2 Mart Pazartesi Yayını Tarifleri

2 Mart Pazartesi Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF: FINDIKLI KURABİYE

 

MALZEMELER:

2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

250 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

1 YUMURTA

1 ADET YUMURTA BEYAZI

3-3,5 SU BARDAĞI UN

160 GR PUDRA ŞEKERİ

100 GR PİRİNÇ FINDIK

HAZIRLANIŞI:

TEREYAĞI VE PUDRA ŞEKERİNİ ÇIRPINYUMURTAYI İLAVE EDİN VE ÇIRPMAYA DEVAM EDİNUN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI İLAVE ETİKTEN SONRA ELİNİZLE YOĞURUN VE  YUVARLAK YAPINYUVARLAK YAPTIĞINIZ HAMURLARI İLK OLARAK  YUMURTA BEYAZINA BATIRINYUMURTA BEYAZINA BATIRDIĞINIZ HAMURUNUZU ARDINDAN PİRİNÇ FINDIĞA BATIRIP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

 

 

BUSE ÖZLEM YARAMIŞ FIRINDA DOLGULU MAKARNA

 

1 PAKET FIRIN MAKARNA

250 GR KIYMA

2 ADET SİVRİ BİBER

2 ADET DOMATES

MAYDANOZ

TUZ 

KARABİBER

SOĞAN

KAŞAR

BEŞAMEL İÇİN;

2 SU BARDAĞI SÜT

UN

TEREYAĞI

TUZ

SIVI YAĞ

KARABİBER

 

YAPILIŞI;

TEREYAĞINI VE 1 KAŞIK SIVI YAĞI OCAKTA ERİTİYORUZ. ÜZERİNE UNU EKLEYİP KAVURUYORUZ. KARABİBER VE TUZU EKLİYORUZ. KIVAMINI ALANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. MAKARNALARIMIZI HAŞLIYORUZ. SOĞANI KAVURUYORUZ. KIYMA VE BİBERLERİ DE EKLEYİP KAVURUYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA DOMATESİ VE MAYDANOZU DA EKLİYORUZ. SON OLARAK TUZ VE KARABİBER DE EKLEYEREK PİŞİRME İŞLEMİNİ TAMAMLIYORUZ.HAŞLANMIŞ MAKARNANIN YARISINI BORCAMA KOYUYORUZ. ARASINA KIYMALI İÇİMİZİ DÖKÜYORUZ. ÜZERİNİ MAKARNAYLA KAPATIP BEŞAMEL SOSU VE RENDELENMİŞ KAŞARI EKLEYİP, 200 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

 

CANAN NUR AKMAZ LOR PEYNİR DOLGULU DOMATES SOSLU RAVIOLI

 

MAKARNA HAMURU

300-400 GR UN

2 ADET YUMURTA

1 TUTAM TUZ

1 KAŞIK SIZMA ZEYTİNYAĞI

SU

DOLGU İÇİN

100 GR LOR PEYNIR

2 ÇORBA KAŞIĞI FESLEĞENLİ PESTO SOS

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI SÜT

KARABİBER

TUZ

SOS İÇİN

5 DİŞ SARIMSAK 

5 DOMATES

10 YK ZEYTİNYAĞI

1 KAŞIK FESLEĞENLİ PESTO SOS

1 KAŞIK SALÇA

PESTO SOS

1 BAĞ FESLEGEN

2 YK DOLMALIK FISTIK

2 YK PARMESAN 

2 DİŞ SARIMSAK

1 SU BARDAGI ZEYTİNYAĞI

TUZ, KARABİBER

 

YAPILISI

UN, YUMURTA, TUZ, ZEYTİNYAĞINI BİRLİKTE YOĞURUN VE YETERİ KADAR SU EKLEYİN. 

HAMURU BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN. HAMURU 4 EŞİT PARÇAYA AYIRIN. MERDANE YARDIMI İLE OLDUKÇA İNCE AÇIN. BİR KAT SERDİĞİMİZ HAMURUN ÜZERİNE KESECEĞİNİZ YERLERİ BELİRLEYİN. HARÇ MALZEMELERİNİN TAMAMINI KARIŞTIRARAK HARCI HAZIRLAYIN. BELİRLEDİĞİNİZ ŞEKLİN ORTASINA GELECEK ŞEKİLDE HAMURAHARCI YERLEŞTİRİN.BAŞKA AÇILMIŞ BİR HAMURU BUNUN ÜZERİNE YAVAŞÇA ÖRTÜN VE PEYNİR DOLGULARININ ARALARINDA KALAN KISIMLARI BASTIRIN.UCU TIRTIKLI PIZZA KESME BIÇAĞI İLE HAMURLARI KESİN. DİĞER İKİ HAMUR İÇİN DE AYNISINI YAPIN.SOS İÇİN DOMATESLERİ SOYUN VE ROBOTTAN GEÇİREREK PÜRE HALİNE GETİRİN VE İNCE SÜZGEÇ İLE SÜZEREK ÇEKİRDEKLERİNİ AYIKLAYIN. RAVIOLİLERİ KAYNAYAN SUYA YAVAŞÇA BIRAKIN. ORTA ATEŞTE 10 DK. KAYNADIKTAN SONRA HAZIRLADIĞINIZ RAVIOLİ KESMELERİNİN ÜZERİNE DOMATES PESTO SOSU EKLEYİN VE DAHA ÖNCE ISITILMIŞ FIRINA VERİP 10 DK PİŞİRİN VE SERVİSE ALIN.

