30 OCAK CUMA YAYINI TARİFLERİ

30 OCAK CUMA YAYINI TARİFLERİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: KAPAKLI KURABİYE

 

MALZEMELER:

125 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

½ ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ADET YUMURTA

YARIM ÇAY KAŞIĞI KRİSTAL VANİLYA

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

2 –2.5 SU BARDAĞI UN

 

İÇ DOLGUSU:

100 GR KREMA

180 GR BİTTER KUVERTÜR

50 GR KIRIK FINDIK

YARIM MUZ

1 ADET BÖĞÜRTLEN

 

HAZIRLANIŞI:

*PUDRA ŞEKERİ VE TEREYAĞINI MİKSERDE İYİCE KABARTIN.

* SIVI YAĞI EKLEYİN VE İYİCE ÇIRPIN VE PORTAKAL RENDESİ KABUKLARINI İLAVE EDİN.

*KABARTMA TOZU VANİLYA VE UNU BÜYÜK BORCAMDA KARIŞTIRIN VE MİKSERDEKİ YAĞ KARIŞIMINA İLAVE EDİN. ( HAMUR ELİNİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMDA OLMALI VE ÇOKTA SERT OLMAMALI)

*HAMURUNUZU 2 SİLPAT ARASINDA 75MM KALINLIĞINDA AÇIN, ÇEMBERİNİZLE 2 YUVARLAK KESİN.

*BİR TANESİ TABAN BİR TANESİ KAPAK OLACAK.

*GERİ KALAN HAMURU ÇEMBERİNİZİN İÇİNE 75MM KALINLIĞINDA OLACAK ŞEKİLDE DÜZGÜNCE DÖŞEYİN KENARLARINDAN TAŞAN HAMURU BIÇAK YARDIMI İLE KESİN.

* KALIBINIZI HAZIRLADIĞINIZ HALKANIN BİRTANESİNİN ÜZERİNE GÜZELCE OTTURUN VE 180 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN VE SOĞUTUN.

 

İÇ DOLGUSU:

*KREMAYI KAYNATIN OCAKTAN ALIN VE ÇİKOLATAYI İÇİNE ATIP ERİTİN.

*ÇİKOLATALAR ERİDİKTEN SONRA FINDIK PARÇALARINI ATIN VE SOĞUTUN.

*YAPTIĞINIZ KURABİYENİN İÇİNİ DOLDURUN VE ÜZERİNİ RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN ISPANAKLI KREP BÖREĞİ TARİFİ

 

 

 

MALZEMELER:


300 GRAM ISPANAK

250 GRAM TAZE KAŞAR PEYNİRİ

3 ADET KESME ŞEKER

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 ADET HAVUÇ

70 GR ÇEMENSİZ PASTIRMA

KREP MALZEMESİ:

2 ADET YUMURTA

2 SU BARDAĞI UN

2 SU BARDAĞI SÜT

2 ÇORBA KAŞIĞI KADAR TEREYAĞI (SIVIYAĞ DA OLABİLİR)

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

BEŞAMEL SOS:

3 ÇORBA KAŞIĞI UN

50 GRAM TEREYAĞI

5 SU BARDAĞI SÜT

1ÇAY KAŞIĞI TUZ
 
YAPILIŞI:
 
ISPANAĞI, TUZ VE ŞEKERLE KAYNAMIŞ SUDA ÜÇ DAKİKA HAŞLIYORUZ, ÇIKARIP SOĞUK SUYA ALIYORUZ. SUYUNU SIKIYORUZ.
 
KREP İÇİN, YUMURTA, UN, SÜT, ERİMİŞ TEREYAĞI VE TUZU MİKSERLE KARIŞTIRIYORUZ.
 
26 CM ÇAPLI TEFLON TAVAYI YAĞLIYORUZ. HAMURDAN  BİR KEPÇE DÖKÜP, YAYIP KIZARTIYORUZ. (ALTLI, ÜSTLÜ SARARANA KA DAR). BU ŞEKİLDE 10 ADET KREP HAZIRLIYORUZ.

BEŞAMEL SOS İÇİN, TEREYAĞINI ERİTİYORUZ. TUZU VE UNU EKLEYEREK KISIK ATEŞTE PEMBELEŞENE KADAR KAVURUYORUZ. SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK PİŞİRİYORUZ.

