18 Mart Çarşamba yayını tarifleri

18 Mart Çarşamba yayını tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF : ÇATLAK KURABİYE

 

MALZEMELER:

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1 YUMURTA

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

YARIM PAKET VANİLYA

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1,5 YEMEK KALIĞI SÜT

1,5 ÇAY BARDAĞI UN

ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI:

ŞEKER VE YUMURTAYI İYİCE ÇIRPIYORUZ

YAĞI İLAVE EDİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ

PUDRA ŞEKERİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ DE İLAVE EDİP İYİCE ÇIRPIYORUZ. MACUN 

KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.

HAMURU SIKMA TORBASINA KOYUP KAYISI BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR DÖKÜYORUZ 

ÜZERLERİNE PUDRA ŞEKERİ ELEYİP 180 DERECEDE PİŞİRİYORUZ.

 

 

BUSE YARAMIŞ MANTI

HAMURU İÇİN;

500 GR UN

2 YUMURTA 

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

(YOĞURULACAK. BİZ İÇİ HAZIRLARKEN HAMUR DİNLENECEK)

İÇİ İÇİN; 

YARIM DEMET MAYDANOZ 

250 GR KIYMA

1 ADET SOĞAN

TUZ, KARABİBER

YARIM ÇAY BARDAĞI SU

1 LİTRE ET SUYU

YAPILIŞI;

YARIM DEMET MAYDANOZ İNCE KIYILACAK.

250 GR KIYMA DERİN BİR KABA KOYULACAK. ÜZERİNE 1 ADET SOĞAN RENDELENECEK.

TUZ, KARABİBER VE MAYDANOZ EKLENECEK. YARIM ÇAY BARDAĞI SU İLAVE EDİLİP 

YOĞURULACAK.

HAMURU AÇACAĞIZ BİR BARDAK YARDIMIYLA YUVARLAK ŞEKİLLER VERİP İÇİNİ 

DOLDURACAĞIZ.

200 DERECEDE 20 DK, ARDINDAN 1 LİTRE ET SUYU DÖKEREK 10 DK DAHA PİŞİRECEĞİZ.

SOS İÇİN

1 DAL TAZE NANE

BİR KASE YOĞURT 

3 DİŞ SARIMSAK

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

 

 

CANAN NUR AKMAZ DOMATES SOSLU TEREYAĞLI BONFİLE KEBABI 

ET İÇİN 

250 GR SİNİRSİZ DANA BONFİLE 

80 GR DOĞRANMIŞ MANTAR 

1 ADET SOĞAN 

5 GR NAR EKŞİSİ

5 GR SOYA SOSU 

5 GR SEBZELİ ÇEŞNİ

5 GR TUZ 

10 GR TEREYAĞI 

70 GR SIVI KREMA 

4-5 ADET KORNİŞON TURŞU 

2 ADET DOMATES 

2 ADET BİBER 

YAPILIŞI 

HAFİF YAĞLANMIŞ ÇOK KIZGIN TAVADA BONFİLELERİMİZİ 1 DK BOYUNCA MÜHURLÜYORUZ. 

MÜHÜRLENEN ETLERİN ÜZERİNE MANTARLARI EKLİYORUZ VE MANTARLAR YUMUŞAYINCA 

SOĞAN, TURŞU, NAR EKŞİSİ, SOYA SOSU İLAVE EDİYORUZ. İYİCE PİŞİRİP ÜZERİNE KREMA 

EKLİYOR VE OCAKTAN ALMAYA YAKIN ÇEŞNİ VE TUZU EN SON EKLİYORUZ.

TIRNAKLI PİDE İÇİN 

500 GR UN 

YARIM PAKET 

YARIM PAKET YAŞ MAYA 

1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

SU 

YAPILIŞI 

MAYA, ŞEKER VE 1 BARDAK ILIK SUYU KARIŞTIRIN. UNU HAVUZ GİBİ AÇIP ORTASINA BU 

KARIŞIMI DÖKÜN. TUZUNU DA İLAVE EDİP AZAR AZAR SU EKLEYEREK YOĞURUN, 

MAYALANMAYA BIRAKIN.

