23 Nisan Perşembe Tarifleri

23 Nisan Perşembe Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TATLI MİNİ BURGERLER

MALZEMELER:

125 GR UN

125 GR ERİMİŞ TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

2 YUMURTA

2 YEMEK KAŞIĞI SÜT

SUSAM

100 GR ERİMİŞ BİTTER ÇİKOLATA

2 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

1 YEMEK KAŞIĞI YEŞİL GIDA BOYASI

2 YEMEK KAŞIĞI SÜT

100 GR KREMA

50 GR PUDRA ŞEKERİ

SARI VE KIRMIZI GIDA BOYASI

YAPILIŞI:

ŞEKERİ VE YUMURTAYI KABARANA KADAR ÇIRPIN. YAĞI İLAVE EDİN, ÇIRPMAYA DEVAM 

EDİN. SÜT, UN, KABARTMA TOZUNU DA İLAVE EDİP GÜZELCE ÇIRPIN. 5 ADET MUFFİN 

KALIBINA DÖKÜN. ÜZERLERİNE SUSAM SERPİN VE KALAN HARCIN İÇİNE ÇİKOLATAYI 

YEDİREREK ÇIRPIN.

ÇİKOLATALI KARIŞIMI MİNİK KARE TEPSİYE DÖKÜN VE MUFFİNLERLE BİRLİKTE 200 DERECE 

FIRINDA PİŞİRİN.

KREMAYI MİKSERDE PUDRA ŞEKERİ İLE ÇIRPIN, İYİCE KABARTIN VE 2’YE AYIRIN. BİRİNE SARI 

BİRİNE KIRMIZI GIDA BOYASI EKLEYİP KARIŞTIRIN VE SIKMA TORBASINA ALIN.

HİNDİSTAN CEVİZİNE YEŞİL GIDA BOYASINI VE SÜTÜ EKLEYİP İYİCE YOĞURUN.

PİŞTİKTEN SONRA BUZLUKTA 3-4 DAKİKA SOĞUTUN. ÜSTE YAKIN KISMINDAN KESİN. 

ÇİKOLATALI HAMURDAN SU BARDAĞI İLE YUVARLAKLAR ÇIKARTIN VE KESTİĞİN KEKİN 

ARASINA KOYUN. ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİNİ KOYUN VE KAPAĞINI KAPATIN. 

RESİMDEKİ GİBİ SARI VE KIRMIZI KREMAYLA SÜSLEYİN VE SERVİS EDİN.

 

 

SALİH SADIKOĞLU

ISPANAKLI CUPCAKE

MALZEMELER:

3 ADET YUMURTA

1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

1 SU BARDAĞI ISPANAK PÜRESİ

1 PAKET VANİLYA

2.5 SU BARDAĞI UN

TUZ

1 ŞİŞE MADEN SUYU

SÜSLEMEK İÇİN :

2 YEMEK KAŞIĞI BAL

200 GR KURU KAYISI

100 GR CEVİZ İÇİ

50 GR YUVARLAK KÜÇÜK BİTTER ÇİKOLATA

10 ADET CUPCAKE İÇİN TIRTIKLI KAĞIT RENGARENK

YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSERLE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN. ISPANAK PÜRESİNİ

VE ZEYTİNYAĞINI İLAVE EDİN, ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. DAHA SONRA MİKSERİ

ÇIKARIP UNU, KABARTMA TOZUNU, VANİLYAYI EKELYİP SPATULA İLE

KARIŞTIRIN. CUPCAKE KALIPLARINDA PİŞİRİN (170 DERECEDE 30 DK). PİŞEN

KEKLERİN ÜZERİNE ÇIKINCA MADEN SUYU DÖKÜN VE PİŞMANİYE İLE KAPLAYIN.

ÇOCUK KOFTELERİ

YARIM PAKET SPHAGETTİ

200 GR KIYMA

1 ADET SOGAN

TUZ ­ KARABİBER

1 ADET SALATALIK

1 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER

1 SU BARDAĞI KETÇAP VE MAYONEZ

AYICIK POĞAÇA :

1 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI ZEYTINYAĞI

2 ADET YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜSTÜNE)

42 GR MAYA

12 GR TEREYAĞ

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

ALDIĞINCA UN

200 GR PEYNİR

YARIM SU BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ

TÜM SIVILARI BİR KAPTA ÇIRĞIN VE SONRA ALDIĞI KADAR UN EKLEYEREK

KULAK MEMESİ KIVAMINA GELENE KADAR YOĞURUN. YOĞRULAN HAMURDAN

BEZELER AYIRARAK, ELİNİZLE AÇARAK İÇİNE PEYNİR KOYUP TEPSİDE

ŞEKİLLENDİRİN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 180 DERECEDE 20 DK

PİŞİRİN.

