2 Şubat Pazartesi Ver Fırına Tarifleri

2 Şubat Pazartesi Ver Fırına Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF : KADİFE KEK

KEKİ İÇİN MALZEMELER:

 4,5 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN

 2,5 ÇAY KAŞIĞI KAKAO

 BİR ÇİMDİK TUZ

 1 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU

 YARIM SU BARDAĞI SÜT

 YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

 1 YEMEK KAŞIĞINDAN BİRAZ AZ TEREYAĞ YA DA MARGARİN (40 GR)

 1 YUMURTA

 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ VANİLYA YA DA ESANSI

 1/3 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

 1/3 ÇAY

 1/3 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 KIRMIZI TOZ GIDA BOYASI (1 ÇAY KAŞIĞININ UCU KADAR)

 

KREMA PEYNİR KREMASI MALZEMELERİ:

 100 GR LABNE PEYNİRİ

 100 GR TEREYAĞI

 1 TATLI KAŞIĞI VANİYA ESANSI

 250 GR PUDRA ŞEKERİ

 

KEKİN YAPILIŞI;

1. FIRINI 175 DERECEYE AYARLAYIN.

2. UN, KAKAO VE TUZU BİR KABA ELEYİN.

3. SÜTÜN İÇİNE LİMON SUYUNU İLAVE EDİN. SÜTÜN KESİLMESİ İÇİN BEKLEYİN.

4. KEKİ İÇİN; TEREYAĞINI MİKSERLE ERİYENE KADAR ÇIRPIN BEYAZLADIKTAN 

SONRA TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİN VE ÇIRPIN. 

5. YUMURTAYI İLAVE EDİN VE TEKRAR İYİCE KARIŞINA KADAR ÇIRPIN.

6. VANİLYA EKSTRESİ VE KABARTMA TOZUNU DA İLAVE EDİN VE İYİCE  KARIŞINCAYA KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

7. KESİLMİŞ SÜTÜN İÇERİSİNE KIRMIZI GIDA BOYASINI İLAVE EDİN VE İYİCE KARIŞTIRIN.

8. KEK KARIŞIMLARINI EKLEMEK İÇİN MİKSERİ ORTA HIZA GETİRİN. KIRMIZI BOYALI SÜTÜ VE ELENMİŞ KAKAO-UN KARIŞIMI 2 BÖLÜMDE İLAVE EDİN. ÖNCE KIRMIZI BOYALI SÜTÜN YARISINI YUMURTALI KARIŞIMA DÖKÜN. SONRA ELENMİŞ KAKAO-UN KARIŞIMININ YARISINI EKLEYİN VE KARIŞTIRIN. BİRBİRİNE KARIŞTIKTAN SONRA TEKRAR ÖNCE SÜTLÜ KARIŞIMI  SONRA UNLU KARIŞIMI İLAVE EDİN. MALZEMELER TAMAMEN KARIŞANA KADAR ÇIRPIN. 

9. KÜÇÜK BİR KABA ÖNCE KARBONATI KOYUN ARDINDAN ÜZERİNE SİRKEYİ DÖKÜN. KABARDIKTAN SONRA KEK KARIŞIMINA İLAVE EDİN. BİRAZ KARIŞTIRDIKTAN SONRA MUFFİN KAPLARINA DÖKÜN.

10. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA  PİŞİRİN. PİŞMESİNİ KÜRDAN TESTİ İLE KONTROL EDİNİZ. 

 

KREMANIN YAPILIŞI;

1. TEREYAĞI VE LABNE PEYNİRİ MİKSERDE KREMA KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN

2. VANİLYA ESANSINI İLAVE EDİN VE TEKRAR KARIŞTRIN.

3. SON OLARAK PUDRA ŞEKERİNİ İLAVE EDEREK KREMA GÖRÜNÜMÜ ELDE EDENE KADAR ÇIRPIN.

4. SIKMA TORBASINA DİLEDİĞİNİZ UCU TAKIN VE KEKLERİ SÜSLEYİN.

 

 

GÖKHAN SERBEST FIRINDA ADANA DÜRÜM TARİFİ

LAVAŞ EKMEĞİ MALZEMELERİ

2,5 SU BARDAĞI KADAR UN

YARIM PAKET KURU (İNSTANT) MAYA

1 SU BARDAĞI ILIK SU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

TEREYAĞI

 