BİRLEŞTİRME:

HAŞLANMIŞ ISPANAĞA 7 ÇORBA KAŞIĞI BEŞAMEL EKLEYEREK ISPANAĞI PARÇALAYICI VEYA BLENDERLA KARIŞTIRIYORUZ.

FIRIN KABINI YAĞLAYARAK EN ALTA BİR KREP ÜSTÜNE 3 ÇORBA KAŞIĞI SOSLU ISPANAK, 2 ÇORBA KAŞIGI BEŞAMEL, KARABİBER VE KAŞAR KOYUYORUZ.

İKİNCİ KREBİ ÜSTÜNE KAPATIP TEKRAR AYNI İŞLEMİ YAPARAK 10 TANE KREBİ BU ŞEKİLDE ÜST ÜSTE YERLEŞTİRİYORUZ.

EN ÜSTE SADECE BEŞAMEL VE ONUN ÜSTÜNE DE KAŞAR KOYUP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK FIRINDA ÜSTÜ PEMBELEŞENE KADAR 30 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

İLHAN ÇAPAN'IN LAZANYA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

 

3 BARDAK UN

3 BARDAK SÜT

3 ADET YUMURTA

AZ MİKTARDA TUZ

İÇ MALZEMESİ:

100 GR ÇERİ DOMATES

300 GR KAŞAR PEYNİRİ

500 GR KIYMA

2 ADET KURU SOĞAN

1 DEMET MAYDANOZ

2 DİŞ SARIMSAK

BAHARAT ÇEŞİTLERİ

BEŞAMEL SOS İÇİN:

500 GR SÜT

100 GR UN

1 ADET YUMURTA

1 ADET MUSKAT

YAPILIŞI:

UN, TUZ VE SÜT BİR KAPTA İYİCE CİRPİLİR. DAHA SONRA YUMURTALAR DA İLAVE EDİLİP KREP HAMURU ELDE EDİLİR. KREP TAVASİ YA DA YAPIMINA UYGUN YAPIŞMAZ TAVADA KREPLER PİŞİRİLİR.

İÇ HARCI:

KURU SOĞAN KÜP KÜP DOGRANİP SOTELENİR KIYMA İLAVE EDİLİR VE İYİCE PİŞİRİLİR. PİŞİMİNE YAKIN İNCE KİYİM SARIMSAK VE MAYDANOZ İLAVE EDİLİR. ALTI KAPATILDIKTAN SONRA BAHARAT İLAVE EDİLİR.

BEŞAMEL SOS:

UN YAĞLA BİRLİKTE RENK ALMAYACAK KADAR KAVRULUR. SÜT İLAVE EDİLİP KIVAM ALINCAYA KADAR KARIŞTIRILIR. TUZ VE BAHARATLA TATLANDIRILIR. YUMURTA İLAVE EDİLİP İYİCE KARIŞTIRILIR. SON OLARAK UYGUN BİR FIRIN KABINA KREP, İÇ HARCI BEŞAMEL SOS VE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ KONULARAK KATLAR OLUŞTURULUR. EN ÜSTE SADECE BEŞAMEL SOS YAYILARAK 200 DERECE FIRINA VERİLİR. PİŞTİKTEN SONRA ÜSTÜNE RENDE KAŞAR SERPİŞTİRİLİP TEKRAR FIRINLANIR. KIZARDIKTAN SONRA İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SUNUMU YAPILIR.

 

ÖZGE UYSALER'İN KATLI MEYVELİ KREP TARİFİ

 

 

 

MALZEMELER:

1 ¼ BARDAK UN

2 KAŞIK ŞEKER

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

TUZ

1 YUMURTA

1 BARDAK SÜT

¼ BARDAK KREMA

1 YEMEK KAŞIĞI ERİMİŞ TEREYAĞI

15 ADET ÇİLEK

2 ADET MUZ

2 AVUÇ YABANMERSİNİ

2 ADET KİVİ

2 ADET MANDALİNA

PUDRA ŞEKERİ

PASTACI KREMASI MALZEMELER:

½ BARDAK SÜT

1’2 BARDAK KREMA

YARIM ÇUBUK VANİLYA

3 YUMURTA SARISI

3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI:

TOZ MALZEMELER ELEKTEN GEÇİRİLİR. DİĞER MALZEMELER KARIŞTIRILIR VE SONRA TOZ KARIŞIMA EKLENİR. ORTA ATEŞTE ISITILAN YAPIŞMAZ TAVA TEREYAĞI İLE YAĞLANIR. KREP HARCINDAN 1’ER KEPÇE DÖKÜLÜR VE DIŞININ KITIR OLMASI İÇİN FIRINA VERİLİR.

