21 Nisan Salı Tarifler

21 Nisan Salı Tarifler

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF KIYMALI POĞAÇA

HAMURU İÇİN:

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI YOĞURT

YARIM PAKET ERİMİŞ MARGARİN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

2 3 SU BARDAĞI UN (HAMURUN KIVAMINA GÖRE AZALTIP YA DA ÇOĞALTABİLİRSİNİZ)

İÇ HARCI İÇİN:

200 GR KIYMA

YARIM SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

KARABİBER

ÜZERİ İÇİN:

ÇÖREK OTU

YUMURTA SARISI

YAPILIŞI:

MARGARİN, SIVI YAĞ, YOĞURT, TUZ, KABARTMA TOZU VE UN İLE KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİN.HAMURU TEZGAHTA AÇIN VE BARDAK İLE KESEREK YUVARLAKLAR ÇIKARTIN.KIYMAYI İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDİN.BİRAZ BUZLUKTA SOĞUTTUKTAN SONRA KESTİĞİNİZ HAMURLARIN İÇİNE KOYUN VE RESİMDEKİ GİBİ ŞEKİL VEREREK KAPATIN YUMURTA SARISI SÜRÜN VE ÇÖREK OTU SERPİŞTİRİN. 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

 

GÖKHAN SERBEST BULGUR PİLAVI YATAĞINDA KRAL TACI 

 

3 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR

6 SU BARDAĞI KEMİK SUYU

100 GR TEREYAĞI

1 ADET SOĞAN

2 ADET SİVRİ BİBER

2 ADET DOMATES

KARABİBER – TUZ - NANE

2 PARÇA KUZU KEMİK 

 

YAPILIŞ :

KUZU KEMİKLERİMİZİ BİR TENCEREDE BİRAZ TEREYAĞI İLAVE EDİP KAYNATIYORUZ.TEREYAĞIMIZI ERİTİP SOĞANLARIMIZI UFAK UFAK DOĞRUYORUZ SİVRİ BİBERLERİMİZİ VE SONRA DOMATESLERİMİZİ İLAVE EDİP KAVURUYORUZ.BULGURUMUZU İLAVE EDİP ET SUYUMUZU İLAVE EDİP TUZUMUZU ATIP ÜZERİNİ KAPATIP SONRA SERVİS TABAĞIMIZA YATAK YAPIYORUZ.

 

KRAL TACI MALZEMELERİ:

 

1 BÜTÜN KUZU PİRZOLA (BÖLÜNMEMİŞ OLACAK)

7 DİŞ SARIMSAK

BİR AVUÇ ARPACIK SOĞAN

1 ÇORBA KÂSESİ ÇERİ DOMATESİ 

BİBERİYE 

DEFNE YAPRAĞI

1 TUTAM TAZE KEKİK

YETERİ KADAR SIVI YAĞ

YETERİ KADAR TUZ, TANE KARABİBER

TOZ KİŞNİŞ

ÇÖP ŞİŞ 

 

YAPILIŞ:

KASAPTAN BÜTÜN OLARAK PİRZOLAYI ALIYORUZPİRZOLANIN KEMİK ARALARINDAKİ ETLERİ SIYIRARAK AÇINPİRZOLANIN ÜZERİNE TUZU SERPİNPİRZOLAYI İKİ UCUNDAN TUTUN VE BİRLEŞTİRİN TAÇ ŞEKLİNE GETİRİNÇÖP ŞİŞLE UÇLAR AÇILMASIN DİYE TUTTURUNTAÇ ŞEKLİNİ VERDİĞİNİZ PİRZOLAYI FIRIN TEPSİSİNE KOYUNYANINA ARPACIK SOĞANLARI, SARIMSAKLARI, ÇERİ DOMATESLERİ, TUZU, KARABİBERİ, SIVI YAĞI KOYUN ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 200 DERECEDEKİ FIRINA KOYUP 30 DK PİŞİRİN ,KIZARINCA ÇIKARIN.

