19 Aralık Cuma - Salim Binaslan Aşkan'ın Fırın Mantı Tarifi

19 Aralık Cuma - Salim Binaslan Aşkan'ın Fırın Mantı Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

MANTI

200 GR KIYMA

2 ADET DOMATES

1 ADET ÇARLİSTON BİBER 

1 KÜÇÜK HAVUÇ 

KÜÇÜK BİR KEREVİZ

2 SU BARDAGİ UN

1 YUMURTA 

100 GR KREMA

1/2 BARDAK YOGURT

1 BAS SARİMSAK

TUZ 

TEREYAG 

TOZ KİRMİZİ BİBER

CORBALİK KEMİK

 

Yumurta, un, tuz ve suyu sert bir hamur olana kadar yoğuruyoruz. Daha sonra streçli dinlenmesi için yaklaşık yarım saat kenara koyuyoruz. İç harcı için küçük küçük doğradığımız soğanları sote ediyoruz. İçerisine kıymayı ilave edip kaşığın tersiyle itiyoruz. Sonradan domates biber ilave edip bir harç hazırlıyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu yaklaşık 0,5 milim acip çay bardağı ile kesiyoruz. Sonra hazırladığınız iç harcı koyup diğer katman ile üzerini kapatıp yuvarlak bir form yakalıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine koyup 180 derecede alt üst çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Diğer tarafta et suyu hazırlamak için kemiklerimizi sebzelerimizi kaynatıyoruz, bir yandan da yoğurt sos için kremayı çırparak kabarmasını sağlıyoruz. Daha sonra içerisine yoğurt ve sarımsağı ilave edip tuz ile lezzetlendirerek; pişen mantılarımızı et suyunun içine atıp yumuşatmadan yaklaşık 6 - 7 dakika pişiriyoruz. Son olarak yaydığımız yoğurt sosun üzerine mantıları koyup tereyağı ile kızdırdığımız kırmızı biber sosunu üzerine arzu ettiğimiz kadar ilave ediyoruz.

 

 

Güncelleme: 29/12/2014 10:59:08
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.