19 Ocak Pazartesi - İlhan'ın Fırında Patlıcan Bohça Tarifi

19 Ocak Pazartesi - İlhan'ın Fırında Patlıcan Bohça Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

FIRINDA PATLICAN BOHÇA

3 ADET PATLICAN

500 GR KUZU KIYMA

2 ADET KURU SOĞAN

2 DEMET MAYDANOZ

1 DEMET DEREOTU

4 DİŞ SARIMSAK

250 GR PİRİNÇ

250 GR TEREYAĞI

4 ADET DOMATES

100 GR ÇERİ DOMATES

2 ADET SALATALIK

250 GR YOĞURT

KURU NANE

KARABİBER

TUZ

100 GR SALÇA

                 

YAPILIŞI

ÖNCE KURU SOĞAN KÜP KÜP DOĞRANIP YAĞDA PEMBELESENE KADAR KAVRULUR. SONRA 

KIYMA İLAVE EDİLİP BİRLİKTE GÜZELCE PİŞİRİLİR. PİŞİMİNE YAKIN MAYDANOZ VE SARIMSAK 

İLAVE İLAVE EDİLİR. BAHARAT VE TUZ EKLEDİKTEN SONRA ALTI KAPATILIR.

PATLICANLAR ŞERİT HALİNDE KESİLİP YAĞSIZ TAVADA BİR MİKTAR KİZARTİLİR, SONRA BU 

ŞERİTLER BOHÇA YAPILACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLİR. İÇ HARCI KOYULUP BOHÇALAR 

HAZIRLANIR, AĞIZLARI BÜZÜLÜP MAYDANOZ İLE BAĞLANIR.FIRIN TEPSİSİNE YERLESTİRİLİP 

SALÇALI SOSLA FIRINA VERİLİR. 180 DERECE FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİLİR.

Güncelleme: 19/01/2015 17:45:03
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.