27 Nİsan Pazartesi Tarifleri

27 Nİsan Pazartesi Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: HAVUÇ KURABİYELER

MALZEMELER:

150 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA

10 GR VANİLYA

2 SU BARDAĞI UN ( KONTROLLÜ KOYUN )

ÜZERİ İÇİN:

ŞEKER HAMURU YEŞİL VE TURUNCU

1 YEMEK KAŞIĞI BAL

HAZIRLANIŞI:

HAMUR MALZEMELERİNİ YOĞURUP YUMUŞAK VE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE HAMURLARI AYIRIN VE HER BİRİNE ELİNİZLE HAVUÇ ŞEKLİ VERİN.

170 DERECEDE PİŞİRİN BUZLUKTA 3 4 DAKİKA SOĞUTUN.

ÜZERLERİNE FIRÇA YARDIMI İLE HAFİF BAL SÜRÜN VE AÇTIĞINIZ ŞEKER HAMURU İLE 

KAPLAYIP RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

 

BERKER BAŞMANAV

FIRINDA ETLİ ENGİNAR

8 ADET ENGİNAR (YAPRAKLARI DURAN FAKAT TEMİZLENMİŞ. TEPE NOKTASI KESİLMİŞ)

1 FİNCAN MISIRYAĞI

YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

ÇEYREK ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR

ÇEYREK ÇAY KAŞIĞI MUSKAT

BİR TUTAM KAKULE

BİR FİNCAN SIZMA ZEYTİNYAĞI

1 KİLO DANA KIYMA

YARIM FİNCAN FISTIK DOLMALIK

YARIM FİNCAN BADEM PARÇALARI

İKİ BÜYÜK LİMON

1 ÇAY KAŞIĞI DENİZ TUZU

6 FİNCAN TAVUK SUYU

DOĞRANMIŞ MAYDANOZ

YAPILIŞI;

TAVADA MISIRYAĞINI KIZDIRIN VE ENGİNARLARI İÇİNE ATIN, 3 DK KIZARSIN. SONRA ÇIKARIN 

VE HAVLUYA KOYUN.

ARDINDAN DİKDÖRTGEN DÖKME PİŞİRME KABINA ENGİNARLARI KOYUN.

KALAN MALZEMELERİ KAVURUN VE ENGİNARLARİN ÜZERİNE DÖKÜN.

220 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. (ENGİNARLARINIZ DONDURULMUŞSA 30 DK, TAZE İSE 1 SAAT)

DİKDÖRTGEN DÜZ SERVİS TABAĞINDA SERVİS EDİN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

SEBZELİ ROSTO TAVUK VE BESAMEL SOSLU İSPANAKLİ ENGİNAR

ROSTO TAVUK

2 ADET KALÇALI BUT

100 GRAM TEREYAĞI

2 DIŞ SARIMSAK

1 ADET LİMON

TAZE BİBERİYE

TUZ, KARABİBER

100 GR PARMESAN

 

YAPILIŞI

SARIMSAK, BİBERİYE, LİMON KABUĞU, TUZ VE KARABİBERİ KREM KIVAMINA GELENE KADAR 

HAVANDA DÖVÜN. TAVUKLARIN ÜZERİNE SÜRÜP ÖNCEDEN ISINMIŞ 200 DERECE FIRINDA 35 

DAKİKA ROSTO EDİN. SON 5 DAKİKASINDA PARMESANİ EKLEYİN. 

SEBZE GARNİTÜRÜ

3 ADET KABAK

3 TANE PATLICAN

3 ADET DOMATES

1’ER TANE SARI VE KIRMIZI CALİFORNİA BİBERİ 

DOMATES SOS

1 ADET KONSERVE DOĞRANMIŞ DOMATES

2 DİŞ SARIMSAK

1 ORTA BOY SOĞAN

1 DEMET TAZE FESLEĞEN

YAPILIŞI

SEBZELERİ YUVARLAK VE İNCE BİR ŞEKİLDE KESİN. TUZ, KARABİBER VE ZEYTİNYAĞIYLA 

MARİNE EDİN. BİR TENCEREDE SOĞAN VE SARIMSAKLARI ZEYTİNYAĞIYLA SOTELEYİP 

DOĞRANMIŞ DOMATES KONSERVESİNİ EKLEYİN VE 15-20 DK. PİŞİRİN. 4-5 YAPRAK FESLEĞEN 

EKLEYİP BLENDERDAN GEÇİRİN. DOĞRANAN SEBZELERİ ARALARINA DOMATES SOS KOYUP 

DİZİN VE FIRINDA SEBZELER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN .

BESAMEL SOSLU İSPANAKLİ ENGİNAR

1 ADET KONSERVE ENGİNAR

1 DEMET ISPANAK

1 ORTA BOY SOĞAN

2 DIŞ SARIMSAK

50 GRAM UN

50 GRAM TEREYAĞI

500 ML SÜT

1/4 MUSKAT CEVİZİ

GÖRKEM DOĞAN

TUZ – KARABİBER

YAPILIŞI

BEŞAMEL SOS İÇİN:

UN VE TEREYAĞINI KAVURUN. SÜTÜ EKLEYİN. TUZ, KARABİBER VE ¼ MUSKAT CEVİZİ İLE 

TATLANDIRIN. ISPANAKLARI SOĞAN VE SARIMSAK İLE SOTELEYİN. YAPTIĞINIZ BEŞAMEL SOS 

İLE KARIŞTIRIN. KONSERVE ENGİNARLARI KAYNAYAN SUDA İKİ DAKİKA HAŞLAYIN. ORTADAN 

İKİYE KESİP TAVADA HER İKİ TARAFINI DA 1’ER DK PİŞİRİN. İKİYE BÖLDÜĞÜNÜZ 

ENGİNARLARIN 1 TANESİNİ TABAN, 1 TANESİNİ KAPAK OLACAK ŞEKİLDE ORTASINA BEŞAMEL 

SOS KARIŞIMINDAN KOYUP 200 DERECE FIRINDA 10 DK PİŞİRİN.

 

 

İHSAN ARI

SOTELENMİŞ BAHAR SEBZELERİ EŞLİĞİNDE LEVREK

MALZEMELER:

TUZ

1 DEMET KUŞKONMAZ

2 BARDAK BEZELYE

1 BARDAK KABUKLU BAKLA

SAF ZEYTİNYAĞI

3 DİŞ SARIMSAK

1 BARDAK MANTAR, TEMİZLENMİŞ VE BOYLAMASINA İKİYE BÖLÜNMÜŞ

1/2 BARDAK TAVUK SUYU

4 ADET LEVREK FİLETO, DERİLİ

MARİNE İÇİN

ZEYTİNYAĞI, SARIMSAK, MAYDANOZ, DİJON HARDALI, TUZ, KARABİBER, VE 2 ADET LİMON.

BÜYÜK BİR TENCEREDE TUZLU SUYU KAYNATIN. BÜYÜK BİR KASEYİ BUZLU SUYLA DOLDURUP 

İYİCE TUZLAYIN. KUŞKONMAZI KAYNAYAN SUYA ATIN, HAŞLAYIN. SONRA TENCEREDEN ALIP 

BUZLU SUYA SOKUN. KUŞKONMAZ TAMAMEN SOĞUYUNCA SUDAN ALIN. BU İŞLEMİ 

BEZELYEDE VE BAKLADA TEKRARLAYIN. TÜM SEBZELER İÇİN AYNI SUYU KULLANABİLİRSİNİZ. 

AMA MUTLAKA BAKLAYI SONA AYIRIN. BAKLADA DEMİR ORANI YÜKSEKTİR, SUYU KARARTIR. 

SEBZELER SOĞUDUKTAN SONRA KABUKLARINI ALIN, İÇ BAKLAYI ÇIKARIN. 

SEBZELER İÇİN:

BÜYÜK BİR SOTE TENCERESİNE ZEYTİNYAĞI DÖKÜN. ÜÇ DİŞ SARIMSAĞI ELİNİZLE EZİP 

TAVAYA KOYUN. ORTA ATEŞTE PİŞİRİN. SARIMSAK KAHVERENGİLEŞİNCE TENCEREDEN ALIP 

ATIN. SARIMSAKLIK KADERİNİ TAMAMLAMIŞTIR. MANTARLARI VE TAVUK EKLEYİN, BOL BOL 

TUZLAYIN, 1 DAKİKA SOTELEYİN. HAZIRLADIĞINIZ SEBZELERİ EKLEYİN, TUZLATIN, TÜM 

MALZEMELERİ İYİCE KARIŞANA, ISINANA, NEREDEYSE BÜTÜN SUYUNU ÇEKENE KADAR 

PİŞİRİN. HEMEN YA DA DAHA SONRA ODA SICAKLIĞINDA SERVİS EDİN.

