29 Nisan Çarşamba Tarifler

29 Nisan Çarşamba Tarifler

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

MİLFÖY GÜVECİNDE SOSLU KÖFTE

MALZEMELER:

2 ADET MİLFÖY

150 GR KIYMA

1 ADET YUMURTA

3-4 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

200 GR DOMATES PÜRESİ

2 DİŞ SARIMSAK

TUZ

KARABİBER

KİMYON

4-5 DAL TAZE KEKİK

TEREYAĞI

HAZIRLANIŞI:

GÜVECİN İÇİNİ BOLCA TEREYAĞI İLE YAĞLAYIN. 1 MİLFÖYÜ ENLEMESİNE ORTADAN İKİYE 

KESİN VE GÜVECİN TABANINA OTURTUN. DİĞER YARISINI TEKRAR ORTADAN İKİYE BÖLÜN VE 

GÜVECİN DUVARLARINA OTURTUN. İKİNCİ MİLFÖY İÇİNDE AYNI İŞLEMİ UYGULAYIN. 210 

DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

1 YUMURTAYI ÇIRPIN VE YARISINI KIYMANIZIN İÇİNE DÖKÜN GALETA UNU İLE BİRLİKTE 

YOĞURUN.

12 15 PARÇA TOP ELDE EDİN VE TAVADA YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞDA PİŞİRİN. 

SARIMSAKLARI BIÇAKLA KIRIN BAHARATLAR İLE BİRLİKTE TAVANIN İÇİNE ATIN DOMATES 

PÜRESİNİ İLAVE EDİN VE HAFİF ÇEKTİKTEN SONRA SARIMSAKLARI ÇIKARTIP PİŞEN 

MİLFÖYÜNÜZÜN İÇERİSİNE KAŞIK YARDIMI İLE KÖFTELERİNİZİ DOLDURUNUZ RESİMDEKİ GİBİ 

SERVİS EDİNİZ.

 

 

ŞURA KARACA

TROPİKAL TART

75 GR PUDRA ŞEKERİ

250 GR UN

100 GR TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI SU

1 YUMURTA

KREMASI İÇİN 

YARIM LİTRE SÜT

5 YUMURTA

25 GR TEREYAĞI

40 GR MISIR NİŞASTASI

1 VANİLYA ÇUBUGU

110 GR ŞEKER

PİŞİRMEK İÇİN BAKLİYAT

MEYVELER

2 ADET KİVİ

YARIM KİLO ÇİLEK

1 ADET MANGO

5 TANE ALTIN ÇİLEK 

TAZE NANE YAPRKLARI

1 ADET PASSİON FRUİT (ÇARKIFELEK MEYVESİ)

1 TANE ANANAS KONSERVESİ

YAPILIŞI 

UN VE YAĞ BİRBİRİNE YEDİRİLİR. PUDRA ŞEKERİ EKLENİR KARIŞTIRILIR. TUZ EKLENİR 

YUMURTA VE SU EKLENİR. HAMUR İSTENİLEN KALINLIĞA GELENE KADAR 2 SİLPAT VEYA 

YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇILIR. BUZUKTA YARIM SAAT BEKLETİLİR VE KALIBA YERLEŞTİRİLİR. 

ÖNCEDEN ISINMIŞ 170 DERECE FIRINDA 15 DK ÜZERİNE YAĞLI KAĞIT VE KURU BAKLİYATLAR 

SERİLEREK KÖR PİŞİM YAPILIR. DAHA SONRA YAGLI KAĞIT ALINIR 10 DK DAHA PİŞİRİLİR. 

KREMA İÇİN TÜM MALZEMELER KARIŞTILIR KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR, SOĞUMAYA BIRAKILIR. 

SOĞUYAN TART HAMURU KREMA VE MEYVELERLE SÜSLENİR.

 

 

ÖZGE UYSALER

KAVANOZDA KREMALI MEYVELİ CİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE

250 GRAM ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

1 BARDAK ESMER ŞEKER

YARIM BARDAK BEYAZ ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

2 BÜYÜK YUMURTA

YARIM ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

2 ¼ BARDAK UN

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

2 BARDAK DAMLA ÇİKOLATA

KARAMEL SOS İÇİN:

3 KAŞIK SU

1 BARDAK ŞEKER

1 BARDAK KREMA

KREMA IÇIN:

100 GRAM KREMA

50 GRAM KAYMAK

1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

10-12 ADET ÇİLEK

KREMA İÇİN: KREMA KABARTILIR. İÇİNE PUDRA ŞEKERİ EKLENİR. KREMA DA 

EKLENEREK ÇIRPILIR VE BUZDOLABINA KALDIRILIR.

