19 Aralık Cuma - Serhat Dumanlı'nın Fırın Mantı Tarifi

19 Aralık Cuma - Serhat Dumanlı'nın Fırın Mantı Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

FIRINDA MANTI

 

MALZEMELER:

 

5 SU BARDAĞI UN

1 ADET YUMURTA

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

YETERİNCE SU

İÇ MALZEMESİ:

250 GRAM KIYMA

1 ADET SOĞAN

KIRMIZI BİBER

KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

1 KASE YOGURT

4 DİŞ SARIMSAK

1 PAKET ET BULYON 

 

HAZIRLANIŞI:

 

UNUN ORTASI HAVUZ GİBİ AÇILIR.1 YUMURTA 1 TATLI KAŞIĞI TUZVE YETERİ KADAR SU KATILIR.

ÇOK YUMUŞAK OLMAYAN BİR HAMUR ELDE EDENE DEK YOĞRULUR. 20 DAKİKA NEMLİ BEZ ALTINDA 

BEKLETİLİR.

İÇİ İÇİN  SOĞAN RENDELENİR. KIYMA BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER VE KIRMIZI NİBER İLE 

KARIŞTIRILIR.

HAMURDAN YUMRUK BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINIR VE BEZELER YAPILIR.BEZE COK İNCE 

OLMAYACAK SEKİLDE ACILIR. 2 CM LİK ARALIKLARLA KESİLEREK KÜÇÜK KARELER ELDE EDİLİR. 

HAZIRLANAN HARÇTAN İÇLERİNE KPNULUP UCGEN SEKLINDE KAPATILIR. FIRIN TEPSİSİ YAĞLANIP 

İÇİNE MANTILAR YERLEŞTİRİLİR.MANTILARIN ÜSTÜ KURUYANA DEK FIRINDA BEKLEİTİLRİ.  6 BARDAK 

ET SUYU BİR KAPTA ISITILIR.FIRINDAN CIKAN MANTILARIN ÜZERİNE ET SUYU GEZDİRİLİR. TEPSİNİN 

ÜSTÜ ÖRTÜLÜP SICAK OLAN FIRINA KOYULUR.MANTILAR ET SUYUNU CEKINCE SERVİS TABAGINA 

ALINIR. ÜSTÜNE YOĞURT VE YAĞDA KIZDIRILMIŞ PUL BİBER GEZDİRİLİR.

Güncelleme: 29/12/2014 00:34:41
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.