MARİNE İÇİN KULLANICAĞIMIZ TÜM MALZEMELERİ BİR KABA DÖKÜP GÜZELCE 

KARIŞTIRALIM.

LEVREKLERİ YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜKTEN SONRA DERİN BİR KABA ALALIM.

MARİNE İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE FOLYO KAĞIDI SERİN.

FOLYO KAĞITLARININ ÜZERİNE LEVREK FİLETOLARI YERLEŞTİRİP KALAN SOSU ÜZERLERİNE 

GEZDİRİN.

LEZZET İÇİN BALIKLARIN ÜZERİNE LİMON DİLİMLERİ YERLEŞTİRİP ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 

FIRINA YERLEŞTİRİN.

180 DERECEDE 40-45 DK PİŞMESİ YETERLİDİR.  FIRINDAN ÇIKARTIKTAN SONRA 2-3 DK 

DİNLENDİRİRSENİZ ETRAFINDAKİ SICAK HAVA DAĞILDIĞI İÇİN SUYU TÜM ETE YAYILACAK VE 

DAHA LEZZETLİ OLACAKTIR.

 

 

ALP MEHMET SIY

FIRINDA ENGİNARLI SEBZELİ TAVUKLU KEBAP 

6 ADET ENGİNAR (TAZE, AYIKLANMIŞ)

500 GR TAVUK BUTTAN SOTELİK 

10 TANE KÜLTÜR MANTARI

15 TANE ARPACIK SOĞAN 

1 ADET HAVUÇ

2 DAL TAZE SOĞAN 

1 SU BARDAĞI BEZELYE 

YARIM DEMET DEREOTU

1 TATLI KAŞIĞI UN 

2 SU BARDAĞI SU

YETERİNCE TUZ 

150 GR TAZE KAŞAR

1 YEMEK YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

ENGINARLARI HAŞLAMAK İÇİN 

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

YARIM LİMON SUYU 

YARIM TATLI KAŞIĞI UN 

(2 LT SU İLE HAŞLANACAK)

ÖNCELİKLE ENGİNARLAR KENDİ ARKADAŞLARI İLE HAŞLANIR.

DİĞER BİR GENİŞ TAVAYA SIVI YAĞ VE TEREYAĞI EKLENİR. 

ARPACIK SOĞANLAR İLAVE EDİLİR. MANTAR, HAVUÇ KÜP KÜP DOĞRANIR, İLAVE EDİLİR. 

ARDINDAN TAVUKLAR VE UN DAHA SONRA TAZE SOĞAN VE BEZELYE HARMANLANIP 

TUZ VE SU (ENGİNARLARI HAŞLADIĞIMIZ SU) İLAVE EDİLEREK OCAKTA BIRAZ PİŞİRİLİR EN 

SON DEREOTU İNCE DOĞRANIP EKLENİR. 

HAŞLANAN ENGİNARLAR TEPSİYE ARALIKLARLA DİZİLİR. DAHA SONRA ENGİNARLAR DİĞER 

SEBZELİ TAVUKLU ARKADAŞLARI ILE BULUŞTURULUR. 

ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİR KONULUR 170 DERECE FIRINDA KAŞAR PEYNİR RENK 

ALIP ERİYINCE FIRINDAN ÇIKARILIR. 

SERVİSE HAZIRDIR.

 

 

NESRİN KATLAV

KIYMALI KABAK GRATEN 

1 KG ORTA BÜYÜKLÜKTE SAKIZ KABAK

KIYMA İÇİ:

105 GR DANA KIYMA 

1 ADET İRİ SOĞAN 

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

TUZ KARABİBER

1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

YOĞURT 

SALATALIK 

TAZE NANE

BEŞAMEL SOS

2 KAŞIK TEPELEME UN 

1 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

1,5 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR

YAPILIŞI: 

KABAKLARI GÜZELCE YIKAYIN. İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE HALKA HALKA DOĞRAYIN. 

DİLİMLENEN KABAKLARI SU DOLU TENCEREDE 2 - 3  DK HAŞLAYIN VE SÜZÜN. 

