28 Nisan Salı Yayını Tarifleri

28 Nisan Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

ÇİKOLATALI BADEMLİ KURABİYE

MALZEMELER:

100 GR BADEM UNU 

150 GR UN

60 GR PUDRA ŞEKERİ

100 GR TEREYAĞI

1 YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN:

1 YUMURTA BEYAZI 

1 ÇAY BARDAĞI FİLE BADEM

100 GR ERİTİLMİŞ KUVERTÜR

2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

HAZIRLANIŞI:

UN BADEM UNUNU, ŞEKERİ VE TEREYAĞINI RONDODA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN.

YUMURTA VANİLYA KABARTMA TOZUNU EKLEYİP GÜZELCE YOĞURUN.

HAMURUNUZDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP SİLİNDİR ŞEKLİ VERİN.

YUMURTA BEYAZINI HAFİF ÇIRPIN VE FIRÇA İLE ÜZERLERİNE SÜRÜN. 

FİLE BADEMLERİ ÜZERİNE YAPIŞTIRIN VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. 

ERİTTİĞİNİZ ÇİKOLATAYA İKİ UCUNU BATIRIP ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİP SERVİS EDİN. 

 

 

ŞURA KARACA

SANDVİÇ

EKMEK YAPIMI 

1 PAKET YAŞ MAYA 

3 BARDAK SÜT

3 YUMURTA  

1 BARDAK SIVI YAĞ 

3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 

1 YEMEK KAŞIĞI TUZ

ALDIĞI KADAR UN 

ÜZERİ İÇİN HAŞHAŞ TOHUMU

YAPILISI  SÜTÜ ILITIN. İÇİNE MAYA VE ŞEKERİ İLAVE EDİN. MAYA İÇİNDE ERİYİNCE; YAĞ, 2 

YUMURTA, TUZ VE UNU EKLEYEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİN. ŞEKİL 

VERİN VE MAYALANDIRIN. ÜZERNE YUMURTA SARISI, HAŞHAŞ TOHUMU EKLEYİN. 180 

DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 20 DK.DA PİŞİRİN.

İÇ MALZEME 

300 GR KURUTULMUŞ ET İNCE DİLİMLENMİŞ

300 GR DİL FÜME İNCE DİLİMLENMİŞ

500 GR MOR SOĞAN 

500 GR MANTAR 

SIVI YAĞ 

YARIM ÇAY BARDAĞI BALZAMİK SİRKE

NAR SALÇASI

YARIM SU BARDAGI ESMER ŞEKER

TUZ 

KARABİBER

300 GR CHEDDAR PEYNİRİ 

BÜYÜK SALATALIK TURŞUSU

MARUL

CHERRY DOMATES 

3 ADET İNCE KABUKLU TAZE PATATES

KEKİK 

TOZ BİBER 

YAPILIŞI;

SIVI YAĞDA SOĞANLAR, NAR SALÇASI VE ŞEKER KARAMELİZE EDİLİR. SİRKE EKLENİR. AYRI BİR 

TAVADA TUZ VE KARABİBERLE MANTARLAR KIZARTILIR. SOĞANLARLA KARIŞTIRILIR. 

EKMEĞİN TABANINA SÜRÜLÜR. KURU ETLER VE DİL FÜMELER YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE DİZİLİR. 

ÜZERİNE PEYNİLER DİZİLİR. FIRINA ATILIR. BİRKAÇ DAKİKA SONRA ÇIKARTILIP SOĞANLARIN 

ÜZERİNE DİZİLİR. BİRAZ TURŞU VE TAVADA SOTELENMİŞ DOMATESLERLE TAMAMLANIR. 

PATATES KIZARTMASI VE MARULLA SERVİS EDİLİR.

