29 Ocak Perşembe Yayını Tarifleri

29 Ocak Perşembe Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF : DOLGULU ÇİÇEK KURABİYELER

 

MALZEMELER:

 260 GR. UN

150 GR. TEREYAĞI

100 GR. ESMER ŞEKER

5 GRAM KABARTMA TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL

1 YUMURTA

 TUZ

 

İÇ DOLGUSU İÇİN:

KAYISI MARMELATI 

HAZIRLANIŞI:

*BİR KAPTA ELENMİŞ UN, ESMER ŞEKER, KABARTMA TOZU, TARÇIN, ZENCEFİL VE BİR TUTAM TUZU KARIŞTIRIN. 

*YUMURTAYI KIRIP KARIŞIMA EKLEYİN.DAHA SONRA YUMUŞAMIŞ TEREYAĞINIDA EKLEYİP BÜTÜN MALZEMELERİ HOMOJEN HALİNE GETİRİN.

* DÜZ BİR YÜZEYE UNLAYIP HAMURU YERLEŞTİRİN VE YARIM SANTİMETRE KALINLIĞINDA MERDANE İLE AÇIN.

* KALIP İLE KESTİĞİNİZ HAMURUNUZU MUFFİN TEPSİSİNE KOYUNUZ. 

*180 ° C FIRINDA KIZARANA KADAR ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.

* FIRINDAN ÇIKARIN VE SERVİS ETMEDEN ÖNCE SOĞUMASINI BEKLEYİN.DEKORE ETMEDEN ÖNCEDE KURABİYELERİNİZİN SOĞUK OLMASI GEREKİR

 *ÇÜNKÜ SICAKKEN YUMUŞAK OLAN KURABİYELERİMİZİ SOĞUYUNCA KITIR OLACAKTIR.

 *KURABİYELER SOĞUDUKTAN SONRA İÇERİSİNİ KAYISI MARMELATI İLE DOLDURUN VE PUDRA ŞEKERİ SERPİN.

 

 

GÖKHAN SERBEST'İN FIRINDA ZEYTİNYAĞLI RENKLİ BİBER DOLMASI

 

MALZEMELERİ

1 DOLMALIK KIRMIZI BİBER

1 DOLMALIK YEŞİL BİBER

1 DOLMALIK SARI BİBER

1 DOLMALIK MOR BİBER 

1 DOMATES

6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

2 SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

2 YEMEK KAŞIĞI KIYILMIŞ TAZE NANE

2 YEMEK KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ

2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

1 MİKTAR DOLMALIK FISTIK

1 TUTAM TARÇIN 

TUZ

KARABİBER

ÜZERİ İÇİN; DEREOTU VE MAYDANOZ YAPRAKLARI

 

HAZIRLANIŞI;

FIRINI 190 DERECEYE AYARLAYIN. PİRİNCİ HAFİF DİRİ KALACAK ŞEKİLDE HAŞLAYIN VE SUYUNU SÜZÜN. BİBERLERİ UZUNLAMASINA ORTADAN İKİYE KESİP SAP VE ÇEKİRDEKLERİNİ TEMİZLEYİN. KESİK YERLERİ ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE FIRIN KABINA DİZİN. 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI BİBERLERİN ÜZERİNE SÜRÜN VE 15 DAKİKA SICAK FIRINDA PİŞİRİN. 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI TAVADA ISITIN. SOĞANLARI KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYIN VE 5 DAKİKA ZEYTİNYAĞINDA KAVURUN. KIYILMIŞ SARIMSAK VE DOMATESLERİ MİNİK KÜPLER ŞEKLİNDE DOĞRAYIN VE TAVAYA EKLEYİN. HAŞLANMIŞ PİRİNÇ, KIYILMIŞ NANE VE MAYDANOZU, KUŞ ÜZÜMLERİNİ İLAVE EDİN. TUZ VE KARABİBERLE, TARÇINLA TATLANDIRIP KARIŞTIRIN. HAZIRLADIĞINIZ KARIŞIMI BİR KAŞIK YARDIMIYLA BİBERLERİN İÇİNE DOLDURUN. YARIM SU BARDAĞI SICAK SUYU BİBERLERİN ÜZERİNE GEZDİRİN. 20 DAKİKA FIRINDA PİŞİRİN. FIRINDAN ALIP 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI ÜZERLERİNE EKLEYİN. SICAK FIRINDA 10 DAKİKA DAHA PİŞİRİN. ÜZERİNİ DEREOTU VE MAYDANOZ YAPRAKLARIYLA SÜSLEYİN. SERVİS YAPIN.FIRINDA RENKLİ BİBER DOLMASI ARTIK HAZIR.