KIYMALI HARÇ : 

SOĞANLARI PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUN. SONRA ÜZERİNE KIYMAYI EKLEYİN. 

SUYUNU ÇEKİNCE SALÇAYI TUZU VE KARABİBERİ EKLEYİN. KARIŞTIRIN VE ALTINI KAPATIN.

BEŞAMEL SOS:

YAĞI ERİTİN. SONRA YAĞLA UNU KAVURUN. SÜTÜ AZAR AZAR ÇIRPMA TELİYLE 

KARIŞTIRARAK EKLEYİN. TUZUNU EKLEYİN. KOYULAŞINCA GÖZ GÖZ OLUNCA ALTINI KAPATIN.

KABAKLARI BEŞAMEL SOSA BULAYIN VE BORCAMA KABAKLARIN YARISINI DİZİN. KIYMALI 

HARCI HER YANA EŞİT DÖKÜN. KALAN KABAKLARI DA SOSA BULAYIP KIYMALI HARCIN 

ÜZERİNE DİZİN. KALAN BEŞAMELİ ÜSTÜNE DÖKÜP RENDELENMİŞ KAŞARI SERPİN. 200 

DERECEDE KAŞAR KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

 

OKAN KARADENİZ

FIRINDA KABAK KÖFTESİ 

   6 ADET KABAK

   1 DEMET DEREOTU

   YARIM DEMET MAYDANOZ

    5 TAZE SOĞAN

   1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

   2 YUMURTA

   1.5 ÇAY BARDAĞI UN

   50 GR RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

   150 GR BEYAZPEYNİR

   YARIM PAKET KABARTMA TOZU

   TUZ

   KARABİBER

HAZIRLANIŞI:

KABAKLARI TEMİZLEYİP RENDELEYİN. 10 DAKİKA SÜREYLE SÜZGEÇTE BEKLETİN. ELİNİZLE 

SUYUNU SIKARAK İYİCE SÜZÜN. MAYDANOZ VE DEREOTUNU TEMİZLEYİP KIYIN. TAZE 

SOĞANLARI TEMİZLEYİP DOĞRAYIN. BEYAZPEYNİRİ UFALAYIN. 

YUMURTA, KABARTMA TOZU, UN, BEYAZPEYNİR VE ZEYTİNYAĞINI ÇUKUR BİR KABA ALIP 

KARIŞTIRIN. KABAK, DEREOTU, MAYDANOZ, TAZE SOĞAN, TUZ VE KARABİBERİ İLAVE EDİP 

HARMANLAYIN. 

KARIŞIMI YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜP YAYIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECEYE 

AYARLI FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİN. ÜZERİNE KAŞARPEYNİRİNİ SERPİŞTİRİP 10 DAKİKA DAHA 

PİŞİRİN. DİLİMLEYİP SICAK VEYA SOĞUK SERVİS YAPIN. 

ÖNERİ: KABAKLARI RENDELEDİKTEN SONRA İYİCE SÜZMEZSENİZ KABAK SUYUNU SALAR. BU 

DURUMDA DAHA FAZLA UN EKLEMEK ZORUNDA KALIRSINIZ. BU DA YEMEĞİN TADINI 

BOZAR. FIRINDA KABAK KÖFTESİ ARTIK HAZIR, AFİYET OLSUN.

 

 

ÖZGE UYSALER

ISPANAK YATAĞINDA CAFÉ DE PARIS SOSLU BONFİLE

3 DİLİM DÖVÜLMEMIŞ YAĞSIZ SİNİRSİZ BONFİLE

1 PAKET HAZIR DOĞRANMIŞ ISPANAK

2 ADET SOĞAN

2 PATATES

1 BAŞ SARIMSAK (8-10 DİŞ)

500 GRAM TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

100 GRAM KREMA

50 GRAM ROKFOR

TOZ ZERDEÇAL (1 TATLI KAŞIĞI)

TOZ KÖRİ (1 TATLI KAŞIĞI)

4 KAŞIK ACISIZ HARDAL

KİMYON (1 TATLI KAŞIĞI)

KARABİBER 

TUZ

ZEYTİNYAĞI

40 GRAM FRENK SOĞANI

3-4 DAL TAZE BİBERIYE

3-4 DAL TAZE KEKİK

PUL BİBER

KIRMIZI TATLI TOZ BİBER 

YARIM BARDAK KREMA

BALZAMİK SİRKE

DEREOTU 

YAPILIŞI;

TEREYAĞINA FRENK SOĞANI, TUZ, KARABİBER EKLENEREK ŞEKİL VERİLİR, 

DONDURUCUYA KOYULUR. 