YAPILIŞI:

1. BİR BARDAK KADAR UN YOĞURMA KABINI İÇİNE ALINIR. ÜZERİNE MAYA, TUZ VE ŞEKER KONULARAK KARIŞTIRILIR

2. SU VE AZAR AZAR UN İLAVESİYLE SERT OLMAYAN VE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİLİR.

3. YOĞRULAN HAMURUN ÜZERİ KAPATILARAK YARIM SAAT KADAR VEYA İKİ KAT BÜYÜYENE KADAR MAYALANDIRILIR.

4. KÜÇÜK BİR LİMON BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILARAK MERDANE İLE AÇILIR

5. YAPIŞMAZ YÜZEYLİ ÖNCEDEN KIZDIRILMIŞ BİR TAVADA HİÇ YAĞ KOYMADAN HARLI ATEŞTE İKİ TARAFLI OLARAK PİŞİRİLİR

(İSTENİRSE LAVAŞLARIN BİR TARAFINA TEREYAĞI SÜRÜLEREK ÜST ÜSTE YIĞILIR.)

 

ADANA KEBAP İÇİN MALZEMELER:

500 GR KIVIRCIK ERKEK KUZU KOL ETİ

250 GR KIVIRCIK ERKEK KUZU KABURGA ETİ

150 GR KIVIRCIK KUZU KUYRUK YAĞI

(BUNLAR 1 KERE ÇEKTİRİLİP KIYMA HALİNE GELECEKLER)

İSTEĞE BAĞLI YOĞUNLUKTA PUL BİBER

6 ADET YASSI ŞİŞ

 

YANINA SERVİS İÇİN :  

ACILI ŞALGAM SUYU

3 ADET YEŞİL BİBER

3 ADET DOMATES

2 ADET SOĞAN

BİR MİKTAR SUMAK

MAYDANOZ

TUZ

5 ÇERİ DOMATES

5 ARPACIK SOĞAN

 

YAPILIŞI:

ETLERİMİZİ KUYRUK YAĞIYLA BİRLİKTE BİR KEZ ÇEKTİRİP KIYMA HALİNE GETİRİYORUZ. İÇERİSİNE ÖNCEDEN ISLATMIŞ OLDUĞUMUZ PUL BİBER VE TUZUMUZU İLAVE ETTİKTEN SONRA YOĞURUP DİNLENMEK İÇİN BUZ DOLABINA KOYUYORUZ.ISLATILAN YASSI TAHTA ŞİŞLERE BUKÖFTE HARCINI TAKIYORUZ. (BU ESNADA EL HAFİFÇE ISLATILIR, BASTIRILIP SIVAZLANMAK SURETİYLE DÜZĞÜN BİR ŞEKİL VERİLEREK ŞİŞE YAPIŞMAMASI SAĞLANIR) YEMEK SAATİ YAKLAŞINCAYA KADAR ETLERİMİZİ BU DURUMDA BEKLETİYORUZ. DAHA SONRA YAN YANA TEPSİYE DİZERE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 190 DERECEDEKİ FIRINDA PİŞİRİYORUZ.

 

 

NİLGÜN AYDINFIRINDA TAVUKLU DÜRÜM TARİFİ

TORTİLLLA EKMEĞİ İÇİN; 

300 GR UN

1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ

2 FİNCAN ILIK SU

1,5 KAŞIK TEREYAĞI

1 PAKET KABARTMA TOZU

İÇ MALZEMESİ; (SPICY CHICKEN)

3 PARÇA KEMİKSİZ TAVUK İNCİK 

FESLEĞEN 

SARIMSAK 

KAKULE

TUZ

KARABİBER

TOZ CHILLI BİBER

MUSKAT

ZEYTİNYAĞI

İCE BERG MARUL

TOZ ZENCEFİL

TOZ ZERDEÇAL

SOS İÇİN;

DOMATES

HAVUÇ

TEREYAĞI

BİBER VE DOMATES SALÇASI

KİMYON

KEKİK

BİBERİYE

2 ADET SALATALIK

1 ADET KAPYA BİBER (KIRMIZI)

SARIMSAK

FESLEĞEN

LİMON

 

YAPILIŞI;