DOMATES SOS

2 ADET YUMUŞAK DOMATES 

3 DİŞ SARIMSAK 

6-7 ADET KURU DOMATES 

300 GR DOMATES PÜRESİ 

ŞEKER 

TUZ 

ZEYTİNYAĞI 

ADAÇAYI YAPRAKLARI 

300 GR YOĞURT (AZ SULU)

YAPILIŞI 

İLK OLARAK YAĞIN İÇİNE ADAÇAYI YAPRAKLARI ATIN, BİRAZ ÇEVİRİP ALIN. YAĞIN İÇİNE 

SARIMSAK VE DOMATESLERİ EKLEYİP KARIŞTIRIN. DAHA SONRA DOMATES PÜRESİ VE KURU 

DOMATESLERİ EKLEYİN.

SON OLARAK TABAĞIN ALTINA PİDELERİ YERLEŞTİRİN. DOMATES SOSUYLA ISLATIP ÜZERİNE 

ETİ YERLEŞTİRİN. EN SON ÜZERİNE SOSU VE BİRAZ TEREYAĞINI EKLEYİP YOĞURT İLE SERVİS 

EDİN.

 

 

İHSAN ARI GİRİT KABAĞI DOLMASI

 

3 ADET TOP KABAK

1 KASE ORTA YAĞLI KIYMA

YARIM AVUÇ MAYDANOZ (DOĞRANMIŞ)

YARIM AVUÇ DEREOTU (DOĞRANMIŞ)

2 ADET TAZE SOĞAN

YARIM SU BARDAĞI PİRİNÇ

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

YAKLAŞIK 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

TUZ 

KARABİBER

YARIM KİLO YOĞURT

 

YAPILIŞI

PİRİNCİ ÖNCEDEN ISLATIYORUZ.

KABAKLARI YIKAYIP TATLI KAŞIĞIYLA İÇİNİ OYUYORUZ.

KAYNAYAN SUYUN ALTINI SÖNDÜRÜP, İÇİNE KABAKLARI ATIP 5 DAKİKA BEKLETİYORUZ. 

SONRA SOĞUK SUDAN GEÇİRİP KABAKLARI TUZLUYORUZ.

BU ARADA İÇİNİ HAZIRLIYORUZ. ISLATILMIŞ PİRİNCİ, TAZE SOĞANI, KIYMAYI, BİBER 

SALÇASINI, DEREOTUNU, MAYDANOZU VE BAHARATINI VS... BİR KAPTA İYİCE ELİMİZLE 

YOĞURUYORUZ. (KABAKLARIN ALT KISMINA BIÇAKLA KÜÇÜK ÇİZİK ATIYORUZ Kİ PİŞERKEN 

SUYUNDAN İÇİNE ÇEKSİN)

FIRINA DAYANIKLI BİR KABA SALÇALI SUYLA BERABER YERLEŞTİRİP, ÜZERİNDE BİRAZ 

ZEYTİNYAĞI GEZDİRİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINA SÜRÜYORUZ. YAKLAŞIK YARIM 

SAAT BEKLİYORUZ.

FIRINDAN ALIR ALMAZ ÜSTÜNE ÇOK İNCE DOĞRANMIŞ DEREOTUNU SERPİYORUZ. YANINDA 

YOĞURT İLE SERVİSE HAZIRLIYORUZ.

 

 

İLYAS VEKİLOV KARIŞIK DOLMA

 

5 ADET DOLMALIK BİBER 

3 ADET (BÜYÜK) PATLICAN

2 ADET KABAK (UZUN, BÜYÜK)

500 GR KUZU/DANA KARIŞIK KIYMA

100 GR PİRİNÇ 

2 ADET HAVUÇ

KIRMIZI BİBER (TATLI)

MAYDANOZ

1 ADET KURU SOĞAN

200 GR SÜZME YOĞURT

200 ML DOMATES PÜRESİ

3 ADET DOMATES 

KARABİBER, TUZ

YAPILIŞI;

HAVUÇ, BİBER VE SOĞANI KÜÇÜK PARÇALAR ŞEKLİNDE KESİP PİŞİRİN. KIYMAYLA KARIŞTIRIN. 

