27 Şubat Cuma Yayını Tarifleri

27 Şubat Cuma Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF : SU BÖREĞİ

 

MALZEMELER:

 

3 ADET YUFKA

300 GR LOR PEYNİRİ

YARIM DEMET MAYDANOZ

700 GR UN

20 GR TUZ

4 ADET YUMURTA

SU

TEREYAĞI

 

YAPILIŞI:

UN, YUMURTA, TUZ VE SU İLE KULAK MEMESİNDEN BİRAZ DAHA SERT BİR HAMUR YAPIN.HAMURUNUZU 5 PARÇAlık BEZELERE AYIRARAK ÜZERİNİ KURUMAMASI İÇİN NEMLİ BEZ İLE ÖRTÜN.HAMURLARINIZI MERDANE İLE İNCECİK AÇIN BAKLAVA HAMURUNA YAKIN BİR İNCELİKTE OLSUN.AÇTIĞINIZ HAMURU UZUNLAMASINA 4-5 PARÇAYA BÖLÜN VE KENARA KALDIRIN.BÜTÜN HAMURLAR BİTTİKTEN SONRA OCAKTA YÜKSEK ATEŞTE KAYNAYAN SUYUN İÇERİSİNDE HAMURLARINIZI KISIM KISIM 2-3 DAKİKA HAŞLAYIP BUZLU SUYA ALIN. BUZLU SUDAN ÇIKARTIP TEMİZ BİR BEZLE ÜZERİNDEKİ FAZLALIK SUYU ALIN.BOLCA YAĞLADIĞINIZ BORCAMA 1 YUFKAYI KENARLARINDAN TAŞICAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİN. İÇERİSİNE HAŞLADIĞINIZ HAMURLARI GELİŞİGÜZEL ATIN. LOR PEYNİRİ, MAYDANOZ VE HAFİF TUZ SERPİN. ÜZERİNE BİRDAHA HAŞLADIĞINIZ HAMURLARDAN KOYARAK TEKRAR LOR PEYNİRİ MAYDANOZ KOYUP YUFKA İLE ÜZERİNİ KAPATIN.ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI SÜREREK 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. PİŞİRME İŞLEMİ SIRASINDA BİR KEZ BÖREĞİNİZİ FIRINDAN ÇIKARTIP TERS YÜZ YAPIP TEKRAR PİŞİRİN İKİ TARAFI DA EŞİT PİŞMELİ.FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA TEKRAR ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI SÜRÜN. TERS ÇEVİRİP DİĞER KISMINADA AYNI ŞEKİLDE SÜRÜN. BORCAMI TEKRAR ÜZERİNE KAPATIN VE KENDİ BUHARINDA DİNLENDİRİP SERVİS EDİN.

NOT: HAMURUNUZUN SERTLİĞİNİ İYİ AYARLAYIN. SUYUNUZUN ÇOK İYİ KAYNIYOR OLMASI GEREK. HAMURLARINIZIN KURUMAMASINA DİKKAT EDİN. İNCE AÇTIĞINIZDAN EMİN OLUN. BÖREĞİNİZİN YUFKALARINI İYİ AYARLAYIN.

 

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ FINDIK RÜYASI

 

300 GR BEBE BİSKÜVİSİ

100 GR TEREYAĞI

55 GR PUDRA ŞEKERİ

HAMURU İÇİN;

200 GR TEREYAĞI

200 GR PUDRA ŞEKERİ

200 GR TOZ FINDIK

150 GR KAVRULMUŞ FINDIK

4 YUMURTA

40 GR UN

1 ÇAY KAŞIĞI FINDIK ESANSI

GANAJ İÇİN;

350 GR SÜTLÜ KRATER ÇİKOLATA

200 GR KREMA

150 GR BEYAZ ÇİKOLATA 

YAPILIŞI;

BEBE BİSKÜVİSİNİ KIRIN. ERİTİLMİŞ TEREYAĞI VE PUDRA ŞEKERİ İLE KALIP TABANINA BASTIRIN VE BUZLUĞA ATIP BEKLETİN. HAMURU İÇİN PUDRA ŞEKERİ VE YAĞI KREMA HALİNE GETİRİN. SONRASINDA ESANSI, TOZ FINDIĞI VE UNU EKLEYİN, KALIBA DÖKÜN. 180 DERECE FIRINDA ÜSTÜ PİŞENE KADAR BEKLETİN. DİĞER YANDA GANAJI HAZIRLAYIN. FIRINDAN ÇIKINCA EN ALT TABANA BEYAZ ÇİKOLATA SÜRÜN VE GANAJI DÖKÜP SOĞUMAYA BIRAKIN, DİLİMLEYEREK SERVİS EDİN.

