5 Şubat Perşembe Yayını Tarifleri

5 Şubat Perşembe Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

 

TEKNİK TARİF : YUFKADAN LAHMACUN

 

MALZEMELER

2 ADET YUFKA

300 GR KIYMA

1 ADET KURU SOĞAN

2 ADET SİVRİ BİBER

2 ORTA BOY DOMATES

1 KAŞIK BİBER SALÇASI

1 KAŞIK DOMATES SALÇASI 

SIVIYAĞ

TUZ, KARABİBER VE PULBİBER

KIRMIZI TOZ BİBER

KİMYON

MAYDANOZ

HAZIRLANIŞI

 ÖN HAZIRLIK OLARAK KIYMANIN İÇİNE SOĞAN, BİBER, MAYDANOZ VE DOMATESİ 

İNCE İNCE DOĞRAYIN.

 İÇİNE TUZ, PUL BİBER, SALÇALARI VE BİRAZ DA SIVIYAĞ EKLEYİP İYİCE YOĞURUN.

 DİĞER TARAFTA İKİ YUFKANIN ARASINA BİR ŞEY SÜRMEDEN ÜST ÜSTE KOYUN.

 SU BARDAĞININ AĞZI İLE YUFKADAN DAİRELER KESİN.

 DAİRELERİN İÇİNE HAZIRLANAN HARÇTAN YAYIN.

 ISITILMIŞ FIRININ IZGARA KONUMUNDA MİNİK LAHMACUNLARI KITIR OLANA KADAR PİŞİRİN.

 

 

ÖZGE UYSALER'İN OPERA KEK TARİFİ

MALZEMELER

KEK İÇİN

3 ODA SICAKLIĞINDA BÜYÜK BOY YUMURTA

ÇEYREK BARDAK + 2 KAŞIK ŞEKER

1 BARDAK İNCE ÇEKİLMİŞ BADEM UNU

6 KAŞIK KEK PASTA UNU

GANAJ VE GLAZÜR İÇİN

1 BARDAK KREMA

300 GRAM BİTTER ÇİKOLATA

100 GRAM SÜTLÜ ÇİKOLATA

KAHVELİ TEREYAĞLI KREMA

2 YUMURTA ODA SICAKLIĞINDA

YARIM BARDAK + 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 BARDAK ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI NESCAFE VEYA SOĞUMUŞ ESSPRESSO

1 YEMEK KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

KAHVE ŞURUBU

1 BARDAK SICAK KAHVE

3 KAŞIK ŞEKER

 

YAPILIŞI;

KEK İÇİN ÇIRPILARAK KABARTILAN YUMURTALARA ŞEKER EKLENİR. BADEM UNU VE NORMAL UN EKLENEREK KARIŞTIRILIR VE YUMURTALARA EKLENİR. KAŞIK VEYA SPATULAYLA YAVAŞÇA HARMANLANIR. YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE 1 PARMAK KALINLIĞINDA YAYILIR. 170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 8-10 DK. PİŞİRİLİR.OCAKTA ISITILMIŞ KREMA BİTTER ÇİKOLATAYA DÖKÜLÜR, KARIŞTIRILIR VE GANAJ ELDE EDİLİR. SIK SIK KARIŞTIRILARAK DOLAPTA SOĞUTULUR.KREMA İÇİN YUMRTA AKLARI KABARTILIR. 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER İLAVE EDİLİR VE ÇIRPILIR. OCAKTA 2 YEMEK KAŞIĞI SUDA YARIM BARDAK ŞEKER ERİTİLİR, YANMADAN ÇIRĞILAN YUMURTALAR EKLENİR. TEREYAĞI, KAHVE VE VANİLYA EKLENİR.KEKLERİ ISLATMAK İÇİN ŞEKERLİ KAHVE HAZIRLANIR. ILINMIŞ KEKLERE SICAK KAHVE DÖKÜLÜR.KEKLER ENİNE 3 EŞİT PARÇAYA KESİLİR. EN ALT KATIN TABANINA İSTEĞE BAĞLI OLARAK ERİMİŞ ÇİKOLATA SÜRÜLÜR. KEKLER KAHVE ŞURUBUYLA ISLATILIR. ÜZERLERİNE BİR KATA KREMA, BİR KATA GANAJ SIVANIR. DOLAPTA SOĞUTULUR VE DİLİMLENEREK SERVİS EDİLİR.

 

 

 

TUGAY GÖREN'İN DOLGULU ELMALI KEK TARİFİ

 

KEK İÇİN:

 2 YUMURTA

 1 SU BARDAĞI ŞEKER

 1/2 SU BARDAĞI YOĞURT (YA DA SÜT)

 1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

 2 SU BARDAĞI UN

 1/2 PAKET KABARTMA TOZU

 1 PAKET VANİLYA

 6 TANE KÜÇÜK YEŞİL ELMA 

 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO (ELMALAR SERT OLSUN VE BEN İÇİNE 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO KOYDUM)

 

KREMASI İÇİN:

 2 SU BARDAĞI SÜT

 2 YEMEK KAŞIĞI UN

 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER (DAMAK ZEVKİNİZE GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ)

 1 YUMURTA

 VANİLYA

 

YAPILIŞI;