BAHARATLANDIRIP TUZUNU ATIN. HARÇLA BİBERLERİ, PATLICANLARI VE KABAKLARI 

DOLDURUN. BORCAMA KOYUN. ÜZERİNE 1/3 BARDAK SU VE DOMATES PÜRESİ EKLEYİN. 150 

DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 30 DK BOYUNCA PİŞİRİN. SERVİS EDERKEN ÜZERİNE SÜZME 

YOĞURT DÖKÜN.

 

TAHA ERKAN  YOĞURTLU ETLİ DÜRÜM

 

2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

TUZ

300 GR BONFİLE

2’ŞER ADET SARI, YEŞİL, KIRMIZI DOLMALIK BİBER

400 GR DOĞRANMIŞ DOMATES

4 DİŞ SARIMSAK 

YARIM YEMEK KAŞIĞI SALÇA 

TUZ 

KARABİBER

7 KAŞIK UN

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 BARDAK SU 

YAPILIŞI;

BONFİLELERİ JÜLYEN DOĞRUYORUZ. AYRI TAVADA SU EKLEYEREK BİRAZ SOTELİYORUZ. 

BİBERLERİ JÜLYEN DOĞRUYORUZ, TAVADA SOTELİYORUZ. ETLERE EKLEYİP SALÇAYI VE 

DOMATESLERİ (3 YEMEK KAŞIĞI) EKLEYİP BAHARATLANDIRIYORUZ. 7 KAŞIK UN, 1 ÇAY KAŞIĞI 

TUZ VE 1 BARDAK SU EKLEYİP LAVAŞ ŞEKLİNDE AÇIP FIRINDA 5 DK. PİŞİRİYORUZ. 

SOTELEDİĞİMİZ ETLERİ LAVAŞA ALIP ÜSTÜNE YOĞURT DÖKÜP SARIYORUZ. ÜSTÜNE 

TEREYAĞI SÜRÜYORUZ. FIRINA 5 DK ATIYORUZ. ÇIKARIP BAHARATLI YOĞURT DÖKÜP 

DOMATES SOSUNU EKLİYORUZ.

 

 

ZAHİDE ÇETİN YOĞURTLU PATLICANLI KEBAP

 

150 GR ORTA YAĞLI KUZU KIYMA

150 GR ORTA YAĞLI DANA KIYMA

1 ADET YUMURTA

2 ADET SOĞAN

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 BARDAK YEŞİL FİLE ANTEP FISTIĞI

2-3 DİLİM BAYAT EKMEK

LAVAŞ İÇİN

500 GR UN

YARIM MAYA

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI SİRKE

ALDIĞI KADAR UN

4 ADET DOMATES

5-6 ADET ÇERİ DOMATESİ

4 ADET SİVRİ BİBER

4 ORTA BOY PATLICAN

2 KASE YOĞURT (YARISI SÜZME)

3 TANE SARIMSAK

BİR BAĞ MAYDANOZ

DOMATES SOS İÇİN

1 SU BARDAĞI DOMATES PÜRESİ

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

TUZ

KARABİBER

PUL BİBER

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

ŞEKER

YAPILIŞI;

KIYMALARI VE TÜM DİĞER MALZEMELERİ RONDODAN GEÇİRİYORUZ. YUMURTAYI EKLEYİP 

İYİCE YOĞURUYORUZ. DOLAPTA 15 DK KADAR DİNLENDİRİYORUZ. LAVAŞ İÇİN UNUN 

ORTASINI AÇIP (SUDA ERİTİLMİŞ) MAYA, TUZ, BİR TATLI KAŞIĞI KADAR SİRKE KOYUP 

YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR YAPIYORUZ. 

KIYMALARIMIZI 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AYNI ZAMANDA PATLICANLARI DA FIRINA 

KOYUP KÖZLÜYORUZ. YOĞURDUN İÇİNE PATLICANLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP 

SARIMSAKLADIKTAN SONRA DOLABA ALIYORUZ. LAVAŞLARI İNCE AÇIP TEREYAĞI 

SÜRÜYORUZ. İÇERSİNE KIYMA KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARIYORUZ. KÜÇÜK KÜÇÜK DİLİMLER 

KESİP YOĞURTLU SOSUN ÜZERİNE KOYUYORUZ. ÜZERİNE DOMATES SOSU VE TEREYAĞI 

GEZDİRİP MAYDANOZLA SERVİS EDİYORUZ.

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme: 18/03/2015 22:26:58
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.