BİR KABIN İÇİNE UN, TUZ, AZ KABARTAM TOZU EKLENİR. ÜZERİNE ILIK SU VE TEREAYAĞI EKLENDİKTEN SONRA İYİCE YOĞRULUR. HAMUR ÖZLEŞTİRİLİR. BİR TAVADA İKİ TARAFI DA PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR. (HAMURUN SERTLEŞMEMESİ, YUMUŞAK OLMASI GEREKİYOR)BİR HAVANIN İÇİNE FESLEĞEN, SARIMSAK, TUZ, KAKULE, CHİLLİ BİBER, MUSKAT RENDESİ, ZEYTİNYAĞI, ZERDEÇAL EKLENİR VE İYİCE SOS KIVAMINA GETİRİLİR. SOS BİR KABIN İÇİNE ALINIR, ÜZERİNE DOĞRADIĞIMIZ TAVUKLAR EKLENİR. KARIŞTIRILDIKTAN SONRA FIRINA GİREBİLEN BİR KABA KOYULUR VE 200 DERECEDE 25 – 30 DK. PİŞİRİLİR.ÖNCE HAVUÇ RENDELENİR VE TAVAYA ALINIR. TEREYAĞI VE TUZ İLE KAVRULUR. DOMATESLER KÜP KÜP DOĞRANIR, ZEYTİNYAĞI İLE KAVRULUR. ÜZERİNE AZ SARIMSAK, BİBERİYE, KEKİK VE TUZ EKLENİR.

 

 

 

ÖZGE UYSALER MANÇURYA SOSLU TAVUK DÜRÜM TARİFİ

MALZEMELER

5 ADET TAVUK GÖĞSÜ

2 ADET KURU SOĞAN

1 BAŞ SARIMSAK

1⁄2 BARDAK UN

1 BARDAK MISIR UNU

YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

TATLI TOZ BIBER

YARIM BARDAK SÜT

ÇOK MİNİK TAZE ZENCEFİL

TOZ BEYAZ BIBER

8-9 KAŞIK SOYA SOSU

YARIM BARDAK ELMA SİRKESİ

DİLİM TAZE KAŞAR PEYNİRİ

KETÇAP

HAVUÇ

LAVAŞ İÇİN;

1 PAKET YAŞ MAYA

UN

SU

TUZ

 

YAPILIŞI;

TAVUK GÖĞÜSLERİ KUŞBAŞI DİLİMLENİR. KREMA, UN, SARIMSAK, KABARTMA TOZU, TOZ BİBER İLE HARMANLANIR, DOLABA KONUR VE DİNLENDİRİLİR. KIZMIŞ ZEYTİNYAĞINDA TAZE ZENCEFİL VE SARIMSAK SOTELENİR. ÜZERİNE YARIM BARDAK KETÇAP, SOYA SOSU, ELMA SİRKESİ EKLENİR.TAVUKLAR DOLAPTAN ALINIR, MISIR UNUYLA KAPLANIR VE KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR. HAZIRLANAN SOSA AKTARILIR.LAVAŞ İÇİN; UN, TUZ, SU, MAYA KARIŞTIRILIR. İNCE AÇILIR VE FIRINDA PİŞİRİLİR. HAVUÇLAR İNCE UZUN DOĞRANIR, ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR.LAVAŞIN İÇİNE KAŞAR PEYNİRİ VE TAVUKLU HARÇ KOYULUR, KAVRULAN HAVUÇLARLA BERABER SARILIR.

 

 

ŞURA KARACA KOOBİDEH KEBAP DÜRÜM (İRAN USULÜ) TARİFİ

 

LAVAŞ İÇİN;

3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 BARDAK UN

TUZ

KEBAP İÇİN;

SAFRAN 

1 KG ÇİFT ÇEKİLMİŞ KIYMA (600 GR KUZU 400 GR DANA KARIŞIK)

TUZ KARABİBER

2 ADET SOĞAN

2 ADET DOMATES

SUMAK 

SUSAM 

KAŞAR

MAYDANOZ

TAZE NANE

 

LAVAŞIN YAPILIŞI;

3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT, 2 BARDAK UN, 1 TATLI KAŞIĞI TUZ, YARIM ÇAY BARDAĞI SUYLA HAMUR HAZIRLANIR. (HAMUR YUMUŞAK OLMALI ELE YAPIŞMAMALI) MİNİK BEZELERE 

AYRLIR, AÇILIR, TAVADA PİŞİRİLİR.

