19 Şubat Perşembe Yayını Tarifleri

19 Şubat Perşembe Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF: BÖĞÜRTLENLİ MİLFÖY TART

 

MALZEMELER:

2 ADET MİLFÖY HAMURU

BÖĞÜRTLEN

PUDRA ŞEKERİ

KREMASI:

425 GR SÜT

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

50 GR ŞEKER

65 GR NİŞASTA

1 YUMURTA

85 GR DOĞRANMIŞ BEYAZ ÇİKOLATA

40 GR TEREYAĞI

HAZIRLANIŞI:

 SÜTÜ OCAKTA KAYNATIN.

 ŞEKER, NİŞASTA, VANİLYA VE YUMURTAYI BİR KABIN İÇİNDE İYİCE ÇIRPIN. 

 KAYNAYAN SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ KARIŞIMA ÇIRPARAK YEDİRİN VE TEKRAR KIVAM ALANA KADAR OCAKTA İYİCE ÇIRPIN VE KAYNATIN

 KIVAMI YAKALAYINCA DOĞRADIĞINIZ BEYAZ ÇİKOLATANIZI İLAVE EDİN VE İÇİNDE İYİCE ERİMESİNİ SAĞLAYIN.

 PLASTİK SPATULA İLE MİKSERE ALIN VE TEREYAĞINI İLAVE EDİN YÜKSEK DEVİRDE SOĞUYANA KADAR ÇIRPIN.

 MİLFÖY HAMURLARINIZI MERDANE İLE İNCE BİR HAMUR HALİNE GETİRİN. 

 KALIPLARINIZIN BOYUNDAN BİRAZ DAHA FAZLA BÜYÜK KESİN HAFİF KENARLARINDAN TAŞMASINI SAĞLAYIN. 

 HAMURU KALIBIN İÇİNE YERLEŞTİRİN VE KENARLARINDAKİ FAZLALIKLARI İÇE DOĞRU KATLAYIP GÜZEL KENARLAR OLUŞTURUN. 

 TABANINDA DELİKLER AÇIN VE İÇLERİNE NOHUT KOYARAK  180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 HAMURUNUZ HAFİF KABARIP KIZARDIKTAN SONRA NOHUTLARI ÇIKARTIN. 

 MİLFÖYÜNÜZÜ NOHUTSUZ VE KALIPSIZ FIRINA TEKRAR ATIN VE GÜZELCE PİŞİRMEYE DEVAM EDİN. 

 PİŞTİKTEN SONRA BUZLUKTA 2 DK SOĞUTUN.

 SOĞUYAN HAMURUN İÇİNİ SOĞUMUŞ KREMANIZI İLAVE EDİN VE ÜZERİNİ BÖĞÜRTLEN İLE SÜSLEYİP PUDRA ŞEKERİ İLE SERVİS EDİN.

 NOT: KREMAYI YAPARKEN SÜTÜ ÇOK YAVAŞ VERMELİSİNİZ Kİ YUMURTALAR PİŞMESİN VE TOPAKLANMASIN. 

 ÖN PİŞİRME İŞLEMİNİ YAPARKEN NE ÇOK FAZLA NE DE ÇOK AZ PİŞİRMELİSİNİZ. DOĞRU DOKU VE RENGİ ELDE ETMEK İÇİN ÖZEN GÖSTERİN. MALZEMELERİNİZ KESİNLİKLE SICAK OLMAMALI (ILIK OLABİLİR)

 

 

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN HAMBURGER TARİFİ

 

KÖFTE İÇİN:                                 

600 GR DANA DÖŞ KIYMA (SADECE 1 KERE ÇEKİLMİŞ)                                              

3 TATLI KAŞIĞI HARDAL                              

3 TATLI KAŞIĞI PEKMEZ                         

3 TATLI KAŞIĞI GALETA UNU                       

2 TATLI KAŞIĞI BEYAZ SİRKE

1 SİLME TATLI KAŞIĞI KARABİBER                

TUZ                                                    

1 SARIMSAK                                         

1 SOĞAN                                            

4-5 DİLİM KURU BOŞNAK ETİ                   

1 DOMATES                                         

4,5 MARUL YAPRAĞI                                 

3-4 PATATES   

SALATALIK TURŞUSU

SÜSLEME İÇİN;