SOS İÇİN 200 GR TEREYAĞI ERİTİLİR. 2 DİŞ SARIMSAK EKLENİR, KAVRULUR. 

KAVRULDUKTAN SONRA KREMA VE ROKFOR EKLENİR, KARIŞTIRILIR. 1’ER TUTAM 

KİMYON, KÖRİ VE ZERDEÇAL EKLENİR. 2 KAŞIK DA HARDAL EKLENİR. KISIK ATEŞTE 

PİŞİRİLİR.

SOĞANLAR ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR, ISPANAKLAR EKLENİR. SON OLARAK 

TEREYAĞI EKLENİR. PUL BİBER, KARABİBER VE TUZ EKLENİR.

BONFİLELER IZAGARA DÖKÜMDE MÜHÜRLENİR. 180 DERECE FIRINDA PİŞİRLİMEYE 

DEVAM EDİLİR.

SERVİS İÇİN ISPANAKLARIN ÜZERİNE BONFİLE YERLEŞTİRİLİR.

 

 

ŞURA KARACA

SATAY SOSLU TAVUK VE SPRİNG ROLLS (KARİDESLİ RULOLAR)

SATAY TAVUK İÇİN 

1 KG TAVUK GÖGÜSÜ

3 SU BARDAGI HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ 

2 SU BARDAGI FISTIK EZMESİ

4 ADET SARIMSAK 

8 KASIK KIRMIZI KÖRİ EZMESİ 

3 KASIK ESMER SEKER 

3 LİME LİMON 

ZEYTİNYAĞI 

TAZE CEKİLMİŞ KARABİBER 

10- 15 ADET ÇÖP ŞİŞ

BİR AVUC YER FISTIĞI

YAPLIŞI: TAVUKLAR HARİÇ MALZEMLERİ 2 YE BÖLÜYORUZ MALZEMELİRİN BİR YARISINI 

SOS TENCERESİNE DİER YARISINI BİR KABA ALIORUZ TENCEREDEKİ SOSU KAYNAMA 

NOKTASINA GELİNCE ALIYORUZ İYİCE ÖZLEŞTİRİYORUZ KAPTAKİ ÇİĞ SOSU İSE İYİCE 

KARISTIRIP UCUN UCUN KKESTİGİMİZ TAVUKLARI MARİNE EDİORUZ SİSLERE GECİRİP 200 

DERECE ISITILMIS FIRINDA 10-15 DK PİŞİRİYORUZ. PİŞMİŞ SOSLA SERVİS EDİYORZ.

SPRİNG ROLLS

2 ADET HAVUÇ

1 DEMET MARUL 

1 DEMET TAZE NANE 

1 DEMET MAYDONOZ

1 DEMET FRENK SGANI 

1 PAKET PİRİNÇ ERİŞTESİ (NOODLE)

300 GRAM KABUĞU SOYULMUŞ JUMBO KARİDES

300 GR SOYA FİLİZİ

PİRİNÇ KAĞIDI (TEK SARIMLIK YUVRLAK OLANLARDAN) 

YAPILIŞI : KARİDESLER HAŞLANIR İKİYE KESİLİR YEŞİLLİKLER YIKANIR PİRİNÇ ERİŞTESİ 

HAŞLANIR  PRİNÇ YUFKALARI (PRİNÇ KAGIDI) ELİNİZİN DAYANACAGI SICAKLIKTAKİ SUDA 

ISLATILIR MALZEMELR İÇİNE YERLESTİRİLİR SARILIR

SOSU İÇİN 

4 ÇAY KAŞIĞI BALIK SOSU

¼ SU BARDAĞI SU

2 YEMEK KAŞIĞI TAZE LİMON SUYU

KIYILMIŞ 1 DİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI BEYAZ ŞEKER

½ ÇAY KAŞIGI CHİLİ SOS 

TÜM MAZEMLER BİR KAPTA KARIŞTIRILIR.

 

 

Güncelleme: 30/04/2015 08:44:05
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.