 

 

Gülsah Zambur PATLICAN ICINDE BULGUR PILAVI VE YANINDA PIRZOLA

MALZEMELER:

BULGUR PILAVI:

1 SU BARDAĞI BULGUR

1 TANE ORTA BOY SOĞAN

1 TANE KAPYA BİBER

4 BUYUK DİŞ SARIMSAK

1 KAŞIK DOMATES SALÇASI

1 SU BARDAĞI MISIR 

BAHARAT: TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, KIMYON, NANE

PATLICAN KIZARTMASI İÇİN:

3 ADET ORTA BÜYÜKLÜKTE PATLICAN (NE ÇOK İNCE NE ÇOK KALIN)

TEREYAĞI

TUZ

PİRZOLA;

3 ADET 4 KEMİKLİ PİRZOLA (BİRBİRİNDEN AYRILMAMIŞ)

1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI (HEPSİNİ KULLANMAYIN)

1 TANE SOĞAN

4 BÜYÜK DİŞ SARIMSAK

BAHARATLAR: TUZ, TAZE KEKİK, KARABİBER

DOMATES SOS:

1 TANE KEREVİZ SAPI

1 TANE HAVUÇ

1 TANE ORTA BOY SOĞAN

1 SU BARDAĞI PARÇA DOMATES KONSERVESİ

2 TANE DEFNE YAPRAĞI

4 DİŞ SARIMSAK

1 ÇAY BARDAĞI ET SUYU

1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

2 DAL TAZE KEKİK

KARABİBER, TUZ

YAPILIŞI:

ÖNCE PİRZOLALARI ZEYTİNYAĞI, SARIMSAK, SOĞAN VE BAHARATLARLA MARİNE EDİP KENARA KOYUN.DAHA SONRA BULGUR PİLAVI İÇİN SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI VE KIRMIZI BİBERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP TEREYAĞINDA KAVURUN. ARDINDAN BULGURU İLAVE EDİP GÜZELCE KAVURMAYA DEVAM EDİN. BULGURLARI KAVURDUKTAN SONRA SALÇAYI VE BAHARATLARI İLAVE EDİP BİRAZCIK DAHA KAVURUN. DAHA SONRA 2 SU BARDAĞI SICAK SUYUNU KATIP KISIK ATEŞTE BULGURUNU PİŞİRİN.

DOMATES SOSUN YAPILIŞI:

BÜTÜN SEBZELERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP TAVADA TEREYAĞIYLA BİRLİKTE KAVURUN. İYİCE KAVURDUKTAN SONRA DOMATES PARÇALARINI VE DEFNE YAPRAĞINI VE TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİP KAYNATMAYA DEVAM EDİN. SOS KIVAM ALDIKTAN SONRA ÜZERİNE 1 ÇAY BARDAĞI ET SUYUNU İLAVE EDİP KAYNATMAYA DEVAM EDİN. SOSUNUZ KIVAM ALDIKTAN SONRA İÇİNDEKİ SEBZELERİ SÜZÜP KALAN SOS SUYUNA SUYLA ACTIĞINIZ 1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTAYI EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN VE 10 DK DAHA KIVAM ALMASINI SAĞLADIKTAN SONRA ALTINI KAPATIP KENARA KOYUN.ETLERİ MÜHÜRLEDİĞİNİZ TAVADAKİ YAĞI DA DAHA SONRA SOSA İLAVE ETMEYİ UNUTMAYIN.

 

PIRZOLA’NIN YAPILISI:

MARİNE ETTİĞİNİZ PİRZOLALARI GRILL TAVADA 2 TARAFINI 4 DAKIKA KADAR MUHURLEYIP KENARA KOYUN. YEMEĞI SERVİS ETMENİZE 15 DAKİKA KALA PİRZOLALARI 10 DK 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.