AKDENİZ YEŞİLLİĞİ 

4-5 ADET ÇERİ DOMATES

SÜZME YOĞURT

TAZE SOĞAN

 

YAPILIŞI;

                                                           

SARIMSAK VE SOĞANI İYİCE PÜRE YAPIP SUYUNU SIKIN VE BÜTÜN MALZEMEYE KARIŞTIRIN, ÇOK YOĞURMAYIN. TENİS TOPU BÜYÜKLÜĞÜNDE 4 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN VE EKMEĞİN ÖLÇÜSÜNDEN DAHA BÜYÜK OLSUN. PİŞTİĞİNDE BOYU TAM OLACAK. BU ŞEKİLDE BİRAZ BEKLETİN. BU ARADA KÖFTE İÇİN PEYNİRLİ SOS HAZIRLAYIN.                                                 

PEYNİRLİ SOS İÇİN;

120 GR BEYAZ PEYNİR                             

2 DOLU ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ               

2 DOLU ÇORBA KAŞIĞI HARDAL               

BUNLARIN HEPSİNİ KARIŞTIRIN. PEYNİRİ EZİN VE PÜRÜZSÜZ BİR PEYNİR SOSU ELDE EDİN. DÖKÜM DEMİR TAVAYI İYİCE ISITIN VE 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI EKLEYİN. KÖFTELERİNİZİ PİŞİRİN. KÖFTELER İYİ PİŞİNCE HER KÖFTENİN ÜSTÜNE KURU ETLERİ KOYUN. (KÖFTELERİN VE DÖKÜM TAVANIN ISISI İLE LEZZETİNİ VERECEKLER) DAHA SONRA PEYNİR SOSUNU KÖFTELERİN ÜSTÜNE PAYLAŞTIRIN. TAVANIN VE KÖFTELERİN ISISINDAN PEYNİR DE NASİBİNİ ALSIN. DOMATES DİLİMLERİNİ DE TAVAYA KOYUN. EKMEĞİ İKİYE BÖLÜN VE ONU DA TAVAYA KOYUN. DAHA SONRA SIRA İLE EKMEĞİN ÜSTÜNE KÖFTEYİ, MARULU, DOMATESİ KOYUN VE ÜSTÜNÜ KAPATIN.          

 

HAMBURGER EKMEĞİ İÇİN;                      

5 SU BARDAĞI UN                                

1 PAKET YAŞ MAYA                              

2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER                    

1 TATLI KAŞIĞI TUZ                                

1 ÇAY BARDAĞI SÜT                               

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ                   

ILIK SU        

YUMURTA   

SUSAM    

                                   

YAPILIŞI:                                     

KARIŞTIRMA KABINA 5 SU BARDAĞI UNU ALIN. UNU TUZ İLE KARIŞTIRIN. ÜZERİNE MAYA, TOZ ŞEKER, SÜT, SIVI YAĞ EKLEYİN VE ALABİLDİĞİ KADAR ILIK SU İLE HAMURU YOĞURUN. HAZIRLANAN HAMURU 7 PARÇAYA BÖLÜN VE 30 DK KADAR TEPSİ MAYASI YAPIN. BUNU YAPARKEN STREÇ İLE KAPLAYIN. DAHA SONRA ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM SERPİN. EKMEKLERİ ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECEDE 35-40 DK PİŞİRİN.

 

SİRKELİ SOĞAN SOS İÇİN;

YARIM ÇAY BARDAĞI BEYAZ SİRKE 

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON TOHUMU               

1 ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ TOHUMU                   

2 ADET KARANFİL                                  

5 TOP KARABİBER

1 ORTA BOY KIRMIZI SOĞAN

 

YAPILIŞI;

BUNLARI UFAK BİR TENCEREYE ALIN, KAYNAMA NOKTASINA GETİRİN. 1 ORTA BOY KIRMIZI SOĞANI PİYAZLIK DOĞRAYIN VE İLAVE EDİP KARIŞTIRIN, ALTINI KAPATIN. DEMLENMESİ İÇİN KENARA KOYUN. DİLEĞİNİZ MİKTARDA TUZ KOYUN VE BUNU KÜÇÜK KASEDE SERVİS EDİN.

