19 Ocak Pazartesi - Şura Karaca'nın Patlıcan Madalyon Tarifi

19 Ocak Pazartesi - Şura Karaca'nın Patlıcan Madalyon Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

PATLICAN MADALYON  

1 ADET ÇEKİRDEKSİZ BOSTAN PATLICAN

1 ADER CEKİRDEKSİZ NORMAL PATLICAN

400 GRAM BÜTÜN DANA BONFİLE SİNİRLERİ ALINMIS TEMİZ OLMALI

300 GRAM SUDA MOZARELLA

100 GRAM TEREYAĞI

5 DİŞ SARIMSAK 

3 DOMATES

5 ÇERİ DOMATES

1 ÇORBA KASIGI DOLMALIK FISTIK

YARIM ÇAY BARDAGI ZEYTİN YAG

YARIM CAG BARDAGI BALZAMİK SİRKE 

1 SU BARDAGI SIVI YAG

YARIM DEMET TAZE FESLEGEN 

TAZE KEKİK 

TAZE BİBERİYE

KARBİBER 

TUZ

 

YAPILIŞI: BOSTAN PATLICAN ALACA SOYULUP YUVARLAK KESİLİP KIZGIN YAGDA KIZARIR. BONFİLE KESİLİR TAVADA MÜHÜRLENİR TAVADAN ALINMADAN BALZAMİK DÖKÜLÜR.  PATLICAN, BONFİLE, DOMATES VE DİLİM SUDA MOZERALLA DİLİMLENİP EN ÜSTE GELİR. ÖNCEDEN ISITILMIS 200 DERECE FIRINDA MOZARELLA KIZARANA KADAR PİŞER. DOMATES, SARIMSAK, KÖZ PATLICAN TAVADA PİŞİRİLİR. BİR YANDAN DA PESTO HAZIRLANIR SUNUM TABAGININ ARASINDA MADALYON BİR YANINDA SARIMSAKLI - ZEYTİNYAGLI KÖZ PATLICAN BİR YANINDA PESTO İLE SERVİSE SUNULUR.

Güncelleme: 19/01/2015 17:53:22
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.