24 Şubat Salı Yayını Tarifleri

24 Şubat Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: KAŞARLI PATLICAN DİLİMLERİ

 

MALZEMELER

1 ADET TOPAN PATLICAN

3 ADET DOMATES

1 ADET TAZE SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

TAZE FESLEĞEN

6 – 8 ADET KURUTULMUŞ DOMATES

MAYDANOZ

RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

TAZE KEKİK

ZEYTİNYAĞI

TUZ

KARABİBER

 

HAZIRLANIŞI:

PATLICANLARI 1,5 - 2 CM KALINLIĞINDA HALKA ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.DOMATESİN İÇ ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTIP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN.TAZE SOĞAN, SARIMSAK, FESLEĞEN, KURU DOMATES VE  MAYDANOZLARI DA  AYNI ŞEKİLDE DOĞRAYIN.

 

ZEYTİNYAĞI, TUZ, KARABİBER VE TAZE KEKİK İLE BAHARATLANDIRIN.PATLICANLARI GÜZELCE YAĞLAYIN TUZ, KARABİBER VE KEKİK İLE BAHARATLANDIRIN.FIRIN TEPSİSİNE DİZİN VE ÜZERİNE HARÇTAN YETERİ KADAR KOYUN 200 DERECE FIRINDA ÖN PİŞİRME YAPIN.YETERİ KADAR PİŞTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE FIRINDAN ÇIKARIN VE KAŞAR PEYNİRİNİ KOYUN VE TEKRAR ÜZERİ KIZARANA KADAR FIRINA ATIN.

 

NOT: KAŞARLARI ÇOK YAYMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN VE PATLICANLARINIZI ÇOK İYİ YAĞLAYIN!

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN PORTAKALLI CHEESECAKE TARİFİ

 

 

3 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ

150 GR TEREYAĞI

 

DOLGUSU İÇİN:

4 YUMURTA

1 SU BARDAĞINDAN FAZLA TOZ ŞEKER

500 GRAM LABNE PEYNİRİ

1 PAKET KREMA

10 GRAM VANİLYA

1 ÇORBA KAŞIĞI UN

 

SOS İÇİN:

2 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU

2 SU BARDAĞI MANDALİNA SUYU 

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

3 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA

 

YAPILIŞI:

BİSKÜVİLERİ DOĞRAYICIDAN GEÇİREREK TOZ HALİNE GETİRİN. TOZ BİSKÜVİYİ BÜYÜK KASEYE KOYUN. TEREYAĞINI ERİTİN. MİNİK TART KALIPLARINA YAĞLI KAĞIT KOYUN VE KENARLARINI ERİTTİĞİNİZ TEREYAĞI İLE AZ YAĞLAYIN. TEREYAĞI İLE BİSKÜVİYİ KARIŞTIRIN, YEDİRİN. 

 

KALIBA KOYUN, İYİCE BASTIRIN. AYRI BİR KARIŞTIRMA KABINA LABNEYİ KOYUN. YUMURTALARI KIRIN VE TOZ ŞEKERİ KOYUN, ÇIRPMA TELİ İLE KARIŞTIRIN. BU KARIŞIMI DA TABANINI ÜSTÜNE PAYLAŞTIRIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

SOSU İÇİN; PORTAKAL VE MANDALİNA SUYUNU TENCEREYE ALIN. NİŞASTA VE TOZ ŞEKERİ KOYUP ÇIRPIN. HIZLICA KARIŞTIRIP OCAK ÜSTÜNE ALIN. ARA ARA KARIŞTIRIP PİŞİRİN. SOSUN KIVAMI KOYULAŞIP KAYNAYINCA OCAKTAN ALIN. PİŞMİŞ, SOĞUMUŞ KEKİN ÜSTÜNE DÖKÜN VE SOĞUTUN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN BALKABAKLI – BEYAZ ÇİKOLATALI MİNİ CHEESECAKE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

TABANI İÇİN:

 2 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ

 1 PAKET FINDIKLI BİSKÜVİ

 55 GRAM TOZ BADEM

 1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

 50 GRAM TEREYAĞI (ERİTİLMİŞ)

 

HARCI İÇİN: 

ÖNEMLİ NOT: HARCIN İPEKSİ BİR KIVAMDA OLMASI İÇİN İÇİNE GİRECEK BÜTÜN MALZEMELERİN ODA SICAKLIĞINDA OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN.