 

 

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN TOMBİK HAMBURGERİ

HAMBURGER EKMEĞİ MALZEMELERİ;

 

500 GR UN

325 ML SÜT

10 GR KURU MAYA

12 GR TUZ

30 GR ŞEKER

25 ML SIVI YAĞ

1 ADET YUMURTA

1 ADET YUMURTA SARISI

YAPILIŞI:

MAYAYI BIR MİKTAR SÜT İLE KARIŞTIRIN. KALAN SÜTÜ 40 DERECEYE KADAR ISITIN.  (PARMAĞINIZIN ISIYA DAYANABİLECEĞİ ORANDA) SONRA BÜTÜN MALZEMEYİ KARIŞTIRMA KABINA ALIN, YÜKSEK DEVİRDE YOĞURMA APARATIYLA YOĞURUN. SONRA HAMURU 90’AR GRAM OLACAK ŞEKİLDE PORSİYONLAYIN. HAMURUN YÜZEYİ PÜRÜZSÜZ OLUNCAYA KADAR YUVARLAYIN VE MAYALANMAYA BIRAKIN. 30 DK. DAHA SONRA ÜZERLERİNE HAFİFÇE VURARAK YASSI HALE GETİRİN. HAMUR İKİ KAT BÜYÜKLÜĞE ULASINCIYA KADAR TEKRAR MAYALANMAYA BIRAKIN. ÜZERLERİNE HAFİFÇE SÜT VEYA YUMURTA SARISI SÜREREK 190 DERECEDE 12 - 15 DK FIRINA VERIN. 

 

HAMBURGER KÖFTESI MALZEMELERİ

600 GR TEK VE İRİ ÇEKİM ORTA YAĞLI DANA KIYMASI 

3 GR TUZ 

2 GR KARABİBER

İÇ MALZEMELER

1 ADET KÜÇÜK BÜTÜN ICEBERG MARULU

2 ADET DOMATES

6 ADET KORNİŞON TURŞU

YARIM KİLO SOĞAN

MAYONEZ İÇİN MALZEMELER

4 BAŞ SARIMSAK

1 ADET YUMURTA

200- 300 ML AYÇİÇEKYAĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU

1 ÇORBA KAŞIĞI HARDAL

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

 

ÜZERİ İÇİN;

2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 

YAPILIŞI;

FIRINI HEM ALT HEM ÜST YANACAK ŞEKİLDE 180 DERECEYE AYARLAYIN. SONRA 4 BAŞ SARIMSAĞI, 1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI VE BİR DAL KEKİĞİ ALÜMİNYUM FOLYO İLE SARIP FIRININ ORTA KATINDA 30-35 DAKİKA PİŞİRİN. EĞER İMKANINIZ VAR İSE MANGAL KÖZÜNÜN İÇİNE GÖMEREK AYNI ŞEKİLDE PİŞİRİN. FAKAT ZAMANINA DİKKAT EDİN, MANGALDA DAHA YÜKSEK ISI OLACAĞI İÇİN PİŞMESİ DAHA KISA SÜRECEKTİR.SARIMSAKLAR PİŞERKEN SİZ DE SOSUNUZU HAZIRLAYABİLİRSİNİZ. BEN ORTA BOY YUMURTA KULLANDIM VE YAKLAŞIK 225 ML AYÇİÇEK YAĞI KULLANDIM, AMA BU ÖLÇÜ SİZİN YUMURTANIZA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERECEKTİR. SOSUN DAHA İYİ KIVAMLANMASI İÇİN İNCE VE DERİN BİR KAP YA DA EL BLENDERINIZIN ÖLÇÜ HAZNESİNE 1 ADET YUMURTAYI, 1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYUNU, 1 ÇORBA KAŞIĞI HARDALI VE 1’ER ÇAY KAŞIĞI TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİN. SONRA EL BLENDERİNİN ÇIRPICI UCUYLA MALZEMELERİ ÇIRPIN. EL BLENDERİ ÇALIŞIR DURUMDA İKEN AYÇİCEK YAĞINI NEREDEYSE DAMLATIR GİBİ AZAR AZAR SOSA YEDİRİN. SOS MAYONEZ KIVAMINA GELİNCE HAZIR OLMUŞ OLACAK. BU SIRADA FIRINDAKİ SARIMSAKLARI ÇIKARTIN. BİRAZ DİNLENDİRDİKTEN SONRA FOLYODAN ÇIKARTIP HER SARIMSAK TANESİNİ PARMAKLARINIZLA SIKARAK PÜRE HALİNE GETİRİN. TÜM SARIMSAKLARA BU İŞLEMİ UYGULADIKTAN SONRA BİR SÜZGEÇİN ÜZERİNDE ÇATAL İLE EZEREK PÜRÜZSÜZ BİR HALE GETİRİN. ARTIK MAYONEZLE KARIŞTIRIP SOSU TAMAMLAYABİLİRSİNİZ.