 

 

 

İHSAN ARI FIRINDA MAKARNA KEBABI 

 

200 GRAM AZ YAĞLI DANA KIYMASI

300 GRAM KURU SOĞAN

1/5 DEMET MAYDANOZ

50 GRAM TUZ

400 ML SÜT

100 GRAM UN

3 ADET YUMURTA

100 ML ZEYTİNYAĞI

1 TUTAM ÇÖREK OTU VE SUSAM

2 ADET HAVUÇ

100 GR KAŞAR

2 PAKET FIRIN MAKARNA

 

YAPILIŞI;

DOĞRANMIŞ SOĞAN, RENDELENMİŞ HAVUÇ VE KIYMAYI BİR MİKTAR SIVI YAĞ İLE KAVURUN, KIYILMIŞ MAYDANOZU İLAVE EDİN VE MAKARNA İÇİNİN HARCINI HAZIRLAYIN. YAĞLANMIŞ TEPSİYE HAŞLANMIŞ MAKARNANIN YARISINI DÖŞEYİN.RENDELENMİŞ 100 GR KAŞAR PEYNİRİNİ ÖNCE ALT TARAFA, SONRA KIYMALI HARCI İSE ÜZERİNE YAYIN.GERİDE KALAN HAŞLANMIŞ MAKARNAYI ÜZERİNE DÖŞEYİN.50 GR ZEYTİNYAĞINI 100 GR UN İLE BİRLİKTE KAVURUN.400 ML SÜT İÇERİSİNDE 3 ADET YUMURTAYI ÇIRPIN VE KAVRULAN UNUN ÜZERİNE DÖKEREK, YUMUŞAK MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİN.HAZIRLANAN BU SOSU TEPSİDEKİ MAKARNANIN ÜZERİNE DÖKÜN.ÜZERİNE BİR TUTAM SUSAM VE ÇÖREK OTUNU ATARAK TEPSİYİ FIRINA SÜRÜN.ORTA HARARETTEKİ FIRINDA, SOS AÇIK KAHVERENGİ RENGİNİ ALANA KADAR, 20-25 DAKİKA PİŞİRİN.PİŞEN MAKARNAYI DİNLENDİRDİKTEN SONRA, PORSİYON ŞEKLİNDE KESEREK ILIK SERVİS YAPIN.

 

 

 

İLYAS VEKİLOV ETLİ-KAŞARLI RAVİOLİ

 

 500 GR UN

 3 YUMURTA

 300 GR DANA KIYMASI

 1 SOĞAN

 200 GR KAŞAR PEYNİRİ

 YARIM KİLO DOMATES

 2 TATLI KIRMIZI BİBER

 TUZ

 KARABİBER

 KEKİK

 SUMAK

 

YAPILIŞI;

UN MASAYA KOYULUR, ORTAYA YUMURTALAR KOYULUR. ÇATALLA, SONRA ELLERLE KARIŞTIRLIR. STREÇ FİLMİN İÇİNE KOYULUP BUZDOLABINDA SOĞUTULUR: HAMUR BUZDOLABINDAYKEN, BİR TENCEREYE KÜÇÜK KÜP ŞEKLİNDE DOMATES VE TATLI BİBER KOYULUR, PİŞİRİLİP ÜZERİNE 30 ML SU İLAVE EDİLİR, SOTE YAPILIR. DİĞER TENCEREDE SOĞAN PİŞİRİLİR, TAZE DANA KIYMASINA İLAVE EDİLİR, KARIŞTIRILIR. SOĞUTULMUŞ HAMUR AÇILIR, İKİYE BÖLÜNÜR. BİR KISMIN ÜZERİNE KÜÇÜK TOPLAR HALİNDE KIYMA KOYULUR, HAMURUN İKİNCİ KISMIYLA KAPLANIR. RAVİOLLİ FORMUYLA RAVİOLİLER YAPILIR. RAVİOLİLER DERİN CAM TEPSİYE KOYULUR, ÜZERİNE YAPTIĞIMIZ SOTE VE KEKİK İLAVE EDİLİR. ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR İLAVE EDİLİR. 180 DERECELİK FIRINA KOYULUR, 20-25 DK BOYUNCA PİŞİRİLİR. İSTEDİĞİNİZ GİBİ SERVİS EDİLİR, SÜSLENİR.