 

 

 

İLHAN ÇAPAN'IN RENKLİ BİBER DOLMASI

 

6 ADET RENKLİ DOLMALIK BİBER

1 BARDAK PİRİNÇ

200 GR KIYMA

2 ADET KURU SOĞAN

1 BAĞ MAYDANOZ

1 BAĞ DEREOTU

3 ADET TAZE SOĞAN

150 GR ZEYTİNYAĞI

1 DEMET TAZE NANE

100 GR SALÇA

KARABİBER

KIRMIZI TATLI TOZ BİBER

 

YAPILIŞI;

 

DOLMALIK BİBERLER AÇILIP İÇİ HAFİFTEN TUZLANIR. DİĞER MALZEMELER YIKANIP DOGRANIR. KIYMA, PİRİNÇ VE SALÇA İLE BİRLİKTE DOLMA HARCI HAZIRLANIP BİBERLERİN İÇLERİ MAKUL MİKTARDA DOLDURULUR. OCAKTA BİRAZ SALÇALI SOSLA ÖN PİŞİRME YAPILIP FIRINA VERİLİR 200 DERECE FIRINDA BİBERLER KİZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

 

 

 

 

ÖZGE UYSALER'İN PEYNİRLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

 

MALZEMELER

5 ADET BİBER (2 SARI 2 KIRMIZI 1 YEŞİL)

10 ADET CHERRY DOMATES

100 GRAM KEÇİ PEYNİRİ

4 DAL TAZE KEKİK

4 DAL FESLEĞEN

4 DAL NANE

SIZMA SEYTINYAĞI

TAZE ÖĞÜTÜLMÜŞ KARABİBER

2 ADET SOĞAN

1 ADET KABAK

1 BARDAK MANTAR

4 ADET YUMURTA

1⁄2 CUP PİRİNÇ

1⁄2 CUP YAĞSIZ DANA KIYMA

1 CUP CHEDDAR PEYNİRİ

1⁄2 CUP SU

TOZ ZENCEFİL

TEREYAĞI

 

YAPILIŞI;

 

BİBERLER ÖNCE KAYNAR SUYA ATILIR. 2-3 DAKİKA SONRA BUZLU SUYA ATILARAK ŞOKLANIR. ORTADAN İKİYE KESİLİR, İÇİNDEKİ BEYAZ KISIMLARI AYRILIR. 160 DERECELİK FIRINA 15-20 DK. KONUR. BİR TAVADA SOĞANLAR ÖLDÜRÜLÜR, SARIMSAK, TUZ, BİBER VE KIYMA EKLENİR. DOMATES DE EKLENDİKTEN SONRA KABAK VE MANTARLAR EKLENEREK PİŞİRİLİR. FIRINDAN ALINAN BİBERLER TEREYAĞI VE TUZLA TATLANDIRILIR. HARÇ İÇLERİNE DOLDURULUR. ÜZERLERİNE 1’ER YUMURTA KIRILIR. 170 DERECELİKOLARAK 35-40 DK. PİŞİRİLİR.

 

 

 

ŞURA KARACA'NIN BİBER DOLMASI TARİFİ

2’ŞER ADET KIRMIZI, SARI VE YEŞİL DOLMALIK BİBER

250 GRAM KIYMA

TAZE KEKİK 

TAZE BİBERİYE

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

1 BÜYÜK SOĞAN 

YARIM DEMET MAYDANOZ

1 SU BARDAĞI CEVİZ

1 SU BARDAĞI BULGUR

BİBER SALÇASI 

DOMATES SALÇASI 

SIVI YAĞ

TUZ 

KARABİBER 

KIRMIZI PUL BİBER

YENİBAHAR 

2 DOMATES

2 DİŞ SARIMSAK

1 KASE YOĞURT

 

YAPILIŞI; 

 

DOLMALIK BİBERLER 3 DK. SUDA HAŞLANIR. SONRA SOĞUK SUDA ŞOKLANIR. SOĞAN, KIYMA BULGUR, PİRİNÇ, CEVİZ DİĞER BAHARATLARLA HAZIRLANIR. İÇLE DOLDURULUP 180 DERECEDE 30 DK PİŞİRİLİR VE YOĞURTLA SERVİS EDİLİR.

 

 

 

TUGAY GÖREN'İN RENKLİ BİBER DOLMASI TARİFİ:

 

4-5 DİLİM TOST EKMEĞİ 

300 GR KUZU ETİ

3 ADET DOLMALIK KIRMIZI BİBER 

3 ADET DOLMALIK SARI BİBER 

SOĞAN

SARIMSAK

8 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

200 GRAM TAVUK ETİ 

5 DAL

TUZ 

KARABİBER

PULBİBER

KEKİK 

 

YAPILIŞI;

 

BİBERLER ŞAPKA ŞEKLİNDE KESİLİR VE TERS BİR ŞEKİLDE FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİLİR, YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR. DİĞER YANDA SOĞAN UFAK UFAK DOĞRANIR SARIMSAKLARLA BİRLİKTE RENGİ DÖNENE KADAR PİŞİRİLİR. TAVUKLAR KÜP KÜP DOĞRANIR VE SOĞANLARA İLAVE EDİLİR. SALÇA DA EKLENİR VE SOTELENİR.BAŞKA BİR YERDE TOST EKMEKLERİ KÜP KÜP KESİLİR, TAVAYA ALINIR. BİR MİKTAR ZEYTİNYAĞI İLE ÇITIR OLANA KADAR KAVRULUR VE BAHARATLAR EKLENİR.DAHA SONRA YUMUŞAYAN BİBERLERİN İÇERSİNE SOTE ÇITIR EKMEK VE SOTE SIRASIYLA KONUR. ÜZERİNE KIYILMIŞ DEREOTU EKLENİR. BİBERLER KAPAKLAR KAPATILARAK SERVİS EDİLİR.

 

Güncelleme: 29/01/2015 15:20:50
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.