 

 

ÖZGE UYSALER

ETLİ SANDVİÇ

BAGET İÇİN;

600 GRAM UN

200 ML SU

20 GRAM YAŞ MAYA

3 İNCE DİLİM VEYA DÖVÜLMÜŞ (1 PARMAK KALINLIĞINDA) BONFİLE

1 ÇAY BARDAĞI SOYA SOSU

3 YEMEK KAŞIĞI BAL

1 ORTA BOY KIRMIZI KURU SOĞAN

1 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER

4-5 DİLİM CHEDDAR PEYNİRİ

2 ADET HAVUÇ

1 BARDAK BARBEKÜ SOS

YAPILIŞI;

MAYA, ILIK SU VE 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERLE AKTİVE EDİLRİ. KARARINCA UN EKLENİR 

VE YOĞRULUR. 20-25 DK MAYALANMAYA BIRAKILIR.

BONFİLELER PARMAK ŞEKLİNDE DİLİMLENİR, SOYA SOSU VE BALDA MARİNE EDİLİR.

SOĞAN PİYAZLIK DOĞRANIR, ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR, İYİCE YUMUŞAYINCA 1 

TATLI KAŞIĞI KADAR ESMER ŞEKER EKLENİR. KARAMELİZE İŞLEMİ TAMAMLANIR.

HAVUÇLAR RENDELENİR, ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR. 1 TUTAM ŞEKER VE 2 TUTAM 

TUZ EKLENİR, İYİCE ÖLDÜRÜLÜR.

EKMEKLERE ŞEKİL VERİLİR, TEKRAR 10-15 DK MAYALANDIRILIR.

BONFİLELER ÇÖP ŞİŞE DİZİLİR. İYİCE KIZDIRILAN DÖLÜM TAVADA ÇEVRİLEREK 

PİŞİRİLİR.

EKMEKLER 180 DERECEDE 15 DK. PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA İÇİ AÇILIR, CHEDDAR 

PEYNİRLER DİZİLİR. ETLER, HAVUÇLAR, SOĞANLAR EKLENİR. SERVİS EDİLİR.

 

 

OKAN KARADENİZ

EKMEK ARASI SANDWİCH

EKMEK İÇİN;

250 GR UN

250 GR TAM TAHIL UNU

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

(1. KARIŞIM)

30 GR TEREYAĞI ( YUMUŞAMIŞ/ODA SICAKLIGINDA )

250 ML AYRAN

1 YUMURTA

(2. KARIŞIM)

YAPILIŞI

1-) YUKARIDAKİ İKİ KARIŞIMI KARIŞTIRIN VE HAMURUNUZU OLUŞTURUN.

2-) HAMURU AÇIN. 5 CM KALINLIĞINDA YUVARLAK KASNAK İLE HAMBURGER EKMEĞİ GİBİ 

KESİN. EKMEGİN ÜSTÜNE (X) ŞEKLİNDE ÇİZİK ATIN. 200 DERECE FIRINDA 35 DK PİŞİRİN.

(FIRINA ATARKEN 4-5 PARÇA BUZ ATIN)

İÇ MALZEMELERİ ; 

SOSU;

KÖZ PATLICAN

MAYONEZ 

EZİLMİŞ SARIMSAK

RONDODAN GEÇİRİN VE EKMEĞİN İKİ TARAFINA DA SÜRÜN.

İÇ MALZEMELER

ÜÇGEN PEYNİR

DOMATES (2-3 ADET)

ROKA 

JALEPENO TURŞUSU

KÖZ PATLICAN

FÜME DANA NUAR

KÖZ PATLICANI, FÜME DANA NUARI, DOMATESİ, ÜÇGEN PEYNİRİNİZİ VE ROKANIZI SIRASIYLA 

YERLEŞTİRİN. AFİYET OLSUN.

 

 

NESRİN KATLAV

EKMEK ARASI SANDVİÇ

EKMEĞİ:

1 YUMURTA SARISI

3 BARDAK + 2 SİLME ÇAY KAŞIĞI BEYAZ UN 

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI İNSTANT MAYA

1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER

6 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 BARDAK SU

UNU TUZU MAYAYI VE ŞEKERİ DERİN BİR KAPTA KARIŞTIRIN. ODA SICAKLIĞINDAKİ SUYU VE 

SIVI YAĞI KARIŞIMA İLAVE EDİP 5 DK YOĞURUN HAMUR YUMUŞAK VE KOLAY ŞEKİL 

VERİLECEK KIVAMDA OLACAK.