 

 

KAAN HOŞGÖR LOR PEYNİR DOLGULU PESTO VE DOMATES SOS EŞLİĞİNDE EL YAPIMI RAVİOLİ 

 

HAMURU İÇİN;

300 GR TAM BUĞDAY UNU 

3 ADET KÖY YUMURTASI 

1 KAŞIK SIZMA ZEYTİNYAĞI

1 TUTAM DENİZ TUZU 

1 BARDAK ILIK SU 

HARCI İÇİN;

200 GR BÖREKLİK AZ TUZLU LOR PEYNİRİ 

2 TATLI KAŞIĞI PESTO SOSU 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ 

1 YEMEK KAŞIĞI KREMA 

BEYAZ BİBER 

KARABİBER 

PUL BİBER 

TOZ KİRMİZİ BİBER 

1 TUTAM DENİZ TUZU 

SOSU İÇİN;

2-3 ADET KURUTULMUŞ DOMATES 

10 BÜYÜK DİŞ SARIMSAK 

200 GR DOMATES PÜRESİ 

50 GR ACI SOS 

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 

10 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

1 ADET BÜYÜK BOY DEFNE YAPRAĞI 

1 KÜP ŞEKER 

PESTO SOSU İÇİN;

1,5 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI 

50 GR PARMESAN PEYNİRİ 

10 GR DOLMALIK FISTIK 

2-3 DİŞ SARIMSAK 

1 TUTAM DENİZ TUZU 

100 GR TAZE FESLEĞEN

 

YAPILIŞI;

UN, YUMURTA, TUZ, ZEYTİNYAĞINI BİRLİKTE YOĞURUN. HAMUR TEKNİĞİ İLE İLGİLİ ILIK SU EKLEYİN. MERDANE YARDIMIYLA EPEY İNCE BİR HAMUR AÇIN VE YAKLAŞIK 30 DK STRECE SARIP BEKLETİN. TEK KAT SERDİĞİNİZ HAMURUN RAVİOLİ KESME ALETİ İLE KESİM YERLERİNİ BELİRLEYİN. HARÇ MALZEMELERİNİ İYİCE KARIŞTIRARAK KARE KARE KESTİĞİNİZ HAMURUN ORTASINA KÜÇÜK TOPÇUKLAR BIRAKIN. TEKRAR ÜSTÜNÜ DİKKATLİCE KAPATIN. ÇATAL İLE HAMURUMUZUN KENAR KISMINA ÇENTİK ATMAK SURETİYLE, RAVIOLİLERİNİZİ TEK TEK KAYNAR TENCEREDEKİ SUYA ATIN. ÇOK FAZLA HAŞLANMAMALI, DİŞE GELİR KIVAMDA OLMALI) BİRAZ KENARDA BEKLETTİKTEN SONRA, ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRIN TEPSİSİNE BÜYÜK BOY YAĞLI KAĞIT YERLEŞTİRİLİR. KISA SÜRELİ DE OLSA FIRINA VERİLİR (AĞZA DAHA LEZZETLİ VE KITIR GELMESİ İÇİN) SUNUM TABAĞINA KURUTULMUŞ DOMATES VE PESTO SOS YERLEŞTİRİLİP SERVİS EDİLİR.

 

 

 

SİNEM NADRİ FIRINDA DOMATESLİ TAVUKLU DOLGULU MAKARNA

 

1 PAKET KALEM MAKARNA

1 TANE TAVUK GÖĞSÜ

5 TANE DOMATES

1 KAŞIK BİBER SALÇASI

1 DİŞ SARIMSAK

TAZE NANE

1 DEMET MAYDANOZ

SIVI YAĞ

KİMYON

KARABİBER

TATLI TOZ BİBER

(ÜSTÜ İÇİN) 500 GR KAŞAR PEYNİRİ 

 

HAZIRLANIŞI;

TAVUK GOĞÜSLERİNİ MİNİK MİNİK DOĞRUYORUZ. SIVI YAĞ KOYDUĞUMUZ TAVADA KAVURUYORUZ. BU ARADA DOMATESLERİ RENDELİYORUZ. RENDELEDİĞİMİZ DOMATESLERİ BİR KABA ALIP İÇİNE BİBER SALCASI, KİMYON, KARABİBER, TUZ KOYUP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. ÇİĞ OLAN KARIŞIMI KAVRULAN TAVUKLARIN ÜSTÜNE DÖKÜYORUZ. DOMATES SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ. MAKARNALARI YARIM KIVAMDA HAŞLIYORUZ. YAPTIĞIMIZ HARCI BİRAZ FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜYORUZ. ÜSTÜNE MAKARNALARI TEK TEK DİZİP İÇLERİNİ HARÇLA DOLDURUYORUZ. ÜSTÜNÜ YAPTIĞINIZ HARCIN SULU OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN. ÜSTÜNE KAŞAR PEYNİRİ KOYUP 200 DERECELİK FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN.

