19 Ocak Pazartesi - Özge Uysaler'in Karnıyarık Tarifi

19 Ocak Pazartesi - Özge Uysaler'in Karnıyarık Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

KARNIYARIK

3 ADET ORTA BOY PATLICAN 

200 GRAM AZ YAĞLI DANA KIYMASI

50 GRAM AZ YAĞLI KUZU KIYMASI

3 DİŞ SARIMSAK

5-6 ADET SİVRİ BİBER 

1 ADET KIRMIZI BİBER

1 ADET DOMATES

MAYDANOZ

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

ÇOK AZ SU

ÇOK AZ KİMYON

ZEYTİNYAĞI

TUZ

KARABİBER

PUL BİBER

TOZ KIRMIZI BİBER

100 GRAM TEREYAĞI

 

YAPILIŞI

ETLER ZEYTİNYAĞI ELMA SİRKESİ VE SARIMSAK İLE HARMANLANIR BUZDOLABINDA BEKLETİLİR. PATLICANLARIN SAPLARI KESİLİR TUZLU SUDA BEKLETİLİR. SUYU SÜZÜLÜR VE KURULANIR. SIVIYAĞDA KIZARTILIR. KAŞIKLA İÇLERİ HAFİFÇE EZİLİR. KIZAN ZEYTİNYAĞININ İÇİNE SOĞANLAR ATILIR, BİBERLER EKLENİR. KIYMA DA EKLENİR SUYUNU SALIP ÇEKMESİ BEKLENİR. PATLICANLARIN İÇİ HARÇLA DOLDURULUR. SU VE SALÇA KAYNATILIR, PATLICANLARIN ÜZERİNE 1ER KAŞIK GEZDİRİLİR. DİLİM DOMATES VE BİBERLE SÜSLENİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA KOYULUR. 10-15 DK PİŞİRİLİR SERVİS EDİLİR.

Güncelleme: 19/01/2015 17:50:49
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.