 

PATLICANLARIN YAPILIŞI:

PATLICANLARI BÜTÜN OLARAK KIZGIN YAĞIN İÇİNE ATIP İÇİNİ İYİCE PİŞİRİN. İÇİ PİŞTİKTEN SONRA KENARA ALIP ORTASINI DIKKATLİ BİR ŞEKİLDE KESİN VE İÇİNE TEREYAĞI VE TUZU KARIŞTIRIN. BU İŞLEMİ DİKKATLİ YAPIN Kİ PATLICANLARINIZ YARILMASIN. İÇİNİ AÇTIĞINIZ PATLICANLARIN İÇİNE YAPTIĞINIZ BULGUR PİLAVINDAN KOYUN. PATLICANLAR SOĞUKSA SERVİS ETMEDEN ÖNCE FIRINDA ISITIN.

 

SERVİS:

SERVİS TABAĞINA ÖNCE GÜZELCE DOMATES SOSUNDAN KOYUN. ONUN ÜZERİNE KIZARTTIĞINIZ VE DAHA SONRA BULGUR PİLAVIYLA DOLDURDUĞUNUZ PATLICANDAN BIR TANE KOYUN. PATLICANIN KENARLARINA KARŞILIKLI OLARAK 2 PARÇA 4 KEMİKLİ PİRZOLANIZDAN KOYUN (KAFES GIBI)

 

 

MELİKE KÜL FIRINDA MERCİMEKLİ BULGUR

MALZEMELER

MERCİMEK İÇİN

2 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK

200 GR ÇOK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ KUŞBAŞI 

ET

1 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

SIVI YAĞ

TUZ

KARABİBER

KIRMIZI BİBER

BULGUR İÇİN

1-1.5 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR

½ SU BARDAĞI TEL ŞEHRİYE

1 SU BARDAĞI KIRMIZI ET SUYU

TEREYAĞI

SIVI YAĞ

TUZ

SUNUM İÇİN

YOĞURT 1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

KARIŞIK TURŞU 

MELİKE KÜL

MERCİMEK

 

MERCİMEKLER HAŞLANIR SÜZÜLÜR. ÇOK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SOĞANLAR SIVI YAĞDA PEMBELEŞENE KADAR KAVRULUR PEMBELEŞMEYE BAŞLADIĞINDA ETLER EKLENİR. SALÇASI VE BAHARATLARI EKLENİR AMA TUZ EKLENMEZ. ÜZERİNE 1-1.5 SU BARDAĞI SICAK SU VE HAŞLANMIŞ MERCİMEKLER EKLENİR 5 DAKİKA KAYNATTIKTAN SONRA İNDİRMEK ÜZEREYKEN TUZU KATILIR VE CAM FIRIN KABINA BOŞALTILIP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 220 DERECE FIRINA VERİLİR. SUYUNU ÇEKENE KADAR FIRINDA PİŞİRİLİR.BULGURTEREYAĞI GÜZELCE KIZDIRILIR  SIVI YAĞ EKLENİR KIZINCA ŞEHRİYELERİN RENGİ KAHVERENGİLEŞENE KADAR KAVRULUR. DAHA SONRA YIKANIP SÜZÜLMÜŞ BULGUR EKLENİR VE GÜZELCE KAVRULUR. BULGURLAR BİRBİRİNE YAPIŞMAYA BAŞLAYINCA BULGURUN 1 PARMAK KADAR ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR ET SUYU VE SICAK SU EKLENİR. (ET SUYUNUZUN TUZ DURUMUNA GÖRE İSTEĞİNİZ KADAR TUZ EKLEYİNİZ) ORTA ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN. ( HER BULGURUN SU KALDIRMA DURUMU FARKLIDIR BU YÜZDEN ARADA BULGURLARI KONTROL EDİP GEREKİRSE SICAK SU EKLEYEBİLİRSİNİZ)

 

