2 Nisan Perşembe Tarifleri

2 Nisan Perşembe Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF : KALPLİ PROFİTEROL

MALZEMELER:

250 ML. SU

175 GR. UN

BİR TUTAM TUZ

110 GR. TEREYAĞI

4-5 ADET YUMURTA

DOLGU KREMASI: 

YARIM LİTRE SÜT

150 GR. TOZ ŞEKER

40 GR. TEREYAĞI

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR. UN

50 GR. MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

10 ADET ÇİLEK

ÜZERİ İÇİN:

PUDRA ŞEKERİ

ŞU HAMURU HAZIRLANIŞI:

SU, TEREYAĞI VE TUZU OCAĞA KOYUN VE TEREYAĞI ERİYİNCE UNU İLAVE EDEREK TAHTA 

KAŞIK İLE KARIŞTIRIN VE BİRAZ SOĞUTUN. 

SOĞUMAYA YAKIN İÇERİSİNE TEKER TEKER YUMURTALARI KIRIN VE MİKSERLE HIZLI DEVİRDE 

KARIŞTIRIN.

4 YUMURTAYI KOYDUKTAN SONRA EĞER HARCINIZ DOĞRU KIVAMDAYSA 5. YUMURTAYI 

KIRMAYIN.

HAMURUNUZ KIVAMA GELDİĞİNDE SIKMA TORBASINA ALIN VE YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ 

TEPSİYE YILDIZ UÇ İLE KALP ŞEKLİNDE, BİRBİRLERİNE BİTİŞİK OLMADAN SIKIN.

190 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.

DOLGU KREMASI HAZIRLANIŞI:

SÜTÜ BİR TENCEREYE ALIN İÇERİSİNE VANİLYA TOHUMLARINI KOYUP ISITIN.

ŞEKER, YUMURTA SARISI, UN VE NİŞASTAYI BİR KAPTA İYİCE ÇIRPIN.

SÜTÜ BU KARIŞIMA YAVAŞ YAVAŞ ÇIRPMA TELİ İLE YEDİRİN VE TÜM KARIŞIMI TEKRAR 

TENCEREYE ALARAK ATEŞİN ÜZERİNDE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA 

GETİRİN.

MİKSERE ALIP TEREYAĞINI EKLEYİN VE ILIK BİR KIVAMA GELENE KADAR ÇIRPIN VE SOĞUTUN.

PASTACI KREMANIZI SIKMA TORBASINA ALIN VE ORTADAN İKİYE KESTİĞİNİZ 

HAMURLARINIZIN İÇİNE SIKIN 

ÇİLEKLERİ 2’YE YA DA 4’E BÖLEREK İRİ PARÇALAR HALİNDE KREMANIN ÜZERİNE KOYUN VE 

ÜZERİNİ KESTİĞİNİZ HAMUR İLE KAPATIN, ÜZERİNE PUDRAŞEKERİ ELEYİP SERVİS EDİN.

 

 

DİLRUBA & EMİNE BARAN LAHANA BÖREK

4 SU BARDAĞI UN (BÖREKLİK)

YARIM ÇAY BARDAĞI YOĞURT

YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

1 PAKET YAŞ MAYA

ILIK SU

1 KG TEREYAĞI

TUZ

İÇİ İÇİN:

500 GR KIYMA (DANA – KUZU KARIŞIK)

SOĞAN

PULBİBER

KARABİBER

TUZ

ÜZERİ İÇİN:

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

2 ADET YUMURTA SARISI

YAPILIŞI:

HAMURU YOĞURUN, 4 PAZI OLARAK BÖLÜN.

HER PAZIYI BÜYÜKÇE AÇIN VE ARALARINI TEREYAĞIYLA YAĞLAYIN. (YAĞ ERİYECEK) ÜST ÜSTE 

KOYUN. GÖZLEME GİBİ KAPATIN, 4’E KESİN. HER PARÇAYI BÜYÜTÜN, İÇ MALZEMEYİ KOYUN, 

RULO YAPIN VE KESİN. İKİYE DİK OLARAK KOYUN ÜZERİNDEN BASTIRIN, TEPSİYE DİZİN. 

MAYALANMASI İÇİN BİR SÜRE BEKLEYİN. 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR 

PİŞİRİN.

