18 Kasım Salı - Pırasa ve Pastırmalı Kiş Tarifi

18 Kasım Salı - Pırasa ve Pastırmalı Kiş Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

Pırasa ve Pastırmalı Kiş Tarifi

 

Malzemeler;

 

Taban için;

-400 gr un

-200 gr tereyağı

-1 dolu tutam tuz

-2 adet yumurta

-½ çay bardağı soğuk su

 

İç malzeme için;

-2 dal büyük boy pırasa

-100 gr çemensiz pastırma

-3 adet yumurta

-200 gr krema

-1 avuç dolusu burger peyniri - rende

-10-12 dal Frenk soğanı

-8-10 adet kırma yeşil zeytin

-½  çay kaşığı rende muskat

-Tuz 

-Karabiber

-Zeytinyağı

 

Hazırlanışı;

 

Taban için;

-Un, tuz ve tereyağını bir kap içinde elinizle ufalayın. Üzerine yumurtaları teker teker kırın ve karıştırmaya devam edin. Suyu küçük parçalar halinde karışımınıza ekleyerek yoğurun ve hamur elde edin. 

 

Not: Eğer karışımınız sert ve yoğrulur bir kıvama gelirse su eklemeyi bırakın, hamurunuzu cıvıklaştırmayın. Un serpilmiş tezgâhta hamurunuzu merdane ile orantılı bir şekilde açın.

 

-Tabanı çıkabilen bir fırın kabının dibini biraz yağlayın ve hamurunuzu fırın kabınıza alın. 

-Kenarlarını ve tabanını elinizle bastırarak içinde hava kalmayacak şekilde iyice yerleştirin ve dışarı taşan parçaları elinizle ya da merdane ile alın.

-Bir çatal ya da bıçakla kişin tabanına ve kenarlarına küçük delikler açın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirin ve ağırlık yapması için bakliyat koyun. 

-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ardından yağlı kağıt ve bakliyatları çıkartıp 10 dakika daha taban iyice sertleşinceye kadar yeniden pişirin.

 

İç malzeme;

-Pırasaları işaret parmağı uzunluğunda kesin ve her birini önce ortadan ikiye sonra uzun şeritler halinde 3’e kesin, bu şekilde uzun jülyen kesilmiş pırasalar elde edeceksiniz.

-Zeytinyağı ekleyerek ısıttığınız tavada pırasaları 5-6 dakika kadar soteleyin, yumuşasınlar renkleri dönsün ama kavrulup yanmasınlar.

-Pişen pırasaları bir tabağa alıp soğutun.

-Derin bir kapta yumurtaları çırpın, daha sonra üzerine krema, ince kıyılmış Frenk soğanı, rendelenmiş burger peyniri, tuz, muskat ve karabiberi ilave edip homojen oluncaya kadar çırpmaya devam edin.

-Pişen tabanı fırından alın, pırasaları arzunuza göre ister ortadan kenarlara doğru ince uzun, ister ortadan dışa doğru daire yapacak şekilde itinayla dizin.

-Yumurtalı karışımınızı da üzerine eşit şekilde dökün ve her tarafına dağıtın.

-Pastırmaları ve zeytinleri dikkatlice bu karışıma batıracak şekilde tek tek üzerine dizin.

-170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, üzeri altın rengi oluncaya kadar pişirin, ılık servis edin.

Güncelleme: 19/11/2014 16:06:47
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.