21 Ekim Salı - Mısır Unlu Kıymalı Çanak Tarifi

21 Ekim Salı - Mısır Unlu Kıymalı Çanak Tarifi

'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

Mısır Unlu Kıymalı Çanak Tarifi

 

Malzemeler:

-170 gr mısır unu

-150 gr beyaz un

-1 tutam kırmızı biber

-1 tutam toz şeker

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

-50ml süt

-1 Yumurta

-350 gr yağsız kıyma

-1 orta boy soğan

-1 yeşil biber

-1 diş sarımsak

-1 tatlı kaşığı pul biber

-5 adet kabukları soyulmus çekirdekleri çıkarılmış domates

-1 tatlı kaşığı toz şeker

-Tuz karabiber

 

Tarifi:

-Mısır unu ve beyaz unu bir kaseye koyun. -1 tutam toz şeker,kırmızı biber, ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu da ekleyin. -Ayrı bir kapta,yumurtayı ve sütü bir çatal yardımıyla çırpın. 

-Çırptığınız sıvı karışımı una ekleyin ve yoğurmaya başlayın. -Sıvı olursa un katı olursa süt ekleyebilirsiniz. -Kulak memesi kıvamında olacak.

-Soğanınızı ince ince doğrayın.

-Bir tavada kavurmaya başlayın. -Kıymayıda katıp kavurmaya devam edin. -Domates, pul biber, sarımsak,tuz ve karabiberini de koyun. -Yeşil biberide ekleyin.

-Sadece biraz nemli kalana kadar hafif ateşte kavurun. -Bir fırın kabını iyice yağladıktan sonra hamuru ince bir katman halinde içine yerleştirin kenarlarınıda yukarı doğru bastırın.

-İçerisine kıymalı karışımı doldurun tepeleme olacak kadar. -Sonra 180 derece fırında 25 dakika pişirin

Güncelleme: 05/11/2014 14:41:00
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.