ VE KARABİBER SERPİYORUZ.DOMATESLERDE SUYUNU BIRAKTIKTAN SONRA FESLEĞENİ İLAVE EDİP,KARIŞTIRIYORUZ. OCAĞIN ALTINI KAPATIYORUZ.AYRI BİR TARAFTA BEŞAMEL SOSU HAZIRLIYORUZ. HAŞLADIĞIMIZ MAKARNAYI SUYUNU SÜZÜP SOĞUK SUYA TUTUYORUZ. KELEPÇELİ KEK KALIBININ İÇ KISMINA FIRÇA İLE SIVIYAĞ SÜRÜYORUZ. KELEPÇELİ KEK KALIBINI DİK TUTUYORUZ. HAŞLANAN MAKARNALARI DİK OLACAK ŞEKİLDE KALIBIN KENARLARINA ÇOK SIKI ŞEKİLDE 2 SIRA DİZİYORUZ.KALAN MAKARNALARI DA KALIBIN ZEMİNİNE YERLEŞTİRİYORUZ. MAKARNALARIN ÜZERİNE BEŞAMEL SOSUN YARISINDAN BİRAZ FAZLASINI GEZDİREREK DÖKÜYORUZ. DAHA SONRA ÜZERİNE KIYMALI HARCI BOŞALTIP YAYIYORUZ.KAŞIKLA HAFİFTEN BASTIRIYORUZ. BÖYLECE MAKARNALARIN İÇİNE HEM BEŞAMEL SOS HEM DE KIYMALI HARÇ DOLACAK. SON OLARAK KALAN BEŞAMEL SOSU DA KIYMALI HARCIN ÜZERİNE GEZDİREREK DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SERPİYORUZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA KAŞAR PEYNİRİ ERİYİP KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

 

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN SEBZELİ FIRIN MAKARNA TARİFİ

 

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

60 GR UN 

120 GR TEREYAĞI

1 LİTRE SÜT

1 ADET MUSKAT

GEREKLİ DİĞER MALZEMELER;

30 GR EMMANTEL PEYNİR 

30 GR PARMESAN PEYNİR 

BARİLLA FIRIN MAKARNA 

SEBZELİ HARÇ;

1 ADET KABAK 

1 ADET HAVUÇ

1 SARI PAPRİKA BİBER

YAPILIŞI;

BEŞAMEL SOSU HAZIRLADIKTAN SONRA AZAR AZAR PEYNİRLERİ İLAVE EDİN. TUZUNUN ÇOK OLMAMASI İÇİN BİRAZ PEYNİR KOYULUP TADINA BAKILMALI. TAVADA AZ ZEYTİNYAĞINDA BİBER, HAVUÇ VE KABAĞI JÜLYEN DOĞRAYIP YARI ORANDA PİŞİRİN. MAKARNAYI YARI ORANDA PİŞİRİP MAKARNAYLA HAZIR OLAN SEBZE KARIŞIMINI, BEŞAMEL SOSU KARIŞTIRIN. FIRINA VERİN 11 DK 180 DERECEDE PİŞİRİN.

 

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN PATLICANLI MANTARLI FIRINDA MAKARNA TARİFİ

 

MALZEMELER

-YARIM KİLO PATLICAN

-YARIM KİLO MANTAR

-2 PAKET KREMA

-3 ADET YUMURTA

-BORU SPAGETTİ MAKARNA

-2 ADET YUFKA 

-1 KİLO SÜT

-5 SİLME KAŞIK UN

-2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

YAPILIŞI;

MAKARNALARI TUZLU YAĞLI SUDA HAŞLAYIN. DİĞER YANDA UNLA YAĞI TENCEREDE KAVURUN. SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİN, BEŞAMEL SOSUNUZ HAZIR. PATLICANLARI KIZARTIN VE SONRA SOĞUK SUYA KOYUN. SONRA MANTARLARI KENDİ SULARINI ÇEKENE KADAR SOTELEYİN. SONRA TEREYAĞI İLAVE EDİN, SOTELEYİN PATLICANLARI İÇİNE KOYUN SOTELRMR. BORCAMI YAĞLAYIN 1 TANE YUFKAYI İÇİNE SERİN. İÇİNE BİR SIRA MAKARNA KOYUN. SONRA MALZELERİ KOYUN. BEŞAMEL SOS ÜZERİNE KAŞAR, SONRA YİNE MAKARNA, EN SON YİNE BEŞAMEL KOYUN. SONRA YUFKAYI KAPATIN. ÜZERİNE 2YUMURTA SARISI AZ SÜT BİRAZ SIVIYAĞINI KARIŞTIRIN, SÜRÜN. BAHARATLAMAYI UNUTMAYIN.