 

KEBABIN YAPILIŞI;

1 SOĞAN ÇOK İNCE RENDE YAPILIR VE KIYMAYA EKLENİR. 1 TATLI KAŞIĞI SAFRAN EZİLİR, SULUNDIRILIP KATILIR. 1 TATLI KAŞIĞI TUZ VE KARABİBER EKLENİR, UZUN SÜRE YOĞRULUR ŞİŞLERE DİZİLİR VE FIRINDA PİŞİRİLİR. PİŞİRİLEN LAVAŞLAR SOĞAN, SUMAK, MAYDANOZ VE REYHANLA YAPILAN SALATA VE PİŞEN KEBAPLA DÜRÜM YAPILIP SERVİS EDİLİR.

 

 

 

TUGAY GÖREN SEBZELİ TAVUKLU DÜRÜM TARİFİ

 

LAVAŞ İÇİN:

2,5 SU BARDAĞI KADAR UN 

YARIM PAKET KURU (İNSTANT) MAYA 

1 SU BARDAĞI ILIK SU 

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

İÇ HARCI İÇİN : 

3 PARÇA KEMİKSİZ TAVUK BUT

1 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOSU

3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 ADET ORTA BOY KABAK

1 ADET ORTA BOY HAVUÇ

1 ADET KIRMIZI ETLİ BİBER

2 ADET TATLI YEŞİL BİBER YA DA 1 ADET ÇARLİSTON BİBER

1 ADET ORTA BOY SOĞAN

3 DİŞ SARIMSAK

4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

TUZ

BİBERİYE

KARABİBER

 

YAPILIŞI:

LAVAŞ İÇİN HAMURU TUTUP UFAK BEZELER HALİNDE AYIRIN, İNCE HALDE AÇIP TAVADA ÖNÜ ARKADASI KIZARANA KADAR PİŞİRİN.SEBZE SOTESİ SEBZELERİ JÜLYEN DOĞRANIR. TAVAYA SOĞANI VE HAVUÇLARI ALIN. ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI EKLEYEREK SOTELEMEYE BAŞLAYIN. SOĞANLARIN RENGİ DÖNERKEN İÇİNE SİRKEYİ EKLEYİN VE HAFİFÇE ÇEKİNCEYE KADAR SOTELEMEYE DEVAM EDİN.HAVUÇLARIN ÜZERİNE BİBERLERİ EKLEYEREK 2-3 DAKİKA KADAR SOTELEYİN.SON OLARAK KABAKLARI VE İNCE İNCE KIYDIĞINIZ SARIMSAĞI EKLEYEREK 4-5 DAKİKA DAHA SOTELEYİN. SEBZELER YUMUŞAYINCA TAVADAN TABAĞA AKTARIN.TAVUKLARI PARMAK KALINLIĞINDA DOĞRAYIN. TUZ, KARABİBER VE BİBERİYE İLE HARMANLAYIP ZEYTİNYAĞI KOYDUĞUNUZ TAVAYA ALIN.ORTA ATEŞTE RENGİ DÖNÜP KIZARMAYA BAŞLAYINCAYA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. ÜZERİNE SOYA SOSU İLAVE EDEREK 3 DAKİKA DAHA SOTELEYİN VE OCAĞI KAPATIN.LAVAŞ EKMEĞİNİ TEZGAHA ALIN ORTASINA HAZIRLADIĞINIZ SEBZE SOTEDEN ÜÇTE BİR KADARINI YAYIN. SEBZELERİN ÜZERİNE HAZIRLADIĞINIZ TAVUĞUN ÜÇTE BİRİNİ YAYIN.LAVAŞI SAĞINDAN VE SOLUNDAN İÇERİ DOĞRU PARMAK KADAR KATLAYIN VE AÇIKTA KALAN UCUNDAN RULO YAPMAYA BAŞLAYIN. HAZIRLADIĞINIZ RULOLARI FIRIN KABINA YERLEŞTİRİN.ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ DÖKEREN BİRKAÇ DK FIRINDA BEKLETİN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme: 02/02/2015 21:41:07
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.