TEREYAĞI ŞEKERLE ÇIRĞILIR. YUMURTALAR EKLENİR. UN, TUZ, KABARTMA TOZU VE 

KARBONAT DA EKLENİR, HAFİFÇE KARIŞTIRILIR. ÇİKOLATALARDA EKLENİP CEVİZ 

BÜYÜKLÜĞÜNDE TEPSİYE DİZİLİR. 180 DERECEDE 15 DK PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKINCA 

SICAK TEPSİNDE 1-2 DK BEKLETİLİR.

ÇİLEKLER DİLİMLENİR.

KARAMEL İÇİN ŞEKER 3 KAŞIK SUYLA KAYNATILIR. KREMA EKLENİR VE KARIŞTIRILIR. 

KAVANOZLARA KURABİYELER KIRILIR. ÜZERİNE KREMA, ÇİLEK VE KARAMEL SOS 

KATLAR HALİNDE DİZİLİR.

 

 

OKAN KARADENİZ

HAFİF MEŞREP

1 ADET VANİLYA ÇUBUĞU

100 GR KAŞIK BAL

350 GR SÜZME YOĞURT (TÜLBENT İÇİNE KOY VE İÇİNDEKİ FAZLA SUYU ÇIKAR)

2 YEMEK KAŞIĞI SÜT

1 LİMONUN KABUĞU

YUKARDAKİ MALZEMELERİ ÇIRPMA TELİ İLE HOMOJEN HALE GELENE KADAR BİRBİRİNE 

KARIŞTIRIN. (CIVIK OLMAMALI, PASTACI KREMASI KIVAMINDA OLMALI)

25 GR KİŞNİŞ TOHUMU

BUNLARI TAVADA 40 GR ŞEKERLE KISIK ATEŞTE YAVAŞ YAVAŞ PİŞİRİN. ŞEKERLER ERİYİP 

ÜSTLERİNİ KAPLAYACAK. EN SON TATLININ ÜSTÜNE SERPECEKSİNİZ.

400 GR ÇİLEK

250 GR ŞEKER

ÇİLEKLERİN 200 GRAMINI, VANİLYANIN KALAN ÇUBUĞUNU VE ŞEKERİN 200 GRAMINI 70 ML 

SU EKLEYEREK 15 DK PİŞİRİN. YOĞUNLAŞIP ŞERBET KIVAMINA GELECEKLER. ÇİLEKLERİ EZİP 

DAĞITMAYIN. SONRA SÜZÜN VE SOĞUTUN.

KALAN ÇİLEKLERİ KÜÇÜK KÜPLER ŞEKLİNDE KESİN VE YAPTIĞINIZ ŞERBETİN İÇİNE ATIN.

2 ADET MİLFÖY

MİLFÖYÜ İKİ TEPSİ ARASINDA KALACAK ŞEKİLDE YAĞLI KAĞIDIN İÇİNE KOYUP BİRAZ 

TEREYAĞI SÜRÜN, ŞEKER SERPİN VE FIRINA VERİN. 170 DERECEDE 10 DK YETERLİ 

GELECEKTİR.

ÇİLEKLERİ EN ALTA KOYUN, SUYU OLMASIN. ÜSTÜNE 1 TATLI KAŞIĞI YOĞURT KOYUP 

KARAMELİZE KİŞNİŞİ ATIN. EN SON ÇITIR BAKLAVA YUFKALARINI ÜZERİNE SERPİN.

 

 

NESRİN KATLAV

KAYSERİ USULÜ TATLI 

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI İRMİK (İÇİNE KONMAYACAK)

1 PAKET VANİLYA 

2 PAKET KABARTMA TOZU

200 GR KAYMAK

ALDIĞI KADAR UN 

(KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA KADAR YOĞURULUR)

ŞERBETİ:

6 SU BARDAĞI ŞEKER 

6 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI;

YUMURTAYI İYİCE ÇIRPIN. İÇİNE SIRASIYLA YOĞURDU, SIVI YAĞI, VANİLYAYI EKLEYİN İYİCE 

ÇIRPIN. SONRA UNU AZAR AZAR EKLEYİN, KABARTMA TOZUNU INLA BERABER İLAVE EDİN. 

HAMURUNUZ KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLMALI. SONRA HAMURUNUZU ŞERİTLER 

HALİNE GETİREREK KESİN. İRMİĞE BULAYIP TEPSİYE DİZİN. 180 DERECEDE PEMBELEŞİNCEYE 

KADAR PİŞİRİN.

ŞERBETİ İÇİN;

6 BARDAK SOĞUK SUDA 6 BARDAK ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN. PİŞEN HAMURU FIRINDAN 

ÇIKARTMADAN ÇIRPTIĞIMIZ HAMURUN ÜZERİNE ŞERBETİ DÖKÜP FIRINI KAPATIN. SÖNMÜŞ 

FIRINDA 25-30 DK ŞERBET ÇEKENE KADAR BEKLETİN.