 

PARMESANLI PATATES KIZARMASI MALZEMELERİ

1 KİLO PATATES

1 DEMET MAYDANOZ

100 GR PARMESAN PEYNİRİ TOZU

 

YAPILIŞI;

PATATESLER JÜLYEN DOGRANIR. SIVI YAĞ İLE TAVADA 3-4 DK KIZARTILIP MAYONEZ KABINA ALINIR. 1 TUTAM TUZ EŞLİĞİNDE MAYONEZ KABINDA PARMESAN PEYNİRİ TOZU VE İNCE İNCE KIYILAN MAYDANOZ İLE KARIŞTIRILIR.

 

 

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN BBQ HAMBURGER TARİFİ

 

MALZEMELER

650 GR UN 

1 TUTAM DENİZ TUZU

KARABİBER

2 TUTAM ŞEKER

50 GR YAŞ MAYA

400 ML SÜT

AYÇİÇEK YAĞI 

1 ADET YUMURTA

BBQ SOS

10 ADET ARPACIK SOĞAN

50 GR FÜME ET

100 GR TEREYAĞI

20 ADET ÇUBUK TURŞU

YARIM KİLO İNCE KABUKLU KÜÇÜK PATATES

10 ML KANOLA YAĞI 

800 GR KABURGA ETİ

250 GR DANA KUYRUK 

350 GR DANA İÇ YAĞ

20 ML WORCHESTERSHIRE SOS

 

YAPILIŞI;

YUMURTA VE UN HARİCİNDE TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIN VE KISIK ATEŞTE ISITIN VE KARIŞTIRICIYA KOYUN. UN VE YUMURTAYI EKLEYİN 4-5 DK YETERLİ. KABI ZEYTİNYAĞI İLE YAĞLAYIN VE AZ UNLADIĞINIZ TEZGAHTA 1 DK. YOĞURUN, YUVARLAYIN VE KABA KOYUN. ÜZERİNİ STREÇLE KAPAYIN, 30 DK. ODA SICAKLIĞINDA MAYALANDIRIN. HAMURU 120 GR.LIK PARÇALARA BÖLÜN, YUVARLAYIN VE ÜZERİNE BASTIRIN. 5 DK. SONRA TEKRAR BASTIRIN. TEPSİLERE YAĞLI KAĞIT KOYUN VE ÜZERİNİ STREÇLEYEREK TEKRAR MAYALAMAYA BIRAKIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 10 DK. PİŞİRİN, DİĞER YANDA KIYMALARINIZA ÇOK FAZLA EZMEDEN ŞEKİL VERİN VE TAVADA MÜHÜRLEYİN SONRA FIRINA VERIN VE HAMBURGERİNİZİ DİLEDİĞİNİZ MALZEMELER VE SOSLARLA HAZIRLAYIN.