SÜT VE KREMA ATEŞE KONUR, VANİLYA EKLENİR. AYRI BİR KAPTA YUMURTA SARILARI VE ŞEKER KARIŞTIRILIR. ISINAN SÜT VE KREMAYLA BİRLEŞTİRİLİR, KAYNATILIR. TEREYAĞINA EKLENİR. SPTAULA İLE KARIŞTIRILIR, ZÜERİ STREÇ FİLMLE KAPLANIR VE BUZDOLABINA GÖNDERİLİR.

ŞEKER KAYNATILIR, ÜZERİNE KREME EKLENİR, SÜSLEME İÇİN KARAMEL SOS HAZIRLANIR. KREPLERİN ARASI VE ÜZERİ İSTEĞE GÖRE MEYVELERLE SÜSLENİR.

 

ŞURA KARACA'NIN PEYNİRLİ,ISPANAKLI,MANTARLI KREP TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

1 LİTRE SÜT

5 YUMURTA

50 GR TEREYAĞI

3 SU BARDAĞI UN

TUZ

DOLGUSU İÇİN:

MUSKAT

8 KASIK TERE YAG

1 SU BARDAGI UN

TUZ

KARABİBER

200 GR AĞIR KREMA

100 GR GRAVYER PEYNİRİ 

300 GR MANTAR 

1 SOGAN

200 GR KREM PEYNİR (YUMUŞAK)

1 YUMURTA

300 GR ISPANAK

3 YEMEK KASIGI PARMESAN RENDESİ

BÜYÜK BOY YUVARLAK KALIP

TAZE KEKİK VE BİBERİYE

YAPILIŞI:

1 LİTRE SÜT, 5 YUMURTA, 50 GR TEREYAĞI, 3 SU BARDAGI UN, 1 TATLI KAŞIĞI TUZ MİKSERDE İYİCE ÇIRPILIR. 15 DK. DOLAPTA BEKLETİLİR. DAHA SONRA KREP TAVASINA İSTENİLEN İNCELİKTE DÖKÜP PİŞİRİLİR.

MUSKAT, 1 SU BARDAĞI UN, 3 KAŞIK TEREYAĞI, TUZ VE KARABİBER OCAKTA KIVAM ALANA KADAR KAYNATILIR. OCAKTAN ALNIR GRAVYER PEYNİRİ VE PARMESAN EKLENİR. BU HARCIN BİR KISMI ISPANAKLARA EKLENİR. BİR TAVADA SOĞAN VE MANTARLAR KAVRULUR. KAVRULAN MANTARLARA 1 YUMURTA VE KREMA EKLENİP KREPLERİN ARASINA BİR MANTARLI HARC BİR KREP BİR ISPANAK OLARAK DİZİLİR. ÜSTÜNE AYRILAN BEŞAMEL EKLENİR. KALAN PARMESAN ÜSTÜNE SERPİLİR VE DOLAPTA VAKTİNİZ VARSA 3 SAAT YOKSA 15 DK BEKLETİLİR. DAHA SONRA 180 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİLİR.   

 

TUGAY GÖREN'İN ÇOK KATLI KIYMALI KREP TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI SÜT

1 TANE YUMURTA

UN

KABARTMA TOZU

SIVI YAĞ

TUZ

500 GR DANA KIYMA

DOMATES SALÇASI

2 ADET ORTA BOY SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

250 GR KAŞAR PEYNİRİ

YAPILIŞI:

SÜT, YUMURTA, UN, KABARTMA TOZU, SIVI YAĞ VE TUZ KARIŞTRILIR VE KOYU BİR KIVAMA GETİRİLİR. KREP TAVASINDA PİŞİRİLEREK KENARLARI ALINIR. SOĞAN VE SARIMSAK RENDELENİR VE PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. KIYMA VE SALÇA İLAVE EDİLEREK PİŞİRİLİR.

HAZIRLANAN KREPLERİN ARASINA KIYMALI SOS DÖKÜLÜR VE KAT KAT AYNI İŞLEM YAPILIR. ÜZERLERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR KOYULUR VE FIRINDA KAŞARLAR ERİYENE KADAR PİŞİRİLİR.

 

 

Güncelleme: 02/02/2015 11:48:38
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.