21 Kasım Cuma - Perde Pilavı Tarifi

21 Kasım Cuma - Perde Pilavı Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 
Perde Pilavı Tarifi:
 

Malzemeler:

 

Hamuru için; 

-250 gr un 

-125 gr tereyağı 

-1 adet yumurta 

-1 tutam tuz 

-2-3 yemek kaşığı soğuk su 

-Bütün soyulmuş badem içi  

 

İçi İçin; 

-2 yemek kaşığı tereyağı  

-1 yemek kaşığı zeytinyağı 

-1,5 su bardağı pirinç  

-1 tatlı kaşığı yenibahar 

-1 avuç dolmalık fıstık 

-1 avuç kuş üzümü  

-Tuz 

-Karabiber 

-3 su bardağı su  

-½ bağ dereotu  

 

Hazırlanışı; 

-Un, tereyağı ve tuzu elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın.  

-İçerisine yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvamına gelince streçe sarıp dolapta dinlendirin.  

-Ardından fırına vereceğiniz kâseyi tereyağı ile iyice yağlayın. Tabanını ve kenarlarını bademlerle süsleyin. 

-Hamuru merdane yardımıyla açıp bademler ile süslediğiniz kaseye yerleştirin. 

 

Not: Kenarlarından sarkacak şekilde büyük bir hamur olmasına özen gösterin, içerisine pilavı yerleştirdikten sonra üstünü kenarlardan sarkan hamurla kapatacaksınız.  

 

Pilav için;  

-Kuş üzümünü ılık suda şişmesi için bekletin.  

-Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve yağ eriyip ısınınca dolmalık fıstıkları ekleyip renk alıncaya kadar kavurun ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.  

-Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin.  

-Suyu ilave edin, kapağını kapatın. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz nemli kalacak şekilde pişirin.  

-Dereotunu ince kıyın ve pilavla harmanlayın.  

 

Not: Pilavı nemli bırakmamızın sebebi, hamurun içinde pişmeye devam edeceğinden, pilavın kurumamsını sağlamak.  

 

Birleştirmek için; 

-Kâseye yerleştirdiğiniz hamurun içerisine pilavı doldurun ve kenardan sarkan hamurları kâsenin üzerini örtecek şekilde kapatın.  

-Kâsenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın.   

-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 60 dakika üzeri kapalı bir şekilde 10 dakika folyoyu kaldırıp üzeri açık bir şekilde pişirin.  

-Tersyüz ederek servis edin.

Güncelleme: 23/11/2014 16:43:41
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.