23 Şubat Pazartesi Yayını Tarifleri

23 Şubat Pazartesi Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: RENKLİ UN KURABİYESİ

 

125 GR MARGARİN ODA SICAKLIĞINDA

4 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

4 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

2 – 3 YEMEK KAŞIĞI RENKLİ ŞEKERLER

 MARGARİN VE PUDRA ŞEKERİNİ İYİCE ÇIRPIN 

 SIVIYAĞI EKLEYİP KABARANA KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

 NİŞASTA,UN VE VANİLYAYI ELEYİN VE BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE YOĞURUN.

 STREÇ FİLM ARASINDA HAMURUNUZU 1.5 2 CM KALINLIĞINDA AÇIN VE  2 KÜP ŞEKER BÜYÜKLÜĞÜNDE KARE ŞEKLİNDE KESİN 160 DERECE FIRINDA RENGİNİ 

DÖNDÜRMEDEN PİŞİRİN VE SERVİS EDİN.

NOT: HAMURUNUZ KENDİNİ TOPLAMIYOR İSE BİRAZ SIVIYAĞ EKLEYEREK YOĞURABİLİRSİNİZ. ÇOK CIVIK OLUR İSE BİRAZ UN İLE TOPARLAYABİLİRSİNİZ.

 

 

ASLIHAN SEÇKİN FIRIN POŞETİNDE KUZU İNCİK TARİFİ

 

4 ADET KUZU İNCİK

YARIM POŞET ARPACIK SOĞANI

350 GRAM MÜRDÜM ERİĞİ

200 GRAM SAF NAR EKŞİSİ

DEĞİRMEN KARABİBER

TATLI TOZ KIRMIZI BİBER

TUZ

YAPILIŞI:

 

DERİN BİR KABIN İÇİNE İNCİKLERİ KOYARAK NAR EKŞİSİ, TATLI TOZ KIRMIZI BİBER, KARABİBER VE TUZU EKLEYİN. BU KARIŞIMI KUZU ETİNE İYİCE YEDİREREK KARIŞTIRIN. MÜRDÜM ERİKLERİ VE ARPACIK SOĞANLARI EKLEYİP KARIŞTIRIN. TÜM SOSU İLE MALZEMELERİN TÜMÜNÜ FIRIN TORBASINA DOLDURUN. POŞETİN AĞZINI DÜĞÜMLEYİP KAPATIN. POŞETE 2-3 DELİK ACIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECEDE 1 SAAT 15 DK PİŞİRİN.

 

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN FIRIN POŞETİNDE KUZU İNCİK TARİFİ

 

MALZEMELER

1 KİLO KUZU İNCİK (SİNİRLERINDEN TEMİZLENMİŞ)

3 BÜYÜK DİŞ SARIMSAK

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER

YARIM ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ TOHUMU (ÇEKİLMİŞ)

30 GR ŞEKER

15 GR TUZ

2 ÇAY KAŞIGI KURU KEKİK

1 ADET ORTA BOY SOĞAN

3-4 DAL TAZE KEKİK

YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

MARİNASYON YAPILIŞI;

3 ADET SARIMSAGI DÖVÜN. 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON, 1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER, 30 GR ŞEKER, 15 GR TUZ, YARIM ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ TOHUMU, 2 ÇAY KAŞIĞI KURU KEKİK, YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBERİ BİR KABA ALIN. KUZU İNCİKLERİNİ İYİCE BU KARIŞIMLA OVALAYIN. ÜZERİNE STREÇ GEÇİRİN VE BEKLETİN. TERCİHEN NE KADAR UZUN BEKLETİLİRSE O KADAR YUMUŞAK OLUR. (EN FAZLA BİR GÜN, EN AZ İKİ SAAT BEKLETİLMELİ)

 

FIRINDA PİŞME SÜRECİ;

FIRIN POŞETİNİN İÇİNE MARİNE ETTİĞİNİZ KUZU İNCİKLERİ YERLEŞTİRİN. 200 GR ARPACIK SOĞAN, 150 GR MÜRDÜM ERİĞİ, 50 GR SAF NAR EKŞİSİYLE FIRIN POŞETİNE KOYUN. TEPSİYE YAĞLI KAĞIDI YERLEŞTİRDİKTEN SONRA; ÜZERİNE FIRIN POŞETİNİ KOYUP 2-3 DELİK AÇIN. 200 DERECEDE 1 SAAT PİŞİRİN.