 

 

MELİKE KÜL

TATLI TUZLU 23 NİSAN TABAĞI

KARDAN ADAM 

KÖFTE İÇİN

250 GR KIYMA

1 KÜÇÜK SOĞAN

YARIM SU BARDAĞI GALETA UNU

1 YUMURTA

TUZ ,KARABİBER, KEKİK

HAVUÇ

DOĞRANMIŞ SİYAH ZEYTİN

1 ADET KAPYA KIRMIZI BİBER

BİBERİYE

PÜRE İÇİN

4-5 TANE PATATES

1 SU BARDAĞI SÜT

MUSKAT 

KAŞAR PEYNİR

1-1.5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

MELİKE KÜL

YAPILIŞI

KIYMA VE DİĞER MALZEMELER İLE KÖFTE YAPILIR BİR BÜYÜK BİR KÜÇÜK OLACAK ŞEKİLDE 

YUVARLAK KÖFTELER HAZIRLANIR YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE KOYULUR 200 DERECE 

FIRINDA PİŞİRİLİR. BU ARADA PATATES PÜRESİ HAZIRLANIR AMA BİRAZ SERT KIVAMLI 

OLMASI LAZIM. PATATES PÜRESİNDEN YUVARLAK KALIP İLE İNCE BİR KALIP ÇIKARTILIR 

FIRINDAN ÇIKAN VE SOĞUYAN KÖFTELER PÜRE İLE KAPLANIR ÜST ÜSTE KONUR. SİYAH 

ZEYTİN İLE GÖZLER VE DÜĞMELER, HAVUÇ İLE BURUN, SICAK SUDA YUMUŞATILMIŞ KAPYA 

BİBERDEN ŞAPKA VE ATKI YAPILIR. BİBERİYE İLE KOLLAR YAPILIR.

BAYKUŞ KURABİYESİ

1 YUMURTA

100 GR TEREYAĞ

100 GR ZEYTİN YAĞ

2 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER (T. KAHVESİ)

1 PAKET VANİLYA

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN ELİNİZE YAPIŞMAYACAK KADAR KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR 

OLMALI

DAMLA ÇİKOLATA

TUZSUZ BADEM

YAPILIŞI

TÜM MALZEMELER YOĞURULUR MERDANE İLE AÇILIR YUVARLAK KALIPLAR ÇIKARILIR. DAHA 

SONRA DAHA KÜÇÜK BİR YUVARLAK İLE (SU ŞİŞESİ KAPAĞI VS) KALIPLAR ÇIKARTILIR. 

YAPTIĞIMIZ BÜYÜK YUVARLAĞIN ÜZERİNE GÖZ GİBİ YAN YANA KOYULUR VE ORTASINA 

DAMLA ÇİKOLATAYLA BASTIRILARAK GÖZLER OLUŞTURULUR. BOYUNA İKİYE KESTİĞİMİZ 

BADEMLERLE BURUN ŞEKLİ VERİLİR. EN ALTINA ÇATAL YARDIMIYLA AYAKLARIN ŞEKLİ VERİLİR 

VE YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİP 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 10-15 DK PİŞİRİLİR.

 

 

ÜNAL TUTUCU

23 NİSAN KONSEPTİ

İÇİ MARSMALOVLU BİSKÜVİ

250 GR. ERİMİŞ TEREYAĞ

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ (100 GR)

2 YUMURTA SARISI

2 YUMURTA BEYAZI

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

3,5 – 4 SU BARDAĞI UN

MARSHMALLOW

2 ADET YUMURTA BEYAZI

1 FİSKE TUZ

1 FİSKE KABARTMA TOZU

160 GR TOZ ŞEKER (1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK)

160 GR. SU (1 SU BARDAĞINDAN 1,5 PARMAK EKSİK)

MARSMALOV YAPIMI

ŞEKERİ VE SUYU TENCEREYE KOYUP TAMAMEN ERİYENE LADAR ARADA 

KARIŞTIRALIM VE KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 6 DAKIKA SONRA OCAKTAN ALALIM.

2 YUM BEYAZINI 1 FİSKE TUZ VE KAB. TOZU İLE KAR HALİNE GELENE KADAR CIRP. 

SICAK ŞERBETİ AZAR AZAR İLAVE EDİP 3-4 DAKIKA  CIRP. BUZLUKTA BEKLESİN 

(NORMAKDE BUZDOLABI RAFINDA 2-3 SAAT BEKLEYECEK.

BİSKÜVİ YAPIMI

UN HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIR VE UNU AZAR AZAR İLAVE EDEREK KULAK 

MEMESİ KIVAMINDAN BİRAZ DAHA SERT HAMUR YAPILIR.

MERDANEYLE YAĞLI KAGIT ÜZERİNDE YARIM CM. KALINLIGINDA AÇILIR VE SU 

BARDAGIYLA KESİLİP KÜRDANLA DELIKLER ACILIR.