 

 

 

NİLÜFER KAYA'NIN HAMBURGER TARİFİ

 

EKMEĞİ İÇİN;

*500 GR UN

*150 ML SÜT

*50 ML SU

*1 PAKET YAŞ MAYA

*1 TATLI KAŞIĞI SİLME TUZ

*2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

*50 ML ZEYTİNYAĞI

*1 ADET YUMURTA 

YAPILIŞI:

* DERİN BİR CAM KASEYE UNUN BİR KISMINI ELEYİN

*TUZ,ŞEKER KARIŞTIRIN

*ORTASINI HAVUZ ŞEKLİNDE AÇIN

*BİR BARDAKTA SÜT-SU KARIŞIMINA MAYANIN 20 GRMI EKLEYİP ERİTİN

*HAVUZUN ORTASINA YAĞI, ÇIRPILMIŞ YUMURTAYI, MAYA-SÜT KARIŞIMINI EKLEYİN

*ORTASINDAN BAŞLAYARAK KARIŞTIRIN ,UNU KENARLARDAN ALARAK YEDİRİN.

*GEREKİRSE UN EKLEYİN

*KABIN AĞZINI STREÇLE KAPA FIRINDA MAYALANMASINI SAĞLAYIN

*MAYALANDIKTAN SONRA HAMURU RULO YAP EŞİT BEZELERE BÖLÜN

*TEPSİ MAYASI YAPIN. ÜZERLERİNE SU VE YAĞ KARIŞIMI SÜRÜN VE SUSAM DÖKÜN

*170 DERECEDE 25 DK KADAR PİŞİRİN

 

HAMBURGER KÖFTESİ;

*600 GR DANA DÖŞTEN ÇEKİLMİŞ KIYÖA

*1 SOĞAN

*1 DİŞ SARIMSAK (HAVANDA İYİCE TUZLA DÖVÜLCEK)

*100 GR HARDAL

*3 TATLI KAŞIĞI PEKMEZ

*50  GR GALETA UNU

*1 YUMURTA

*TUZ, KARABİBER

*4-5 ADET MARUL YAPRAĞI

*6 DİLİM CHEDDAR PEYNİRİ

*MAYONEZ, KETÇAP, BARBEKÜ SOS

*5 ADET KORNİŞON TURŞU

*2 ADET DOMATES

 

YAPILIŞI;

*SOĞANI ROBOTTA ÇEKİN, SUYUNU SIKIN

*SARIMSAĞI HAVANDA DÖVÜN

*KIYMAYI KABA ALIN. ÜZERİNE SOĞAN, SARIMSAK, TUZ,KARABİBER, HARDAL, PEKMEZ, 

YUMURTA VE GALETA UNUNU EKLEYİP YOĞURUN.

*ŞEKİL VERİN BUZLUKTA 15 DK. DİNLENDİRİN

*İYİCE KIZDIRILMIŞ DÖKÜM TAVADA ÖN VE ARKALARI KIZARANA KADAR PİŞİRİN

 

PATATES;

PATATESLERİ ELMA DİLİM ŞEKLİNDE KESİN, KIZGIN YAĞDA KIZARTIN YA DA FIRINLAYIN. BAHARAT KARIŞIMI İLE BAHARATLAYIN. KETÇAP, MAYONEZ VE BARBEKÜ SOS İLE SERVİS EDİN.

 

 

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN TOMBİK ŞEF BURGERİ

 

EKMEK İÇİN;

15 GR TOZ ŞEKER

15 GRAM YAŞ MAYA

200 ML SÜT

25 GRAM YOĞURT

50 ML ZEYTİNYAĞI

2 YUMURTA

550 GRAM UN

2 TUTAM TUZ

 

KÖFTESİ İÇİN;

700 GRAM DANA (DÖŞ ORTA YAĞLI KIYMA) 

300 GRAM KUZU YAĞLI KIYMA

YARIM SOĞAN

TAZE KİŞNİŞ 

MAYDANOZ

ARASI İÇİN;

KETÇAP

MAYONEZ

DİLİM CHEDDAR

MARUL

DOMATES

GARNİTÜR

9-10 ADET BABY PATATES(TAZE OLMALARI ŞART)