 

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ FIRINDA TAVUK DOLMA TARİFİ

 

MALZEMELER:

1 BÜTÜN TAVUK

2 LİMON

3 DİŞ SARIMSAK

2 DAL BİBERİYE

3 DAL TAZE KEKİK

4 DAL ADA YAPRAĞI

3 DAL FESLEĞEN

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ 

KARABİBER

İÇİ İÇİN:

2 BARDAK PİRİNÇ

200 GR. PİŞMİŞ KESTANE 

100 GR. KUŞ ÜZÜMÜ

100 GR. DOLMALIK FISTIK

100 GR. KURU KAYISI

100 GR. TEREYAĞI

1 DEMET DEREOTU

1 BÜYÜK SOĞAN

1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

2 BARDAK SU

TUZ-KARABİBER

 

YAPILIŞI;

İÇİ İÇİN; KESTANELER PİŞİRİN. DİĞER YANDA DOLMALIK FISTIKLARI KAVURUN VE TEREYAĞINI EKLEYİN. SONRASINDA İNCE DOĞRADIĞINIZ SOĞANLARI EKLEYİN VE KAVURUN. KUŞ ÜZÜMLERİNİ VE KAYISILARI İLAVE EDİN DAHA SONRASINDA ISLATTIĞINIZ PİRİNÇLERİ İLAVE EDEREK KAVURUN. KAVURDUKTAN SONRA KESTANE, TARÇIN VE ZENCEFİLİ İLAVE EDİN. 2 SU BARDAĞI SU KOYUP PİŞİRİN.TAVUK İÇİN 4 KAŞIK TEREYAĞINI İNCE İNCE DOĞRADIĞINIZ FESLEĞEN, ADA YAPRAĞI, TAZE KEKİK VE BİBERİYEYİ, SARIMSAĞI KARIŞTIRIN. TAVUĞUN DERİSİNİN ALTINDAN TÜM KISIMLARA YAYIN. TAVUĞUN İÇİNİ KISMEN PİŞMİŞ İÇLE DOLDURUN. TAVUĞU BAĞLAYIN VE TORBASINA KOYUN. 200 DERECE FIRINDA 70 DK. PİŞİRİN.

 

 

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK FIRINDA KRAL TACI TARİFİ

 

BÜTÜN KABURGA KUZU ( MİNİMUM 10 KALEM PİRZOLA ÇIKMALI. ELLETMİYORUZ KOMPLE KABURGAYI İSTİYORUZ)

3-4 ADET TAZESİNDEN PATATES

10 ADET FRENK SOĞANI 

6-8 ADET ARDIÇ TOHUMU 

2-3 DAL TAZE KEKİK 

2 DAL BİBERİYE 

2-3 ADET DEFNE YAPRAĞI 

4-5 DİŞ SARIMSAK 

TEREYAĞI

10 ML TÜRÜF YAĞI 

3 ADET BÜYÜKÇE HAVUÇ (ORTA BOYSA 4-5 ADET) 

150-200 ML ÇİĞ KREMA

K. BİBER

TUZ

FIRIN POŞETİ

ROKA PESTO;

ROKA YARIM DEMET

1 PAKET FESLEĞEN

DOLMA FISTIK 20 GRAM

ZEYTİNYAĞI

50 GR PARMESAN TOZ

 

YAPILIŞI

KABURGAMIZI TEMİZLİYORUZ YAĞLARININ BİR KISMINI ALIYORUZ AMA ATMIYORUZ. SARIMSAĞI MİNCE EDİP KABURGAMIZA BULUYORUZ. PATATESLERİ SOYUYORUZ. HAVUÇLARI TEMİZLİYORUZ. MİRE POİX DOĞRAYIP POŞETE GÖNDERİYORUZ. BU ARADA FIRIN POŞETİ MÜMKÜNSE EN BÜYÜĞÜNDEN OLMALI.KABURGAMIZI 2 YE BÖLÜYORUZ HOOP POŞETE ALIYORUZ.  AZ TEREYAĞINI ERİTİP TÜM BAHARATGİLLERİMİZİ AZCIK ÇEVİRİYORUZ. HOP ONLARDA POŞETE.AĞZINI BAĞLAYIP ÜSTÜNE KÜRDANLA DELİKLER AÇIYORUZ. ÇOCUK NEFES ALSIN. ÖNCE 200 DERECEDE YARIM SAAT SONRA 180 DE YARIM SAAT PİŞTİĞİNDEN EMİN OLANA DEK FIRINDA UNUTUYORUZ.ÜRÜN PİŞTİĞİNDE PATATESLERİ VE HAVUÇLARI ALIYORUZ. AYRI AYRI RONDOLAYIP PÜRE HALİNE GETİRİYORUZ. AZCIK KREME İLE PATATESLERİ BULUŞTURUYORUZ. ÜSTÜNE İNCE KIYIM FRENK SOĞANI AZCIK TÜRÜF YAĞI VE AZCIK TEREYAĞINI ATIP HAFİF CIVIKÇA BİR PATATES PÜRESİ YAPIYORUZ.HAVUÇLARI İÇİNDE AYNI YÖNTEMİ UYGULAYIP TUZ KARABİBER VE KREME ÜÇLMESİ İLE GÜZEL BİR PÜRE YAPIYORUZ. TABAĞIMIZIN ALTINA PÜRELERİMİZ İLE SÜSLÜYOYORUZ. TAÇLARIMIZI İÇ İÇE GEÇİRİP SUNUYORUZ. ÜSTÜNE ROKA PESTO ATTIRIYORUZ. SALAŞ BİR ŞEKİLDE SOSLAYIP SERVİS EDİYORUZ.