 400 GRAM LABNE PEYNİRİ

 1/2 SU BARDAĞINDAN BİRAZ DAHA AZ (100 ML)  KREMA

 1/2 SU BARDAĞI (100 GRAM) ŞEKER

 2 ADET YUMURTA

 1/2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

 2 ADET LİMONUN KABUĞU (İNCE RENDELENMİŞ)

 1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU

 250 GR BALKABAĞI

 2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

 BEYAZ ÇİKOLATA GANAJ

 

YAPILIŞI

1. FIRINI ÖNCEDEN 160 DERECEDE ISITMAYA BAŞLAYIN.

2. 12 ADETLİK MUFFİN KALIBINA MUFFİN KAĞIT KAPLARI DİZİP BİR KENARA AYIRIN.

3. KURABİYELERİ UNUFAK EDİP (BEN BİR POŞETE KOYUP ÜZERİNDEN OKLAVAYLA GEÇEREK EZİYORUM) TOZ BADEM, ŞEKER VE ERİTİLMİŞ TEREYAĞI İLE KARIŞTIRIN (EĞER TOZ BADEMİNİZ YOKSA ONUN YERİNE YİNE KURABİYE KULLANABİLİRSİNİZ) VE 12 ADET MUFFİN KAĞIT KAPLARA PAY EDİP (MUFFİN BAŞINA DOLU DOLU BİRER ÇORBA KAŞIĞI) TABANINA İYİCE BASTIRIN. TABANA EKLEDİĞİMİZ ERİMİŞ TEREYAĞININ TEKRAR DONABİLMESİ İÇİN MUFFİN TEPSİSİNİ BUZLUĞA KALDIRIP SOĞUMAYA BIRAKIN.

4. O SIRADA BİR KARIŞTIRMA KABINDA LABNE, KREMA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN. ARALARDA TAMAMEN HARCA YEDİRECEK ŞEKİLDE ÇIRPMAK SURETİYLE SIRASIYLA YUMURTALARI, VANİLYAYI, LİMON SUYUNU VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ EKLEYİN VE ÇIRPIN.

5. MUFFİN TEPSİSİNİ BUZLUKTAN ÇIKARIP KURABİYE TABANLARININ ÜZERİNE HARCI PAYLAŞTIRIN. FIRINA GİRMEDEN ÖNCE İÇİNE ÜÇER TANE KARADUT (VEYA HANGİ MEYVEYİ KULLANIYORSANIZ) GÖMECEĞİMİZ İÇİN TEPELEME DOLDURMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN (YAKLAŞIK YARIM SANTİM BOŞLUK YETERLİ OLACAKTIR). 

6. KREMANIZIN İÇİNE BEYAZ ÇİKOLATA GANAJI KARIŞTIRIN. BÖYLECE KABAĞIN SEZEMSİ TADINI KIRMIŞ OLACAKSINIZ.

7. MUFFİNLERİ ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 160 DERECEDE 25-30 DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA FIRINDAN ÇIKARTIN, ODA SICAKLIĞINA GELDİKTEN SONRA DA SERVİS TEPSİSİNE YERLEŞTİRİP BUZDOLABINDA EN AZ 2 SAAT SOĞUMAYA BIRAKIN.

8. SOĞUMUŞ CHEESECAKELERİN ÜZERİNİ BEYAZ ÇİKOLATA İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN FRAMBUAZLI BEYAZ ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ

 

 

TABANI İÇİN,

 1 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ

 50 GRAM ERİTİLMİŞ TEREYAĞ

 

    PEYNİR KREMASI İÇİN,

 1 PAKET LABNE PEYNİR (200 GRAM)

 1 SU BARDAĞI YOĞURT

 2 ADET YUMURTA

 2 YEMEK KAŞIĞI UN

 1 LİMON KABUĞU RENDESİ

 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

 BEYAZ ÇİKOLATA

 

  FRAMBUAZ SOSU İÇİN,

 50 GRAM TEREYAĞI

 1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

 1 YUMURTA

 1 ÇAY KAŞIĞI LİMON KABUĞU RENDESİ

 2 YEMEK KAŞIĞI FRAMBUAZ SUYU

 200 GR BEYAZ ÇİKOLATA

 200 GR DONDURULMUŞ FRAMBUAZ

 

YAPILIŞI;