KEK MALZEMELERİNİZİ ÇIRPIN.TEPSİYİ YAĞLAYARAK UN SERPİN. UNA BULADIĞINIZ ELMALARI DÜZENLİ ARALIKLARLA TEPSİYE DİZİN VE ELMALARIN ARALARINA  KEK HAMURUNU DÖKÜN (ELMALARIN İÇ KISIMLARI BOŞ KALMALI). 180 DERECELİK FIRINDA KEK KIZARANA KADAR PİŞİRİN.KREMANIZI HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ PİŞİRİN. MALZEMELERİ BİR TENCEREYE ALARAK HİÇ TOPAK KALMAYANA KADAR ÇIRPIN. KAYNAYIP, KOYULAŞANA KADAR KARIŞTIRIN. KAYNADIKTAN SONRA 1-2 DAKİKA KADAR OCAKTA TUTUN. ALMADAN ÖNCE DE VANİLYAYI İLAVE EDİN VE KARIŞTIRIN.PİŞEN KEKİ FIRINDAN ALIN VE ELMALARIN BOŞ BIRAKTIĞIMIZ İÇ KISIMLARINI VE ÜZERİNİ KAPATACAK KADAR KREMA İLE DOLDURUN.İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

 

 

GÖKHAN SERBEST'İN İÇİ VİŞNELİ DOLGULU KEK TARİFİ

 

MALZEMELER;

3 YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI TOZŞEKER

1 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

ALABİLDİĞİ KADAR UN (3 SU BARDAĞI YETERLİ OLUYOR)

300 GR VİŞNE 

 

YAPILIŞI;

 

ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSER İLE 10 DK. KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM. DAHA SONRA SÜT VE SIVI YAĞI EKLEYELİM. ELEDİĞİMİZ UNA KABARTMA TOZU, VANİLYA  EKLEYELİM. HAZIRLADIĞIMIZ KEKİN YARSINI KATI YAĞ İLE YAĞLADIĞIMIZ KALIBA DÖKELİM. SONRA VİŞNELERİMİZİ UNLAYIP İLAVE EDELİM. SONRA KALAN KEK HAMURUMUZU İLAVE EDİP ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ FIRINDA PİŞİRELİM. İLK 20 DK. FIRININ KAPAĞINI AÇMAYALIM, KEKİMİZ KABARMAZ. KEKİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ BİR KÜRDAN YARDIMI İLE ANLAYABİLİRSİNİZ PİŞEN KEKİ ISLAK BİR BEZİN ÜZERİNE ALALIM. SOĞUYUNCA KALIPTAN ÇIKARTALIM.

 

 

 

NİLGÜN AYDIN'IN İÇİ DOLGULU KEK TARİFİ

 

DOLGU KREMA İÇİN MALZEMELER

500 ML. SÜT 

160 GR. TOZ ŞEKER 

40 GR. TEREYAĞI  

5 ADET YUMURTA SARISI  

60 GR. UN 

60 GR. MISIR NİŞASTASI 

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

 

KEK İÇİN 

1 SU BARDAĞI UN  

3/4 K.TOZU 

3/4 KARBONAT

1 ÇAY KAŞIĞI

TOZ ZENCEFİL 

ÇOK AZ TUZ 

90 GRAM TEREYAĞ 

2/3 SU BARDAĞI ŞEKER 

2 YUMURTA 

1.5 SU BARDAĞI İNCE RENDELENMİŞ HAVUÇ 

1/2 SU BARDAĞI KIYILMIŞ CEVİZ  

1/3SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ 

1/3 SU BARDAĞI KURUTULMUŞ LİKAPA (VEYA KURU ÜZÜM) 

SÜT KARAMELİ İÇİN 

25 GR TEREYAĞ 

25 GR TOZ ŞEKER 

1/2 YEMEK KAŞIĞI BAL 

125 ML SÜT 

1 YEMEK KAŞIĞI SU 

DOLGU ÇİKOLATA İÇİN 

200 GR KUVERTÜR ÇİKOLATA 

 

YAPILIŞI;

YUMURTA MİKSER KABINDA ŞEKERLE BERABER ÇIRPILIR. BİR KABIN İÇİNE UN, KABARTMA TOZU, VANİLYA, TOZ ZENCEFİL, KARBONAT ELENEREK KOYULUR. BAŞKA BİR KAPTA ÜZÜM, CEVİZ, H.CEVİZİ, HAVUÇ RENDESİ HARMANLANIR. YUMURTA KABARDIKTAN SONRA ÖNCE KURU MEYVELER ARDINDAN UNLU KARIŞIM BİR KAŞIK YARDIMI İLE KARIŞTIRILIR. YAĞLANAN KALIPLARA EŞİT MİKTARDA DOLDURULUR. 180 DERECLK FIRINDA PİŞİRİLİR.

BİR KABIN İÇERİSİNDE SÜT VE VANİLYA HAFİF KAYNATILIR. BAŞKA BİR KAPTA YUMURTA, UN, ŞEKER, NİŞASTA ÇIRPILIR. ÜZERİNE SÜT EKLENDİKTEN SONRA ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR VE YENİDEN OCAĞA ALINIR. DİBİ TUTMADAN HIZLI HIZLI ÇIRPILIR. SÜT KARAMELİ İÇİN BİR KABIN İÇİNDE SÜT, ŞEKER, BAL, VE SU 45 DK. KAYNATILIR.KEKLER PİŞTİKTEN SONRA ORTALARI BİR OYACAK YARDIMI İLE BİRAZ ÇIKARTILDIKTAN SONRA İÇERİSİNE SÜT KARAMELİ VE KREMA SIKILIR. ÜZERİNE ÇİKOLATA İLE DEKOR VERİLİR.

 

 

 

 

 

Güncelleme: 05/02/2015 16:19:29
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.