 

 

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK FINDIKLI SOMON 

 

1 KG SOMON FİLETO DERİSİ KALSIN KILÇIKLARI İYİ TEMİZLENSİN.( DERİSİNİ ELLEMESİN)

1,5 BARDAK ADET FINDIK. MÜMKÜNSE O DA DERİLİ OLABİLİR. DERİLİDEN KASIT KABUKTAN 

AYRILDIĞI GİBİ KAVRULMAMIŞ.

150 GRAM RENDE PARMESAN

5 DAL TAZE KEKİK

50 - 75 ML FINDIK YAĞI

2 LİMON

3 - 5 ADET ARPAÇIK SOĞAN

KEMİKLİ TAVUK KALÇA . GÖĞÜS KAFESİ KEMİKLERİ . KULLANILMAYAN ÜSTÜNDE ET OLAN 

KEMİKLER.

1 ADET SAP KEREVİZ 

1 HAVUÇ

1 SOĞAN

1 PIRASA

TANE KARABİBER

DEFNE YAPRAĞI

ARDIÇ TOHUMU

100 GRAM TEREYAĞI

1 PORTAKAL

50 GR DENİZ TUZU 

TAZE ÇEKİM KARABİBER

150 ML LİMON SİRKESİ

GARNİTÜR

10 ADET BABY PATATES

4 - 5 ADET KUŞKONMAZ

5 - 6 ADET BRÜKSEL LAHANASI

3 - 4 ADET KURU DOMATES

KANOLA YAĞI 50 ML BELKİ FAZLASI

OYSTER SOS

100 ML SÜT

FRENK SOĞANI

 

YAPIMI;

190 DERECEDE FIRINI ISITIP FINDIKLARI ROAST EDİYORUZ.5/6 DK. SONRASI ALIP FIRINI 175 DERECEYE ALIYORUZ.FINDIKLARI SOĞUTUYORUZ. SOMONLARI DIŞARI ALIP ODA SICAKLIĞINA DÜŞÜRÜYORUZ..PATATESLERİ HAŞLIYORUZ.1 LİMONU SIKIP TUZ KARABİBER İLE BAHARATLIYORUZ.FINDIKLARIN DERİLERİNİ ELİMİZLE SOYDURUP RONDODAN ÇEKİYORUZ. TAAKİ EKMEK KIRINTISI OLANA DEK.FINDIK TOZUMUZA 1,5 TSP TUZ VE BİR KAÇ ÇEKİM KARABİBER ATIYORUZ.1 TBSPFINDIK YAĞI İLE KARIŞTIRIYORUZ. TAZE KEKİK VE 3TBSP PERMASAN TOZUMUZU EKLİYORUZ KENARA ALIYORUZ.LİMON ZEST YAPIYORUZ SOMONU İYİCE BULUYORUZ.İYİCE ISITILMIŞ TAVADA Z.YAĞI İLE SEAR EDİYORUZ 2 DAKİKA DERİLİ 2 DK ÖNÜNÜ. KENARA ALIYORUZ.FINDIKLI KARIŞIMIMIZA İYİCE BULADIĞIMIZ SOMONU 10/15 DAKİKA 175 DERECE FIRINDA ALTINA YAĞLI KAĞIT İLE PİŞİRİYORUZ.DİKKATLİ OLUYORUZ !!!!!!..KENARDA LİMON ZEST İLE ŞARAP SİRKESİ VE TAVUK SUYUMUZU YARI YARIYA ÇEKTİRİYORUZ.1 TBSP PORTAKAL KABUGU RENDESİ EKLİYORUZ. SOĞUK KÜP TEREYAĞ ATIP SOS HALİNE GETİRİYORUZ.KENARA ALIYORUZ.İYİCE KIZDIRDIĞIMIZ TAVAMIZI KANOLU YAĞI İLE YAĞLIYORUZ TEK TEK KUŞKONMAZ , BRÜKSEL LAHANASI VE KURU DOMATESİ SOTELİYORUZ.SICAKKEN AZICIK ŞARAP SİRKESİ İLE DEMLİYORUZ.!!!!PATATESLERİ PÜRE HALİNE GETİRİP LİMON ZEST İLE KARIŞTIRIYORUZ. AZICIK SÜT İLE KIVAM VERİYORUZ.SIRASIYLA 2 ADET PATATES KANEL YAPIYORUZ. KUŞKONMAZLARI ÜSTÜNE KOYUYORUZ. BRÜKSEL LAHANAMIZIDA UYGUN ŞEKİLDE BIRAKIYORUZ.SOMONU KOYUYORUZ. ÜSTÜNE LİMONLU SOSUMUZU DÖKÜP SERVİS EDİYORUZ.