YULAFLI BİSKÜVİYİ KIRIP YAĞ İLE KARIŞTIRIP KAPLARA YAYIN, DERİN DONDURUCUDA BEKLETİN. AYRI BİR KAPTA YOĞURT VE PEYNİRİ KARIŞTIRIN. SONRASINDA YUMURTALARI TEK TEK İLAVE EDİN. VANİLYA VE UNU KARIŞTIRIN VE DİĞER MALZEMELERLE BERABER KREMANIZI OLUŞTURUN. KREMA VE ERİTTİĞİNİZ ÇİKOLATAYI DA İLAVE EDİN VE BİSKÜVİ KAPLARINIZA BU KARIŞIMI DA İLAVE EDEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 30 DK PİŞİRİN. SOSU İÇİN; FRAMBUAZ, LİMON SUYU, ŞEKER VE VANİLYAYI BİR TAŞIM KAYNATIN VE SUDA ERİTTİĞİNİZ NİŞASTAYI İLAVE EDİN, SOĞUTUN. FIRINDAN ALDIĞINIZ KEKLERİNİZ SOĞUYUNCA SOSU DA EKLEYİN VE TERCİHEN 1 GÜN DOLAPTA BEKLETİN.

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN MİNİ MİNİ 1’LER ÇALIŞKAN CHEESECAKELER TARİFİ

 

 

ALTI İÇİN;

100 GRAM TEREYAĞI

1 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ

 

KREMAMSI YAPI İÇİN;

500 GRAM KREM PEYNİR

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

50 GRAM KREMA

VANİLİN

6 YUMURTA

90 GRAM UN

 

SOS İÇİN;

250 ML PORTAKAL SUYU 

YARIM SU BARDAĞI ŞEKER

2 ÇAY KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

 

SÜSLER İÇİN

SİYAH ÜZÜM

BEKTAŞİ ÜZÜM

FRENK ÜZÜMÜ

MANDALİNA

 

YAPIMI;

TEREYAĞI VE BİSKÜVİYİ RONDODAN GEÇİRİN VEYA TEREYAĞINI ERİTİN, BİSKÜVİLERİ ELİNİZLE UFALAYIN VE BİSKÜVİ VE TEREYAĞINI BİRLEŞTİRİP BİR ARAYA GETİRİN. KALIBA SIKICA YAYIN. BEKLETİN. YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜK GİBİ OLUNCAYA KADAR MİKSER YARDIMI İLE ÇIRPIN. KREM PEYNİRİ VE KREMAYI EKLEYİN VE PÜRÜZSÜZ OLUNCAYA KADAR ÇIRPMA İŞLEMİNE DEVAM EDİN. ARDINDAN UN VE VANİLYAYI EKLEYİP BİR SPATULA YARDIMI İLE UNU KARIŞIMA YAVAŞÇA YEDİRİN. KEK KALIBINIZDAKİ BİSKÜVİLİ TABANIN ÜZERİNE BU HARCI DÖKÜN VE 160 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİN.SÜRENİN SONUNDA KEKİ ÇIKARTIP DIŞARIDA SOĞUMAYA BIRAKIN. “NOT: PİŞİRME SÜRESİ BİTİNCE, İLK SOĞUTMAYI FIRININ İÇİNDE KAPAĞI HAFİF AÇIK OLARAK YAPIN. SONRA ODA SICAKLIĞINA ALIN.”.

 

BİR SOS TENCERESİNDE PORTAKAL SUYU VE ŞEKERİ BİRLEŞTİRİN VE ATEŞİN ÜZERİNE ALIN. 15-20 DAKİKA KISIK ATEŞTE MANDALİNA SUYUNUN YOĞUNLAŞMASINI SAĞLAYIN. MISIR NİŞASTASINI AYRI BİR BARDAKTA BİRAZ SUYLA AÇIN VE KARIŞIMA EKLEYİP HIZLICA KARIŞTIRIN. ATEŞİN ÜZERİNDE KIVAM ALINCAYA KADAR PİŞİRİN VE KENARA ALIP SOĞUTUN.KEKİN ÜSTÜNE VERİN VERİŞTİRİN. (SOĞUMASI ŞART)

 

OKAN KARADENİZ'İN DAMLA SAKIZLI – LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ

 

 

4 ADET YUMURTA 

350 GR LABNE

300 GR MASCARPONE PEYNİRİ

90 GR SÜZME YOĞURT

100 GR UN

1 ADET LİMON

200 GR ŞEKER

150 GR KREMA

1 ADET VANİLYA ÇUBUK

300 GR YULAFLI BİSKÜVİ

80 GR TEREYAĞI

1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

1 YEMEK KAŞIĞI BAL

1 PAKET DAMLA SAKIZLI VANİLİN

TUZ

FRAMBUAZ

 