 

 

AHMET MANSUROĞLU & BETÜL AKYOL KAYTAZ BÖREĞİ

HAMUR İÇİN;

750 GR UN

300 GR TEREYAĞI

1 TATLI KAŞIĞI YAŞ MAYA

ILIK SU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

İÇ HARCI İÇİN;

400 GR KIYMA 

5 ADET BÜYÜK SOĞAN 

2 YEMEK KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ

YAPILIŞI;

HAMURU TÜM MALZEMELERİ KOYUP YOĞURUYORUZ. PARÇALARA BÖLÜP DİNLENMEYE 

BIRAKIYORUZ.

KIYMANIN İÇERİSİNE RONDODAN GEÇİRDİĞİMİZ SOĞANLARI KATIYORUZ. TUZ, KARABİBER, 

BİBER VE DOMATES SALÇALARINI VE NAR EKŞİSİNİ KOYDUĞUMUZ ETİ İYİCE YOĞURUYORUZ.

DİNLENEN HAMURU ERİTTİĞİMİZ YAĞ İLE ELİMİZDE İYİCE AÇIYORUZ VE KATLAYARAK 

DİKDÖRTGEN BİÇİME GETİRİYORUZ. TEPSİYE KOYDUĞUMUZ HAMURLARIN ÜZERİNE ETLERİ 

KOYUYORUZ. FIRINA KOYMADAN ÖNCE BİRAZ ÜZERİNİ YAĞLIYOR VE 175 DERECELİK FIRINA 

KOYUYORUZ.

 

 

İLTER YILMAZ & ÖZGE DENİZ

ARNAVUT BÖREĞİ

MALZEMELER

1 KG UN

SU 

TUZ 

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

1 DEMET PIRASA

SIVI YAĞ

YAPILIŞI;

FIRINIZI AÇIN 180 DERECEYE ISITIN.

PIRASALARİ YIKAYIP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN VE YAĞDA KAVURUN.

HAMURUNUZU HAZIRLAYIN.

12 VEYA 15’ERLİ OLARAK HAMURUNUZU AÇIN

İKİ ADET BÜYÜK HAMUR AÇIN, BUNLARIN BİRİNİ TEPSİNİN EN ALTINA TEPSİNİN DIŞINA 

ÇIKACAK ŞEKİLDE SERİN, ARAYA HARCI VE GERİ KALAN AÇILMIŞ HAMURLARI KOYUN.

EN ÜSTE BÜYÜK HAMURLARDAN BİRİNİ KOYUN HAMURLARI TOPARLAYIP ÜZERİNE SIVI YAĞ 

SÜRÜP FIRINA VERİN.

 

 

PEPO & ZEYNEP MARTİNEZ DELGADO PIRASALI BÖREK 

HAMURU İÇİN;

4 SU BARDAĞI UN

1,5 SU BARDAĞI SU

1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

YAPILIŞI;

UNU KABA KOYUN, TUZU EKLEYİP KARIŞTIRIN.

ORTASINI AÇIN, “ZEYTİNYAĞINI EKLEDİĞİNİZ SUYU” YAVAŞÇA EKLEYİN.

HAMURU İYİCE YOĞURUN VE DOLAPTA EN AZ 15 DK DİNLENDİRİN.

İÇ MALZEME

3 ADET PIRASA

2 ADET HAVUÇ

TEPSİYİ KAPLAYACAK KADAR PASTIRMA

(TEPSİ BOYUTUNA GÖRE) BOLCA ISPANAK

(TEPSİ BOYUTUNA GÖRE) BOLCA KAŞAR PEYNİRİ

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

1 ÇAY KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

TUZ – KARABİBER (1 TATLI KAŞIĞI)

PIRASA VE HAVUCU YAĞDA KAVURARAK PİŞİRİN.

BAHARAT VE SALÇALARI EKLEYİN, BİRAZ SOĞUTUN.

ISPANAK, KAŞAR VE PASTIRMALARI DA İÇ HARCINIZA EKLEYİN.

HAMURU 5 PARÇAYA AYIRIN VE AÇABİLDİĞİNİZ KADAR AÇIN.

TAVADA TEREYAĞI – SIVI YAĞ ERİTİN. (8 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI, 6 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ)

AÇTIĞINIZ HAMURU YAĞLAYIN VE İKİYE KATLAYIN, TEKRAR YAĞLAYIN 4’E KATLAYIN.

DOLAPTA DİNLENDİRİN VE SONRA AÇARAK İKİYE KESİN.

MALZEMEYİ BOL KOYUN VE ŞEKİL VERİN.

TEPSİYE KOYUNCA ÜSTÜNÜ TEKRAR YAĞLAYIN VE BİTTİ.

YAN MALZEMELER

TEREYAĞI

FINDIK YAĞI (SIVI)

 

 

Güncelleme: 02/04/2015 15:25:08
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.