HAMURU KAPALI BİR KAPTA DİNLENDİRİP MAYALANDIRIN. TEK TEK BEZELER YAPIP FIRIN 

KAĞIDININ ÜZERİNE YERLEŞTİRİN. MAYALANMIŞ SADVİÇLERİN ÜZERİNE SÜRÜN. ÖNCEDEN 

ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 20 DK PİŞİRİN.

İÇİ : 

2 ADET KÜP ŞEKER

1 PAKET SOSİS

3 KAŞIK DOMATES SALÇASI

4 BARDAK SU

1 KAVANOZ ACI HARDAL 

3 ADET DOMATES 

MAYDANOZ

SOSİSLERİ SALÇALI SUDA KAYNATIN. EKMEĞE HAFİF SOSTAN SÜRÜN. SOSİSLERİ İÇİNE KOYUP 

HARDAL SÜRÜN.

 

 

ALP MEHMET SIY

KARIŞIK KÖFTELİ YEŞİLLİKLİ SANDVİÇ

HAMURU İÇİN

2 YUMURTA (1 SARI AYRILACAK ÜSTÜ İÇİN)

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

150 GR YUMUŞAK TEREYAĞI

5 VEYA 6 SU BARDAĞI UN

1 PAKET KURU MAYA

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT 

TUZ 

DURUMA GÖRE ILIK SU

ÜSTÜ İÇİN BEYAZ SUSAM 

İÇ MALZEME

250 GR DANA KIYMA AZ YAĞLI

150 GR KUZU KIYMA AZ YAĞLI

100 GR TAVUK KIYMA (BUTTAN) 

1 YUMURTA

1 KURU SOĞAN

3 YA DA 4 DİLİM BAYAT EKMEK 

5 ADET KÜLTÜR MANTARI

YARIM DEMET MAYDANOZ

KİMYON 

KARABİBER (ÇAY KAŞIĞININ UCU İLE)

1’ER TUTAM YENİBAHAR, FESLEĞEN VE TARÇIN 

YETERİNCE TUZ

1 SU BARDAĞI FİLE ANTEP FISTIĞI

İÇ MALZEME YAPILIŞ

TÜM MALZEME KARIŞTIRILIP GÜZELCE YOĞRULUR. 

EN SON FİLE ANTEP FISTIĞI EKLENİR, GÜZEL KIVAM ALIR. ŞEKİL VERİLİP TAVADA YA DA 

FIRINDA PİŞİRİLİR.

HAMUR YAPILIŞ 

DERİN BİR KABA UN ELENİR. İÇİNE TUZ, ŞEKER VE MAYAYI EKLENİR. İYİCE HARMANLAYIP 

ORTASINI HAVUZ YAPIP İÇİNE 1 YUMURTA VE KALAN DİĞER AKI İLAVE EDİLİR. SONRA ILIK 

SÜT YAVAŞ EKLENİP YOĞRULUR. ARDINDAN YUMUŞAK YA DA ILIK TEREYAĞI

EKLENİR. ELE YAPIŞMAYAN BİR KIVAM ALDIĞINDA HAMUR TOPARLANIR ÜSTÜNE NEMLİ BİR 

BEZ ÖRTÜP DİNLENDİRİLİR.

DAHA SONRA FIRIN TEPSISINE YAĞLI KÂĞIT SERİP HAMURDAN YETERİNCE PARÇALAR ALIP 

SANDVİÇ ŞEKLİ VERİP TEPSİDE MAYALANDIRILIR. 

EN SON ÜSTÜNE YUMURTA SARISINI SÜRÜP SUSAM EKLENİR. 170 YA DA 180 DERECE ÜSTÜ 

NAR GİBİ KIZARINCAYA DEK FIRINDA PİŞİRİLİR.