200 DERECE FIRINDA HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİR.

ÇİKOLATA SOSU

ÇİKOLATAYI BENMARİ USÜLÜ ERİTELİM YETERINCE AKIŞKAN DEGILSE AZ SIVIYAG 

İLAVE EDELİM.

MARSMALOVU SIKMA TORBASIYLA BİSKÜVİNİN ARASINA SIKIP ÜZERİNE DİGER 

BİSKÜVİYİ KAPATALIM. ÇİKOLATA SOSUNA BATIRIP KAŞIK YARDIMIYLA YAGLI KAGIT 

ÜZERİNE ALALIM. BUZDOLABINDA IYICE DONSUN.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

VİŞNELİ MUFFİN

2 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI SÜT

3 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI DONUK VİŞNE

1 PK KABARTMA TOZU

1 PK VANİLYA

1/2 SU BARDAĞI AYÇİÇEĞİ YAĞI

½ LİMON KABUĞU RENDESİ

2-3 KAŞIK PUDRA ŞEKERİ (VİŞNELERİ HARMANLAMAK İÇİN)

MAVi, SİYAH ,TEN RENGİ, KIRMIZI, SARI , TURUNCU, PEMBE, BEYAZ, YEŞİL, GRİ ŞEKER 

HAMURU

FIRINI 180 DERECEYE AYARLAYIN.

BİR KAPTA YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜK KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.

AYÇİÇEĞİ YAĞI VE SÜTÜ DE EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

BAŞKA BİR KAPTA UN, KABARTMA TOZU, VANİLYA VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ 

HARMANLAYIN.

BU İKİ KARIŞIMI BİRBİRİNE YEDİRİN.

PUDRA ŞEKERİNİN İÇİNE VİŞNELERİMİZİ KOYUP GÜZELCE HARMANLIYORUZ VE VİŞNELERİ DE 

KEK HARCIMIZIN İÇİNE EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.

KARIŞIMI 10 ADET MUFFİN KABINA BÖLÜŞTÜRÜP FIRINA ATIYORUZ.

180 DERECEDE 20-25 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

SÜSLEME İÇİN ŞEKER HAMURLARIYLA SÜRREALİST BİR ÇALIŞMA YAPIN. KİME BENZETMEK 

İSTİYORSANIZ ŞEKER HAMURLARINIZA BUNU YANSITIN, AFİYET OLSUN.

 

 

GÖKHAN SERBEST

MEYVELİ MİNİ TARTOLET

 

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI UN

100 GRAM TEREYAĞI

1 YUMURTA

2 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

1 TUTAM TARÇIN

1 LİMON RENDESİ

KREMASI İÇİN:

1,5 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇORBA KAŞIĞI UN

1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

1 ÇORBA KAŞIĞI KÖPÜRTÜLMÜŞ ŞANTİ

ÜZERİ İÇİN:

200 GR BÖĞÜRTLEN

200 GR ÇİLEK

2 ADET MUZ

2 ADET KİVİ

 

YAPILIŞI

KREMASI İÇİN, SÜTÜ TENCEREYE DÖKÜN. UNU, NİŞASTAYI, TOZ ŞEKERİ VE VANİLYAYI İLAVE 

EDİN. ÇIRPMA TELİYLE KARIŞTIRARAK KREMAYI PİŞİRİN. KIVAMI KOYULAŞIP KAYNAMAYA 

BAŞLAYINCA ALTINI KAPATIN.

HAMURU İÇİN, UNU KARIŞTIRMA KABINA ALIN. PUDRA ŞEKERİNİ VE KABARTMA TOZUNU 

EKLEDİKTEN SONRA HARMANLAYIN. DAHA SONRA ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIN. ORTAYA ODA 

SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ OLAN TEREYAĞINI KOYUN. ÜZERİNE YUMURTAYI KIRIN. 

ORTADAKİ SIVILARI KARIŞTIRIN VE KENARDAN UN ALARAK HAMURU YOĞURUN.

TARTOLET KALIPLARINI YAĞLAYIN VE İÇLERİNE BİRER PARÇA TART HAMURUNDAN KOYUN. 

HAMURUN İÇİNE BASTIRARAK KALIBIN ŞEKLİNİ ALMASINI SAĞLAYIN. İÇLERİNİ DE BOŞ 

BIRAKIN. DAHA SONRA FIRIN TEPSİSİNE DİZİN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK 

FIRINDA PİŞİRİN.

KREMA SOĞUYUNCA İÇİNE KREM ŞANTİYİ KOYUN VE MİKSERLE ÇIRPIN. ELDE ETTİĞİNİZ 

KREMAYI, KREMŞANTİ TORBASINA DOLDURUN. HAMURLARIN ÜZERİNE SIKIN. ÜZERLERİNİ 

DOĞRANMIŞ MEYVELERLE SÜSLEYEREK SERVİS EDİN.

Güncelleme: 24/04/2015 14:06:42
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.