 

 

ALP MEHMET SIY

(FIRINDA MEYVELİ KREM TATLI) PANNA COTTA 

1 SU BARDAĞI UN 

1 PAKET VANİLYA

1 LİTRE YAĞLI SÜT

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1,5 ADET RENDELENMİŞ MUZ 

YARIM SU BARDAĞI KİRAZ ŞEKERLEMESİ

1 SU BARDAĞI KREMA  

YAPILIŞI

BİR KAPTA UN VE VANİLYA İLE BİRAZ SÜT İLE EZİLİR.

KALAN SÜTÜ TENCEREYE ALIP ISITALIM RENDELENMİŞ MUZ VE ŞEKERİ İLAVE EDİP BU 

KARIŞIMA DOĞRANMIŞ KİRAZ ŞEKERLEMELERİNİ İLAVE EDELİM. HIZLICA KARIŞTIRARAK 

UNLU VANİLYALI SÜTLE EZİLMİŞ KARIŞIMI EKLEYELİM. 

OCAKTAN ALIP KREMAYI EKLEYİP HEMEN KÜÇÜK FIRIN KALIPLARINA EŞİTÇE BÖLÜŞTÜRELİM. 

180 DERECE FIRINDA ÜSTÜ ÇOK KIZARMADAN FIRINDAN ALIRIZ

SOSLA SERVİS YAPARIZ.

SOS MALZEME YALANCI DONDURMA 

1 LİTRE SÜT 

YARIM SU BARDAĞI KREMA 

1 TATLI KAŞIĞI SALEP

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

YAPILIŞ: 

SÜT TENCEREYE KONUR. ISINIRKEN DİĞER KURULAR HARMANLANIP ILINAN SÜTE EKLENİR. 

HIZLI KARIŞTIRARAK 10 DAKİKA KARIŞTIRARAK KAYNAYINCA OCAKTAN ALINIR VE KREMA 

EKLENİR HIZLICA SAVRULATARAK KARIŞTIRILIR. 

BUZLUĞA KONUR SOĞUTULUR. TEKRAR KARIŞTIRILIR. KIVAM ALINCA İÇİNE NE KATILACAK 

İSE O KADAR KAPLARA AYRILIP İÇİNE KONULACAK MALZEME EKLENİP KARIŞTIRILIP 

SOĞUTULUR. 

8 TANE ÇİLEK 

BİR ÇAY BARDAĞİ BEYAZ DAMLA ÇİKOLATA 

1 ÇAY BARDAĞI SÜTLÜ DAMLA ÇIKOLATA

İLE ÜÇ FARKLI SOS OLUŞTURUN.

 

 

İHSAN ARI

LABNE PEYNİRLİ MEYVE CÜMBÜŞÜ TARTÖLETLER 

MALZEMESİ

100 GR MARGARİN

1 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

2,5 SU BARDAĞI UN

ÜZERİ İÇİN

250 GR ÇİLEK 

3 TANE MUZ 

4 TANE KİVİ 

YARIM KASE YABAN MERSİNİ 

YARIM KASE FRAMBUAZ

1 ÇAY BARDAĞI ÇİLEK SOS

YARIM ÇAY BARDAĞI YABAN MERSİNİ SOSU

YARIM ÇAY BARDAĞI FRAMBUAZ SOS

YARIM ÇAY BARDAĞI KİVİ SOS

KREMASI İÇİN

2 SU BARDAĞI SÜT

3 ÇORBA KAŞIĞI UN 

1 ADET YUMURTA SARISI 

YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

YARIM PAKET LABNE

1 PAKET VANİLİN

YAPILIŞI

HAMURUN MALZEMELERİNİ İYİCE KARIŞTIRIP YOĞURUN. YAKLAŞIK 20 DK KADAR BEKLETİN. 

MEYVELERİ HAZIRLAYIP YIKAYIN. DİĞER YANDA DA VANİLİN HARİÇ TÜM KREMA 

MALZEMELERİ TENCEREYE DÖKÜP MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİN. 

OCAKTAN ALMAYA YAKIN VANİLİNİ EKLEYİN. DAHA SONRA BİR KENARA ALIP SOĞUTUN. 

