19 Ocak Pazartesi - Tugay Gören'in Fırında Patlıcan Tarifi

19 Ocak Pazartesi - Tugay Gören'in Fırında Patlıcan Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

FIRINDA PATLICAN

 

MALZEMELER: 

5-6  ADET UFAK BOY PATLICAN 

500 GR KIYMA (ORTA YAĞLI)

1 ADET ORTA BOY SARIMSAK 

1 DİŞ SARIMSAK

TUZ, KARABİBER, KİMYON, KEKİK,NANE,KIRMIZI BİBER

1 YUMURTA

½ ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN

YARIM DEMET MAYDANOZ

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

2-3 ADET YEŞİL BİBER

2 ADET KIRMIZI BİBER

1 BARDAK SU

GALETA UNU

ÜZERLERİ İÇİN KAŞAR

 

YAPILIŞI:

İLK OLARAK PATLICANLARIMIZI KÖZLEYEREK BAŞLIYORUZ. BUNUN İÇİN ÖNCELİKLE PATLICANLARIMIZI BOL SUDA YIKIYORUZ. HEMEN ARDINDAN OCAĞIN ÜZERİNE IZGARA OTURTARAK PATLICANLARIMIZI IZGARANIN ÜZERİNE OTURTARAK KÖZLÜYORUZ.KÖZLEDİĞİMİZ PATLICANLARIMIZ BİR POŞET İÇİNE ALIP BİR İKİ DAKİKA BEKLETİP , KABUKLARINI SOYUYORUZ. PATLICANLARIMIZIN KABUĞUNU SOYDUKTAN SONRA SAPINI KESMEDEN BİR KENARA ALIYORUZ.AYRI BİR KAPTA SOS İÇİN: 1 YEMEK KAĞIŞI SALÇAYI , 1 BRDK SU İLE AÇIK AYRI BİR KAPTA İÇERİSİNE 1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN  EKLEYEREK BİR İKİ TAŞIM KAYNATIYORUZ. BUNUN İÇİN ÖNCELİKLE 1 ADET ORTA BOY KURU SOĞANIMIZIN KABUKLARINI SOYUYORUZ. DAHA SONRA SOĞANIMIZI VE SARIMSAĞI  İNCE İNCE KIYIYORUZ.

 

HAZIRLADIĞIMIZ SOĞANIMIZA 500 GRAM KADAR YARIM YAĞLI KIYMAMIZIN İÇERİSİNE ALIYORUZ.1 YUMURTAYI EKLİYORUZ. DAMAK TADIMIZA UYGUN OLACAK MİKTARDA BAHARATLARI İLAVE EDİYORUZ. HAZIRLADIĞIMIZ KÖFTE MALZEMELERİMİZİ GALETA UNUNU DA EKLEYEREK GÜZELCE YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ. KÖFTEYİ ÇOK İYİ YOĞURMANIZ GEREKİR AKSİ DURUMDA KIZARMA İŞLEMİNDE DAĞILABİLİR. HAZIRLADIĞIMIZ KÖFTEMİZİ PATLICANI SARACAK KADAR BİR BÜYÜKLÜK KOPARIP AVUÇUMUZDA ACIYORUZ, ÜZERİNE PATLIACANI KOYARAK PATLICANLARIN ETRAFINI SARIYORUZ. HAZIRLANAN PATLICAN SARILI KÖFTERLERİ YAĞSIZ TAVADA BİRKAÇ DAMLA YAG DMALTARAK MÜHÜRLEMEK İÇİN COK KISA KIZARTIYORUZ. PATLICANLARIN SAP KISMINI ALÜM. FOLYO İLE SARIYORUZ. KÖFTE KAPLI PATLICANLARI TEPSİYE DİZİYORUZ. ARALARINA UZUN  VE HALKA OLARAK DİLİMLEDİĞİMİZ BİBERLERİ SERPİŞTİRİYORUZ.FIRIN TEPSİSİNDEKİ PATLICANLARIN ÜZRİNE SOSU DÖKÜP FIRINA VERİYORUZ.200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ 15-20 DK PİŞİRİYORUZ.

Güncelleme: 19/01/2015 17:56:39
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.