YAPILIŞI;

MASCARPONE, LABNE, SÜZME YOĞURT VE KREMAYI BİR ARADA MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. YULAFLI BİSKÜVİYİ İYİCE EZİYORUZ VE İÇİNE ERİMİŞ TEREYAĞI EKLİYORUZ, KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ. ARDINDAN LİMON KABUKLARINI, TARÇINI, BALI, TUZU VE DAMLA SAKIZLI VANİLİNİ EKLEYİP HEPSİNİ BİRLİKTE KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN PEYNİR VE LABNE OLAN KARIŞIMIN İÇİNE LİMON SUYU VE LİMON KABUĞU EKLEYİP BİRAZ DAHA ÇIRPIYORUZ. EN SON YUMURTALARI TEK TEK EKLEYEREK KARIŞTIRIYORUZ. EN SON UNU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP İYİCE YEDİRİYORUZ. TART KALIPLARIMIZIN ALT ZEMİNİNE BİSKÜVİLİ HARCIMIZI KOYUYORUZ VE ÜSTÜNE DE PEYNİRLİ KREMAMIZI EKLEYİP 180 DERECEDE 15-20 DK PİŞİRİYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA ÜSTÜNE FRAMBUAZ EKLEYİP SERVİS EDİYORUZ.

 

UFUK NALBANT'ON MİNİ CHEESECAKE TARİFİ

 

 

TABANI İÇİN:

200 GR. TEREYAĞI

2 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ

 

KREMASI İÇİN:

750 GR. MASCARPONE PEYNİRİ

225 GR. TOZ ŞEKER (1,5 SU BARDAĞI)

75 GR. KREMA (4-5 YEMEK KAŞIĞI)

1 PAKET VANİLYA

8 ADET YUMURTA

120 GR UN  (1 SU BARDAĞI)

YABAN MERSİNLİ SOS İÇİN:

400 GRAM YABAN MERSİNİ

3 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

1 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI

1/2 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU

1/2 SU BARDAĞI SU

 

SÜSLEMESI İÇİN:

1 SU BARDAĞI YABAN MERSİNİ

NOT: FIRININIZI 160 DERECEDE ISITIN

 

TABAN YAPILIŞI:

 TEREYAĞINI ERİTİN, BİSKÜVİLERİ ELİNİZLE UFALAYIN VE BİSKÜVİ VE TEREYAĞINI BİRLEŞTİRİP BİR ARAYA GETİRİN.

 KELEPÇELİ KEK KALIBINIZIN TABANINA SIKICA YAYIN VE KENARDA BEKLETİN.

 KREMAYI YAPMADAN ÖNCE TABANI BUZDOLABINA ALIN. 

 

KREMA YAPILIŞI:

 YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜK GİBİ OLUNCAYA KADAR MİKSER YARDIMI İLE ÇIRPIN. KREM PEYNİRİ VE KREMAYI EKLEYİN VE PÜRÜZSÜZ OLUNCAYA KADAR ÇIRPMA İŞLEMİNE DEVAM EDİN.

 ARDINDAN UN VE VANİLYAYI EKLEYİP BİR SPATULA YARDIMI İLE UNU KARIŞIMA YAVAŞÇA YEDİRİN.

 KEK KALIBINIZDAKİ BİSKÜVİLİ TABANIN ÜZERİNE BU HARCI DÖKÜN VE 160 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN.

 

YABAN MERSİNLİ SOS YAPILIŞI:

• BOL SUDA YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRDÜĞÜNÜZ YABAN MERSİNLERİNİ BLENDERDAN BİRAZ GEÇİRİP, SOS TENCERESİNE ALIN.

• BUĞDAY NİŞASTASINI VİŞNE SUYU VE SU İLE KARIŞTIRDIKTAN SONRA SOS TENCERESİNE AKTARIN. PUDRA ŞEKERİ KATIN.

• ARALARDA SÜREKLİ KARIŞTIRDIĞINIZ SOSU, KISIK ATEŞTE 10 DAKİKA KADAR PİŞİRİN. SOĞUYUP, KIVAM ALAN CHEESECAKELERİ SERVİS TABAKLARINA ALIN.

• HAZIRLADIĞINIZ YABAN MERSINLİ SOS BİRAZ SOĞUYUNCA, YABAN MERSİNİ TANELERİYLE SERVİS EDİN.

Güncelleme: 25/02/2015 11:20:23
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.