SUNUM

PİLAV VE MERCİMEK PİŞTİKTEN SONRA TEREYAĞ İLE YAĞLADIĞINIZ YUVARLAK BİR KASENİN İÇİNE BULGUR PİLAVI KONUR ORTASI AÇILIR VE MERCİMEK DOLDURULUR ÜZERİNE TEKRAR BULGUR KONUR VE SIKIŞTIRILIR. 2-3 DK KADAR 200 DERELİK FIRINDA BEKLETİLİR VE SERVİS TABAĞI ÜZERİNE ÇEVRİLİR. YANINDA AYRAN VE TURŞU İLE SERVİS EDİLİR.

 

 

SALiH SADIKOĞLU TEPSİDE İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER:

3 SU BARDAĞI İNCE BULGUR

3 SU BARDAĞI SU

3 ORTA BOY PATATES

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 YEMEK KAŞIGI DOMATES SALÇASI

1 YUMURTA

2 ÇAY KAŞIGI KİMYON

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

250 GR BONFİLE

ÜZERİ VE ALTI İÇİN MALZEMELER:

1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

İÇ HARÇ

400 GR KIYMA

YARIM BARDAK ZEYTİNYAĞI

2 AVUÇ KIYILMIŞ CEVİZ

SOS İÇİN :

1 ADET SOĞAN

2 ADET DOMATES

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

TUZ ­ KARABİBER

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

MAYDANOZ

 

YAPILIŞI:

PATATESİ HAŞLAYIP RENDELEYİN. SOĞANI İNCE YEMEKLİK DOGRAYINMAYDANOZU İNCE KIYIN. BULGURU GENİŞ BİR KABA ALIN VE ÜZERİNE İKİBARDAK SICAK SU GEZDİRİN. AĞZI KAPALI 15 DK BEKLETİN. SONRA İÇİNEHAŞLANMIS PATATES DOMATES VE BİBER SALÇASINI YUMURTA VEBAHARATLARI ATIN. YUMUSAK BİR BULGUR HAMURU YAPIN.İÇ HARC İÇİN TAVADA 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTINYAGINI KIZDIRIN. KIYMAYI KOYUNVE BIRAZ KAVURUN ARDINDAN SOGANLARI EKLEYİN VE DEVAM EDİN. CEVİZ TUZVE KARABİBER EKLEYİP SOĞANLAR YMUMSAYIP KIYMA SUYUNU ÇEKİNCEYEKADAR KAVURUN. OCAKTAN ALIN MAYDONOZ EKLEYIP KARISTIRIN PİŞİRME KABINI TEREYAĞ VE ZEYTINYAGIN YARISIYLA YAĞLAYIN. BULGURKÖFTESINDEN PARCALAR AYIRIP AVUCUNUZLA YASSILAŞTIRARAK TEPSINIZEYERLEŞTİRİN. BU İŞLEMİ AVUCUNUZU ISLATARAK YAPIN. KABINIZDAKIBOŞLULARI KKAPTARAK KÖFTEYİ DÜZELTİN. ÜZERİNE İÇ HARCIN TAMAMINI YERLEŞTIRIN. KALAN BULGURU STREÇ FİLM ÜZERİNE KOYUN VE MERDANE İLEAÇIN. SONRA KIYMALARIN ÜZERİNİ KAPATIN. ÜSTÜNÜ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDEKESİN. KALAN TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞI GEZDİRİN. 200 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU BILDIRCIN

 

6 ORTA BOY

1 AD FIRIN(TAVUK) TORBASI

10 ADET SOYULMUŞ VAKUMLU ARPACIK SOGANI

8-10 ADET (ÇOK KÜÇÜK) BEBE PATATES

1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI 

1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK 

1 BÜYÜK KURU SOĞAN 

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

2 BARDAK BULGUR

1/2 TATLI KAŞIĞI KARABİBER 

1/2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN 

3,5 BARDAK SU

WORCHESTERSHIRE SOS 

 

