22 Ekim Çarşamba - Çikolata Bombası Tarifi

22 Ekim Çarşamba - Çikolata Bombası Tarifi

'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

Çikolata Bombası Tarifi


Çikolata Dolgusu için;

-Krema (150gr) 

-Bitter Çikolata (150gr)

-Antep Fıstığı (150gr) 

-Portakal kabuğu rendesi 

 

Pandispanya için;

-Yumurta (8 adet)

-Toz şeker (160gr)

-Portakal suyu (174 su bardağı) 

-Un (130gr)

-Portakal kabuğu rendesi

-Tuz

-Ayçiçek Yağı (1-2 yemek kaşığı kabı yağlamak için)

 

Krema için;

-Krema (250gr)

-Bitter Çikolata (125gr)

-Pudra şekeri (2 yemek kaşığı)

-Vanilya

 

Çikolata Dolgu Hazırlanışı:

*Kremayı kaynatın, ateşten alın.

*Çikolatayı ince kıyıp içinde eritin.

*Portakal kabuğu rendesini ilave edin.

*Soğuyunca fıstıkları ekleyin ve sertleşmeye bırakın 

 

Pandispanya Hazırlanışı

* 7 adet yumurta beyazını mikserde biraz tuz ile çırpın 

* Kar haline gelince derin bir kaba sıyırın ve buzdolabına kaldırın.

* Aynı mikser kabının içine 7 yumurta sarısını ve 1 bütün yumurtayı kırın 

* Üzerine toz şekeri ilave edin ve koyulaşıncaya kadar çırpın 

*Portakal suyu ve kabuğunu ekleyin 

* Unu ekleyin 

* Dolapta beklemekte olan yumurta karını ekleyin 

* Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın, üzerine ince bir tabaka ay çiçek yağı sürün ve hamuru üzerine yayın 

*160 derece Isıtılmış fırında pişirin

 

Şekillendirmesi:

* Yuvarlak bir kalıbı şeffaf mutfak folyosu ile kaplayın 

* Soğuyan hamurdan yemek tabağı büyüklüğünde bir yuvarlak kesin 

* Pasta dilimler gibi keserek üçgenler elde edin. Folyoladığınız kabı bu üçgenlerle kaplayın 

* 250 gr kemayı çırpın, pudra şekeri, kıyılmış çikolata ve vanilyayı ekleyin 

* Hazırladığınız kremayı kalınca bir tabaka halinde pandispanyanın üstünü kaplayın

* Dolapta sertleşmekte olan fıstıklı çikolata karışımı ile ortadaki boşluğu doldurun 

* Artan hamur parçaları ile kabın üzerini tamamen örtün.

* Sertleşmesi için pastayı buzlukta bekletin 

* Servis yapmadan önce üzerine kakao serpin.

Güncelleme: 05/11/2014 12:20:04
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.