19 Ocak Pazartesi - Fatma Erdoğan'ın Patlıcanlı Börek Tarifi

19 Ocak Pazartesi - Fatma Erdoğan'ın Patlıcanlı Börek Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

PATLICANLI BÖREK

1 KG UN

1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ TUZ

4-5 SU BARDAĞI SU

1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

 

İÇ MALZEMELER;

1 KG PATLICAN

3 ADET ORTA BOY SOĞAN

2 ADET KIRMIZI BİBER

2 ADET YEŞİL BİBER

TUZ

KARABİBER

PUL BİBER

YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

 

YAPILIŞI;

UN VE TUZU HAMUR KARMA KABINA ALINIR. SUYLA HAMUR KARILIR, ÜZERİNE NEMLİ BEZ ÖRTEREK BEKLETİLİR. PATLICANLARI ALACA SOYUP KÜP DOĞRAYIP TUZLU SUDA BEKLETİLİR. SOĞANLARI DA KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYİP 2-3 YEMEK KAŞIĞI YAĞDA SOĞANLAR SOTELENİR. KİRMİZİ VE YEŞİL BİBERLER DOĞRANİP SOĞANLARA EKLENİR PATLICANLAR DA EKLENİR, PİŞİRİLİR, SOĞUTULUR. HAMURU OKLAVAYLA YUVARLAK YUFKA AÇILIR İÇ HARÇTAN KONULUP KOL BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARILIR. ÜZERİNE YAĞ SÜRÜP 200 DERECE FIRİNDA 40 - 45 DAKİKA PİŞİRİLİR.

Güncelleme: 19/01/2015 17:38:47
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.