HAZIRLANIŞI: 

ÖNCE FIRINI 180 DERECE ISITIN. ÖN HAZIRLIK OLARAK, BILDIRCINLARI ÜTÜLEYİP YIKAYIN. SOĞAN YEMEKLİK DOĞRA. KUŞÜZÜMÜNÜ AYIKLAYIP, ÜSTÜNÜ ÖRTECEK KADAR ILIK SUYA KOYUN. ORTA BOY BİR TENCEREYE 4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI KOYUP, ORTA ATEŞTE ERİTİN. YAĞ ERİR ERİMEZ PEMBELEŞMEYE BAŞLAYINCA BİR TEL SÜZGEÇTEN SÜZECEĞİNİZ BULGURU, AYNI ŞEKİLDE SÜZECEĞİNİZ KUŞÜZÜMÜNÜ, DOLMALIK FISTIĞI, TUZU, KARA BİBERİ VE TARÇINI İLAVE EDİN. SIK SIK KARIŞTIRARAK, 3-4 DAKİKA KAVURUN. TENCEREYE 1 BARDAK VA 1 PARMAK SU KATIP, AĞIR ATEŞTE, TAMAMEN PİŞİRME. TENCEREYİ OCAKTAN ALIP, AĞZINI KAPATARAK, HARCI DİNLENMEYE BIRAKIN. DOLMA İÇİNİ, ÇORBA KAŞIĞI İLE BILDIRCINLARA DOLDURUN. DOLDURULMUŞ BILDIRCINLARI UNLADIGIN FIRIN TORBASINA YERLEŞTİR. ARPACIK SOGAN VE KÜCÜK PATETESLERİDE KATIP, FIRINA SÜRÜN. 25-30 DAKİKA SONRA KABI FIRINDAN ALIN. BILDIRCIN DOLMALARINI SICAK OLARAK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ. 

 

KISIR

1 SU BARDAĞI KISIRLIK İNCE BULGUR

1 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI

1  YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

1 ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ

1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER

1 ÇAY KAŞIĞI KÖFTE BAHARATI

KARABİBER, AZ TUZ

1 ADET LİMON

ÜNAL TUTUCU

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 KAHVE FİNCANI NAR EKŞİSİ

6 ADET MARUL YAPRAĞI

4 SAP YEŞİL SOĞAN

1 DEMET MAYDANOZ

BULGUR SICAK SUDA ŞİŞİRİLİR. YEŞİLLİK HARİÇ MALZEMELER KARIŞTIRILIR.  YEŞİL SOGAN VE MAYDANOZ DOGRANIR. EN SON LİMON, NAR EKŞİSİ VE SIZMA YAG İLAVE EDİLİR. MARUL YAPRAKLARINDA SERVİS YAPILIR.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK YUNAN BULGUR

 

3 LİTRELİK GÜVEÇ

500 GR BULGUR

YARIM KEREVİZ

800 GR TAVUK BUT KEMİKSİZ

2 ADET PATLICAN

1 ADET KABAK

2 ADET HAVUÇ

2 BAŞ SOĞAN

4 DİŞ SARIMSAK

200 ML TAVUK SUYU

1 TUTAM TAZE NANE

1 TUTAM TAZE MAYDANOZ

1 TUTAM DEREOTU

TUZ

 

YAPILIŞI;

BÜTÜN MALZEMELERİ JÜLYEN BİR ŞEKİLDE DOĞRAYIP BULGURLA BERABER GÜVECE KOYUN. DAHA SONRA MALZEMELER HİZASINDA SU DOLDURUN VE 270 DERECELİK FIRINDA 45-50 DK PİŞİRİN. TAZE BAHARATLARI İNCE İNCE KIYIN VE FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA İÇİNE KOYARAK BİR KARIŞTIRIN VE SERVİS EDİN.

 

 

Güncelleme: 21/04/2015 14:41:32
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.