1 TATLI KAŞIĞI WORCESTERSHIRE SOS

ACI TOZ BİBER

5-6 DİŞ SARIMSAK

1-2 DAL BİBERİYE 

1-2 DAL TAZE KEKİK

1-2 DAL TAZE KİŞNİŞ 

10 GR MALDON TUZ

10 ML TÜRÜF YAĞI

15 ML KETÇAP

15 ML MAYONEZ

20 ML BBQ SOS

1 BAŞ SARIMSAK

5-7 ADET ARPACIK SOĞAN

 

YAPILIŞI;

TÜM KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRIN. ORTASINI AÇIN SÜTÜ YOĞURDU VE BİR YUMURTAYI EKLEYİN, KARIŞTIRIN. ÜSTÜNÜ STREÇLEYİN VE 1 SAAT MAYALAYIN. SONRA TOPLAR YAPIP HAZIRLAYIN, 30 DAKİKA DAHA MAYALAYIN. YUMURTA SARISI VE SUSAMLA 180 DERECEDE 20 DAKİKA PİŞİR.

 

BURGER İÇİN;

TÜM MALZEMEYİ KÜÇÜK KÜÇÜK KESİN. ETİ VE WORCESTERSHİRE SOSUNU EKLEYİN, YOĞURUN. 20 DAKİKA DOLAPTA DİNLENDİRİN. PATATESLERİ İYİCE YIKAYIN, KURUTUN. MALZEMELERLE HARMANLAYIN 220 DERECE FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİN. KÖFTELERİ YAĞLI KAĞIDA HAZIRLAYIN 200 DERECEDE 20 DAKİKA PİŞİRİN. EKMEK ALTINA KETÇAP+MAYONEZ KARIŞIMINI AZICIK SÜRÜN, KÖFTESİNİ KOYUN, DOMATES MARUL VE CHEDDARI EKLEYİP KAPATIN, AFİYET OLSUN.

 

 

 

OKAN KARADENİZ'İN HAMBURGER TARİFİ

 

KARAKÖY POĞAÇA

500 GR UN

25 GR MAYA

25 GR ŞEKER

12.5 GR TUZ

50 GR MAYDANOZ PÜRESİ

1 ADET YUMURTA

250 GR TEREYAĞ

SU

10 GR KETEN TOHUMU

1 ADET YUMURTA

6 GR ÇÖREK OTU

6 GR DENİZ TUZU

HAMBURGER ETİ

400 GR DANA DÖŞ (ORTA AYARDA TEK ÇEKİM KIYMA)

50 GR KUYRUK YAĞI (İNCE AYARDA TEK ÇEKİM)

4 GR KARABİBER

15 GR WORCHESTER

2 GR TÜTSÜLENMİŞ TOZ PAPRİKA

100 GR KABURGA

TUZ

AİOLİ (SOS)

1 ADET SARIMSAK

2 GR SARI HARDAL TOHUMU

30 GR SÜZME YOĞURT

100 GR MAYONEZ

2 GR TUZ

BEYAZ TATLI SOĞAN

YAYLA BİBERİ

PEMBE DOMATES

YAĞLI MARUL (KOP SALAD)

BRİE PEYNİRİ

 

YAPILIŞI;

ÖNCELİKLE MAYANOZ PÜRESİNİ YAPIYORUZ. İLK OLARAK MAYDANOZLARIMIZI RONDODAN PÜRE OLANA KADAR GEÇİRİYORUZ. SU VE MAYAYI ERİYENE KADAR KARIŞTIRIYPRUZ. UN, TUZ VE TEREYAĞINI İÇİNE KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN İÇİNE MAYAYI VE SUYU YEDİREREK KARIŞTIRIYORUZ. SONRA MAYDANOZ PÜRESİNİ DE EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. EKMEKLERİMİZİN ÜZERİNE YUMURTA SARISINI SÜRÜP; KETEN TOHUMU, ÇÖREK OTU VE DENİZ TUZUNU EKLEYİP 180 DERECE FIRINDA 30-40 DK. PİŞİRİYORUZ.