 

 

 

MUHAMMED TAHA ERKAN LAZANYA

 

800 GRAM YARIM YAĞLI KIYMA

1 PAKET LAZANYA

20 GRAM UN

20 GRAM TEREYAĞI

250 ML SÜT

2 ADET MUSKAT

2 ADET BÜYÜK BOY SOĞAN

3 ADET HAVUÇ

200 GRAM SALÇA

100 GRAM DOĞRANMIŞ DOMATES

TUZ 

KARABİBER 

PUL BİBER

1 DAL TAZE FESLEĞEN

2 DİŞ SARIMSAK

3 ADET KARANFİL

5 ADET KURU DEFNE YAPRAĞI

300 GRAM KALIP KAŞAR

 

YAPILIŞI

BOLONEZ SOS İÇİN;

SOĞANLARI PİŞİRİYORUZ. KIYMALARI KOYUYORUZ (TANE TANE OLACAK ŞEKİLDE) SONRA BAHARATLARI KOYUYORUZ. SALÇAYLA BERABER KAVURUP DOMATESLERİ EKLİYORUZ. SUYUNU ÇEKİNCE OCAKTAN ALIYORUZ.

 

BEŞAMEL SOS İÇİN;

SOĞAN, DEFNE YAPRAĞI, VE KARANFİL İLE SÜTÜ KAYNATIN. KAVURDUĞUNUZ UN VE TEREYAĞINI DÖKÜN. GEREKEN KIVAMA GELİNCE OCAKTAN ALIN. SONRA LAZANYALARI DİKDÖRTGEN BORCAMA DİZİN. ÜSTÜNE BEŞAMEL SÜRÜN VE BOLONEZ SOSU KOYUN. BU ŞEKİLDE KAT ÇIKIN. EN ÜSTÜNE BEŞAMEL SOS VE KAŞARINIZI DÖKTÜRKTEN SONRA FIRINA VERİN. 180 DERECEDE 15 DK PİŞİRİN.

 

 

 

ZAHİDE ÇETİN DOLGULU MAKARNA 

 

3 PAKET FIRIN MAKARNA 

İÇ HARCI İÇİN;

500 GR HAŞLANMIŞ PATATES

200 GR TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI KREMA

MUSKAT

KARABİBER

TUZ

 

ISPANAK SOSU İÇİN;

500 GR ISPANAK 

2 ADET SOĞAN 

300 GR KIYMA YAĞSIZ

1 DEMET MAYDANOZ

1 DEMET DEREOTU

KARABİBER

TUZ 

KIRMIZI PUL BİBER

2 ADET YUMURTA

MAKARNA SOSU İÇİN;

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

YARIM SU BARDAĞI UN 

3,5 SU BARDAĞI SÜT

TUZ 

KARABİBER

MUSKAT

 

YAPILIŞI;

PATATESLERİ KAPALI BİR TENCEREDE HAŞLIYORUZ. DAHA SONRA BİR RENDE YARDIMIYLA RENDELİYORUZ. TAVADA TEREYAĞINI ERİTTİKTEN SONRA KREMA VE MUSKATI EKLİYORUZ. TUZ VE KARABİBERDEN SONRA DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ.KIYMAYI KENDİ SUYUNDA PİŞİRİYORUZ. SOĞANLARI DA EKLEYİP PİŞİRDİKTEN SONRA DEREOTU, MAYDANOZ VE KALAN DİĞER MALZEMELERİ EKLİYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA YUMURTALARI EKLİYORUZ.2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞINI TAVAYA KOYUYORUZ. ÜZERİNE UNU EKLEYİP KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ. DAHA SONRA AZAR AZAR SÜTÜ EKLİYORUZ. MUSKAT, TUZ VE KARABİBER EKLEYİP KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİYORUZ.MAKARNALARI SOSLUYORUZ. ALT TABAKAYI MAKARNA İLE KAPLAYIP ISPANAK KOYUYORUZ. ÜZERİNE TEKRAR MAKARNA EKLEYİP ÜZERİNİ PATATES İLE KAPLAYIP KAŞAR SERPİPİ FIRINA VERİYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 20 DK. PİŞİRİYORUZ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme: 03/03/2015 12:09:38
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.