SANDVİÇ ARASI İÇİN MALZEME 

KIVIRCIK

ALP MEHMET SIY

TAZE NANE 

MAYDANOZ 

TAZE SOĞAN 6 DAL 

ÇERİ DOMATES 15 TANE 

SERVİS İÇİN RENKLİ PEÇETEYE SANDVİÇLER SARILIR

SOĞUYAN SANDVİÇ ENLEMESİNE KESİLİR. ÖNCE KIVIRCIK, ÜSTÜNE KÖFTE, MAYDANOZ, 

NANE, TAZE SOĞAN, EN SON ÇERİ DOMATESLER ORTADAN KESİLİP KONUR. SANDVİÇLER 

HAZIRDIR.

 

İHSAN ARI

TON BALIKLI SANDVİÇ

SANDVİÇ EKMEĞİ

7 SU BARDAĞI UN

1 PAKET YAŞ MAYA

1 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 YUMURTA

1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ

ALDIĞI KADAR SU

ÜZERİ İÇİN:

1 YUMURTA

SUSAM

HAZIRLANIŞI: UNU KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ VE ORTASINI AÇARAK MAYAYI 

KOYUYORUZ. MAYANIN ÜZERİNE SIVIYAĞI DÖKÜYORUZ, YUMURTAYI KIRIYORUZ. AZ ILIK SU 

DÖKÜYORUZ.UNUN ÜZERİNE DE ŞEKERİ VE TUZU SERPİYORUZ. ORTAYA SÜTÜ AZAR AZAR 

İLAVE EDİYORUZ. ORTADAN MAYAYI ERİTEREK YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ. KULAK MEMESİ 

KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR İYİCE YOĞURUYORUZ. ELE YAPIŞMAMASI İÇİN 

AZ UN İLAVE EDEBİLİRİZ.

HAMURUMUZUN ÜSTÜNÜ KAPATIP, YARIM SAAT KADAR MAYALANMAYA 

BIRAKIYORUZ.HAMURDAN 14 BEZE KOPARIP YUVARLIYORUZ. TEZGAH ÜZERİNDEKİ BEZELERİ 

ELİMİZLE İLERİ GERİ YAPARAK SANDVİÇ EKMEĞİ ŞEKLİ VERİYORUZ. YAĞLANMIŞ FIRIN 

TEPSİSİNE DİZİYORUZ. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ. SUSAM SERPİYORUZ.EĞER 

ÖNCESİNDE MAYALANDIRAMADIYSAK TEPSİDE MAYALANMAYA BIRAKABİLİRİZ. ÖNCEDEN 

ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİYORUZ.

MALZEMELER:

 2 UFAK BOY TON BALIĞI

 1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

 1 KIRMIZI BİBER

 1 DOMATES

 TUZ

 KIVIRCIK, MAYDONOZ, DEREOTU, YEŞİL SOĞAN

 1 ÇAY KAŞIĞI HARDAL

 1 ÇAY KAŞIĞI RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU

HAZIRLANIŞI:

TON BALIĞININ SUYUNU SÜZÜP BİR TABAĞA ALIN, ÜSTÜNE İNCE İNCE DOĞRADIĞINIZ 

SOĞANI, KIRMIZI BİBERİ VE DEREOTUNU EKLEYİN. ARDINDAN MAYONEZ, HARDAL, TUZ VE 

LİMON KABUKLARINI EKLEYEREK KARIŞTIRIN. EKMEĞİ İKİYE BÖLÜN KIVIRCIK, MAYDONOZ VE 

DOMATESİ YERLEŞTİRİN, ÜSTÜNE TON BALIĞI KARIŞIMINI DÖKÜN. ÜSTÜNE BİR KAT DAHA 

KIVIRCIK KOYARAK EKMEĞİ KAPATIN. DİYET TON BALIĞI SANDVİÇİNİZ SERVİSE HAZIR.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

