26 Kasım Çarşamba - Güveç Kapama Tarifi

26 Kasım Çarşamba - Güveç Kapama Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

Malzemeler:

*2 yemek kaşığı sıvı yağ 

*350 gr tavuk göğüsü(kuşbaşı kesilmiş) 

*1 yemek kaşığı  un 

*500 ml tavuk suyu 

*2 dal taze kekik 

*4-5 adet arpacık soğan 

*1 diş sarımsak 

*2 adet havuç 

*1 adet orta boy patates 

*50 gr taşe kaşar 

 

Hamur için 

*1,5 bardak un 

*1 yemek kaşığı sirke 

*yarım su bardağı su 

*tuz 

 

Ara kat yağlama 

*125gr tereyağı 

*yarım su bardağı sıvıyağ 

 

Hazırlanışı 

 

İçi için: 

*tencerede sıvıyağı ısıtın 

*tavukları tavaya alın ve her tarafını iyice kızartın. 

*daha sonra tavuklara unu ekleyip iyice karıştırın. 

*iri küp kesilmiş patates,iri doğranmış havuç,arpacık soğanlar,lnce doğranmış sarımsak taze kekikler,tuz ve karabiberi ekleyin 

*Tavuk suyunuda ilave edip tavuk ve sebzeler pişinceye kadar pişirin. 

*tavuklar pişince güveçlerin içersine pay edin. 

*güveçlerin üzerini hamurla kapatın ve fırında hamur renk alana kadar pişirin. 

 

Hamurun hazırlanışı 

*un sirke su ve tuzu hamur haline getirin. 

*20 dakika dinlendirin. dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölün. 

*tezgahı arakat yağı ile yağlayın ve ilk hamuru elinizle açın 

*ilk hamuru açınca yine üzerini yağlayın ve ikinci hamuru ilkinin üzerine koyun ve yine elinizle açın. 

*2 hamuruda aynı şekilde açın 

*üst üste 2 kat olarak genişletiğiniz hamuru potların üzerine gelecek şekilde kaplayın.

Güncelleme: 03/12/2014 15:33:33
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.