 

 

 

NİLÜFER KAYA'NIN BOLONEZ SOSLU FIRIN MAKARNA TARİFİ

 

1 PAKET ÇUBUK FIRIN MAKARNA

BOLOGNESE SOS İÇİN;

•200 GR KIYMA

•1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

•1 ADET SOĞAN

•1 ADET KÜÇÜK BOY KEREVİZ (YAPRAKLARIYLA)

•1 ADET HAVUÇ

•1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

•1 ADET BİBER

•2 ADET DOMATES

•1 DİŞ SARIMSAK

•1 SU BARDAĞI SU

•TUZ, KARABİBER

•1 ADET DEFNE YAPRAĞI

YAPILIŞI;

•SOĞAN, SARIMSAK, KEREVİZİN YARISI, HAVUÇ VE DOMATESLER ROBOTTAN GEÇİRİLİR.

•TEREYAĞI VE ZEYTİNYAĞI TAVAYA ALINIR. KIYMA, SOĞAN VE SARIMSAK TAVAYA EKLENİR VE KIYMA SUYUNU ÇEKENE KADAR SOTEKENİR.

•HAVUÇ, KEREVİZ VE SALÇA EKLENİR 2-3 DK DAHA SOTELENİR. 1 SU BARDAĞI SU, DEFNE YAPRAĞI VE DOMATESLER EKLENİR. 10 DK KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR. ATEŞ YÜKSELTİLİP SUYU ÇEKTİRİLİR. 

 

BEŞAMEL SOS: 

50 GR TEREYAG

50 GR UN

YARIM LİTRE SUT

100 GR KAŞAR PEYNİRİ

MUSKAT

YAPILIŞI: TEREYAĞINDA UN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVRULUR. SÜT YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLİR. KIVAM ALANA KADAR KARIŞTIRILIR. MUSKAT RENDELENİR. MAKARNA HAŞLANİR. BİR FIRIN KABINA BEŞAMEL İLE KARIŞTIRILAN MAKARNA DÖKÜLÜR. ÜZERİNE BOLONEZ SOS DÖKÜLÜR. TEKRAR AYNI İŞLEM YAPILIR. EN SON ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ KOYULUR. 180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 35 DK. KADAR PİŞİRİLİR.

 

 

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN MAC & CHEESE TARİFİ

 

250 GR MAKARONİ MAKARNA  YA DA KÜÇÜK BUKLE 

75 GR TEREYAĞI 

2 DAL TAZE KEKİK 

100 ML KREMA (ŞEKERSİZ)

1 ADET MUSKAT CEVİZİ 

200 GR CHEDDAR 

150 GR MOZERELLA (RENDELENMİŞ)

2 ÇAY KAŞIĞI TOZ HARDAL 

1 YUMURTA

50 GRAM UN

50 GRAM TEREYAĞ

 

YAPILIŞI;

 

MAKARNALARI 3 DAKİKA KADAR SUDA HAŞLAYIN. BEŞAMEL YAPIN, HARDAL VE MUSKAT EKLEYİN. BİR YUMURTAYI TEMPERLEYEREK EKLEYİN. MAKARNALARI EKLEYİP KREMASINI VERİN. BİR YERDE AZ TEREYAĞ İLE KEKİKLERİ ÇEVİRİN ONLARI DA EKLEYİN. PEYNİRLERİ RENDELEYİP İYİCE HARMANLAYIN. 180 DERECEDE 25 DAKİKA PİŞİRİN. ÜSTÜNE EKSTRA  GRATENLİK İSTERSE AZ BİRAZ PEYNİRLE GRATEN EDİN.