 

HAMBURGER ETİ İÇİN;

ÖNCE KABURGAYI İNCE İNCE KIYIYORUZ. ARDINDAN DANA DÖŞ – KUYRUK YAĞI, WORCESTER, PAPRİKA, TUZ VE KIYDIĞIMIZ KABURGAYI EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIP PORSİYONLUYORUZ. ÖNCE DEMİR DÖKÜM TAVADA YAĞ EKLEMEDEN ŞYİCE KIZARTIYORUZ. ARDINDAN İÇİNİN DE İYİCE PİŞMESİ İÇİN 180 DERECE FIRINDA 10-15 DK KADAR PİŞİRİP BURGER EKMEĞİNİN ARASINA KOYUYORUZ. 

SOS İÇİN;

SÜZME YOĞURT VE MAYONEZİ İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN HARDAL TOHUMU, TUZ VE SARIMSAĞI HAVANDA İYİCE EZİYORUZ. HAVANDA EZDİĞİMİZ KARIŞIMI YOĞURT VE MAYONEZ KARIŞIMININ İÇİNE EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ. SOĞAN, DOMATES, BİBER, MARUL VE PEYNİRİ DE İNCE İNCE DİLİMLİYORUZ VE SOSUMUZU EKMEĞE SÜRÜP ÜSTÜNE DE SEBZELERİ VE PEYNİRİ EKLİYORUZ. ARDINDAN ETİMİZİ DE BUNLARIN ÜSTÜNE EKLEYİP SERVİS EDİYORUZ.

 

 

 

UFUK NALBANT'IN HAMBURGER TARİFİ

 

HAMBURGER EKMEĞİ

MALZEMELER:

 1 ADET YUMURTA

 1 SU BARDAĞI ILIK SU

 1/2 PAKET YAŞ MAYA

 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

 3,5 - 4 SU BARDAĞI UN

 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

 100 GR SUSAM

 

HAMBURGER KÖFTESİ

MALZEMELER: 

KÖFTESİ İÇİN:

 500 GRAM DANA ANTRİKOT (1 KEZ ÇEKİLECEK)

 200 GRAM YAĞLI DANA DÖŞ ETİ (1 KEZ ÇEKİLECEK)

 3 TATLI KAŞIĞI HARDAL

 3 TATLI KAŞIĞI PEKMEZ

 3 TATLI KAŞIĞI GALETA UNU

 3 TATLI KAŞIĞI BEYAZ SİRKE

 2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 1-2 DİŞ SARIMSAK

 1 ADET KURU SOĞAN

 

SOSU İÇİN:

 120 GR BEYAZ PEYNİR

 2 ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ

 2 ÇORBA KAŞIĞI HARDAL

 

İÇİ İÇİN:

 100 GR KURU ET

 2 ADET BÜYÜK BOY DOMATES

 1 ADET İRİ KIRMIZ SOĞAN

 4-5 ADET KORNİŞON TURŞUSU

 1 GÖBEK MARUL 

 

SERVİS İÇİN:

 BARBEKÜ SOS

 MAYONEZ

 KETÇAP

 ACI SOS

 İCEBERG MARUL 

 TATLI MISIR KONSERVESİ

 2 ADET ORTA PATATES 

 

HAMBURGER EKMEĞİ YAPILIŞI:

YUMURTA, SU, TUZ, ŞEKER VE MAYAYI DERİN BİR KABA ALIN VE TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIN. İÇİNE YAVAŞ YAVAŞ UNU EKLEYEREK YOĞURMAYA BAŞLAYIN. HAMUR TOPARLANDIĞINDA BİRAZ DAHA YOĞURUN. YOĞURMA İŞLEMİ BİTİNCE KABIN ÜZERİNİ STREÇ FİLMLE KAPLAYIN. 45-60 DAKİKA MAYALANMASINI BEKLEYİN.MAYASI GELDİKTEN SONRA HAMURU YUVARLAYIP BİR TEPSİ ÜZERİNDEKİ YAĞLI KAĞIDA KOYUN.(HAMUR KABARACAĞI İÇİN ONU DÜŞÜNEREK BOYUTUNU BELİRLEYİN)HAMURLARA HAFİFÇE BASTIRIN, BİRAZ DÜZLEŞSİNLER. ÜZERİNE YOĞURT SÜRÜN VE SUSAMLARI SERPİN. 30 DAKİKA DAHA TEPSİDE DİNLENDİRİN.190 DERECEDE ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