KREMA SOĞUDUKTAN SONRA LABNE PEYNİRİNİ EKLEYİP KARIŞTIRIN. 12 ADET TART KALIBINI 

YAĞLAYIP UNLAYIN. HAMURU HAFİF UNLAYARAK MERDANE YARDIMIYLA AÇIN. ÇOK KALIN 

OLMAYACAK ŞEKİLDE AÇIN. ÇAY TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNE KESİN. TART KALIPLARININ İÇİNE 

YERLEŞTİRİN. ORTALARINI BİRKAÇ YERİNDEN ÇATAL YARDIMI İLE DELİN. ÖNCEDEN 

ISITTIĞINIZ 160 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 13-15 DK KADAR PİŞİRİN. ARDINDAN FIRINDAN 

ÇIKARIP SOĞUMAYA BIRAKIN. TARTÖLETLERİNİZİ KALIPTAN ÇIKARDIKTAN SONRA 

ORTALARINA 1 ÇORBA KAŞIĞI KADAR KREMADAN KOYUN. MEYVELERİ ÜZERİNE KOYDUKTAN 

SONRA SOSLARI DA EKLEYİP SONRA DİNLENMEYE BIRAKIN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

FIRINDA ARMUT TATLISI

4 ADET ARMUT

150 GRAM BAL 

100 GRAM TEREYAĞI 

6 ADET YUMURTA SARISI

120 GRAM ŞEKER 

300 GRAM KREMA 

500 GR MASCARPONE 

1 TANE ÇUBUK VANİLYA 

1 ADET LİME 

1 ADET VANİLYA ÇUBUĞU 

100 GRAM FINDIK 

50 GRAM ŞEKER 

YAPILIŞI 

ARMUTLARI ORTASINDAN İKİYE BÖLÜP FIRIN TEPSİSINE YERLEŞTİRİN. ÜZERINE BİRER KÜP 

TEREYAĞI VE BAL KOYUP 180 DERECELİK FIRINDA ARMUTLAR BİRAZ YUMUŞAYANA KADAR 

PİŞİRİN. MASCARPONE VE KREMAYI AYRI AYRI ÇIRPARAK KABARTIN. KABARAN KREMANIN 

İÇİNE VANİLYA ÇUBUĞUNUN ÇEKİRDEKLERİNİ VE LİMEIN KABUĞUNU RENDELEYİN. BİRAZ 

BAL EKLEYEREK TATLANDIRIN. İKİ KARIŞIMI BİRLEŞTİRİN. ŞEKERİ KARAMELİZE EDİN VE 

FINDIKLARI EKLEYİP KROKAN YAPIN. 

KREMANIN YAPILIŞI

ŞEKERİ ÇOK AZ SU İLE ŞURUP YAPIN. YUMURTA SARILARINI ÇIRPARKEN ÇOK YAVAŞ BİR 

ŞEKİLDE BU ŞURUBU İLAVE EDİN VE ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. KIVAM ALDIKTAN SONRA AYRI 

KAPLARDA ÇIRPTIĞINIZ VE KABARTTIĞINIZ MASCARPONE VE KREMA İLE BİRLEŞTİRİN. 

VANİLYA ÇUBUĞUNUN ÇEKİRDEKLERİNİ EKLEYİN VE BUZDOLABINDA SOĞUTUN.

CRUMBLE 

300 GRAM UN

200 GRAM TEREYAĞI

100 GRAM ŞEKER 

100 GRAM ESMER ŞEKER 

YAPILIŞI;

TÜM MALZEMEYİ PARMAK UÇLARIYLA KARIŞTIRIP FIRIN TEPSİSİNE YAYIP 180 DERECEDE 

RENKLERİ ALTIN SARISI OLANA KADAR PİŞİRİN. 

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER İLE 1 SU BARDAĞI SUYU ŞERBET YAPIP ARMUTLARIN BORCAMINA 

DÖKÜN.

 

 

BERKER BAŞMANAV

İÇİ AHUDUDULU FINDIKLI TURTA

MALZEMELER

TABANI İÇİN:

155 GR BİTTER KUVERTÜR ÇİKOLATA

105 GR TEREYAĞI

65 GR KAVRULMUŞ FINDIK

4 BÜYÜK BOY YUMURTA

155 GR TOZ ŞEKER

35 GR UN

305 GR DONDURULMUŞ AHUDUDU

ÜST KREMASI İÇİN:

250 GR BEYAZ KUVERTÜR ÇİKOLATA

120 ML KREMA

YAPILIŞ:

18 CMLİK ÇEMBER YAĞLANIR. ÇİKOLATA VE TEREYAĞI ERİTİLİR. FINDIK MUTFAK 

ROBOTUNDA ÇEKİLİR. YUMURTA AKLARI VE SARILARI ŞEKER İLE ÇIRPILIR. ÇİKOLATA 

YUMURTALAR İLE AYNI KABA ALINIR. KALAN TÜM MALZEMELER BİR ARAYA GETİRİLİR VE 30 

DK 180 DERECE FIRINDA PİŞER. ÜZERİNE ÇİKOLATA ERİTİLEREK KREMA İLE KARIŞTIRILIR VE 

TABANIN ÜZERİNE EKLENİR. YANLARI İÇİN RULO ŞEKLİNDEKİ SÜSLEME ÇİKOLATASI İLE 

KAPATILIR.

 

 

Güncelleme: 30/04/2015 14:19:35
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.