 

 

 

OKAN KARADENİZ'DEN FIRINDA MAKARNA TARİFİ

 

1 PAKET 3 NUMARA ÇUBUK MAKARNA

2 YEMEK KAŞIĞI TUZ

4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

SOS İÇİN ;

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

300 GR KAŞAR PEYNİRİ

4 YUMURTA

2 BARDAK SÜT

SARIMSAK TOZU

MOZARELLA PEYNİRİ

TAZE KEKİK 

YAPILIŞI;

 

GENİŞÇE BİR TENCEREYE ON İKİ BARDAK SU KOYULUP KAYNATILIR. TUZ VE SIVI YAĞ İLAVE EDİLİP MAKARNALAR EKLENİR. 10 DAKİKA HAŞLANIR, SUYU SÜZÜLÜR. MAKARNANIN YARISI YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE BOŞALTILIR VE PEYNİRİN YARISI DA ÜZERİNE SERPİLİR. KALAN MAKARNA TEKRAR BOŞALTILIR. ÜZERİNE KALAN PEYNİR EKLENİR. TEREYAĞ, SÜT, YUMURTA, TUZ VE KARABİBER İYİCE ÇIRPILIR. MAKARNANIN HER TARAFINA EŞİT ŞEKİLDE YAYILARAK 180 DERECE FIRINDA 40 - 45 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİR. KARE ŞEKLİNDE KESİLEREK SERVİS YAPILIR.

 

 

UFUK NALBANT'IN PASTIRMALI FIRIN MAKARNA TARİFİ

 

MALZEMELER

• 1/2 PAKET DİRSEK MAKARNA

BEŞAMEL SOS İÇİN;

• 1 LİTRE YAĞLI SÜT 

• 100 GRAM TEREYAĞI

• 3 YEMEK KAŞIĞI UN

• 50 GR PARMESAN

• 100 GR CHEDDAR PEYNİRİ

• 100 GR GOUDA PEYNİRİ

• 1 BAŞ SARIMSAK

• 7-8 DAL TAZE KEKİK

• 1 ADET DEFNE YAPRAĞI

• YARIM DEMET MAYDANOZ

• TUZ

• TAZE ÇEKİLMİŞ KARABİBER

SERVİS İÇİN;

• 1 ADET KIRMIZI SOĞAN

• 20 DİLİM PASTIRMA (ÇEMENSİZ)

• 3-4 DİŞ SARIMSAK

• 2 DAL TAZE KEKIK

YAPILIŞI:

MAKARNA İÇİN;MAKARNANIN SUYUNU KOYUN. MAKARNAYI BOL TUZLU SUDA ALDANTE KIVAMINDA PİŞİRİN, SÜZÜN.BEŞAMEL SOS İÇİN: BİR TENECEREYE SÜTÜ KOYUN. İÇİNE KEKİKLERİ, DEFNE YAPRAĞINI VE SARIMSAKLARI (KABUKLARIYLA BIRLIKTE BIÇAĞIN ARKASIYLA BASTIRIP HAFİFÇE EZEREK) DOĞRAMADAN ÖYLECE KOYUN VE SÜTÜ ISITIN (KAYNATMAYIN ISINMASI YETERLİ).BÜYÜK VE DERIN BIR TAVAYA TEREYAĞINI KOYUP ERİTİN İÇİNE UNU EKLEYİN, KISIK ATEŞTE YAKMADAN UNUN KOKUSU GİDENE KADAR KAVURUN. UN HAZIR OLUNCA ISITTIĞINIZ BAHARATLI SÜTÜ SÜZEREK SICAK OLARAK İÇİNE EKLEYİN. BİR EL ÇIRPICISI İLE İYİCE ÇIRPIN. KOYULAŞINCA RENDELENMİŞ PEYNİRLERİ, TUZ VE KARABİBERI EKLEYİN, KARIŞTIRIN. 

 

FIRINA VERMEDEN ÖNCE:

PİŞİRİP, SÜZDÜĞÜNÜZ MAKARNAYI SOSA EKLEYİN VE KARIŞTIRIN. HAFİF SULU BIR KARIŞIM ELDE EDECEKSİNİZ ZATEN ÇOK KURU OLMAMASI LAZIM. İÇINE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZLARI EKLEYİN.BİR BORCAMA VEYA KÜÇÜK KAPLARA KOYUP FIRINA VERIN.KARAMELİZE SOĞAN VE PASTIRMA İÇİN:MAKARNA FIRINDA PİŞERKEN BİR TAVADA YARIM KAŞIK TEREYEĞINDA İNCECİK DOĞRADIĞINIZ SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI KARAMELİZE EDİN, İÇİNE DOĞRANMIŞ PASTIRMALARI VE TAZE KEKİĞİ EKLEYİN, PASTIRMALAR ÇITIRLAŞINCA HAZIR DEMEKTİR.BİR SERVİS KAŞIĞI ILE MAKARNAYI TABAĞA ALIN, ÜZERINE PASTIRMALI SOSTAN EKLEYİN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme: 17/02/2015 16:34:50
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.