 

 

OKAN KARADENİZ FINDIK SUFLE

 

122 GR SÜT

78 GR ŞEKER 

8 GR UN 

10 GR TEREYAĞI 

2 ADET YUMURTA SARISI 

3 ADET YUMURTA AKI 

70 GR FINDIK KREMASI 

56 GR FINDIK PRALİN 

FINDIK PRALİN

255 GR ŞEKER 

255 GR FINDIK 

200 GR KREMA

200 GR PUDRA ŞEKERİ

 

YAPILIŞI;

ŞEKERİ ERİTİYORUZ. KARAMEL KIVAMINA GELİNCE İÇİNE FINDIKLARI EKLEYİP İYİCE BULUYORUZ. YAĞLI KAĞIDA DÖKÜP SOĞUTUYORUZ. ARDINDAN SÜT VE ŞEKERİ KAYNATIYORUZ VE UNU YAVAŞ YAVAŞ YEDİRİYORUZ. TEREYAĞINI ERİTİP EKLİYORUZ. YUMURTA SARILARINI VE FINDIK KREMASINI EKLİYORUZ. ARDINDAN KARAMELİZE ŞEKERLİ FINDIĞI RONDODA ÇEKİP BUNU DA İÇİNE EKLİYORUZ. YUMURTA AKINI BİR FİSKE TUZ İLE KAR KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRĞIYORUZ. ARDINDAN KAR KIVAMINDAKİ AKLARI BU KARIŞIMIN İÇİNE ALTTAN ÜSTE DOĞRU YEDİRİYORUZ. KAPLARI İYİCE YAĞLAYIĞ ŞEKER İLE KAPLIYORUZ. 165 DERECE FIRINDA 18-20 DK PİŞİRİYORUZ.

 

 

 

UFUK NALBANT FINDIKLI VE KARAMELLİ TART

 

TART HAMURU İÇİN:

• 2 SU BARDAĞI UN

• 100 GRAM TEREYAĞI

• 1/2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

• 1 ADET YUMURTA

• 1 YEMEK KAŞIĞI SU

• 3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

ÜZERİ İÇİN:

• 300 GR FINDIK İÇİ

KARAMEL SOS İÇİN:

• 1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

• 1,5 SU BARDAĞI KREMA

• 1/2 ADET LİMON SUYU

TART HAMURU YAPILIŞI:

• UNU KAKAO İLE KARIŞTIRDIKTAN SONRA OVAL BİR KARIŞTIRMA KABINA ALIN. ORTA KISMINA ODA SICAKLIĞINDA BEKLETTİĞİNİZ TEREYAĞI, YUMURTA, PUDRA ŞEKERİ VE SUYU AKTARIN.

• ORTA KISMINDAN KENARLARA DOĞRU TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRMAYA BAŞLADIĞINIZ TART HAMURUNU ÖZLEŞENE KADAR ELİNİZLE YOĞURUN.

• TOPARLANAN HAMURU, HAFİF BİR ŞEKİLDE UNLADIĞINIZ MUTFAK TEZGAHI ÜZERİNDE BİR MERDANE YARDIMIYLA AÇTIKTAN SONRA HAMURU KULLANACAĞINIZ TART KALIBINA ALIN.

• HAMURU BASTIRARAK TART KALIBINA YAYIN, KALIBIN KENAR KISIMLARININ ŞEKLİNİ HAMURUN DA ALMASINI SAĞLAYIN. BİR ÇATAL YARDIMIYLA 

HAMURUN ÜZERİNE KÜÇÜK DELİKLER AÇIN.

• HAMURUN EŞİT ORANDA PİŞMESİ VE KABARMASI İÇİN TART KALIBI BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR YAĞLI KAĞIT KESİN VE HAMURUN ÜZERİNE AÇIN. ORTA KISMINI AĞIRLIK YAPMASI VE HAMURA DÜZ ŞEKLİNİ VERMESİ İÇİN NOHUT, KURU FASULYE GİBİ BİR BAKLİYATLA DOLDURUN.

• ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA, YAKLAŞIK 25 DAKİKA HAFİF BİR RENK ALANA KADAR TART HAMURUNU PİŞİRİN.

• FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNDEKİ YAĞLI KAĞIT VE AĞIRLIK KISMINI ALIN. AYNI ISIDA 5-10 DAKİKA DAHA FIRINLADIKTAN SONRA FIRINDAN ALIN, DİNLENDİRİN.

ÜST YAPILIŞI:

• FINDIK İÇLERİNİ TEFLON TABANLI TAVADA 2-3 DAKİKA KADAR KAVURDUKTAN SONRA OCAKTAN ALIN VE SERVİS TABAĞINA ALDIĞINIZ TART TABANININ 

ORTA KISMINA DAĞITIN.

 

 

 

 

 

Güncelleme: 27/02/2015 16:24:10
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.