HAMBURGER KÖFTESİ YAPILIŞI:

BİR KERE ÇEKİLMİŞ KIYMANIN İÇİNE ÜÇER TATLI KAŞIĞI HARDALI, PEKMEZİ, GALETA UNUNU VE SİRKEYİ, BİR SİLME TATLI KAŞIĞI KARABİBER VE TUZU EKLEYEREK KARIŞTIRIN. SARIMSAĞI PÜRE HALİNE GETİRİP, SOĞANI MAKİNADAN GEÇİRİP SUYUNU SIKARAK KARIŞIMA EKLEYİN.FAZLA YOĞURMAYIN, MALZEMELER KARIŞSIN YETER.KARIŞIMI 4’E BÖLÜN VE 1 SAAT DİNLENDİRİN.

 

PÜF NOKTA:

KÖFTELERİN ORTASINA BAŞ PARMAKLA BASTIRIN. YASSI PİŞMESİNİ SAĞLAYACAKÖNCEDEN İYİCE ISITTIĞINIZ DÖKÜM TAVANIZA 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİN VE KÖFTELERİNİZİ PİŞİRMEYE BAŞLAYIN. İSTEDİĞİNİZ PİŞKİNLİĞE GELEN KÖFTENİZİ ÇEVİRİN. HER KÖFTENİN ÜZERİNE KURU ET DİLİMLERİNİ YERLEŞTİRİN. SON KEZ KÖFTENİZİ ÇEVİRİN VE KURU ETLERİN TAVAYA DEĞEREK İYİCE LEZZETLENMESİNİ SAĞLAYIN. BU ARADA ÖNCEDEN HAZIRLADIĞINIZ PEYNİR SOSUNU KÖFTELERİN ÜZERİNE EŞİT MİKTARDA PORSİYONLAYIN. 1 ADET BÜYÜK BOY DOMATESİ VE KIRMIZI SOĞANI DİLİMLEYİP KÖFTELERİN YANINA TAVAYA ALIN, EKMEKLERİ KESİN VE ONLARI DA TAVAYA ALIN. BİRLİKTE ISINAN VE LEZZETLENEN TÜM BU MALZEMEYİ BİRLEŞTİRİN.SIRASIYLA ALTTAKİ EKMEĞİN ÜZERİNE SOĞAN, PEYNİR SOSLU KÖFTEYİ, KURU ETİ, MARULU VE DOMATESİ KOYUN VE EKMEĞİN ÜSTÜNÜ KAPATIN. ÇITIR PATATESLERLE BİRLİKTE SERVİS EDİN.

 

SOSUN YAPILIŞI:

BİR KAPTA 120 GR BEYAZ PEYNİRİ EZİP, 2 DOLU ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ VE 2 DOLU ÇORBA KAŞIĞI HARDALLA KARIŞTIRIN. PÜRÜZSÜZ BİR PEYNİR SOSU ELDE EDİN.FIRINDA PATATES YAPILIŞI:2 ORTA BOY PATATESİ DOĞRADIKTAN SONA TUZLU SUDA 2 DAKİKADA HAŞLAYIN.HAVLU KÂĞIT ÜZERINE ALIP SÜZDÜRÜN. FIRININIZI FAN DESTEKLI IZGARA MODUNDA 250 DERECEYE AYARLAYIN VE TEPSİ DE İÇİNDE OLACAK ŞEKİLDE ÖNCEDEN ISITIN. ARDINDAN İYİCE ISINMIŞ FIRIN TEPSİSİNE 4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTINYAĞI DAMLATIN VE 1 DAKİKA DA YAĞLA BIRLIKTE ISITIN. TEPSİYE DEĞEN PATATESLERİN CIZLAMASI LAZIM. ARADA BİR TEPSİYİ SALLAYARAK VEYA MAŞAYLA ÇEVİREREK KARIŞTIRIN. YAKLAŞIK 20-25 DAKİKA İÇİNDE ÇITIR ÇITIR OLACAKLAR.

 

 

Güncelleme: 19/02/2015 15:21:08
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.