SANDVİÇ

HAMBURGER EKMEĞİ

500 GR UN

275 ML SÜT

25 GR ALBA MARGARİN

25 GR MAYA

12 GR TUZ

25 ML SIVI YAĞ

50 GR ŞEKER

1 ADET YUMURTA

MAYAYI SÜT İÇERİSİNDE ÇÖZÜN. BÜTÜN MALZEMEYİ YOĞURUN. 10 DK DİNLENDİRİN. 115 

GR BEZELER (ROLL) YAPIN. YAĞLI TEPSİYE ARALIKLI KOYUN. 35 DK MAYALANMAYA BIRAKIN. 

İKİ KATINA ÇIKINCA YUMURTA SARISI SÜRÜN, 190 DERECEDE PİŞİRİN.

SEZAR SALATA SOSU

1 ADET YUMURTA SARISI

1 ÇAY KAŞIĞI TANELİ HARDAL

1 ÇAY KAŞIĞI DİJON HARDALI

200 ML AYÇİÇEK YAĞI

1 ADET ANÇÜEZ

YARIM ÇAY KAŞIĞI WORCESTERSHIRE SOS

15 GR RENDELENMİŞ PARMESAN

YUMURTA SARISI VE HARDALI ÇIRPARAK MAYONEZ KIVAMINA GETİRİN. DAHA SONRA AZAR 

AZAR LİMONU VE SONRASINDA DİĞER MALZELEMERİ EKLEYİN.

TON BALIKLI MAYONEZLİ SANDVİÇ SOSU

170 GR KONSERVE TON BALIĞI

10 GR KAPARİ

1 ADET ANÇÜEZ

2 YEMEK KAŞIĞI SOĞUK ET SUYU

130 GR MAYONEZ

TON BALIĞINI YAPINDAN AYIRIN VE DİĞER BÜTÜN MALZEMELERLE BİRLİKTE BLENDERA 

KOYUP PÜRÜSSÜZ OLANA KADAR ÇEKİN.

 

 

BERKER BAŞMANAV

SANDVİÇ

HAMURU İÇİN;

3 SU BARDAĞI BEYAZ UN

4 SU BARDAĞI ÇAVDAR UNU

3 TATLI KAŞIĞI İNSTANT MAYA

TUZ

2 ÇORBA KAŞIĞI PEKMEZ

2 BARDAK ILIK SU

2 YEMEK KAŞIĞI ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

1 BARDAK SÜT

EKMEKLİK FISTIK VE SOYULMUŞ ÇEKİRDEK 

İÇİ İÇİN;

10 GR TEREYAĞI

200 GR FÜME SOMON

30 GR KREM PEYNİR

1 ADET TEMİZLENMİŞ VE SOYULMUŞ AVOKADO

1 DEMET ROKA

TUZ

KARABİBER

200 GR KURUTULMUŞ ET

100 GR İSLİ PEYNİR

1 DEMET ROKA

ÇÖREK OTU

2 ADET DOMATES

4 KAŞIK HARDAL

NAR EKŞİSİ

3 DİŞ SARIMSAK

YAPILIŞI

HAMUR İÇİN KURULAR BİR KARIŞTIRMA KABINDA KARIŞTIRILIR VE SIVILAR EKLENEREK 

YOĞURULUR. 20 DK MAYALANDIKTAN SONRA ŞEKİL VERİLEREK 220 DERECE FIRINDA 

PİŞİRİLİR.

PİŞTİKTEN SONRA İÇ MALZEMELER İLE DOLDURULUR VE AHŞAP SERVİS TABAĞINDA SERVİS 

EDİLİR.

FÜME SOMONA SOS;

1 DİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI HARDAL

1 YEMEK KAŞIĞI KREM PEYNİR

KOYULUĞUNA GÖRE SOSU AÇMAK İÇİN ZEYTİNYAĞI

1 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTU

 

 

Güncelleme: 30/04/2015 10:22:54
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.