26 Mart Perşembe Yayını Tarifleri

26 Mart Perşembe Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF KIYMALI EKMEK PİDESİ

MALZEMELER:

1 ADET YUVARLAK EKMEK 

1 ADET SOĞAN

3 DİŞ SARIMSAK

2 ADET YEŞİL BİBER

200 GR AZ YAĞLI KIYMA

2 YUMURTA 

60 GR RENDE KAŞAR PEYNİRİ

TUZ 

KARABİBER

PUL BİBER 

KIRMIZI TOZ BİBER

HAZIRLANIŞI:

SOĞAN, SARIMSAK VE BİBERLERİ İNCE İNCE DOĞRAYIP SOTELİYORUZ.KIYMAYI İLAVE EDİP BAHARATLANDIRIP GÜZELCE KAVURUYORUZ.EKMEĞİ ORTADAN YATAY BİR ŞEKİLDE KESİYORUZ.İÇİNİ ALIP; HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ HARCI İÇERİSİNE DOLDURUYORUZ.1 YUMURTAYI İYİCE ÇIRPIP RENDE KAŞARI İÇİNE ATIYORUZ. YUMURTA İLE KARIŞTIRIP KIYMALARIN ÜZERİNİ KAPATACAK ŞEKİLDE YAYIYORUZ.  EN SON ORTASINA 1 YUMURTAYI KIRIP; 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİP SERVİS EDİYORUZ.

 

 

ZAHİDE ÇETİN PORTAKALLI ŞİFON KEK

 

7 ADET ORTA BOY YUMURTA

240 GR UN

300 GR ŞEKER

12 GR KABARTMA TOZU

2 GR TUZ

125 GR TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU

3-4 TANE PORTAKAL

125 GR SIVI YAĞ

50 GR SU

1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

1 ÇAY KAŞIĞI KREM TARTAR

SOS İÇİN;

150 GR BEYAZ ÇİKOLATA

50 GR SIVI KREMA

10 ADET MEYVELERİNDEN AYRILMAMIŞ ALTIN ÇİLEK

200 GR FİLE BADEM

YAPILIŞI;

YUMURTALARIN SARISINI AYIRIP 5 DK. ÇIRPIN. ÜZERİNE ŞEKERİ EKLEYİP 7 DK. KADAR ÇIRPIN. SIVILARI ÜZERİNE EKLEYİN. KATI KARIŞIMLARI DA EKLEYİP SPATULA İLE YEDİRİN. YUMURTANIN BEYAZINI TIRAŞ KÖPÜĞÜ KIVAMINA GETİRİP KREM TARTAR İLE SABİTLEYİN. 160 DERECE FIRINDA 50-55 DK PİŞİRİN.ÜZERİNE SICAK KREMANIN İÇİNDE BEYAZ ÇİKOLATAYI ERİTİN. SERVİS YAPMADAN ÖNCE KEKİN ÜZERİNE DÖKÜN.

 

 

TAHA ERKAN  ÇİKOLATALI KURABİYE

 

MALZEMELER:

300 GR TOZ ŞEKER  ( 1 + 1/2 SU BARDAĞI ) (BEYAZ VE ESMER ŞEKER YARI YARIYA)

250 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ)

2 İRİ YUMURTA

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ (YOKSA ŞEKERLİ VANİLİN)

300 GR UN ( 2 + 3/4 SU BARDAĞI )

1/2 TATLI KAŞIĞI KARBONAT

1/2 TATLI KAŞIĞI TUZ

250-300 GR DAMLA ÇİKOLATA

YAPILIŞI:

FIRINI 160- 170 DERECE ISITIN.UNU, KARBONATI VE TUZU BİR KABA ELEYİN.TEREYAĞ İLE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN.YUMURTALARI TEK TEK EKLEYİN, ÇIRPIN.

VANİLYAYI EKLEYİN ÇIRPIN.UNLU KARIŞIMI EKLEYİN, ÇOK AZ ÇIRPIN.ÇİKOLATALARI EKLEYİN TEKRAR ÇOK AZ ÇIRPIN.YAĞLI KAĞIT KOYDUĞUNUZ  FIRIN TEPSİSİNE ÇORBA KAŞIĞI İLE ARALARINDA 2-3 CM BOŞLUK BIRAKARAK KURABİYE HAMURUNU BU KOYUN.8-10 DAKİKA KADAR ETRAFI KIZARIP ORTASI HAFİF RENK ALANA KADAR PİŞİRİN.TEPSİDE 1-2 DAKİKA BEKLETİP TEL IZGARA ÜZERİNDE SOĞUTUN.

 

 

İLYAS VEKİLOV MEYVELİ RUS PASTASI

 

1 POŞET MAYA

1 KG UN

300 ML AYÇİÇEK YAĞI 

VANİLYA ŞEKERİ

ŞEKER 

1 KAŞIK TUZ

500 ML SÜT 

300 GR MÜRDÜM ERİĞİ

250 GR YABAN MERSİNİ

250 GR ÇİLEK

BİR KASEYE  MAYA, 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER, 1/3 SU BARDAĞI ILIK SUYU KOYUYORUZ. BİR TENCEREYE 2 SU BARDAĞI SÜT, ŞEKER, YAĞ, OCAKTA ODA SICAKLIĞINA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. OCAKTAN ALIP MAYAYI EKLİYORUZ. İÇİNE YAVAŞ YAVAŞ UN ATIYORUZ. HAMUR İKİ KATINA ÇIKTIĞI ZAMAN MASAYA UN ÜZERİNE KOYUYORUZ. TART KABINA AYÇİÇEK YAĞI SÜRÜP VE BİRAZ UN ATIP HAMURUMUZU BASTIRIYORUZ. KAŞIKLA BİRKAÇ DELİK YAPIYORUZ. ÜZERİNE MEYVELERİMİZİ ATIYORUZ VE YAKLAŞIK YARIM SU BARDAĞI ŞEKER İLAVE EDİYORUZ. HAMURDAN "KAFES" YAPARAK ÜZERİNİ KAPATIYORUZ. YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ. 200 DERECELİK FIRINA ATIYORUZ, YAKLAŞIK 20-25 DK PİŞİRİYORUZ.

 

 

İHSAN ARI ÇAY SAATİ KURABİYESİ

 

MALZEMELER

4 BARDAK UN 

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

3 FİNCAN ŞEKER

2 YUMURTA

4 KAŞIK KAKAO 

1 PAKET MARGARİN (250GR)

ÜZERİ İÇİN

150 GR HİNDİSTAN CEVİZİ

150 GR ANTEP FISTIĞI TOZU 

150 GR FİLE BADEM

ŞURUP İÇİN

1,5 BARDAK ŞEKER

1 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI

KURABİYE HAMURU İÇİN TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIN KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİN.FIRINDAN ÇIKAN SICAK KURABİYELERİ SOĞUK ŞERBETE BATIRIP ÇIKARTIN. DAHA SONRA ÜZERİ İÇİN İSTEDİĞİNİZ SÜSLEMEYE BATIRIP SERVİS EDİN.

 

 

Güncelleme: 26/03/2015 15:15:17
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.