 

 

 

OKAN KARADENİZ TEREYAĞLI MİNEKOP

 

1,8 KG MİNEKOP

2 ADET LİMON 

200 GR TEREYAĞI 

1 ADET LİMON OTU 

2 DİŞ SARIMSAK

2 DAL LİMON KEKİĞİ

1 ADET HAVLICAN 

1 ADET BOK CHOY (ÇİN MARULU)

TUZ

KARABİBER

 

YAPILIŞI;

ÖNCELİKLE BALIKLARIMIZI AYIKLIYORUZ ARDINDAN FIRIN POŞETİNİN İÇİNE BALIKLARIMIZI YERLEŞTİRİP ÜZERİNE TUZ, KARABİBER, LİMON OTU, LİMON KEKİĞİ, SARIMSAK, HAVLICAN VE TEREYAĞLARI KÜP KÜP KESİP POŞETİN İÇİNE EKLİYORUZ. 180 DERECEDE 20-25 DK PİŞİRİYORUZ. BİR YANDAN BOK CHOYLARIMIZI SUDA HAŞLAYIP TABAĞIN ALTINA DİZİYORUZ. FIRINDAN ALDIĞIMIZ BALIKLARI BU TABAĞA, BOK CHOYLARIN ÜZERİNE DİZİP SERVİS EDİYORUZ.

 

 

 

UFUK NALBANT FIRINDA POŞET TAVUK TARİFİ

 

MALZEMELER:

2 ADET FIRIN POŞETİ

750 GR TAVUK KALÇA

10-15 ADET ARPACIK SOĞANI

2 ADET PATATES

2 ADET HAVUÇ

2-3 ADET TATLI KAPYA BİBERİ

2-3 ADET ÇARLİSTON BİBERİ

1 ADET KABAK

1 ADET PATLICAN

SOSU İÇİN:

1 YEMEK KAŞIĞI YUMUŞAK TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

1/2 LIMONUN SUYU

3 DIŞ SARIMSAK

2-3 DAL TAZE KEKIK

250 GRAM ARPACIK SOĞAN

1 AVUÇ TAZE KARABIBER

PAPRİKA

TUZ

PEYNİR SOSU İÇİN:

750 GR YAĞLI KEÇİ PEYNİRİ 

2 ÇORBA KAŞIĞI HARDAL

2-3 DİŞ SARIMSAK

KREP İÇİN:

2 BARDAK SÜT

1 BARDAK UN

2 YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

SOSUN YAPILIŞI:

• ÖNCE SARIMSAKLARI EZİN. KEKİĞİ İNCE KIYIN. SONRA BİR KASEDE TEREYAĞINI, LİMON SUYUNU, HARDALI, SARIMSAĞI, TAZE KEKİĞİ, PAPRİKA, TAZE KARABİBERLERİ VE TUZU KARIŞTIRIN.

• BU KARIŞIMA TAVUKLARI BULAYIN.

• HAVUÇ, PATATES, KABAK VE PATLICANI DOĞRADIKTAN SONRA BAŞKA BİR FIRIN POŞETİNE KOYUN.

• HAZIRLADIĞINIZ SOSUN BIR KISMINI SEBZELERİN OLDUĞU POŞETE, BİR KISMINI DA TAVUKLARIN OLDUĞU POŞETE KOYUN. 

• FIRIN POŞETLERİNİN ÜSTÜNÜ DELEREK FIRINA VERİN. 

• 180-200 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 1 - 1,5 SAAT PİŞECEK.

 

KREP YAPILIŞI:

• UN VE SÜTÜ HİÇ TOPAK KALMAYANA KADAR İYİCE ÇIRPIN. YUMURTALARI EKLEYİN BİRAZ DAHA ÇIRPIN. KEK HAMURUNDAN DAHA AKICI BIR KIVAMDA HAMUR EDIN.

• TAVAYI YAĞLAYIP İNCE BIR TABAKA HALİNDE DÖKÜP KIZARTIN. 

• FIRINDAN ÇIKAN TAVUKLARI KREBİN İÇİNDE SERVİS EDİN.

 

 

 

 

 

 

Güncelleme: 23/02/2015 15:44:22
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.